Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

PRATİK ÇÖZÜMÜ 16.01.2017.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "PRATİK ÇÖZÜMÜ 16.01.2017."— Sunum transkripti:

1 PRATİK ÇÖZÜMÜ

2 OLAY 1. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinde görülmekte olan bir dava sırasında sanığın sözlerine sinirlenen mahkeme hakimi, sanığa “Memleketi sizin gibi dağdan inmeler bu hale getirdi, geldiğiniz dağa geri çıkın”der. Bunun üzerine müdafii M, hakimin davaya bakmayacağını ileri sürer. Ancak mahkeme hakimi sanığın sorgusuna devam eder. Sorgu sonrası mevcut bulunan tanıkları da dinledikten sonra oturuma ara verir.

3 Oturuma verilen ara sırasında iddiayı inceleyen mercii, talebi kabul eder ve yargılamanın bir başka hakimle devam etmesine karar verir. Dosya kendisine gelen hakim, diğer hakimin kaldığı yerden işlemlere devam ederek yargılamayı sonlandırır.

4 1.M tarafından ileri sürülen iddia yerinde midir?
SORULAR 1.M tarafından ileri sürülen iddia yerinde midir? 2. Dosya kendisine gelen hakimin yargılamaya diğer hakimin kaldığı yerden devam etmesi hukuka uygun mudur?

5 OLAY 2. Hakim H, bir gece evine giderken trafik ışıklarında bir aracın bir yayaya çarptığını görür. Polisi arayarak yardım ister ve yaralanan yayanın hastaneye kaldırılmasını sağlar. Olaydan bir süre sonra, aracın sürücüsü hakkında açılan dava, hakimin görev yaptığı mahkemede görülmeye başlar. Her yaralanan yaya Y ve hem de şoför Ş yeşil ışığın kendisine yandığında ilişkin beyanda bulunur. Mahkeme başkanı olay sırasında orada olduğu ifade ederek, Ş’nin mahkumiyetine karar verir.

6 H tarafından verilen karar hukuka uygun mudur?
SORU H tarafından verilen karar hukuka uygun mudur? Cevabınız olumsuzsa H’nin nasıl hareket etmesi gerekirdi?


"PRATİK ÇÖZÜMÜ 16.01.2017." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları