UYGULAMALAR Yeşil Mühendislik Etiği* Kürklü Foklar; Admiral Çukuru, Yeni Zelanda.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Presentation title Novo Nordisk Way.
Advertisements

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKULTESİ
Zinde İSG Etiği DRUZ.
BRS, Türkiye’de bir ilki başlatarak birçok firmadan alınacak hizmetleri tek bir kuruluştan alınmasını sağlayacak profesyonel bir kadroyla iyi bir hizmeti.
HALKBANK ENERJİ KREDİLERİ KOBİ Pazarlama Daire Başkanlığı
EKO- OKULLAR.
SOSYAL MEDYA VE GÜVENLİĞİ
ISLETME BILIMINE GIRIS 1
Uluslararası İş Etiği.
SULTAN GAZAL TANRIVERDİ KEMAL KILINÇ BAŞAK KARAMAN ZEYNEP BİLİROĞLU
Parker üretkenliği ve verimliliği artırmak için müşterileriyle iş birliği yapar.
Zihinsel Yönden Yetersiz Çocukların Özellikleri
GRUP ETİK SULTAN GAZAL TANRIVERDİ KEMAL KILIÇ BAŞAK KARAMAN
Maria Montessori.
ISO 9000:2000 REVİZYONU – GETİRDİKLERİ ve GETİREMEDİKLERİ Dr. TÜRKAY DERELİ GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GAZİANTEP TEL: ++
ETİK NEDİR?.
BİZİM OLDUĞU HALDE BİZİM OLMAYAN ŞEY NEDİR?
İŞLETMELERİN KURULUŞ AMAÇLARI OBJECTIVES OF THE ESTABLISHMENT OF ENTERPRISES.
Öğrenci Adı Soyadı/Numarası
MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ
Yetkinlikler Yetkinlikler belirli bir görevi başarıyla yerine getirebilmek için beklenen ortak kurumsal davranış ve tutumları tanımlanmaktadırlar.
DENETİM VE DENETİME TALEP / DENETİM FAALİYETLERİ / MESLEK TEKNİĞİ.
ÜNİTE 5 (Bölüm 1) FİNANSAL ANALİZ
İŞLETMELERİN KURULUŞ AMAÇLARI OBJECTIVES OF THE ESTABLISHMENT OF ENTERPRISES.
Okul Rehberlik Servisi
YÖNT 102 – İŞLETMEYE GİRİŞ II
SINAV KAYGISI.
AHLAK NEDİR?.
TEMA HAZIRLAYAN :OZAN DORUK YAVUZ. Varoluş Nedeni Toprak...Toprak...Toprak... Ülkemiz yılda 743 milyon ton toprağını erozyonla kaybediyor. Oysa yaşam.
TRANSFER FİYATLANDIRMASI Hazırlayan ve Sunan Haluk KAPTANOĞLU (Yeminli Mali Müşavir) DENET Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş.
KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI
BÖLÜM 9 ÇEVRE MEVZUATI UYGULAMALARI. Mevcut Bilinen Uygulamalar Kirlilik Kontrol Programları Çevresel Sorumluluk Sistemi Tesislerin tasarım, yapım ve.
*Bu insanlar, yaşamın her yönünü severler, şikâyet etmekle ya da olayların daha değişik olmasını istemekle vakit kaybetmezler. *Bağımsızlıklarına çok.
İŞLETMELERİN KURULUŞU
ZARFLAR.
Bilişim Teknolojileri Kullanımında Güvenlik Temel Kavramlar ve Bilgi Güvenliği.
HANGİ ANA BAŞLIKLARI İŞLEYECEĞİZ :
MÜŞTERİ İÇİN DEĞER YARATMA
BÖLÜM 6 GİRİŞİMCİLİK AHLAKI.
Yrd.Doç.Dr. Yıldırım Osman Çetmeli
MERVE AKTA Ş B NESL İ HAN Ş AH İ NB BETÜL H İ TAYB Ş ÜHEDA GENÇB
Kamuda Memur Disiplini ve Ahlakı
Bilişim Ortağınız.
İŞ AHLAKI VE SOSYAL SORUMLULUK
2.1 GİRİŞ Çevresel değişimler, kirlilik ve teknoloji insanlık ve doğa için kalıcı zararların ortaya çıkmasına neden olabilir. İnsanların bu gibi.
MERKANTİLİZM NEDİR ?.
FEN VE TEKNOLOJİ Işık.
Karşılaştırmalı Tablolar Tekniği. Analizi yapan kişi analiz tekniklerini uyguladıktan sonra, mali tablolardaki değişimleri ve nedenlerini ortaya koymalıdır.
Eylem İçin Çevresel ÇağrıSürdürülebilir Yaşam Sağlama Maddiyatçılığın Ve Zenginliğin Sosyal Psikolojisi HANGİ ANA BAŞLIKLARI İŞLEYECEĞİZ :
MÜŞTERİ İÇİN DEĞER YARATMA. “Müşteri değeri olgusu, müşteri tatmini unsurlarına ek olarak, ürünün rakipler arasından nasıl seçildiğini, seçim kriterlerinin.
2013 SBS SİSTEMİ VE SINAVLARDA NASIL BAŞARILI OLURUM SEMİNERİMİZE HOŞ GELDİNİZ Sevilay TAGTAŞ Rehber Öğretmen AKEV REHBERLİK SERVİSİ.
IV. Ünite Ahlak Felsefesi ETİK.
İŞ VE İŞLETME AHLAKI.
YAKUP KALAFATOĞLU ORTAOKULU SOSYAL BİLGİLER DERSİ 2.DÖNEM 1.PROJE GÖREVİ HAZIRLAYAN ÖĞRENCİLERİN; ADI:Cansu SOYADI:HAMZAÇEBİ ADI:Emine SOYADI:USTA YAKUP.
Zararlı Alışkanlıklardan Kaçınmak. Zararlı alışkanlıklarla kastedilen, insan bedenine zarar veren ve tiryakilik oluşturması sebebiyle insanı kendine esir.
BURUŞUK GÖMLEĞİN HİKÂYESİ
MUHASEBE MESLEĞİNDE NEDEN ETİK OLMALI? Muhasebe meslek mensupları açısından etik, moral ilkeler siteminin çalıştırılması, müşteriler, toplum ve diğer muhasebe.
DEONTOLOJİ Eski Yunanca “deontos” “gereklilik, zorunluluk”
6.1. İşletmelerde Meslek Etiği Kategorileri:
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ
YÖNT 102 – İŞLETMEYE GİRİŞ II
Zinde Eğitim Kurumu İSG Etiği AHMET YİĞİTALP ZİNDE.
İş Ahlakı ve Sosyal Sorumluluk Anlayışı
HESAP KavramI.
Sağlık Bilimleri Fakültesi
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘p’
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Stratejik Gıda Hizmetleri Danışmanlığı/Tasarımı Amacımız; Hizmet Standardını sağlamak; Zincir mağaza olarak tüketicilerin gideceği diğer AUM mağazalarında.
Sunum transkripti:

UYGULAMALAR

Yeşil Mühendislik Etiği* Kürklü Foklar; Admiral Çukuru, Yeni Zelanda

Çevre mühendisleri, insan sağlığının ve çevrenin korunması amacıyla ihtiyaç duyulanı yapmak için başkaları ile çalışır ve yaşamın sürdürülebilir standardına giden yolu gösterir.

17.1 Yeşil Mühendislik Yeşil mühendislik, farklı disiplinlerden mühendislerin bulunduğu, insanlar ve doğal dünyanın geri kalanı arasında sürdürülebilir birlikteliğin olduğu bir şemsiye alan olarak ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle amaç sürdürülebilirliktir ve yeşil mühendislik ise bu hedefe ulaşmak için bir yoldur.

17.2 Yeşil Mühendislik Uygulaması İçin Teşvikler Yeşil mühendisliği destekleyen 3 itici güç vardır; bunlar yasal konular, mali konular ve son olarak etik konulardır.

Yasal Konular En basit anlamda, yeşil mühendislik yasalara uymak için yapılmaktadır. Yasaya uyma kararı büyük ölçüde etik alanın dışında bir karardır. Yasaya uymayanın ahlak olarak kötü düşünülmesine karşın yasa ile uyum, ahlak olarak ne iyi ne de kötüdür.

Mali Konular Bazı şirketler, belli bir yeşil mühendislik teknolojisini benimsemenin, halkla ilişki kurma fırsatı sağlayacağını düşünürler; çünkü yeşil mühendislik, şirketin saygınlığını artıran ve toplumda yerini sağlamlaştıran kullanışlı bir araçtır. Sonuçta iş için satış artışı muhtemel ise ve satışların giderlerden daha yüksek olacağı düşünülüyorsa ve böylece kâr artıyorsa, firmanın böyle bir teknolojiyi kabullenmesi beklenir.

Etik Düşünceler Yeşil mühendisliğin aktif ve öncü olarak yapılması ile ilgili kararlar, sadece bir şirketin zehirli emisyonlarını azaltmasını (çevre için birçok diğer olumlu sonuç yanında) sağlaması nedeniyle etik olarak takdire değer değildir; bu kararlar arkalarındaki itici gücün dünyaya verilen zararın durdurulması ve bununla gelecek kuşakların dünyadan şu anda bizim aldığımız tadı hatta daha fazlasını alabilmeleri için onun korunması olduğu zaman takdire değerdir.

17.3 Sonuçlar Yeşil mühendislik er geç dünyanın sürdürülebilirliğe yönelmesine yardımcı olacaktır, ancak, günümüzde yeşil mühendislik sıklıkla, doğru şeylerin yapılması, kanun ve yönetmeliklere uyulması ve kuruluşlar için daha büyük kârlılıklara ulaşılması sonucunu veriyorsa yapılan bir uygulama olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu tür yeşil mühendislik, her ne kadar toplum için çoğu hâlde yararlı ise de, ahlaki açıdan takdire değer değildir.

Yeşil mühendisliğin gerçek kahramanları, yeşil mühendisliğin aslına yönelik prensiplere derin inancı olan ve kurumlarının karlılığına hizmet ederken bu prensipler içinde hareket etmeye çalışan kişilerdir. Onlar, sürdürülebilirliğin geliştirilebilmesi için çalışmaktan zevk alan ve bunu gösteriş veya kâr için değil, sadece doğru şeyi yapmalarının getirdiği mutluluk için yapan kimselerdir.