ÇUBUK İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. SORU – CEVAP STRATEJİK PLANLAMA.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Kamu idarelerinde stratejik planlamaya ilişkin usul ve esaslar hakkında.
Advertisements

NİĞDE ÜNİVERSİTESİ Hedefler, Faaliyetler, Performans Kriterleri
Meslek Yüksekokulu, 25 kasım 2010
STRATEJİK PLANLAMA TAHSİN YAZIR – KEMAL GÜRGENCİ
2007 / 30 SAYILI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMDE TANITIM VE YÖNELTME ÇALIŞMALARI GENELGESİ DOĞRULTUSUNDA İLÇEMİZ İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA YAPILMASI.
Millî Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü
STRATEJİK YÖNLENDİRME
ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ
İç kontrol Bilgilendirme Toplantısı 10 Nisan 2014 Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı.
SUNUM. STRATEJİK YÖNETİM Esnaf ve sanatkâr işyerleri sahipleri; bir meslek koluna tabi olup, mesleki yeteneklerini kullanmak suretiyle ailelerini geçindirmek.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
5018 Kapsamında Stratejik Planlama
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI VE KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ
Valilikler koordinasyonunda illerde yapılan çalışmaların Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi ve AB İletişim Stratejisi’ne katkı sağlaması İçişleri Bakanlığı.
ERİŞİLEBİLİRLİK Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
İKS İLE İLGİLİ YASAL DÜZENLEMELER ROL VE SORUMLULUKLAR
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
Oguzhanhoca.com /oguzhanhocam /oguzhan_hoca.
KEŞFET KENDİNİ PROJESİ
BEP GELİŞTİRME BİRİMİ VE GÖREVLERİ
KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK ATİLLA BACAK İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM UZMANI.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
MEVCUT DURUM ANALİZİ-1 İlçe MEM SP Üst Kurul Üyeleri İlçe Mem Müdürü
İL YATIRIM PROGRAMI HAZIRLIK VE İZLEME SÜRECİ
Strateji Geliştirme Başkanlığı
DEÜ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MÜDEK BAŞVURUSU Bilgilendirme Sunuşu 2004.
STRATEJİK PLANLAMA.
KAYSERİ İLE OKUMAK PROJESİ
Korkut KOÇAK Millî Eğitim Uzman Yardımcısı Kamu İdareleri için Stratejik Planlama Kılavuzu (Hazırlık Çalışmaları)
TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
EK-1 a. İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince Kurum Standartları Sistemi Uygulama Öncesi Tamamlanması Gereken Çalışmalar 1. Kurum Standartları Sisteminin.
Stratejik Planlama Nedir?
Kamu İdareleri için Stratejik Planlama Kılavuzu (Hazırlık Çalışmaları)
AKYURT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
İzmir İl MEM ARGE Kamu İdareleri için Stratejik Planlama Kılavuzu (Hazırlık Çalışmaları)
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI KIRKLARELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARAŞTIRMA ve GELİŞTİRME BİRİMİ KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR.
STRATEJİK PLANI Silivri İlçe MEM Stratejik Planı
OKULUMUZ ÇALIŞMALARI YEREL MEDYADA VE ARSİN BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NIN WEB SİTESİNDE GÜNDEMDE İlgi: a) Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nün.
TOPLANTI GÜNDEMİ Açılış Sunum Soru-Cevap Kapanış.
OKUL/KURUMDA STRATEJİK PLANLAMA SÜRECİ “GELECEĞE YÖNELİM” MİSYON BİLDİRİSİ MANAVGAT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Ar-Ge BİRİMİ Mart 2012.
Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MALATYA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
İŞYERİ SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMİ
OKUL/KURUMDA STRATEJİK PLANLAMA SÜRECİ “GELECEĞE YÖNELİM” VİZYON BİLDİRİSİ MANAVGAT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Ar-Ge BİRİMİ KOORDİNATÖRÜ Mart 2012.
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANININ HAZIRLANMASI BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA.
İKS AR-GE İLİŞKİSİ. İKS Uygulamaları Kapsamında İl/İlçe AR-GE’lerin görevleri.
1. Destek Eğitim Odası nedir? Okul ve kurumlarda, yetersizliği olmayan akranlarıyla birlikte aynı sınıfta eğitimlerine devam eden özel eğitime ihtiyacı.
DESTEK EĞİTİM ODASI İŞLEYİŞ USUL VE ESASLARI
Seminerimizin amacı; bütün kamu kurumlarının 5018 Sayılı “Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu” na göre, Bakanlığımızca belirlenen takvime bağlı kalarak,
U Ş AK İ L M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü İŞ YER İ SA Ğ LIK GÜVENL İ K B İ R İ M İ.
Kurullar, Meslekî Çalışmalar ve Komisyonlar
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
Strateji Geliştirme Başkanlığı
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi 07/10/2015.
Destek Eğitim Odaları.
STRATEJİK YÖNETİM VE PLANLAMA DOĞUBAYAZIT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ.
1 T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI ESNAF VE SANATKÂRLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 14 Ocak 2016.
ÖĞRETİM YILI TANITIM YÖNELTME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
MEB İLKÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Okul Gelişim ve Rehberlik Şubesi İKS Proje Sorumlusu Program Geliştirme Uzm: Bahar KÜÇÜKTEPE Haziran 2010 İLKÖĞRETİM KURUMLARI.
BEP GELİŞTİRME BİRİMİ Aralık 2005-Ankara. BEP Geliştirme Birimi Başkan Aile Sınıf Öğretmeni Gezerek Özel Eğitim Görevi Verilen Öğretmen Özel Eğitim.
MEB TKY UYGULAMALARI ÖDÜL YÖNERGESİ Nihat BÜLBÜL Bilişim Teknolojileri Öğretmeni.
E Ş ME İ LÇE M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü İŞ YER İ SA Ğ LIK GÜVENL İ K BÜROSU.
DÖNEMİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI HAZIRLIK SÜRECİ
DESTEK EĞİTİM ODASI UYGULAMA KILAVUZU
DESTEK EĞİTİM ODALARI.
OKULLARDA SAĞLIĞIN KORUNMASI ve GELİŞTİRİLMESİ PROGRAMI
Faaliyet Raporları Demet ARSLANTAŞ
Hanife ÇAKIR Uzman Öğretmen
STRATEJİK PLANLAMA TAHSİN YAZIR – KEMAL GÜRGENCİ
Sunum transkripti:

ÇUBUK İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

SORU – CEVAP STRATEJİK PLANLAMA

1. STRATEJİK PLANLAMA NE DEMEKTİR? Stratejik Plan; Yöneticilerin faaliyet gösterdikleri kurumun geleceği ile ilgili yapılacakları hakkında bir şablon ortaya koyması ve bu şablonu kurum içi ve kurum dışı paydaşlarıyla doldurma çabasıdır. Yöneticiler ve ekipleri başta olmak üzere o kurumla ilgili herkes o kurumun uzun dönemdeki yönünü belirlemeye çalışır. Bu süreç, iç ve dış çevreyi iyi analiz etme, paydaşları belirleme ve görüşlerini alma, misyonu net ifade etme, vizyon, amaç, hedef ve stratejileri belirleme faaliyetlerinden oluşur.

2. STRATEJİK PLANLAMA NİÇİN YAPILMALIDIR? Stratejik plan kurumun en az enerji harcayarak, en kısa zamanda en üst verimi elde edebilmesi için yapılmalıdır. Stratejik plan yapan kurumlar enerjilerini planlama ile engellenebilecek problemleri çözmek için harcamazlar. Yani plan ile; yangının çıkmasını önledikleri için zamanlarını yangın söndürmeye harcamazlar.

3. STRATEJİK PLANIN YARARLARI NELERDİR? Fırsatların belirlenmesine, önceliklendirilmesine ve uygulanmasına olanak sağlar. Zamanın ve kaynakların tanımlanmış fırsatlar doğrultusunda daha etkili olarak dağıtılmasını sağlar. Hatalı veya geçici karara daha az kaynak ve zaman ayrılmasını sağlar. Kurumun performansını geliştirir. (İş yerinde performans ön planda olmalıdır.) Zamanlama açısından önceliklerin belirlenmesine olanak sağlar.

4. STRATEJİK PLANIN ÖNÜNDEKİ ENGELLER NELERDİR? a.Sahiplenmeme b.Katılımın Olmaması c.Görev Yerlerinin Değişmesi d.Yük Olarak Görülmesi e.Yönetici ve Personelin Birbirini Desteklememesi

5) STRATEJİK PLAN HAZIRLAMA ÇALIŞMALARI HANGİ GENELGE İLE BAŞLAMIŞTIR? Bakanlığımızın stratejik plan hazırlama çalışmaları 2013/26 sayılı genelge ve hazırlık programı ile kurum ve okullarımız için stratejk plan çalışmaları başlatılmıştır Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nun 8. Maddesinde kurumlarınızın stratejik plan yapmak zorunda oldukları ve nasıl yapacakları hakkında bilgi verilmektedir.

6.GENELGEYE GÖRE İLÇE ve OKULLARIMIZDA OLUŞTURULACAK STRATEJİK PLANLAMA ÜST KURUL ve EKİP ÜYELERİ KİMLERDEN OLUŞMALIDIR? İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Üst Kurulları İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri İlçe Milli Eğitim Müdürü Başkanlığında En Az İki Okul Müdüründen Oluşur Okul/Kurum İçin Üst Kurullar Bir Okul Müdür Yardımcısı Okul Müdürünün Başkanlığında Bir Öğretmen, Okul Aile Birliği Başkanı Bir Yönetim Kurulu Üyesinden Oluşur

7.KURUM ve OKULUN STRATEJİK PLANINDA KİMLER ETKİLİDİR? Her ne kadar bütün çalışanlar etkilidir dense de etki anlamında bir adım öne çıkan yöneticilerdir. Yöneticiler işin içerisinde aktif olarak yer almalıdır.

8.İKİ MÜDÜRLÜK (İLKOKUL - ORTAOKUL gibi) TEK MÜDÜRÜN OLDUĞU OKULLARIMIZDA KAÇ STRATEJİK PLAN YAPILACAK? Bu şekilde olan okullarımızda bir adet stratejik plan yapılacaktır. Temaların ele alınırken ayrı ayrı değerlendirilmesi gerekir. Çünkü okullar tamamen ayrıldığında stratejk planın tekrar oluşturulmasında sizlere kolaylık sağlayacaktır. Birleştirilmiş sınıflı okullarımız ilçe milli eğitim müdürlükleri ile işbirliği içerisinde planlarını hazırlayacaklardır.

9.PLANLARDA HERHANGİ BİR SAYFA SINIRLAMASI VAR MI? Hazırlayacağımız planlar kurumumuzla ilgili olduğu için her kurum kendi yapısına uygun planı hazırlayacaktır. Kurumlar kendi bünyelerinine uygun plan yani uygulayabilecekleri planlar hazırlayacaklardır. Gerçekleştirebilecekleri faaliyetler belirleyeceklerdir. Bundan dolayı her kurumun stratejik planı farklı sayfa sayısında olabilir.

10.HAZIRLANAN PLANLARIN KİTAPÇIK HALİNE GETİRİLMESİ ZORUNLU MU? İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile okul ve kurumlardan gelen stratejk planlar, Ekim - Kasım 2014 tarihleri arasında Müdürlüğümüz AR-GE Birimi tarafından incelenecektir. İncelenen planlar Kasım 2015’te İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri için Kaymakamlıklar tarafından, okul/kurumlar için ise İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından onaylandıktan sonra kurumların web sitelerinde yayınlanacaktır. Arzu eden okullar Stratejik Planlarını Kitap Şekline dönüştürebilir

11.HAZIRLANAN PLANLARDA FAALİYETLER HANGİ AŞAMADA BELİRLENİR? Stratejik Planın Tamamlanması ile birlikte Yıllık Performans Programı Hazırlanır. Planın beş yıllık olmasına rağmen Performans programları yıllık hazırlanır ve uygulanır. Program içerik olarak Performans Programı Yıllık performans hedefleri Faaliyetler Projeler

12.KAÇ KİTAPÇIK OLACAK İÇERİKLERİ NELERDİR? DURUM ANALİZİ STRATEJİK PLAN I. BÖLÜM STRATEJİK PLAN HAZIRLIK SÜRECİ II. BÖLÜM DURUM ANALİZİ ÖZETİ III. BÖLÜM GELECEĞE YÖNELİM IV. BÖLÜM MALİYETLENDİRME V. BÖLÜM İZLEME VE DEĞERLENDİRME I. BÖLÜM STRATEJİK PLANLAMA SÜRECİ II. BÖLÜM DURUM ANALİZİ 12

13.STRATEJİK PLANLAR ONAYLANDIKTAN SONRA NEZAMAN REVİZE EDİLEBİLİR? İLK İKİ YIL DEĞİŞİKLİK YAPILAMAZ. İKİ YILIN SONUNDA BELLİ ALANLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI MÜMKÜNDÜR.

14.OKUL VE KURUMLAR İLÇENİN YAYINLAMIŞ OLDUĞU STRATEJİK PLANLARIN HANGİ KISIMLARINI ALMAK ZORUNDADIRLAR.? Amaçlar ve hedefleri almalıdırlar. Ancak okul ve kurum kendi ihtiyaçlarına göre Hedef ilave edebilir. Performans göstergelerini istediği şekilde yeniden yapılandırabilir.

İLETİŞİM Tayfun Öztürk Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Stratejik Planlama ve TKY Birimi Tayfun Öztürk Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Stratejik Planlama ve TKY Birimi Telefon: 0 (312) Adres: Stat Cad. Uygulama Atölyesi Telefon: 0 (312) Adres: Stat Cad. Uygulama Atölyesi

T E Ş E K K Ü R L E R ÇUBUK İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ T E Ş E K K Ü R L E R