Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Firma Profili 2011 yılında SHR Group’un iştiraki olarak kuruldu. SHR Group’un bünyesinde toplam 8 şirket bulunmakta olup, Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Firma Profili 2011 yılında SHR Group’un iştiraki olarak kuruldu. SHR Group’un bünyesinde toplam 8 şirket bulunmakta olup, Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika."— Sunum transkripti:

1

2 Firma Profili 2011 yılında SHR Group’un iştiraki olarak kuruldu. SHR Group’un bünyesinde toplam 8 şirket bulunmakta olup, Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgelerinde yürüttüğü faaliyet alanları IT, Mobil Ödeme, Dijital Eğlence, Online Oyun Yayınlama & Geliştirme ve İnsan Kaynakları Çözümleri olarak sayılabilir. Yıllık geliri 60.000.000 USD Hugent kaliteli hizmet anlayışı ve deneyimli kadrosuyla İnsan Kaynakları ve Outsourcing hizmetlerinde uzmanlaşmış bir danışmanlık firmasıdır www.hugent.com

3 Hizmetlerimiz

4 Üst Düzey Seçme ve Yerleştirme Uzman Seviyesinde Seçme ve Yerleştirme Toplu İşe Alım On Site Danışmanlık Seçme ve Yerleştirme Hizmetleri

5

6

7 Başvurulara ek bir paragraf eklemek ve bu paragrafın başvurulan işe ve firmaya özgün olması başvuruyu oldukça öne çıkarıyor. İnternetten örnek alınmış, bir paragraftan oluşan ama net olarak ne istediğini ifade edemeyen genel cümleler ise başvurunun ilk aşamasından itibaren özensiz algılanmasına neden olabiliyor. Önyazıda firma ile ilgili araştırma yapılmış, yapacağı iş hakkında bilgi sahibi, tecrübe ve bilgisi ile aranan nitelikleri örtüştürülmüş, kişisel hedefler belirlenmiş bir aday profili oluşturulmalıdır.

8 Tek doğru özgeçmiş formatı yoktur, kişilerin farklı deneyim düzeyleri ve tercihlerine yönelik çok farklı özgeçmiş formatları bulunmaktadır. Önemli olan adayın kendi deneyimlerini hem görsel hem içerik anlamında en net şekilde karşı tarafa aktarabilmesidir.

9 Özgeçmişe eklenen fotoğraflarda özellikle sosyal paylaşım sitelerinde kullanılan formatlara sıkça rastlanmaktadır, oysa özgeçmişte kurumsal giyimli, sade renklerden oluşan bir vesikalık kullanılmalıdır.

10 Düzen içerisinde adres, eğitim, kişisel bilgiler, tecrübeler, ek donanımlar gibi bir bakışta gruplandırılmış olmalıdır. Adres iletişim bilgileri açıkça belirtilmeli, mutlaka eksiksiz ve alternatifli olmalı ve en önemlisi nerede çalışmak istiyorsanız, işe gidip geleceğiniz adres yazılmalıdır. İstanbul’da iş arıyorsanız ama şuanda aileniz ile birlikte Aydın’da ikamet ediyorsanız, Aydın adresinizi özgeçmişinize yazmamalısınız. Bilgiler günümüzden geçmişe doğru sıralanmalıdır, cümleler kısa ve net olmalı, cümleler 3. tekil şahısta kurulmalı, ‘’yaptım, ayrılmayı tercih ettim, gidiyorum’’ gibi 1. Tekil şahıs dili kullanılmamalıdır. Özgeçmişin iletim şekli de önemlidir, mailde kullandığınız mail adresinden mail içeriğine yazdığınız sunum diline kadar her noktaya dikkat edilmelidir.

11 Başvuru aşamasına geldiğimizde öncelikle başvurulan şirketi ve işi iyi anlamak gerekir. Eğer hiçbir şekilde ilginizi çekmiyorsa başvurmak doğru değildir. Arkadaşlarınızın başvurduğu işler daha çok dikkatinizi çekecektir, ancak burada öncelikli olan sizin kariyerinizden ve bundan sonraki hayatınızdan ne beklediğiniz ve önceliklerinizin neler olduğudur.

12 Mülakat deneyimi çok önemlidir, ilginizi çeken ilanlara başvurarak görüşmelerine katılmaktan çekinmeyin, görüşme sonrası kendinizi mutlaka değerlendirin ve geliştirmeniz gerektiğini düşündüğünüz yönlerinizi gözden geçirin. Gittiğiniz görüşmelerde sizin gibi başka katılımcılarda olacaktır, rekabet hiçbir zaman moralinizi bozmasın, heyecan duymanız normal hatta güzel birşeydir.

13 E-postalarınızı düzenli kontrol edin, her zaman telefon ile mülakata davet edilmeyebilirsiniz. Aynı zamanda e- postanızın kurumsal bir iletişimde kullanılabilecek şekilde adınız ve soyadınızdan oluşmasına özen gösterin. Arkadaşlarınız ile aranızda kullandığınız takma isimli e-posta adreslerinizi iş arayışında kullanmaktan kaçının.

14 Görüşme saatini ve zamanını teyit ettikten sonra hazırlıklarınıza başlayın. Görüşme saati, yeri görüşeceğiniz kişi, gidiş mesafeniz, yolda gecikme ihtimaliniz gibi tüm planlamalarınızı önceden yapın. Bu hem görüşmeye daha hazırlıklı gitmenizi hem de telaşınızın biraz daha azalmasını sağlayacaktır.

15 Görüşmeye gideceğiniz kurumun yapısına göre giyiminizi organize etmelisiniz. Bir banka görüşmesine giderken mutlaka takım elbise giyilmesi gerektiği gibi bir şantiye görüşmesine de takım elbise ile gidilmemelidir, ancak ne olursa olsun, temiz, özenli, erkekler için saç sakal tıraşı yapılmış, bayanlar için aşırı makyajdan uzak sade, uyumlu, temiz ve aynı zamanda içinde kendinizi rahat hissedeceğiniz kıyafetler tercih edilmelidir.

16 Mülakata gitmeden önce firma detaylı araştırılmalı, faaliyet gösterdiği piyasa ile ilgili bilgi toplanmalı, bu konuda son yıllardaki gelişmeler ile ilgili haberler incelenmelidir. Sizden kendi alanları ile ilgili her konuya hakim olmanız beklenmese de bilgi birikiminiz ve ilginiz birçok işveren için değerlendirme sürecinde büyük önem taşıyacaktır.

17 Görüşmeye çok erken olmamakla birlikte 10 dakika önce gitmek, bekleme odasında hareketlerinize mülakattaymışçasına özen göstermekte fayda vardır. Telefonunuz mutlaka kapalı olmalı, yanınızda küçük bir not defteri ve kalem bulundurulmalıdır.

18 Sorulara net ve samimi cevaplar verilmelidir.Özellikle üniversiteden yeni mezun olmuş adaylarda çoğul konuşmak ‘’biz yaptık organize ettik vb.’’ çok yaygındır, ancak mülakatlarda asıl dikkat edilmesi gereken kişisel başarılarınızı somut örnekler ile aktarabilmenizdir. Sorulan soruya kısa cevap vermek ayrıca önemlidir, cevaplar uzadıkça konudan uzaklaşılır, ve anlam kayıplarına neden olur.

19 Mülakat sırasında sizin de soru sormanız gayet doğaldır, ancak sorular görev tanımını anlamaya yönelik olmalı ve sizin için önem taşıyan konularda sorulmalıdır. Soru sormak için sorulan sorular adayın mülakatta konuşulanlardan geriye sorduğu soru kadarını düşündüğü izlenimi yaratabilir.

20 Beden dili görüşme esnasında çok önemlidir, Ses tonunuzu doğru ayarlamak, göz kontağını kurmak ve özellikle el kol hareketlerimizi doğru ayarlamak önemlidir. İçinizdeki heyecanı ve enerjinizi samimiyetle karşı tarafa yansıtmanız halinde zaten tüm beden dili kendiliğinden oluşacaktır.

21 Görüşme sonrası sürecinin devamının nasıl ilerleyeceğini sorabilir, sizden istedikleri yada eksik kalan bir nokta olup olmadığını sorabilirsiniz. Görüşmelerden sonra firmaları hemen aramaya başlamak doğru değildir, ancak tabii ki birkaç hafta geçtikten sonra sürecinizi takip etmek adına görüştüğünüz kişiler ile mail yada telefon aracılığı ile irtibata geçebilirsiniz.

22

23 TEŞEKKÜRLER İnci Tunalı Business Development Director HUGENT Hizmet ve Danışmanlık Ltd. Şti.


"Firma Profili 2011 yılında SHR Group’un iştiraki olarak kuruldu. SHR Group’un bünyesinde toplam 8 şirket bulunmakta olup, Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları