Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Çin'deki küçük imalatçılar için ticaret platformu oluşturmak amacıyla İngilizce öğretmeni Jack Ma ve 17 kurucu üye tarafından kurulmuştur. Bugün 240 ülkeden.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Çin'deki küçük imalatçılar için ticaret platformu oluşturmak amacıyla İngilizce öğretmeni Jack Ma ve 17 kurucu üye tarafından kurulmuştur. Bugün 240 ülkeden."— Sunum transkripti:

1

2 Çin'deki küçük imalatçılar için ticaret platformu oluşturmak amacıyla İngilizce öğretmeni Jack Ma ve 17 kurucu üye tarafından kurulmuştur. Bugün 240 ülkeden 36 milyon kayıtlı kullanıcıya sahip, dünyanın en büyük B2B online ticaret şirketlerinden biri konumundadır.

3 TEMEL DEĞERLER Müşteri Odaklılık Takım Çalışması Değişikliği Benimse
Tutku Bütünlük Taahhüt

4 Alibaba.com Nedir? Firmalar arasında ihracat ve ithalat işlemlerinin gerçekleştirildiği online bir platformdur. B2B olarak isimlendirilen bu satış şeklinde, firmalar arasında ticari faaliyetler büyük miktarlarda (toptan) yürütülmektedir.

5 Daha sonraki yıllarda B2C(Firmadan Müşteriye) satış kanalına da yönelen Alibaba.com, Aliexpress.com sitesini hizmete açmıştır. Alibaba.com, firmalar arasında toptan ticaretin gerçekleştiği bir site iken, Aliexpress.com ise bireysel kullanıcıların mal alabileceği bir sitedir.

6 Stratejik İş Gelişimi Birçok şirket büyük kurumsal müşterilere yönelirken, Alibaba.com KOBİ'lere odaklanıyor. Alibaba.com Stratejik İş Gelişimi Üst Düzey Yöneticisi Brian Wong bunun nedenini açıklarken, şirketin kurucusu Jack Ma'dan alıntı yapıyor: "Biz balinalarla değil, karideslerle ilgileniyoruz. Karidesi yakaladığınızda, balinaları da yakalarsınız. Alibaba.com kobilerin interneti kullanarak daha fazla rekabet gücüne sahip olmalarını sağladı.Jack Ma bu konuyla ilgili, önce onlar için değer yarattık, daha sonra onlardan para kazanmaya başladık" diyor.

7 İHRACATÇILAR İÇİN ALİBABA.COM
Alibaba.com ihracatçı firmalardan ücretsiz üyelik haricindeki tüm üyelik çeşitlerinde ücret talep etmektedir. Alibaba.com üzerinde firmanıza ait bir sayfanız olması ve bu sayfa üzerinden ürünlerinizi alıcılara tanıtabilmeniz için en azından siteye ücretsiz üye olmanız gerekmektedir.

8 İTHALATÇILAR İÇİN ALİBABA.COM
Alibaba.com üzerinden, bir ithalatçı olarak yapabileceğiniz en basit işlem ürün sorgulamasıdır. Alibaba.com yapmış olduğu web sitesi dizayn değişiklikleri ile ürün sorgulamasını olabildiğince kolaylaştırmıştır. Bir ithalatçı olarak, ürün arama seçeneğinde olduğu gibi, Alibaba.com’un ana sayfasından firma arama seçeneğini seçerek, ilgilendiğiniz ürünleri üreten firmalara ulaşmanız mümkündür.

9 Alibaba. com’un ithalatçı firmalara sunmuş olduğu 3
Alibaba.com’un ithalatçı firmalara sunmuş olduğu 3.servis, alım talebi oluşturma seçeneğidir. Ürün ve tedarikçi aramalarından yeterli sonuca ulaşamadıysanız, Alibaba.com üzerinden alım talebi oluşturarak(Buying Request), tedarikçi firmaların sizinle iletişime geçmesini sağlayabilirsiniz. Alım talebi oluşturulurken, talebe hangi firmaların başvuru yapabileceği tespit edilebilmektedir.

10 Alibaba.com İşe Yarıyor Mu?
Alibaba.com Alexa verilerine göre dünya genelinde en fazla ziyaret edilen 57. web sitesidir. Günlük ziyaretçi sayısı Google’dan daha fazladır. Ayrıca belirtmekte fayda vardır ki, Alibaba.com’un en yakın rakibi ile arasındaki fark 20 katın üzerindedir. 2009 yılından itibaren Dünya genelinde en çok ihracat yapan ülke Çin’dir.

11 BUGÜN İÇİN BAKTIĞIMIZDA
Softbank ve Yahoo, Alibaba'nın en büyük pay hissedarlarıdır. Yahoo, 2005 yılında Alibaba’nın yüzde 40 hissesini, 1 milyar dolara satın aldı. 31 Ağustos 2014 itibariyle şirketin %32.4'ü Softbank'a, %16.3'ü Yahoo!'ya aittir. Şirket, 19 Eylül 2014'te New York Borsası'nda (NYSE) yaptığı 24.7 milyar dolarlık hacimli halka arz ile tüm zamanların en büyük halka arzını gerçekleştirdi.


"Çin'deki küçük imalatçılar için ticaret platformu oluşturmak amacıyla İngilizce öğretmeni Jack Ma ve 17 kurucu üye tarafından kurulmuştur. Bugün 240 ülkeden." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları