Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ünite II: Bilgisayarı Kullanma ve Yönetme Basit Düzenlemeler Yapma Dosyaları Düzenleme Yazdırma.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ünite II: Bilgisayarı Kullanma ve Yönetme Basit Düzenlemeler Yapma Dosyaları Düzenleme Yazdırma."— Sunum transkripti:

1 Ünite II: Bilgisayarı Kullanma ve Yönetme Basit Düzenlemeler Yapma Dosyaları Düzenleme Yazdırma

2 Metin Düzenleme Uygulamasını Başlatma ve Dosya Oluşturma Metin düzenleme uygulamalarından en yaygın kullanılanılardan biri WordPad programıdır.

3 Dosyayı Dizine Kaydetme WordPad'i açmak için Başlat düğmesini tıklatın. Arama kutusuna WordPad yazın ve sonuç listesinde WordPad'i tıklatın. WordPad programında dosyayı ilk defa kaydetmek için Dosya menüsünden Farklı Kaydet komutu tıklanır. İlk defa kaydedilen dosya için Dosya menüsünden Kaydet komutu seçilse de ekrana Farklı Kaydet penceresi gelir.

4 Dosyayı Dizine veya Flash Diske Kaydetme

5 Temel Dizin (Klasör) Yapısı Bütün dizinleri kapsayan dizine ana dizin (Root Directory) denir. Herhangi bir dizin altında açılan bir başka dizine ise alt dizin denir.

6 Dosya Çeşitleri Bilgisayarın açılması için IO.DOS, (veya IO.SYS, DOS.SYS)ve COMMAND.COM dosyalarının sabit diskte bulunması şarttır. Bu dosyalar işletim sisteminin temel dosyalarıdır. AUTOEXEC.BAT dosyası, bilgisayar açıldığında istenilen işlemlerin otomatik olarak yapılmasını sağlayan toplu işlem dosyasıdır. CONFIG.SYS dosyası bilgisayarın fiziksel donanımının düzenlendiği dosyadır.

7 Dosya Özellikleri Dosya kapalıyken üzerinde sağ tıklanır ve Özellikler penceresi açılır.

8 Arama

9 Yazıcı Yükleme Başlat menüsünde yer alan Aygıtlar ve Yazıcılar seçeneği seçilir.

10 Yazıcı Yükleme Aygıtlar ve yazıcılar penceresinden Yazıcı ekle komutu tıklanır. Varsayılan yazıcı simgesinin üzerinde “√” işareti görülür.

11 Yazıcı Yükleme Yazıcı ekle penceresinde yazıcının bilgisayara bağlantı şekline göre Yerel yazıcı ekle veya Ağ yazıcısı, kablosuz yazıcı veya Bluetooth yazıcı ekle seçeneği seçilir. Yazıcı bilgisayara bağlı ise yerel yazıcı seçeneği seçilir.

12 Yazıcı Yükleme Yazıcılar bilgisayara çeşitli şekillerde bağlanabilir. Bunlar LPT, USB, kablosuz veya Bluetooth bağlantısı olabilir. Yazıcının bağlantı özelliğine göre uygun bağlantı noktası seçilip ileri düğmesi tıklanır.

13 Yazıcı Yükleme Windows’un bünyesinde olan yazıcı marka ve modellerinden yüklenebilir. Disketi Var seçeneği, bir depolama aygıtından ya da İnternetten indirilmiş sürücü ile kurulum yapılabilir. Windows Update seçeneği ile Windows buradan yazıcın marka ve modeline ait olan sürücüyü bulur ve kurulumu gerçekleştirir.

14 Yazıcıdan Baskı Alma Dosya menüsünden Yazdır seçeneği seçildiğinde aşağıdaki pencere ekrana gelir. Yazıcıdan çıktı almak için Ctrl + P kısayolu da kullanılabilir.

15 Varsayılan Yazıcıyı Değiştirme


"Ünite II: Bilgisayarı Kullanma ve Yönetme Basit Düzenlemeler Yapma Dosyaları Düzenleme Yazdırma." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları