Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANI"— Sunum transkripti:

1 T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANI
50.Yıl T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI Ekrem KURU EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANI

2 50.Yıl Eğitim Dairesi Başkanlığı
Başkanlığımızın ana hizmet birimlerinden olan Eğitim Dairesi Başkanlığı, diğer kamu kurumlarının eğitimle ilgili birimlerinden farklı olarak, kamu kurumlarındaki memurların hizmet içi, yurtdışı ve diğer eğitim konularında merkezi ve kurumlar arası nitelikte hizmet vermektedir. Görevler; eğitim politikasının tespiti, eğitim faaliyetlerinin koordinasyonu, denetleme ile danışmanlık ve yorumlama olarak tasnif edilebilir.

3 50.Yıl Eğitim Dairesi Başkanlığı
Eğitim Dairesi Başkanlığının Görevleri 50.Yıl 657 sayılı Kanunun 214 ncü maddesi gereğince her kurumun memurlarının yetiştirilmesi, verimliliğinin artırılması ve ileriki görevlere hazırlanmalarını düzenleyen hizmet içi eğitim Yönetmeliklerini incelemek ve kurumlarla birlikte düzenlemek. Kurumlardan Başkanlığımıza intikal eden yıllık eğitim planları ile gerçekleştirilen eğitim programlarını incelemek.

4 50.Yıl Eğitim Dairesi Başkanlığı
Uygulama Hakkında Beklenti ve Öneriler 50.Yıl Kurumların, hizmet içi eğitim yönetmelikleri ile her yıl hazırlamakla yükümlü oldukları eğitim planlarını, stratejik planlarındaki amaç ve hedefleri dikkate alarak hazırlamaları ve planlardaki eğitim konularını, personelin yürütmekle yükümlü bulunduğu görevlere göre tespit etmeleri gerekmektedir. Başkanlığımızın 2008/1 sayılı Genelgesinde bu hususlar açıklanmıştır.

5 50.Yıl Eğitim Dairesi Başkanlığı
Eğitim Dairesi Başkanlığının Görevleri 50.Yıl Aday memurların yetiştirilmesine ilişkin kurumlarca hazırlanan veya değişiklik öngören yönetmelikleri incelemek, mevzuata uyumlu hale getirmek ve kurumlar arasında uygulama birliği sağlamak. Kamu kurumlarınca hazırlanıp Başkanlığımıza bildirilen temel ve hazırlayıcı eğitim ile staj programlarını inceleyerek tespit edilen eksiklikleri kurumlara bildirmek.

6 50.Yıl Eğitim Dairesi Başkanlığı
Uygulama Hakkında Beklenti ve Öneriler 50.Yıl Kurumsal yönetmeliklerin 657 sayılı Kanun ve Genel Yönetmelik ile Mevzuat Hazırlama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik çerçevesinde hazırlanması mezkur Yönetmelikte belirtilen sürelere uyulmasının sağlanması önem arz etmektedir.

7 50.Yıl Eğitim Dairesi Başkanlığı
Uygulama Hakkında Beklenti ve Öneriler 50.Yıl Kurumlarca Başkanlığımıza bildirilen temel ve hazırlayıcı eğitim ile staj programlarının Aday Memurların Yetiştirilmelerine İlişkin Genel Yönetmelik’te belirtilen hususların dikkate alınarak düzenlenmesi ve söz konusu programların eğitim tarihinden en az bir ay önce Başkanlığımıza gönderilmesi halinde bu hizmetin etkin yürütülmesi mümkündür.

8 50.Yıl Eğitim Dairesi Başkanlığı www.dpb.gov.tr
Eğitim Dairesi Başkanlığının Görevleri 50.Yıl Kamu kurumlarınca hazırlanan Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliklerini inceleyip görüş vermek ve uygulama birliğini sağlamak.

9 50.Yıl Eğitim Dairesi Başkanlığı
Eğitim Dairesi Başkanlığının Görevleri 50.Yıl 6. Devlet memurlarının yükselmelerini düzenleyen Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmeliğin uygulanması sırasında tespit edilen aksaklıklar giderilmekte ve her yıl memura kurumların istekleri doğrultusunda eğitim programı düzenlenmektedir.

10 50.Yıl Eğitim Dairesi Başkanlığı
Uygulama Hakkında Beklenti ve Öneriler 50.Yıl Hazırlanan kurumsal yönetmeliklerde Genel Yönetmeliğin esas alınması Düzenlenen eğitimler için eğitici taleplerinin eğitim tarihinden en az 1 ay önce bildirilmesinin, söz konusu eğitici Devlet Personel Uzmanlarının görevlendirilmesi ve Başkanlığımız iş planlarının aksamaması açısından önem arz etmektedir.

11 50.Yıl Eğitim Dairesi Başkanlığı
Eğitim Dairesi Başkanlığının Görevleri 50.Yıl 7. Görevde yükselmeye ilişkin Genel Yönetmelikteki ortak ders konularını içeren “Görevde Yükselme Eğitimi Ders Notları” adlı kitabı düzenli olarak güncellemek. Başkanlığımızdan adet aday memur ve adet görevde yükselme kitabı (toplam: ) kurumlarca satın alınmıştır.

12 50.Yıl Eğitim Dairesi Başkanlığı
Uygulama Hakkında Beklenti ve Öneriler 50.Yıl Her eğitim programı için memurların söz konusu kitabı temin etmelerinin sağlanması, Başkanlığımızca hazırlanan ders notlarında kurumlarca görülen eksikliklerin ve önerilerin Başkanlığımıza bildirilmesi daha iyi hizmet sunulması açısından yararlı görülmektedir.

13 50.Yıl Eğitim Dairesi Başkanlığı
Eğitim Dairesi Başkanlığının Görevleri 50.Yıl Yetiştirilmek amacıyla yurt dışına veya uluslararası kuruluşlara gönderilecek Devlet memurlarına ilişkin kontenjanları belirleyip Bakanlar Kuruluna sunmak. Devlet memurlarının yurt dışında yetiştirilmeleri amacıyla her yıl kurumlara ( ) adet kontenjan tahsis edilmektedir. Bu kontenjanların (70 ) adedi uluslar arası kuruluşlar için ayrılmaktadır.

14 50.Yıl Eğitim Dairesi Başkanlığı
Uygulama Hakkında Beklenti ve Öneriler 50.Yıl Başkanlığımızca hazırlanan 2008/1 sayılı “Kamu Personeli Uygulama Genelgesi”nde yer alan “Yetiştirilmek Amacıyla Yurt Dışına Gönderilecek Devlet Memurlarına İlişkin Kontenjan Talep Formu”nun, sağlıklı değerlendirme yapılabilmesi için, eksiksizce doldurulup ilgili yönetmelikte belirtilen sürede Başkanlığımıza intikal ettirilmesi gerekmektedir.

15 50.Yıl Eğitim Dairesi Başkanlığı
Uygulama Hakkında Beklenti ve Öneriler 50.Yıl Eğitim amacıyla yurtdışına gönderilecek personelin öğrenim konularının çalışmakta oldukları birimlerin görev alanları ile doğrudan ilgili olmasına dikkat edilmesi ve kontenjanlarda yer alan eğitim konularının ayrıntılı ve açık tespit edilmesi gerekmektedir.

16 50.Yıl Eğitim Dairesi Başkanlığı www.dpb.gov.tr
EK-I Yetiştirilmek Amacıyla Yurt Dışına Gönderilecek Devlet Memurlarına İlişkin Kontenjan Talep Formu 50.Yıl Talep Edilen Kontenjanın Sınıfı Adedi Yurtdışı Eğitimin Personelin Gönderileceği Ülke Yurtdışı Eğitimin Gerekçesi Konusu Süresi

17 50.Yıl Eğitim Dairesi Başkanlığı
Uygulama Hakkında Beklenti ve Öneriler 50.Yıl Yetiştirilmek üzere yurt dışına gönderilecek memurlar için genel nitelikli ve kimi zaman kurumların görevleriyle örtüşmeyen konu talepleri teklif edilmektedir. Yurt dışı kontenjan taleplerinin objektif ve sağlıklı değerlendirilmesi bakımından, konu taleplerinin kurum vizyonuna, stratejik amaç ve hedeflerine uygun olması ve konulara açık ve ayrıntılı yer verilmesi gerekmektedir.

18 50.Yıl Eğitim Dairesi Başkanlığı
Eğitim Dairesi Başkanlığının Görevleri 50.Yıl 9. Dışişleri Bakanlığı kanalıyla Ülkemize yabancı devletler veya uluslararası kuruluşlarca sağlanan bursları kurumlara tahsis etmek. Her yıl takriben ( ) adet burs konusuna göre kamu kurumları ile diğer özel kurumlara tahsis edilmektedir.

19 50.Yıl Eğitim Dairesi Başkanlığı
Uygulama Hakkında Beklenti ve Öneriler 50.Yıl Yabancı hükümetler veya kurum ve kuruluşlarca Ülkemize tahsis edilen dış burslar ve bu burslara ilişkin başvuru belgelerinin Başkanlığımız internet adresinden temin edilmesi sağlanmalıdır. Tahsis edilen bursların kullanılması; kullanılamadığı takdirde başka kuruma tahsisi için ivedilikle Başkanlığımıza bildirilmesi gerekmektedir.

20 50.Yıl Eğitim Dairesi Başkanlığı
Eğitim Dairesi Başkanlığının Görevleri 50.Yıl 10. Eğitim ile ilgili danışmanlık, yorumlama ve eğiticilik hizmetlerini yürütmek. 657 sayılı Kanunun ilgili hükümleri ile ilgili mevzuatın uygulanması hakkında görüş tesis edilmektedir. Ayrıca, yine eğitimle ilgili yönetmeliklerin uygulanmasıyla ilgili kurumlara veya şahıslara görüş verilmektedir.

21 50.Yıl Eğitim Dairesi Başkanlığı
Uygulama Hakkında Beklenti ve Öneriler 50.Yıl Uygulamada ortaya çıkan tereddütlerin giderilmesi için kurumların istedikleri görüş taleplerinde konunun açık ve ayrıntılı olarak anlatılması ve ilgili personele ilişkin hizmet cetveline yer verilmesi görüşlerin sağlıklı bir şekilde verilebilmesi açısından yararlı olacaktır. Kamu personelinin, kurumlarına başvuruları konusunda teşvik edilmeleri ve görüş sorulacak hususların ilgili kurumlarca Başkanlığımıza intikal ettirilmesinde hassasiyet gösterilmesi.

22 50.Yıl TEŞEKKÜR EDERİZ


"T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları