Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

JavaScript Çalışma Soruları

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "JavaScript Çalışma Soruları"— Sunum transkripti:

1 JavaScript Çalışma Soruları

2 Soru 1 Bir öğrenci için kullanıcıdan öğrenci numarası, isim, arasınav (30%), final (40%), proje (20%), ve katılım (10%) notlarını girmesini isteğiniz (prompt komutu ile). Daha sonra girilen notları yüzdeliklerine göre hesaplayıp averajını bulun. Öğrenci numarası, isim ve hesaplanan averaj notunu ekrana yazdırın (document.write ile).

3 Soru 2 Kullanıcıdan örnek bir sayı girmesini isteyiniz, daha sonra 1-5 arası bir sayı girmesini isteyiniz. Girilen birinci sayıyı, seçilen ikinci sayı kadar kendisiyle çarpıp sonucu ekrana yazdırın. Örneğin: birinci sayı 8, seçilen ikinci sayı 3 Sonuç: 8x8x8=512

4 Soru 3 Kullanıcıdan bir dikdörtgenin genişliğini ve yüksekliğini girmesini isteyiniz. Daha sonra alan() fonksiyonunu çağırınız alan() fonksiyonu iki sayı değerini alıp çarparak dikdörtgenin alan ölçüsünü hesaplamalı ve alert ile ekranda göstermelidir.

5 Soru 4 soru4.js isminde bir dosya yaratın.
Bu dosyadaki fonksiyon 2 ile 50 arasında bulunan tüm çift sayıları bulup “-” ile ayırarak ekrana yazdırsın. Yaratılan JS dosyasını HTML’de kullanmak için <script src=“soru4.js“ language="JavaScript"> </script> kodunu head’in içine kopyalayın.

6 Soru 5 Asağıdaki çarpım tablosunu ekranda gösteren Javascript kodunu olusturun.


"JavaScript Çalışma Soruları" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları