Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Gökçe Töralp Özgür Umut Mut

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Gökçe Töralp Özgür Umut Mut"— Sunum transkripti:

1 Gökçe Töralp Özgür Umut Mut
CASE 13 Century Cable Company Gökçe Töralp Özgür Umut Mut

2 Batarya Kabloları imal eden Century Tel Kablo Şirketi, 1982 yılında John H.Loren ve Alexander M. Parsons’ın ortaklığı ile Denver Colorado’da kuruldu ’er dolarlık yatırımla bu işe giren Loren ve Parsons şirket yönetimini eşit şekilde paylaşmaktaydı. Firma 1990 yılında şirketleşmişti.Bu dönemde, Loran Başkan olarak addedilirken Parsons başkan yardımcısıydı. Bu yönetim sıralaması organizasyondaki bir hiyerarşiden ziyade resmi işler için gerekli bir prosedürün sonucuydu. Loren genel olarak satışlarla ilgilenirken Parsons üretim bölümüne yoğunlaşmıştı.

3 Century Tel Kablo Şirketi
Century Tel Kablo Şirketi. Batarya kablolarını ve benzer ürünlerini Amerika’nın her yerine satmaktaydı. Satışların %90’lık bir kısmı distribütörler vasıtasıyla yapılmaktaydı. Üretim süreci fabrikadaki işlemleri olduğu kadar bir takım montaj faaliyetlerini de içermekteydi. Şirketin çalışan sayısı 23 idi.

4 İlk 3 yıl boyunca, Şirket sürekli olarak işletme kayıpları yaşarken 1980’lerin sonundan itibaren karlı bir yapıya bürünmüş ve performansı 1990’ların başına doğru gösterişsiz ama sabit bir ilerleme göstermiştir. Başkanlıktaki iki çalışanları ek primleri ile birlikte kişi başına yıllık $ gibi cömert bir maaşa sahip olmasıyla bu durum daha somutlaştı.

5 1991’in sonlarında Alex Parsons ailevi nedenlerden ötürü Kalifornia’ya taşınmak zorunda kaldı ve hisselerini $ karşılığında Loren’e satmayı teklif etti. Kısa vadeli bir banka kredisi bu amaç için talep edildi ve Aralık 1991’de Parsons’ın tüm hisseleri Century Şirketi tarafından satın alındı. Bu işlem sözleşmede bir hazine hissesi edinimi olarak gösterildi.Hemen hemen aynı dönemlerde John Loren,yeni üretim yöneticisi olarak Jane R. Scott’ı işe aldı.

6 Yönetim 43 yaşındaki John, Colorado Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisans derecesine sahipti ve 1982 yılında Century Şirketinin kurulmasının öncesinde ülkenin en büyük batarya imalat kurumlarında birinde çalışmaktaydı. Yetenekli bir yönetici olduğunu kanıtlanmıştı. 32 yaşındaki Jane R. Scott, 1991 yılı sonlarında şirketin üretim yöneticiliğine getirildi yılında Colorado Devlet Üniversitesi’nden MBA derecesiyle mezun olmuştu ve Century’de çalışmaya başlamadan evvel Boulder’ daki büyük çaplı bir imalat firmasında üretim yöneticisi asistanı olarak çalışmaktaydı. John Lorren, Parsons ‘ın ayrılması ile yönetimde oluşan boşluğu Scout’ın dolduracağından emindi.

7 Banka İlişkisi 10 yıl önce kurulduğu günden bu yana Century Şirketi, Denver’daki First Colorado State Bankası’nın devamlı bir müşterisiydi yılında, şirket First Colorado State Bankası’ndan $ ‘lık bir kredi talep etmişti ve bu meblağ yılın sonunda değerlendirilmişti. Firma, bankadan aldığı borçların miktarını düzenli olarak son yıllarda yükseltmekteydi. Kredi, anlaşmada alacak niteliğindeki hesaplar ve envanterler ile güvence altına alınmıştı. İşlemlerle kredi genişlemesi sınırlandırmaya çalışılmış ve bu şekilde şirketin finansal durumu güçlendirilmeye çalışılmıştır. Ancak bankanın kredi memuru Brokings tarafından bunun yeterince güçlü olmadığı değerlendirilmiştir.

8 Borçlar $ ile sınırlı tutulmuş yada kabul edilebilir nitelikli alacakların ve envanterlerin %80 lik kısmı yada daha azı olarak sabitlenmiştir. Brokings 1991 yılındaki Parsons hisseleri satın alımını finanse etmek amacıyla kredi hattını $ dan yükseltmesine rağmen bu eylemle ilgili bazı kuşkularıda mevcuttur. Century son yıllarda sabit ilerleme kaydetmiş ancak banka alacak niteliğindeki hesap toplamlarının yavaşladığı gibi bir bilgi sebebiyle son dönemde kaygılı bir tavır takınmıştır. Görevi ihmal etme yüzdeleri uzun bir dönem için gösterişsiz bir yapıda seyrederken artık yükselmeye başlamıştır. Bankaya yöneltilen kredi raporları ve kredi soruşturmalarınıda ayrıca şirketin ödenebilir nitelikteki hesaplarını uzattığını iddia etmeye başlamıştır.

9 TEŞEKKÜR EDERİZ


"Gökçe Töralp Özgür Umut Mut" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları