Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İŞ GÖRÜŞMESİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İŞ GÖRÜŞMESİ."— Sunum transkripti:

1 İŞ GÖRÜŞMESİ

2 İŞ ARAYANLAR  İÇİN Herhangi bir iş görüşmesini başarıyla tamamlamak, birçok parçanın doğru şekilde bir araya gelmesiyle mümkün olur. Bu bölümde parçaların nasıl doğru şekilde bir araya getirilebileceği konusunda ayrıntılı bilgiler bulabilir ve bu bilgiler ışığında kendi stratejinizi oluşturabilirsiniz.

3 İŞVERENLER  İÇİN İş görüşmelerinde hangi adayın,doğru tercih olduğu konusunda karar vermek şirketin ilerleyen dönemlerdeki performansına doğrudan etki eden bir faktördür.Bu bölümde, adayların yetkinliğini ölçmek konusunda ayrıntılı bilgiler edinebilir ve onlara sorabileceğiniz ilginç soru örnekleri bulabilirsiniz.

4 KARİYER  GELİŞİMİ Hayat boyu mutlu olarak yapacağınız işi seçmek ve ona göre kariyerimi planlamak bir çok açıdan çok sıkıntılı bir süreç. Bu bölümde, hayatınız için doğru kararları vermek konusunda önemli bilgiler edinebilir ve kariyerine nasıl yön vereceğiniz konusunda kafanızda oluşan soru işaretlerini ortadan kaldırabilirsiniz.

5 GÖRÜŞME  DENEYİMLERİ Deneyimler, birçok problemin çözümünde kilit rol oynar.Başarılı ya da başarısız her iş görüşmesi, nelerle karşılaşılabileceği konusunda önemli ipuçları verir ve yapılan hataların tekrarlanması ihtimalini azaltır. Bu bölümde sizlerin deneyimlerini,yine sizin dilinizden yayınlıyoruz.

6 Görüşmelerde Karşılaşılan Sorular
 Bana kendinizi anlatınız. Son işinizden neden ayrıldınız? Bu alandaki ne çeşit deneyime sahipsiniz?  Kendinizi başarılı olarak görür müsünüz?  İş arkadaşları sizin için ne söylemektedir?  Bu kuruluş hakkında neler biliyorsunuz? Geçen yıl bilgilerinizi geliştirmek için neler yaptınız?

7 Diğer işler için başvuruyor musunuz?
Bu kuruluş için neden çalışmak istiyorsunuz?  Bizim için çalışan başka birisini tanıyor musunuz? Ne çeşit maaşa ihtiyacınız vardır?  İşe alınırsanız, ne kadar süre bizim için çalışmayı beklerdiniz? Ve daha fazlası….

8 İş Görüşmesinde Nasıl Giyinilir?

9 Bay ve Bayanlar için: Bütün kıyafetleriniz temiz ve ütülenmiş olmalıdır. Tercihen lacivert ya da gri,iki parçadan oluşan resmi bir takım elbise giyilmesi uygun olur. Giydiğiniz takım elbise resmi bir gömlek ya da bulüzle tamamlanmalıdır.Renk olarak beyaz ya da pastel renkler tercih edilmelidir. Temiz,yeni boyanmış resmi ayakkabılar giyilmelidir. Saçların bakımlı ve temiz olmasına özen gösterilmelidir. Aynı şekilde tırnakların temiz olmasına özen gösterilmelidir. Çok az parfüm veya kolonya kullanımı tercih edilebilir. Ceplerinizde ses çıkarabilecek anahtar,bozuk para vs. gibi şeylerin olmamasına dikkat edilmelidir. Ağzınızda şeker,sakız veya sigara olmamalıdır.

10 Sadece Baylar için: Taktığınız kravatın,kıyafetinizle uyumlu olmasına,dikkat çekici şekil ve renklerden oluşmamasına dikkat edilmelidir.İpek kravat takılması görüşmeci üzerinde olumlu izlenimler bırakabilir. Siyah,bağcıklı ayakkabılar tercih edilmelidir. Koyu renk çoraplar giyilmelidir.Siyah bu konuda en iyi tercihtir. Kısa saç modelleri seçilmelidir. Bıyık bir problem yaratmamakla birlikte,sakalsız olunmasına özen gösterilmelidir. Küpe takılmamalıdır. Rahatsızlık verecek şekilde ağır kokular kullanılmamalıdır.

11

12 Sadece Bayanlar için: Her zaman bir ceketle tamamlanmış takım elbise ya da düz bir elbise giyilmelidir. Yüksek topuklu ayakkabılar kesinlikle tercih edilmemelidir. Ayakkabı seçimi yapılırken ucu açık ya da ipli ayakkabılar seçilmemelidir. Eğer oje sürüyorsanız,temiz ve dikkat çekici olmamasına özen gösterilmelidir. Bir çift küpe kullanılması idealdir. Makyaj yapılmalı ama aşırı olmamasına dikkat edilmelidir. Rahatsızlık verecek şekilde ağır kokular kullanılmamadır.

13

14 Teşekkür Mektubu Teşekkür mektubu yazarken  dikkat edilmesi gereken birkaç şeyden bahsedecek olursak: Teşekkür mektubunu,elinizle ya da daktilo ile yazın. E-posta bunlar kadar kişisel olmayacaktır. Eğer elinizle ya da daktilo ile yazmak size imkansız görünüyorsa, tabii ki e-posta yolunu da deneyebilirsiniz.Bu mektup kısa olmalı ve şunları içermelidir: 1) Görüşmeciye size vakit ayırdığı için teşekkür edin.  2) Hangi pozisyon için başvurduğunu belirtin.  3) Kendini hatırlatmak adına, görüşmenizde yaşanan dikkat çekici şeylerden bahsedin.   4) Bir ya da iki cümleyle, sizin başvuranlar arasında en iyisi olduğunuz anlatın. Görüşmede tanıştığınız insanlardan bahsedin. Mektubu kısa tutunuz,1 sayfadan az olmasına özen gösterin. Mektubu görüşmeden sonraki 24 saat içinde postalayın. Görüşmeciye zaman ayırdığı için teşekkür edin. Sonucuna güvendiğiniz her mülakata teşekkür mektubu yazın. İşverenin tecrübesini 2-3 cümle ile ifade edin. Görev amacınızı yeniden belirtin.

15 Örnek Teşekkür Mektubu
Sayın Melih Demirbıçak İnsan Kaynakları Müdürü Bukalemun Bilişim ve İnternet Teknolojileri  İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kampüsü Teknoloji Geliştirme Bölgesi Sayın Demirbıçak: 19 Kasım’da ofisinizden ayrılırken,sizinle görüşmüş olmaktan ve ayrıca Bukalemun Bilişim ve İnternet Teknolojileri hakkında daha fazla bilgi sahibi olmaktan dolayı ne kadar memnun olduğumu düşünüyordum.Google Online Pazarlama konusunda bana verdiğiniz tartışma fırsatı için ayrıca teşekkür ederim. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’ndeki doktoram ve bilgi teknolojileri konusundaki geçmişimle bu pozisyon için mükemmel bir aday olduğumu düşünüyorum.Bana bir çok kişisel girişim için,sempatik bir insan olmanın ne kadar önemli olduğundan bahsettiniz.Fırsat verildiği takdirde web sitesi tasarımı ve web üzerinden pazarlama konusundaki tecrübelerimin sizin beklentilerinizi fazlasıyla karşılayacağını düşünüyorum. Ayrıca Bukalemun Bilişim ve İnternet Teknolojileri çalışanlarının geleceği konusunda yapmış olduğunuz çalışmalar beni çok etkiledi.Dört gözle cevabını bekliyor olacağım.Bu arada,eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa,kararınızda yardımcı olabilmem için lütfen bana numaralı telefondan ulaşınız. Saygılarımla, Ege Demirci  


"İŞ GÖRÜŞMESİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları