Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Üst Ekstremite Sakatlanmaları

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Üst Ekstremite Sakatlanmaları"— Sunum transkripti:

1 Üst Ekstremite Sakatlanmaları
Omuz sıkışma sendromu baş üstü seviyesinde yapılan tüm egzersizlerde ağrı yaratabilir. Deltoid pres, lateral pull down ve eğik yatarak yapılan göğüs egzersizleri bu rahatsızlığı kötü etkiler. Bu grup kasları çalıştıran başka hareketler bulmak gereklidir. Prof. Dr. Fehmi TUNCEL - Kas-iskelet sistemi yaralanmaları (ACE & university)

2 Omuz sıkışma sendromu Prof. Dr. Fehmi TUNCEL - Kas-iskelet sistemi yaralanmaları (ACE & university)

3 Omuz sıkışma sendromu Omuz çıkığı veya yarı çıkığı (subluksasyon) olan öğrenciler, kollar dış rotasyon ve abduksiyon pozisyonundayken sakatlanabilir. Bu pozisyon lateral pull down ve enseye çekmeli baş üstü pres hareketinin başlama durumudur. Prof. Dr. Fehmi TUNCEL - Kas-iskelet sistemi yaralanmaları (ACE & university)

4 Omuz sıkışma sendromu Bu kişilerde omuz ön kapsülü ve/veya tendonları uzamış-kopmuştur. Omuz tarif edilen pozisyona getirilirse öne kayacakmış/çıkacakmış hissi oluşur. Prof. Dr. Fehmi TUNCEL - Kas-iskelet sistemi yaralanmaları (ACE & university)

5 Omuz sıkışma sendromu Önceden omuz problemi hikayesi olan kimselere çıkığa yatkın pozisyonlardaki egzersizleri yaptırmamak gerekir. Bu kimselerin tam hareket açıklığını bloke etmek gerekir. Prof. Dr. Fehmi TUNCEL - Kas-iskelet sistemi yaralanmaları (ACE & university)

6 Omuz sıkışma sendromu Örnek olarak bench press çalışılacak ise kollar güvenli bir yükseklikte kalacak şekilde yarım hareket yapılabilir. Kollar ağırlıkla göğse yaklaştırılmazsa çıkık riskli pozisyon engellenir. Prof. Dr. Fehmi TUNCEL - Kas-iskelet sistemi yaralanmaları (ACE & university)

7 Lateral ve medial epikondilit
Sırasıyla tenisçi ve golfçü dirseği benzer rahatsızlıklardır. Önkol kaslarının esneklik azlığı veya aşırı zorlanması sonucu oluşur. Özellikle yeni bir egzersize geçildiğinde başlaması tipiktir. Prof. Dr. Fehmi TUNCEL - Kas-iskelet sistemi yaralanmaları (ACE & university)

8 Lateral ve medial epikondilit
Tenisçi dirseğinde ağrı dirseğin dış kısmında, başparmak tarafındadır; Golfçü dirseğinde ise ağrı dirseğin iç tarafındadır. Her iki durumda ameliyatsız, başarıyla tedavi edilebilir. Bu rahatsızlıkları başlarken anlamalı kötüleştirici egzersizlerden sakınarak, uygun gerdirme egzersizlerine başlamalısınız. Prof. Dr. Fehmi TUNCEL - Kas-iskelet sistemi yaralanmaları (ACE & university)

9 Lateral ve medial epikondilit
Prof. Dr. Fehmi TUNCEL - Kas-iskelet sistemi yaralanmaları (ACE & university)

10 Karpal Tünel Sendromu (KTS)
El bileğinde medial sinir sıkışmasına bağlı el parmaklarında uyuşma ile kendini gösteren, genellikle iş hastalığı olarak görülen bir rahatsızlıktır. Bilgisayar ile veya kasiyer olarak çalışan kişilerin yaptığı gibi tekrarlayıcı ince el işi yapan kişilerde sık görülür. Prof. Dr. Fehmi TUNCEL - Kas-iskelet sistemi yaralanmaları (ACE & university)


"Üst Ekstremite Sakatlanmaları" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları