Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Windows 10 Microsoft'un uzun zamandır merakla beklenen işletim sistemi Windows 10, 29 Temmuz itibarıyla biz kullanıcılarla buluştu. Bizde bugün bu konu.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Windows 10 Microsoft'un uzun zamandır merakla beklenen işletim sistemi Windows 10, 29 Temmuz itibarıyla biz kullanıcılarla buluştu. Bizde bugün bu konu."— Sunum transkripti:

1

2 Windows 10 Microsoft'un uzun zamandır merakla beklenen işletim sistemi Windows 10, 29 Temmuz itibarıyla biz kullanıcılarla buluştu. Bizde bugün bu konu hakkında sizlere bilgi vereceğiz.

3

4 İndireceğiniz Windows 10 Home ISO dosyası hem PRO hem Home sürümlerini içeriyor ve hangisinin kurulacağına yüklenen bilgisayarın lisans durumuna göre karar veriliyor. Yani örneğin daha önce Windows 10 yükseltmesi yaptıysanız ve bilgisayarınız örneğin Windows 10 PRO çalıştırabilir olarak etiketlendiyse kurulum otomatik olarak PRO sürümünü kuruyor. Ama daha önce hiç yükseltme yapmadıysanız o zaman burada anlattığım işlemleri yaparak kurulumun size hangi sürümü kurmak istediğinizi sormasını sağlayın.

5 1- İlk olarak lisansınıza uygun Windows 10 ISO dosyasını indirin. 2- İndirdiğiniz ISO dosyasını burada anlattığım şekilde önyüklenebilir olarak bir USB flash sürücüye atın. 3- Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve oluşturduğunuz USB flash sürücüden önyükleyin. 4- Karşınıza alttaki ekran çıkacak. Dil ve Klavye seçimini yapıp ilerleyin.

6

7 5- Yükle butonuna tıklayın…

8 6- Lisans anahtarınızı girmeniz istenecek. Eğer Windows 10'u satın aldıysanız buraya lisans anahtarınızı girebilirsiniz. Ancak Windows 10'a Windows 7 veya Windows 8'den ücretsiz terfi ettiyseniz Atla bağlantısına tıklayarak bu ekranı atlayın.

9 7- Lisans koşullarını kabul edin.

10 8- Özel: Yalnızca Windows'u yükle seçeneğini seçin.

11 9- Disk seçme ekranına geleceksiniz. Resimlerdeki açıklamaları okuyun.

12

13

14 10-Bekleyin…

15 11- Dosyaların hazırlanması bittiğinde bilgisayarınız yeniden başlatılacak ve kurulum devam edecek...

16

17

18

19 12- 6. adımda lisans anahtarı girmediyseniz tekrar lisans anahtarınızı girmeniz istenecek. Aynı şey geçerli: Eğer Windows 10'u satın aldıysanız buraya lisans anahtarınızı girebilirsiniz. Ancak Windows 10'a Windows 7 veya Windows 8'den ücretsiz terfi ettiyseniz Daha sonra yap bağlantısına tıklayarak bu ekranı atlayın.

20 13- Şimdi ayarlarınızı seçmeniz gerekiyor. İsterseniz Hızlı ayarları kullan butonuna tıklayarak varsayılan ayarları kullanırsınız.

21 İsterseniz de Ayarları özelleştir bağlantısına tıklayarak ayarları dilediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz.

22

23 14- Ayarlardan sonra Windows 10 ile gelen yeni uygulamaların varsayılan uygulamalar olup olmadığını seçeceğiniz bir ekranla karşılaşacaksınız. Olduğu gibi bırakıp ilerleyebilirsiniz.

24 ya da varsayılan uygulamalarımı seçmeme izin ver bağlantısına tıklayarak varsayılan uygulamaları seçebilirsiniz.

25 15- Son aşamada kritik güncellemeler alınacak ve yüklenecektir...

26

27 16- Dilediğiniz seçeneği seçip devam edin. (Normal ev kullanıcısı iseniz Sahibi benim seçeneğini seçiniz)

28 17- Artık kullanıcı hesabınız hazırlanabilir. Windows 8'den aşina olduğumuz hazırlık ekranları ile karşılaşacaksınız. Alttaki ekranda şunlardan birini yapın; 1.Mevcut bir Microsoft Hesabı ile oturum açmak için gerekli bilgileri doldurun ve Oturum aç butonuna tıklatın. 2.Bir Microsoft Hesabınız yoksa oluşturmak için Hesap oluşturun'a tıklayın. 3.Yerel Hesap ile oturum açmak için Bu adımı atla'ya tıklayın.

29

30 19- Bekleyin...

31 20- Sonuç...

32 21- Eğer Windows 10'a Windows 7 veya Windows 8'den ücretsiz terfi ettiyseniz ve daha önce mutlaka gerekli olan yükseltme kurulumunu tamamlayıp Windows 10 etkinleştirmesini sağladıysanız Windows kendiliğinden etkinleşmiş olacak.

33 Windows 10 İle Gelen Özellikler Windows 10, Microsoft'un işletim sistemi serisinin son sürümü olacak. Bu nedenle, teknoloji devinin, tarihin en iyi işletim sistemine doğru ilerlemesi şaşırtıcı değil. Microsoft, Windows 10'u, önceden de var olan daha akıllı Cortana ve Xbox entegrasyonu gibi özellikleriyle, diğer işletim sistemi ve mevcut Windows kullanıcıları için daha cazip hale getirebilecek. Kuşkusuz Microsoft, Windows 10 konusunda, daha önce yaptığı hatalardan da ders almış durumda. Örneğin Windows 8 ile yok ettiği Başlat menüsü, Windows 8.1'de Başlat düğmesi olarak geri döndü. Ve şimdi, Windows10 ile birlikte menü de geri dönüyor. Başlat Menüsü, tabii ki sizi Windows 10'a çekecek etkenlerden sadece birisi.

34 Siri ve tüm diğer kişisel asistanları unutun. Cortana, Halo 4'teki abartılı ölümünden sonra önce Windows Phone için geri döndü ve şimdi, her zamankinden daha iyi bir biçimde Windows 10'a giriyor. Microsoft, Windows 10'un özelliklerini ana hatlarıyla açıkladığı blog yazısında, Cortana için "dünyanın ilk gerçekçi kişisel dijital asistanı" olarak bahsediyor. Bu araç size ilgi alanınıza yönelik medya içeriği sağlayabileceği gibi çeşitli hatırlatmalar konusunda da yardımcı olabilir. Ama unutmayın; Cortana'ya bizler, yani Türk kullanıcılar, Windows Phone'da bile henüz kavuşabilmiş değiliz. Aynı sorunu Windows 10'da da yaşayacağız. Başka bir deyişle, Windows 10'un belki de en çekici yeniliği, 29 Temmuz'da bize ulaşmayacak. 1. CORTANA GELİYOR!

35

36 2.MICROSOFT EDGE: BİR SONRAKİ EN İYİ TARAYICI! Google'ın Chrome ile kişisel bilgilerinizi "çalmasından" şüphe duyuyorsanız veya Safari'nin verimsizliğinden sıkıldıysanız Microsoft Edge için hazır olun. Windows 10 ile birlikte ilk kez sahneye çıkacak olan yeni tarayıcı, Cortana ile entegrasyon sağlıyor. Bu da sizin, tercihlerinize ve gezinme alışkanlıklarınıza dayalı, aerodinamik içerik alabileceğiniz anlamına geliyor. Microsoft Edge, daha güvenli bir tarayıcı olarak inşa edildiğini vadediyor. Yeni tarayıcı Passport özelliği ile, güvenli siteleri ziyaret ederken kimlik doğrulama için yeni bir güvenlik katmanı sağlanmış olacak. Edge ayrıca kötü amaçlı yazılım, kimlik avı ve çevrimiçi sahtekarlıktan kaçınmanıza yardımcı olacak Windows Shell SmartScreen içeriyor.

37 3.WİNDOWS 10 XBOX OYUNCULARI İÇİN CENNET! Microsoft, Windows 10 ile birlikte oyun severleri memnun edecek bir girişimde bulundu. İlk defa hayata geçirilen resmi Xbox entegrasyonu ile Xbox One oyunları Windows 10 yüklü bilgisayarlara aktarılabilecek. Bu büyük ekran TV'yi kimin kullanacağı ile ilgili aile içi ve arkadaş ortamındaki kavgaların sayısını azaltacak harika bir özellik olabilir.

38 4-PENCERELERİ KÖŞELERE YASLAYIN Pencereleri sadece ekranın sağ veya sol kenarına yaslıyorsanız, geçmişte kalmışsınız demektir. Windows 10'la birlikte açık pencereleri ekranın köşelerine sürükleyebilir ve onları, ekranın çeyreğini kaplayacak biçimde boyutlandırabilirsiniz. Aynı işlevi Windows + yön tuşları klavye kısayoluyla da etkinleştirebilirsiniz. Eskisi gibi pencereleri kenara sürüklemenizin önünde ise elbette bir engel yok. 5-DEPOLAMA ALANINI ANALİZ EDİN Windows 10'dan öncesinde diskinizdeki dosyaların dağılımını görebilmek için, üçüncü parti araçlara ihtiyaç duyuyordunuz. Ancak Windows 10 ile birlikte gelen Depolama aracını kullanarak hangi dosya türlerinin sabit diskinizde yer kapladığını net biçimde görebilirsiniz. Başlamak için Başlat menüsünü açıp Depolama yazmanız ve ardından Depolama üzerine tıklamanız yeterli.

39 6-YENİ BİR SANAL MASAÜSTÜ EKLEYİN Windows, çok uzun bir sürenin ardından sanal masaüstlerine kavuştu. Güçlü kullanıcıların sevdiği bu işlev, uygulamalarınızı birden çok ekrana yaymanıza olanak tanıyor. Görev çubuğu ve masaüstü simgeleriyse, her masaüstünde gösteriliyor. 7-PAROLA YERİNE PARMAK İZİ KULLANIN Windows Hello biyometrik platformunun bir parçası olan bu işlevi kullanabilmeniz için, kullandığınız donanımın Windows 10 ile uyumlu olması gerekiyor. Uyumlu bileşenlere sahipseniz, parmak izinin yanında, yüz tanıma ve hatta göz tarama işlevlerini kullanabilirsiniz. Windows 10, masaüstünün sağ tarafında beliren yeni bir "Hızlı işlem merkezi" ile geliyor. Bu alan, tüm uygulamalardan gelen uyarıları tek bir alanda topluyor. Böylece örneğin Dropbox'un gösterdiği, ancak siz okumadan kaybolan uyarının ne olduğunu daha sonra tekrar görebiliyorsunuz.

40 8-ÖZEL TABLET MODUNA GEÇİN Windows 8, tablet moduyla masaüstü modunu garip, pek kullanışlı olmayan bir biçimde bir araya getirmeyi deniyordu. Windows 10'da ise her şey daha açık ve net. Tablet moduna geçmek için Hızlı işlem merkezini açın ve Tablet modu düğmesine basın. Dilerseniz, fare ve klavye kullanırken dahi basitleştirilmiş tablet modunu tercih edebilirsiniz. 9-WI-FI PAROLALARINIZI ARKADAŞLARINIZLA PAYLAŞIN Ağ ayarlarındaki yeni Wi-Fi Sense (Türkçe Windows 10'daki adı, Akıllı Wi-Fi) işlevi, tartışmalara neden olsa da kullanıcılara ziyaret ettikleri evin Wi-Fi ağına kolayca bağlanma olanağı sunuyor. Kişiler, paylaştığınız parolaları hiçbir zaman görmüyorlar - ancak Windows 10 kullanmaları halinde direkt olarak internete bağlanabiliyorlar. 10-MODERN UYGULAMALARI MASAÜSTÜNDE ÇALIŞTIRIN Windows 10'un masaüstü ve tablet deneyimlerinde yaptığı geliştirmelerden bir başkası, işletim sisteminin Metro uygulamalarını pencerede çalıştırabilmesi. Windows 10'un uygulamalarında da geliştirmeler yapıldığından, Windows 8'deki sürümlerini beğenmediyseniz bile bir kez daha bakmanızda fayda var.

41 Windows 10 Klavye Kısayolları Windows + Sol Ok tuşu : Bu kısayol size, Görüntülediğiniz pencere ekranını sol tarafa çekecek. Windows + Sağ Ok tuşu : Bu kısayol ise, Pencereyi sağ tarafa doğru çekecek. Windows + Yukarı Ok tuşu : Bulunduğunuz pencere ekranını ekranın üst tarafına doğru küçültecektir. Aynı zamanda iki kere bastığınız vakit ise tam ekran yapacaktır. Windows + Aşağı Ok tuşu : Bu kısayol size, Pencereyi aşağı doğru küçültmenizi ve iki kere bastığınız da ise simge durumuna küçültmenizi sağlar. Windows + Tab tuşu : Aktif olan pencereleri ekranın ortasından kutucuklar içerisinde listeler ve bunların arasında geçiş yapmanızı sağlayacaktır. Alt + Tab tuşu : Açık olan pencereler arasında geçiş yapmanızı sağlayacaktır. Alt tuşu basılı iken Tab ile açık olan uygulama veya sayfalar arasında rahatlıkla geçiş sağlayabilirsiniz. Windows + Ctrl + D tuşu : Yeni bir sanal masaüstü sayfası oluşturmanızı sağlayacaktır. Windows + Ctrl + F4 tuşu : Bulunduğunuz sanal sayfayı bu kısayol ile kapatabilirsiniz. Windows + Ctrl + Sol – Sağ Ok tuşları : Oluşturmuş olduğunuz sanal sayfalar arasında geçiş yapmanızı sağlayacaktır.

42 Windows + Q tuşu : Windows 10 ile beraber gelen arama ekranına basit bir şekilde bu kısayollar ile ulaşabilirsiniz. Windows + A tuşu : Windows 10 ile beraber gelen Hızlı İşlem Merkezi’ni aktif hale getirecektir. Windows + E tuşu : Windows Explorer’ı yani Dosya Gezginini kullanabilmeniz için çalıştırır. Windows + R tuşu : Çalıştır komutunu aktifleştirir. Windows + T tuşu : Taskbar üzerinde açık olan uygulamalara ön izlenim yapmanızı sağlayacaktır. Windows + (+/-) tuşları : Bulunduğunuz pencere üzerinde büyüteci aktif hale getirerek, ister küçültebilir, isterseniz de büyütebilirsiniz. Windows + I tuşu : Windows 10 içerisindeki ayarlar bölümünü açar. Ayarlar bölümüne gitmenin en kısayolu bu yöntemdir. Windows + P tuşu : Çift monitör kullanma ayarlarını belirler. Windows + D tuşu : Bu kısayol ile Masaüstüne hızlı bir şekilde geçiş yapabilirsiniz. Windows + H tuşu : Ekran görüntünüzü diğer uygulamalar ile paylaşmanızı sağlayacaktır. Windows + K tuşu : Bu kısayol sizi, diğer kablosuz cihazlara bağlanmanızı sağlayacaktır. Bu şekilde kablosuz olarak örneğin televizyonunuza görüntü aktarmanız mümkün olacaktır.

43 Windows + L tuşu : Windows’unuzu Ekran koruyucu moduna alıp şifre koruması ile giriş yapmanızı sağlar ve bilgisayarın başından kalkarken işinize yarayabilir. Windows + X tuşu : Denetim Masası gibi birçok ayara kısa yoldan ulaşmanızı sağlayan menüyü açar. Windows + M tuşu : Tüm açık olan pencerelerin hepsini küçültür. Windows + Shift + M tuşu : Bu kısayol ise pencereleri eski boyutuna geri döndürecektir. Shift + Delete tuşu : Herkesin bildiği ve en çok kullandığı bu kısayol, silmek istediğiniz dosyaları çöp kutusuna göndermeden direk olarak silmenizi sağlar.


"Windows 10 Microsoft'un uzun zamandır merakla beklenen işletim sistemi Windows 10, 29 Temmuz itibarıyla biz kullanıcılarla buluştu. Bizde bugün bu konu." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları