. TERCİH. Öğrenci & Rehber Öğretmen  Hocam, Ankara mı? İstanbul mu? Aslında Eskişehir’de fena değil…  Çift anadal, yandal ne demek?...  Hocam mimarlık.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
2010 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ ÖSYS Birinci Aşama Yükseköğretime Geçiş Sınavı YGS Puan TürüTürkçeSosyal Bilimler Temel Matematik Fen.
Advertisements

2010-ÖSYS Sunum , TEKİRDAĞ/ÇORLU OCAK 2011
ÇAĞDAŞKENT ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
Üniversiteye Geçiş (M.T.O.K)
DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS)
MAMAK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ YGS BİLGİLENDİRME VE MOTİVASYON SEMİNERİ FARUK SÜZER PSİKOLOJİK DANIŞMAN.
. Hülya SUFRACI PSi. Dan ve Reh. Öğr YGS- LYS 2015 Fahrettin Arar Çok Programlı Anadolu Lisesi.
75. Yıl şehit üsteğmen murat erdem çok programlı LİSESİ
KAHTA MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ METAL TEKNOLOJİ ALANI
Yeni Sınav Sistemi  Genel Amaçlar:  Adayların Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri gibi ders grupları başarısı yerine Tarih, Coğrafya, Fizik, Kimya,..gibi.
Sınavsız Geçiş Bilgilendirme Seminerine
SINAV ADITARİHSAAT LYS LYS LYS LYS LYS
ÖSS Portalınız - # Gelecek Rehberiniz, 20 Şubat 2009 Yeni Sınav Sistemi  Genel Amaçlar:  Adayların Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri.
ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEM 2015
YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) ve LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) ile üniversiteye geçiş sistemi iki aşamalı hale getirildi. YGS Mart ayında LYS Haziran.
Ortak Dersler MADDE 7 – Ortak dersler, öğrencilerin okulu bitirinceye kadar almakla yükümlü olduğu derslerdir. Bu dersler, bütün öğrencilere asgarî.
1 YGS Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı LYS Lisans Yerleştirme Sınavı.
YGS - LYS Üniversite Girişte İki Aşamalı Sınav Sistemi.
Sait Gürsoy’la Başarıya Doğru. Bakış Açısı 1950’li yıllar: “Ne bulursam onu alırım.” 1970’li yıllar: “Neyi alabilirsem onu alayım.” 2010’lu yıllar: “Ne.
Üniversite Seçerken... Akademik/ Profesyonel Kadro Burslar (OSYM/ Başarı Bursları) Kent/ Kampüs Üniversitesi Yabancı Dil Eğitimi Akademik Olanaklar o Bölüm.
2013- ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS)
SINAVSIZ GEÇİŞ ve OBP.
2015 Doğru Tercih Hoşgeldiniz.
YGS-LYS VE TERCİH İŞLEMLERİNE İLİŞKİN SIKÇA SORULAN SORULAR
PINAR BATAN REHBER ÖĞRETMEN
Tercih İstatistikleri 2014
ÇANKIRI NEVZAT AYAZ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ
YGS & LYS ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ (2015) Yükseköğretime Geçiş Sınavı
1. D.G.S. nedir? Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, lisans eğitimine devam edebilmeleri için, yılda bir defa ÖSYM tarafından tek oturumda yapılan.
PSİKOLOJİK DANIŞMAN PINAR ATAKUL 2012 ÖSYS ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ.
MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ KATSAYI ENGELİ KALKTI
 Diploma notları 50 ile 100 puan arasında olacaktır.Ortaöğretim Başarı Puanı hesaplanırken diploma notları 5 ile çarpılacak ve OBP 250 ile 500 arasında.
2013 YGS-LYS SINAV SİSTEMİ Testler ve Soru Sayıları Türkçe testi: 40 soru Temel Matematik:40 Soru Sosyal Bilimler:40 Soru Fen Bilimleri:40 Soru TOPLAM:
1 YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI (LYS)
1 Ö ğrenci Se ç me ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Tanıtım Sunumu Haydar Akın Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi.
1 Ö ğrenci Se ç me ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Tanıtım Sunumu.
YGS-LYS SUNUMU.
2010-ÖSYS Sunum, İstanbul 29 Ağustos 2009 Üniversiteye Girişte İki Aşamalı Yeni Sistem.
ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi.
ÖSYS ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ YGS YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI LYS LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI.
9. sınıfı başarısı hangi meslek = uygun dersler istediği üniversite bölümünü puanı kırılmadan Ders seçimi sisteminde öğrenim gören bir öğrencinin alanı.
2015 YILI ÜNİVERSİTELERDE ÖZEL YETENEK PROGRAMLARI VE ŞARTLARI *Özel yetenek gerektiren programların sınavları ile seçme ve yerleştirme işlemleri yükseköğretim.
Hazırlayan: Ufuk ŞENSOY ZAİM Giresun Mimar Sinan Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni ÖSYS SINAV S İ STEM İ (YGS – LYS)
Liseden Üniversiteye Geçiş Sistemi YGS/LYS – 2018 YGS/LYS – 2019
YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) 1. BASAMAK SINAVI.
CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ
ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ 1.
Şubat 2016 İstanbul Üniversite Tercih Kursu MTOK Kontenjanları Sunumu Hazırlayanlar: Mesut Sabancı Adem Kalebaşı.
PINAR BATAN REHBER ÖĞRETMEN. Mesleki ve Teknik Ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrencilerin istedikleri takdirde bitirdikleri programın devamı niteliğinde,
YGS PUANLARıMıZ BELLI OLDU ŞIMDI NE YAPACAĞıZ?. ÖNCELIKLE PUAN ARALıĞı  Meslek liseli değilsek umutlarımız başka bir bahara kaldı   Meslek liseli isek.
ORTAÖ Ğ RET İ M KURUMLARI BÜ Ş RA ATICI REHBER Ö Ğ RETMEN.
Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) GÖLCÜK RAM REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA BÖLÜMÜ 2016.
TÜRKİYE’DE YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ VE SON DEĞİŞİKLİKLER
İÇ SINAVI.
ULUDERBNET SABANCI ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ 2016
YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) ve LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) ile üniversiteye geçiş sistemi iki aşamalı hale getirildi. YGS Mart ayında LYS Haziran.
2016/2017 ÖSYS TERCİH HAZIRLIK SUNUMU
YGS LYS VELİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİMİZE
(ÖĞRENCİ SEÇME ve YERLEŞTİRME SİSTEMİ)
TERCİH.
YEŞİLHİSAR ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI
ÜNİVERSİTE TERCİH KURSU OCAK 2018.
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI(YKS)
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI
REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YGS-LYS SINAV SİSTEMLERİ SUNUSU
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI
Y ÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI AKSARAY REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)
Sunum transkripti:

. TERCİH

Öğrenci & Rehber Öğretmen  Hocam, Ankara mı? İstanbul mu? Aslında Eskişehir’de fena değil…  Çift anadal, yandal ne demek?...  Hocam mimarlık alanına karar verdim ama…mimarlık mı? İç mimarlık mı? Şehir planlama mı? Peyzaj mimarlığı mı? Başa hangisini yazacağım…  TM Puanım daha yüksek başa mı yazsam TM bölümleri aşağılara mı?  Peki, bu iki yıllığı bitirince iş bulacak mıyım hocam.

 Tercih sürecinde öğrenci, veli, okul işbirliği önemlidir.  Tercih yapıp-yapmayacağına karar verilmelidir (Sınav başarısı, yeniden hazırlanma, OBP kesimi, aile)  Öğrenciye neyi kullanıp(ÖSYS Kılavuz), kullanmayacağı(tercih motorları) anlatılmalı. Tercih Sürecinde

 Hedefler değerlendirilmeli  Bölümler araştırılmalı(Boğaziçi-ODTÜ Tıp, Kocaeli Psikoloji vb.)  Aile koşulları değerlendirilmeli  Veli tutumları analiz edilmeli(Bu sene gitsin vb.) Tercih Sürecinde

 Önceki yılların sıralamaları incelenmelidir.  Puan türü, öğretim süresi, şekli incelenmelidir.  Özel koşullar incelenmeli (Erkek öğrenciler GATA’ nın kız hemşirelik bölümüne giremezler, bazı devlet üniversitesi bölümleri ücretlidir-Gazi/İnş.M,Fırat Ü/Yazılım Müh.)  Tercih sırası, tercih kontrolü önemlidir. Tercih Sürecinde

Sınavsız Geçiş yerleştirmelerinde  Mezuniyet yılı,  Okul türü (Öncelik Sıralaması : ‘4’Anadolu Teknik Liseleri, ‘3’Teknik Lise, Anadolu Meslek Liseleri,’2’ Meslek Liseleri, ‘1’Enstitüler),  METEB,  OBP,  Doğum tarihine göre yerleştirme yapılır. MTAL SINAVSIZ GEÇİŞ

MTAL öğrencileri YGS-LYS den yeterli puanlara sahipse 1-Lisans 2-MTOK(Başarı sırası ile Turizm,Teknoloji,Sanat ve T.F.) 3-Alan dışı önlisans(puanla), alan içi önlisans tercih yapabilir. MTAL MERKEZİ YERLEŞTİRME

Tercih Sürecinde Yatay Geçiş… Öğrenci Değişim Programları(ERASMUS)… Yandal-Çift Anadal… Askeri Okullar… Yurt Dışında Üniversite İmkanı…

ÖZEL DURUMU OLAN ÖĞRENCİLER 1.ENGELLİ ÖĞRENCİLER (Üniversitelerin Engelli Koordinasyon Birimleri). 2. OKUL BİRİNCİLERİ 3. TÜBİTAK BAŞARILARI (1-11 Haziran 2016 ) 4. MİLLİ SPORCULAR(1-2-3 Grup) 5. ÖZEL YETENEK SINAVLARI 6. KONSERVATUVAR

Öss ilk 5 bine giren öğrencilerin % 54 üniversite & bölümlerden memnun değil. ARAŞTIRMA SONUCU (karma bölümler) 18 Şubat 2016 Perşembe

Üniversite Öğrencilerinin Bölüm Seçme Nedenleri- (Araştırma)

Üniversite adaylarının bölümleri tanımak için en çok; Üni. web siteleri, ÖSYM kılavuzu, Etüt merkezi rehb. Öğrt. yer almıştır. * En çok tercih edilen kaynaklar arasında okul rehber öğretmeni yer almamıştır! ARAŞTIRMA SONUCU 18 Şubat 2016 Perşembe Kaynak:Türk PDR Dergisi, 2014, 5(41)

Toplam öğrenci sayısı:

İzmit Rehberlik ve Araştırma Merkezi Toplam Kontenjan : ±

18 Şubat 2016 Perşembe 2016 PUAN TÜRÜ DEĞİŞEN BÖLÜMLER BölümEski P.TürüYeni P.Türü Kamu YönetimiTM-2TM-3 Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkilerTM-2TM-3 Siyaset BilimiTM-2TM-3 Siyaset Bilimi ve Kamu YönetimiTM-2TM-3 Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkilerTM-2TM-3 Uluslararası İlişkilerTM-2TM-3 Yerel YönetimlerTM-2TM-3 Canlandırma Filmi Tasarımı ve YönetimiTS-1TS-2 Film Tasarım ve YazarlıkTS-1TS-2 Film Tasarım ve YönetmenliğiTS-1TS-2 Gastronomi ve Mutfak Sanatları (MTOK)TS-1TS-2 GazetecilikTS-1TS-2 Görsel İletişimTS-1TS-2 Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim TasarımıTS-1TS-2 HalkbilimTS-1TS-2

18 Şubat 2016 Perşembe 2016 PUAN TÜRÜ DEĞİŞEN BÖLÜMLER Halkla İlişkilerTS-1TS-2 Halkla İlişkiler ve ReklamcılıkTS-1TS-2 Halkla İlişkiler ve TanıtımTS-1TS-2 Kurgu Ses ve Görüntü YönetimiTS-1TS-2 Medya ve Görsel SanatlarTS-1TS-2 Medya ve İletişimTS-1TS-2 Medya İletişim ve SistamleriTS-1TS-2 Radyo ve TelevizyonTS-1TS-2 Radyo, Televizyon ve SinemaTS-1TS-2 Reklam Tasarımı ve İletişimiTS-1TS-2 ReklamcılıkTS-1TS-2 Reklamcılık ve Halkla İlişkilerTS-1TS-2 Sinema ve Dijital MedyaTS-1TS-2 Sinema ve TelevizyonTS-1TS-2 Türk HalkbilimiTS-1TS-2 Yeni MedyaTS-1TS-2 Yeni Medyave GazetecilikTS-1TS-2

PROGRAM KONTENJANLARI ALANYGS-1YGS-2YGS-3YGS-4YGS-5YGS-6 KONT YILLIK YÜKSEKOKULLAR (YGS) YILLIK FAKÜLTELER (LYS) MF 1-2MF-3MF-4T.M-1T.M-2T.M-3T.S.Y.DİL