Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kadını yine aile içinde tanımlayan, kadına yönelik şiddeti değil boşanmaları dert edinen Boşanmaları Araştırma Komisyonu raporuna göre;

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kadını yine aile içinde tanımlayan, kadına yönelik şiddeti değil boşanmaları dert edinen Boşanmaları Araştırma Komisyonu raporuna göre;"— Sunum transkripti:

1

2 Kadını yine aile içinde tanımlayan, kadına yönelik şiddeti değil boşanmaları dert edinen Boşanmaları Araştırma Komisyonu raporuna göre;

3 Çocuk istismarı “istismar rızaya dayalı olabilecek” ve eğer istismarcı, istismar ettiği çocukla beş sene boyunca “başarılı” bir evlilik yürütürse ceza almayacak.

4 İstismara uğrayan ve istismarı gerçekleştirenin 15 yaşından küçük olması halinde ise istismar suç sayılmayacak ve 18 olan evlilik yaşı hiçe sayılarak çocuklar ‘fiilen evli’ kabul edilecek.

5 Çocuk İstismarı Rızaya Dayalı Değildir! Çocuk Evliliği Suçtur!

6 ASPB ile Adalet Bakanlığı arasında yapılacak protokolle; boşanma davası açmak isteyen çiftlere boşanma öncesi danışmanlık hizmeti zorunlu hale getirilecek, belirli sayıda görüşme seansı yapıldıktan sonra boşanma davası açılabilecek.

7 Kadını; Şiddet Görmesi ve Mutsuz Evliliğini Devam Etmesi İçin İkna Edemezsiniz!

8 «Gecikmesinde sakınca bulunan hal» tanımı daraltılacak, Şiddet gören kadınlar ancak mesai saati dışında karakola başvurabilecek.

9 Mesai Saatleri İçerisinde Şiddete Maruz Kalan KADINLARA Karakolların Kapısı Kapatılamaz!

10 Şiddete uğrayan kadınlar koruma kararı için belge ve delil sunmak zorunda kalacak.

11 KADINA YÖNELİK ŞİDDETTE Delil ve Belge Aranmaz!

12 Kadına yönelik şiddette kadın lehine söz söylemesi gereken Komisyon, ‘tedbir kararının erkeği mağdur ettiği’ iddiası ile erkeği 15 günlük evden uzaklaştırma ile ödüllendirecek.

13 KADINA YÖNELİK ŞİDDET SUÇ Olmaktan Çıkartılamaz!

14 Kadın katliamları, taciz, tecavüz, şiddet, boşanma ve çocuk istismarı başta olmak üzere toplumun bütününü ilgilendiren davalar kapalı kapılar ardında, kamuoyu baskısından uzak ve kamu denetiminden yoksun görülecek.

15 Toplumun Bütününü İlgilendiren Davalar Kapalı Kapılar Ardında YAPILAMAZ!

16 Kadınların boşanmasını zorlaştırmak, erkeklerin boşanmasını ise kolaylaştırmak amacıyla boşanma davalarının 3 yıllık red süresi 1 yıla düşecek.

17 KADININ Boşanma İradesine Süre Konulamaz!

18 Kadınlara verilen nafaka evlilik süresi ile sınırlandırılacak. Böylece kadınlar, ekonomik olarak zayıf bırakılıp mutsuz evliliklere mahkum edilecek.

19 Kadınların boşanmanın ardından mal paylaşımı davası açması ilk 1-2 yıl ile sınırlandırılarak evlilik süresince edinilmiş mallar erkeğin mülkiyetine verilecek.

20 Evlilik Süresince Edinilmiş Mallar Kadın ve Erkeğin Ortak Mülkiyetindedir.

21 Aileyi koruyan ve ayakta tutan değerlerin yaşatılması amacıyla imamlar cami dışı din hizmetleri verecek. Yani imamlar aile danışmanı olarak atanacak.

22 Çocuk İstismarı için Şehvet Fetvaları Verenler «Aile Danışmanı» Olamaz!

23 Kadınların yasal haklarını gasp eden, kadınları mutsuz evliliklere hapseden erkek egemen sisteme ve temsilcilerine karşı mücadele etmeye devam edeceğiz.

24


"Kadını yine aile içinde tanımlayan, kadına yönelik şiddeti değil boşanmaları dert edinen Boşanmaları Araştırma Komisyonu raporuna göre;" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları