Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KLAVYE ,MOUSE OYUN ÇUBUKLARI,OYUN KONSOLLARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KLAVYE ,MOUSE OYUN ÇUBUKLARI,OYUN KONSOLLARI"— Sunum transkripti:

1 KLAVYE ,MOUSE OYUN ÇUBUKLARI,OYUN KONSOLLARI
Nazım TULGAYOĞLU=Klavye,Mouse Özgür BOZKURT=Oyun Çubukları Yiğit KARABEYİN=Oyun Konsolları

2 Q KLAVYENİN MUCUDİ Q klavye ya da QWERTY, dünyada en çok kullanılan[1] ve özellikle İngilizce konuşulan ülkelerde yaygın olan bilgisayar ve daktilo klavyesi. Q klavyenin patentini, 1874'te Christopher Latham Sholes tarafından almış [2] ve Sholes aynı yıllarda QWERTY'nin patentini daktilo işleriyle uğraşan E. Remington and Sons şirketine satmıştır. Günümüzde NASA, Sholes'un anısına, bir astroidi "6600 Qwerty" olarak adlandırmıştır.

3 F KLAVYENİN MUCİDİ Türkçe için ideal bir klavye çalışmalarına başlayan ilk isim, bu çalışmaları Millî Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içinde gerçekleştiren daktilo öğretmeni İhsan Sıtkı Yener'di. Bu sıralarda Ankara Üniversitesi ile New York Üniversitesi arasındaki işbirliği anlaşması çerçevesinde Türkiye'ye gelen Anthony R. Lanza ile Edwark Tutark Jr. de bu çalışmalara dahil oldu ve II. Dünya Savaşı sonrasında 20 Ekim 1955'te Bakanlıklar arası Standardizasyon Komitesince bu klavye onaylandı

4 KLAVYE NEDİR? Klavye Nedir? Üzerinde harf, rakam ve sembolleri içeren tuşları bulunduran ve bunlara basıldığında ekranda görüntüleyerek, bilgisayara veri ve komut girişini sağlayan birime "klavye (keyboard)" adı verilir.Klavye, bilgisayarla kullanıcı arasında iletişim kurmayı sağlayan önemli bir aygıttır. Her ne kadar dokunmatik ekranlar ve sesli kumanda sistemleri yavaş yavaş bilgisayar dünyasına girmekteyse de klavye vazgeçilmez bir donanımdır.

5 Klavye Çeşitleri A) Q klavye: En çok kullanılan klavye modeli Q klavyedir. İngiliz diline göre düzenlenmiştir. Bir bilgisayar alırken eğer seçiminizi özel olarak belirtmezseniz, gelen klavye tipi genellikle Q klavye olur. Q klavye de kendi içerisinde İngilizce ve Türkçe olmak üzere ikiye ayrılır.

6 B) F klavye: Bilgisayarda F klavye kullanımı Türkçe doküman yazanlar için çok uygundur diyebiliriz. Çünkü F klavyede harfler Türkçe yazım diline uygun olarak sıralandırılmıştır. Türkçe bir kelimeyi oluşturan harflere parmakların daha kolay ulaşması mantığıyla kullanılır. Daktiloya çok benzerdir. Bu nedenle daktiloyu 10 parmak kullanabilen insanlar kolayca ve hızlı şekilde F klavye kullanabilmektedirler.

7 1. Kablolu klavyeler Kablolu klavyeler kasa ile bağlantı soketlerine göre; 1- AT soketli klavyeler  2- PS/2 soketli klavyeler  3- USB soketli klavyeler olmak üzere 3 gruba ayrılırlar. Günümüzde PS/2 ve USB bağlantılı klavyeler çoğunluktadır. PS/2

8 2. Kablosuz klavyeler Kablosuz klavyeler kasa ile haberleşmelerine göre 2'ye ayrılır; 1- Infrared (kızıl ötesi) klavyeler: Bu tür klavyelerde alıcı aygıt ile klavye, tıpkı televizyon kumandalarında olduğu gibi, direk olarak birbirlerini görmek zorundadırlar. 2- Radyo frekanslı klavyeler: Bu tür klavyelerde ise alıcı aygıt ile klavyenin birbirini görme zorunluluğu yoktur. Onlarca metre alan içerisinde birbirleri ile haberleşebilirler.

9

10 Mouse(Fare)’nin Mucidi
İlk bilgisayar faresi 1964 yılında Douglas Engelbart tarafından yapıldı.

11 Mouse (Fare) Fare, klavyeden sonra bilgisayarda kullanılan en yaygın girdi aygıtıdır ve klavyeye nazaran daha basittir.Grafik arabirimi kullanılmaya başladığından beri fare desteği programlar içine yerleştirilmeye başlamıştır.

12 Fare Çeşitleri Fareler bağlantı çeşitlerine göre 3’e ayrılırlar: 1. Seri soketli fareler 2. PS/2 soketli fareler 3. USB Soketli fareler PS/2 =

13 Kablosuz Fareler üç türe ayrılır: a) Kızılötesi fareler: Bu fareler, bilgisayar ile iletişiminde bir kızılötesi sistem kullanır. Bu tür farelerden günümüzde artık satılmamaktadır. b) Radyo dalgalı fareler: Kızılötesi farelerden farklı olarak bu fareler iletişim için kızılötesi ışın yerine radyo sinyalleri kullanırlar. Kablosuz fareler bilgisayara takılı olan alıcı aygıtla iletişim kurmak için kendi içlerinde 2 adet pil bulundururlar. c) Bluetooth fareler: Bu fareler, kimi bilgisayarlar ile entegre gelen Bluetooth kablosuz teknolojisini kullanarak iletişim kurarlar.

14 Farenin Çalışma Prensibi
Farenin İç Yapısı Ve Çalışma Prensibi; Klasik farelerde mekanik parça, farenin altında bir deliğin içerisinde bulunan ve farenin hareketine göre yuvarlanan bir toptur.

15

16 LOGİTECH LOGITECH G910 ORION SPECTRUM Oyun Klavyesi. Fiyat:665 TL
LOGITECH K120 Q KLAVYE USB Fiyat:41 TL

17 A4TECH A4TECH BLOODY B640 MEKANİK OYUN KLAVYE Fiyat:475 TL
A4 TECH 3100N 2.4Ghz NANO Q-KLAVYE Fiyat:65 TL

18 MICROSOFT MICROSOFT Sculpt Ergonomic Desktop Fiyat:465 TL
MICROSOFT Wired Desktop 400 Fiyat:25 TL

19 RAZER Razer Blackwidow Chroma Kablolu Gaming Klavye Fiyat:660 TL
Razer Deathstalker Chroma US Klavye Fiyat:285 Tl

20 KLAVYE ve MOUSE MARKALARI
Everest  A4 Tech  Logitech  Frisby  SteelSeries  Microsoft  Razer  Rampage Blody

21 KLAVYE ve MOUSE MARKALARI
Bloody Hiper  Trust Asus Avec Zalman Cooler Master Flaxes  Kerasus  Microcase 

22 KLAVYE ve MOUSE MARKALARI
Redragon  Sony  Toshiba  Hadron  Samsung  Thermaltake  Goldmaster  HP  Inca 

23 KLAVYE ve MOUSE MARKALARI
Microsonic  Ritmix  Roccat  Acer  Addison  Apple  Classone  Cyber  Ednet  Elektromer  Helen's 

24 KLAVYE ve MOUSE MARKALARI
Koziol  LogiLink  MSI  Ozone  Packard Bell  Piranha  Saywin  Tigoes  Yedipazar 


"KLAVYE ,MOUSE OYUN ÇUBUKLARI,OYUN KONSOLLARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları