O kitap okumakokuyor. O masada oturmakoturuyor. O kapı açmak açıyor. O ekmek almak alıyor. O gelmek geliyor. O dışarıda beklemek bekliyor. O şarkısöylemek.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İSMİN HALLERİ 1.YALIN HAL 2.YÖNELME HALİ 3.BULUNMA HALİ 4.AYRILMA HALİ
Advertisements

Şehzadebaşı ve Koca Sinan
“Bu akşam ne yapıyorsun?”
(onvoltooid verleden tijd)
“Yaşamöyküsü” Past tense ● Biography talebe U21  
Bunu okursanız iyi olur
HÂL EKLERİNİN YABANCILARA ÖĞRETİMİ
AĞLAYAN BEBEK GÜLEN DEDE
90/10 kuralı Hayatın %10'u,sizin başınıza gelenlerden oluşur.
“Hızlı koşma, yavaş koş.”
Lagimci.
YAPRAKLARIN PEŞİNDEN AĞLAYAN ADAM!!!
Tanrı, melek ve bebek:.
Mümkün Olmuyor Ağlamak Ama
BİZ KİMİZ?  Hacettepe Üniversitesi Okuma Topluluğu, kısa adıyla “ HUNOK ” 2007 yılında Hacettepe Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulmuştur. Bununla.
Conjugating the present continuous
Study Turkish Şimdiki Zaman Study Turkish
DİLİMİZDE İKİ TÜRLÜ “DE” VARDIR:
Ne Olmak Istiyorsun? BY: TELIANE BAKALA Benim adım Teliane, soyadım Bakala. Ben 18 yaşındayım Ben Amerikalıyım.
YAŞAMIMIZDAKİ İKİLEM.
YA ÖĞRENİRSİNİZ Ya da….
Present activities ● Questions
YAZIM KURALLARI.
Body parts ● Health problems
ANNEM SEN BENİM BİTANEM CANIM ANNEM GÜLKOK ULU BAHAR YELİ ANNEMSİN
Fiillerde Çatı Fiil kök ya da gövdeleri üzerine birtakım türetme ekleri getirilerek fiillerin özne ve nesnelerine göre göstermiş oldukları durumlara “fiillerde.
1/20 Zamir A B C D Aşağıdaki cümlelerin hangisinde şahıs ( kişi ) zamiri vardır? Akşam dayımlar geldiğinde uyuyordum. Durmadan yağan kar çocukları heyecanlandırdı.
SÖZCÜKTE ANLAM.
“Ben çay içmek istiyorum.” Asking for things ● Offering things ● Plans
FEN VE TEKNOLOJİ VÜCUDUMUZ BİLMECESİNİ ÇÖZELİM TEKRAR.
YEMEK PROGRAMIMIZ AŞÇI:ELBRUZ ÖZDEMİR.
SERBEST OKUMA METİNLERİ
“Sen hiç hayalet gördün mü?” Past experiences ● Holidays
SORU EKİNİN YAZILIŞI ?.
ZAMİRLER (ADILLAR). ZAMİRLER (ADILLAR) Bu konuda seni uyarmıştım. Şunları bahçeye bırakır mısın? Aşağıdaki cümlelerdeki zamirleri bularak türlerini.
“O Türkçe konuşabilir.” Ability ● Request ● Permission
Etkin Çalışma Yöntemleri.
1)Aşağıdakilerden hangisinde bir ad, ayrılma durumundadır? A)Uğurcan eve girdi. B)Onur ekmeğini de getirdi. C)Bana doğruları kim öğretecek. D)Elif kitabı.
türkçe performans ödevi
Dersi mutlaka dikkatli ve sessiz izleyelim.
BEN BİR KÜÇÜK KİLİMİM.
VARLIKLARIN ÖZELLİKLERİNİ BİLDİREN KELİMELER (SIFAT-ÖN AD)
SORU EKİNİN YAZILIŞI ?.
Fiillerde Çatı Fiil kök ya da gövdeleri üzerine birtakım türetme ekleri getirilerek fiillerin özne ve nesnelerine göre göstermiş oldukları durumlara “fiillerde.
Edatlar.
Bir zamanlar Dünyaya gelmeye hazırlanan bir çocuk varmış
“O tatile gidiyormuş.” Reported Statements talebe U32  
“Hafta sonu ne yapacaksın?” Future tense ● Conditionals
Fiillerde Kişi Fiillerde Zaman
Okumak.
To want to do sth. -mek istemek Part I Study Turkish
A. NESNELERİNE GÖRE FİİLLER B. ÖZNELERİNE GÖRE FİİLLER
EŞ SESLİ KELİMELER Yazılışları aynı fakat anlamları farklı kelimeler eş sesli kelimelerdir.
GRUBUMUZUN WEB SAYFASI YAYINA GİRMİŞTİR: Bu sunuşu Çözüm Paylaşım Grubuna Üye olduğunuz için aldınız. Benzer sunuşları düzenli.
GERÇEK VE MECAZ ANLAMLI KELİMELER
8/A SINIFI LÜTFEN F5’E BASINIZ.
Disiplin ve sorumluluk
ÇOCUKLAR BU DÜNYADA SADECE SEVGİ İSTİYORLAR… SEN İSTEMEDİN Mİ…?
ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
Akvaryumdaki balıklara sabah 6, öğlen 5, akşam ise 3 yem attım. Balıklara toplam kaç tane yem attım?
MITKOMMEN: Birlikte gelmek İch komme mit  Bende geliyorum (seninle) Kommst du mit?  Sende geliyor musun? (benimle/bizimle) ABSCHREIBEN: Bir yerden yazmak,kopyalamak.
BETİMLEME (TASVİR.
DAHA İYİ BİR İLETİŞİM İÇİN…
İletişim zor bir süreç midir?
ARAPÇA BİLGİ YARIŞMASINA HOŞ GELDİNİZ AHMET ARSLAN.
 Fiil kök ya da gövdeleri üzerine birtakım türetme ekleri getirilerek fiillerin özne ve nesnelerine göre göstermiş oldukları durumlara “fiillerde çatı”
RAMAZAN GÜNLÜĞÜ.
SORU EKİNİN YAZILIŞI ?.
Conjugating the present continuous
Neden kitap okuyoruz.
Sunum transkripti:

O kitap okumakokuyor. O masada oturmakoturuyor. O kapı açmak açıyor. O ekmek almak alıyor. O gelmek geliyor. O dışarıda beklemek bekliyor. O şarkısöylemek söylüyor. O gülmekgülüyor. O suiçmekiçiyor. O gitmekgidiyor. O anlatmak anlatıyor. O ara vermek ara veriyor.

Ben kitap okumakokuyorum. Ben masada oturmakoturuyorum. Ben kapı açmak açıyorum. Ben ekmek almak alıyorum. Ben gelmek geliyorum. Ben dışarıdabeklemek bekliyorum. Ben şarkısöylemek söylüyorum. Ben gülmek gülüyorum. Ben su içmek içiyorum. Ben gitmekgidiyorum. Ben anlatmak anlatıyorum. Ben ara vermek ara veriyorum.

Sen kitap okumak okuyorsun. Sen masada oturmakoturuyorsun. Sen kapı açmak açıyorsun. Sen ekmek almak alıyorsun. Sen gelmek geliyorsun. Sen dışarıda beklemekbekliyorsun. Sen şarkısöylemek söylüyorsun. Sen gülmek gülüyorsun. Sen su içmek içiyorsun. Sen gitmekgidiyorsun. Sen anlatmak anlatıyorsun. Sen ara vermek ara veriyorsun.

Biz kitap okumakokuyoruz. Biz masada oturmakoturuyoruz. Biz kapı açmak açıyoruz. Biz ekmek almak alıyoruz. Biz gelmek geliyoruz. Biz dışarıda beklemekbekliyoruz. Biz şarkısöylemek söylüyoruz. Biz gülmek gülüyoruz. Biz su içmek içiyoruz. Biz gitmekgidiyoruz. Biz anlatmak anlatıyoruz. Biz ara vermek ara veriyoruz.

Siz kitap okumak okuyorsunuz. Siz masada oturmakoturuyorsunuz. Siz kapı açmak açıyorsunuz. Siz ekmek almak alıyorsunuz. Siz gelmek geliyorsunuz. Siz dışarıda beklemekbekliyorsunuz. Siz şarkısöylemek söylüyorsunuz. Siz gülmek gülüyorsunuz. Siz su içmek içiyorsunuz. Siz gitmekgidiyorsunuz. Siz anlatmak anlatıyorsunuz. Siz ara vermek ara veriyorsunuz.

Onlar kitap okumak okuyorlar. Onlar masada oturmak oturuyorlar. Onlar kapıaçmak açıyorlar. Onlar ekmek almakalıyorlar. Onlar gelmek geliyorlar. Onlar dışarıda beklemekbekliyorlar. Onlar şarkı söylemeksöylüyorlar. Onlar gülmek gülüyorlar. Onlar su içmekiçiyorlar. Onlar gitmek gidiyorlar. Onlar anlatmakanlatıyorlar. Onlar ara vermek ara veriyorlar.

YapmakYapıyorum. yapıyorlar.Onlar yapıyorsunuz. Siz yapıyoruz. Biz yapıyorsun. Sen yapıyor. O kapatıyor. O kapatıyoruz. Biz kapatıyorlar. Onlar kapatıyorsunuz. Siz kapatıyorum.Ben kapatıyorsun. Sen konuşuyorum. Ben konuşuyorlar.Onlar konuşuyorsunuz. Siz konuşuyor. O konuşuyorsun.Sen konuşuyoruz. Biz

Adam ormandakoşmakkoşuyor. Ahmet kitapokumak okuyor. Bebek mışıl mışıl uyumakuyuyor. Aylin yazı yazmak yazı yazıyor. Yeliz şarkı söylemek şarkı söylüyor. Köpek kanepede oturmakoturuyor.