Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Devlet Hibe Destekleri Sunumu

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Devlet Hibe Destekleri Sunumu"— Sunum transkripti:

1 Devlet Hibe Destekleri Sunumu
GLOBAL DANIŞMANLIK Devlet Hibe Destekleri Sunumu

2 Devletimiz; farklı Bakanlıklara bağlı çeşitli kurumları aracılığı ile zaman zaman HİBE PROGRAMLARI açıklar.

3 Şu an 20 kadar kurumun AÇIK 180 civarında HİBE PROGRAMI vardır
Şu an 20 kadar kurumun AÇIK 180 civarında HİBE PROGRAMI vardır. (Kurumların bazıları: Kosgeb, Teydeb, Ttgv, Tübitak, Kalkınma Ajansları, AB Bakanlığı , Dtm,Tkdk,Maliye Bakanlığı, Tosyöv,Kgf ,Kültür Tur. Bakanlığı, Orman-Su işl.Bakanlığı, Gıda-Tarım-Hay.Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı vb.)

4 Her 1 program-hibe paketi içinde 5-25 arası kalem destek olur.
1’den fazla paket alma hakkınız bulunmaktadır.

5 Her programda, kalemler – hibe tutarları – koşulları farklı farklıdır.
Programlar max. 3 yıllıktır. Yani program başvurunuz onaylandığında, program içinde bulunan hibe kalemleri-tutarlarını max. 3 yıl kullanabilirsiniz.

6 Kullanmadığınız tutar süre sonunda sıfırlanır ancak size bunun bir yaptırımı olmaz.

7 Devletten neler talep ediyorsanız bunları belirlemeli, firmanıza-yaptığınız işe-büyüklüğünüze-bulunduğunuz sektöre uygun AÇIK hibe programına başvurmanız gerekmektedir.

8 Başvuru ; DESTEĞE NEDEN İHTİYAÇ DUYUYORSUNUZ bunu mühendis-iktisatçı-akademisyen diliyle anlatan proje, firma evraklarınız, yapmayı düşündüğünüz harcamaların proforma faturaları ile yapılır.

9 Bu projeyi sizin hazırlayamayacağınızı bilen devlet, her HİBE PROGRAMI içine danışmanlık hibesi de koymuştur.(Danışmana ödenecek tutarında geri alınabileceği manasına gelir.)

10 KISACA SİSTEM Şeklinde izah edilebilir………
3 YIL İÇİNDE YAPACAĞIN HARCAMALARINI KURUMLARA BİLDİR KURUM, HARCAMALARINIZI ONAYLASIN FATURA İBRAZ ET, HİBE AL (% 75’e kadar karşılıksız-geri ödemesiz) Şeklinde izah edilebilir………

11 Şimdi yapmanız gereken;

12 1-Gelecek 3 yıl için: Devletten talepleriniz nedir belirlemelisiniz
1-Gelecek 3 yıl için: Devletten talepleriniz nedir belirlemelisiniz. Bunu yapmak için şu formu kullanabilirsiniz. FORM

13 2-Formu bize ilettiğinizde sizin için ÜCRETSİZ olarak uygun HİBE PROGRAMLARINI tarayarak,istemiş olduğunuz destekleri alabilir misiniz?Ne kadarını alabilirsiniz?Hangi kurum-hangi HİBE PROGRAMI bunun için uygun vb. şeklinde düzenlenmiş raporumuzu size ÜCRETSİZ göndeririz.

14 3-Uygun bulmanız halinde alacağımız vekalet ile tüm işlemleri sizin adınıza yaparız.Sizin yapmanız gereken ise sadece; Bizim talep ettiğimiz bilgi-belgeleri sağlamak olacaktır. (Proforma fatura-şirket evrakları gibi.)

15 4-İşlemler HİBE PROGRAMINA göre 1-6 hafta sürer
4-İşlemler HİBE PROGRAMINA göre 1-6 hafta sürer. İşlemlerin birinci basamağında: HİBE PROGRAMINA başvuru yaptığımız kurum ön inceleme yapar ve DESTEKLERİMİ ALABİLİRSİNİZ onayı verir.

16 Ya da destek alamazsınız der
Ya da destek alamazsınız der.( Biz ön inceleme yaptığımız için bu pek olası değildir.) İkinci basamakta: kurumun HİBE PROGRAMINA başvurma şartı olan PROJE + PROFORMA FATURALAR kuruma sunulur.

17 5-Verdiğimiz PROJE + PROFORMA FATURALARI inceleyen kurum, size bir sözleşme verir.Bu sözleşmede verdiğiniz PROJE + PROFORMA FATURALARDA yazan tutarları size, gerçek fatura verdiğiniz takdirde belirli bir oranda ( genelde % 75) ödeyeceğini ve bu paranın geri alınmayacağını yani HİBE olduğunu yazar.

18 HİBENİZ banka hesabınıza 2-4 hafta içinde yatırılır.
6-Bu sözleşmeyi elinize aldıktan sonra geriye kalan sadece harcamanızı ispat edici belgeyi kuruma sunmak kalmaktadır. HİBENİZ banka hesabınıza 2-4 hafta içinde yatırılır. 18

19 GLOBAL DANIŞMANLIK olarak misyonumuz ;tüm bürokratik işlemleri sizin adınıza yapmak, müracaat için gereken projeleri hazırlamaktır. Sizden bekletimiz ise sadece DEVLETTEN TALEBİNİZ NEDİR bunu bize bildirmeniz +PROFORMA FATURA TEMİNİDİR.Bunların haricinde sorularınızı ‘’ ÜCRETSİZ’’ olarak haftanın 5 günü uzmanlarımızı arayarak iletebilirsiniz.


"Devlet Hibe Destekleri Sunumu" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları