KIZ ÇOCUKLARININ OKULLAŞMASI İÇİN YAPABİLECEKLERİMİZ VAR !

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Toplumsal Cinsiyet Etki Değerlendirmesi
Advertisements

KADIN İSTİHDAMINA YÖNELİK AB POLİTİKALARI
KADIN ve SOSYAL YAŞAM Prof.Dr. Gönül BUDAK Dokuz Eylül Üniversitesi
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü
Nüfusun Yaşlanması Çalışma Grubu
Müdürlüğümüz AR-GE Birimi bünyesinde bulunan Proje Koordinasyon Ekibi koordinesinde Ulusal Ajans, Merkezi Finans ve İhale Birimi, Toplum Yararına Çalışma.
Prof. Dr. Seyfettin Gürsel
Kadın Erkek Eşitliği ve Toplumsal Cinsiyet Psikolog Yasemin Taşkın
KADIN ve SOSYAL YAŞAM Prof. Dr. Gönül BUDAK Dokuz Eylül Üniversitesi
Toplumsal Cinsiyet: GÜNDEM
Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi. AMAÇ 1.Kadınların mesleki açık öğretim ortaokul ve liselerine kayıt yapmalarını sağlamak. 2.Kadınları kayıt.
Çocuklara ve Gençlere Yönelik Sosyal Politikalar
FİNLANDİYA EĞİTİM SİSTEMİ
ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETİMİ
Bu Sunu En İyi Ofis 2010 Yüklü Bilgisayarlarda Görüntülenir
7-19 YAŞ AİLE EĞİTİMİ PROGRAMI
5. İzmir İktisat Kongresi, 31 Ekim 2013 İçerici Kalkınma Politikaları Kritik bir müdahale olarak Erken Çocukluk Eğitimi William Wiseman Dünya Bankası Finansman.
1. D.G.S. nedir? Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, lisans eğitimine devam edebilmeleri için, yılda bir defa ÖSYM tarafından tek oturumda yapılan.
Haliliye Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
Kantitatif Araştırma Özeti 8 Mayıs 2015
TOPLANTI GÜNDEMİ Açılış Sunum Soru-Cevap Kapanış.
GÖREVNORMMEVCUTİHTİYAÇ Müdür Müdür Baş Yardımcısı Müdür Yardımcısı Öğretmen VHKİ – Memur Teknisyen Yardımcı Personel (Hizmetli) TOPLAM.
Misyon :Akkuş İlçesinde Eğitim- Öğretim hizmetinden yararlananlara nitelikli, kaliteli eğitim hizmeti sunmak. -Akkuş İlçesindeki tüm okulları tam donanımlı.
Okulumuz tarihinde Kırıkhan Cumhuriyet Ortaokulunun 3 ve 4. Katında öğretime başladı. Aralık 2013’den itibaren Kırıkhan Anadolu İmam Hatip.
EĞİTİMDE FIRSAT VE İMKAN EŞİTLİĞİ
Halkapınar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GENEL KURSLAR MESLEKİ VE TEKNİK KURSLAR OKUMA YAZMA KURSLARI.
İl Millî Eğitim Müdürlüğü
Kadin Haklari.
Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti
KADIN ERKEK FIRSAT EŞİTLİĞİ KOMİSYONU
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TEFENNİ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015 – 2016
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARININ OKULA DEVAM ORANLARININ ARTTIRILMASI HİBE PROGRAMI.
Proje Adı Proje Yürütücüsü Proje Ortağı
1 BRİFİNG “” Mustafa Kemal Atatürk “En büyük sava ş, cahilli ğ e kar ş ı yapılan sava ş tır.” Mustafa Kemal Atatürk Dursunbey İlçe Milli Eğitim.
TC SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
GÖREVNORMMEVCUTİHTİYAÇ Müdür Müdür Baş Yardımcısı Müdür Yardımcısı Öğretmen VHKİ – Memur Teknisyen Yardımcı Personel (Hizmetli) TOPLAM.
Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir. TRH2.1.IAREFG-II/P03/616 Sözleşme numaralı KIZ ÇOCUKLARIMIZ EĞİTİM HAYATINA.
Tükiyenin Dış Ticareti. Ülkelere, bölgelere ve mal grupuna göre dağılımı.
PROJESİ AÇILIŞ TOPLANTISINA HOŞ GELDİNİZ Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir. Üçkuyu Mesleki ve Teknik Anadolu.
İMAM HATİP LİSELERİ VE ORTAOKULLARI
Ü CRETSIZ AILE IŞÇISI Aile fertlerinden bir ya da bir kaçının sahip olduğu işletmelerde herhangi bir ücret almaksızın çalışan aile fertleridir. Bu kişiler.
İLÇEYİ TANITAN BİR GÖRSELLİK. SUNULAR HAZIRLANIRKEN EĞİTİM SİSTEMİ DOĞRULTUNDA İLKOKUL, ORTAOKUL,İMAMHATİP ORTAOKULLARI,İMAMHATİP LİSELERİ İLE İLGİLİ.
T.C. GÖLYAKA KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ Hazırlayan = Büşra Kocaman
TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTSİZLİĞİ ve KADIN
GC_WEP İLKELERİNE BAKIŞ
Kamu Okulları ve Özel Okullar:
MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI
Küresel okur-yazarlık oranı yetişkin
ÜLKEMİZDE NÜFUS / Nüfusumuzun Özellikleri
ÜCRET SİSTEMLERİ VE SOSYAL YARDIMLAR
TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
Eğitimde toplumsal cinsiyet eşitsizliklerinin, kadın erkek kimliklerinin kuruluşunda ciddi bir etmen de okuldaki iş bölümü ve hiyerarşidir. Kadın öğretim.
SİVAS (AA) - Şarkışla Fen Lisesi idarecileri ve öğrencileri, Kaymakam Akif Pektaş ile Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz'u makamında ziyaret etti. Pektaş,
SHB-221 TÜRKİYENİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
Karşılaştırmalı Eğitim
TÜRKİYE İSTİHDAM VERİLERİ
SHB-221 TÜRKİYENİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
TOPLUMSAL CİNSİYET ROLLERİ. TOPLUMSAL CİNSİYET-1 Toplumsal cinsiyet, bireyin belirli bir cinsten olduğuna ilişkin bilgiye, bu bilgi dahilinde olmak üzere.
Ortaöğretime Geçiş Sistemi
Olimpik Anneler, Türkiye’de çocukların sporla büyümesini ve gelişmesini sağlamak amacıyla P&G ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile birlikte oluşturulmuş.
CEDAW Her iki cinsten birinin aşağılığı veya üstünlüğü fikrine veya kadın ile erkeğin kalıplaşmış rollerine dayalı ön yargıların, geleneksel ve diğer.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Levent ŞAHİN, Doç. Dr. İstanbul Üniversitesi
EĞİTİMDE FIRSAT VE OLANAK EŞİTLİĞİ - EŞİTSİZLİĞİ
2018/2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YIL SONU SEMİNERLERİ
Sunum transkripti:

KIZ ÇOCUKLARININ OKULLAŞMASI İÇİN YAPABİLECEKLERİMİZ VAR !

11 EKİM KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ Pakistan'lı 14 yaşındaki Malala Yusufzay kız çocuklarının da eğitim alması yönündeki akvistliği ile tanınmıştır. Batı basınında sıkça yer bulan röportajlarından birinde Malala "Benim haklarım var ve eğitim de benim haklarımdan biri" demişti. Malala; Taliban militanları olduğu iddia edilen kişilerce, Pakistan'ın kuzey batısındaki Mingora şehrindeki okulundan evine dönerken; başından vuruldu. Bu olay dünyanın dikkatinin kız çocuklarına çevirmesine neden oldu.

11 EKİM KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ 193 üyeli BM Genel Kurulunda, 2012 yılından itibaren 11 Ekim'in ''Dünya Kız Çocukları Günü'' olarak kabul edilmesine ilişkin Türkiye, Kanada ve Peru tarafından hazırlanan karar tasarısı bütün ülkelerin onayıyla kabul edilmiştir. Amaç; tüm dünyada kız çocukların ayrımcılık, şiddet ve istismara uğradığına dikkat çekmek ve toplumsal konumlarının güçlendirilmesine ve insan haklarının önemine vurgu yapmaktır.

Türkiye’nin 125. sırada olduğu Dünya Cinsiyet Eşitsizliği raporuna göre; Kız çocuklarının  % 93’ü Kadınların  %92’si okuma  %8 (6 +) okuma yazma bilmeyen kadınların o ranı Erkek çocuklarının  %95’i ilkokula gidiyor. Erkeklerin  %98’i okuma  %1,7’si yazma biliyor.

MEB’in 2014 yılında açıkladığı verilere göre; 2014 yılında ortaokuldan mezun olan 36 bin 401 kız çocuğu bu eğitim-öğretim döneminde açık liselerde dâhil olmak üzere hiçbir ortaöğretim kurumuna kayıt yaptırmamıştır. Türkiye ortaöğretim çağında okullaşma oranının en az olduğu üç OECD ülkesinden biridir.

Okuma yazma bilmeyen her 10 kişiden 8’ini kadınlar oluşturuyor!

Kentimizin durumu; Hatay’da: 2558 Antakya merkezde ise: 885

 BİR KIZIN EĞİTİMİ BİR AİLENİN EĞİTİMİDİR.  Eğitimli kız çocuklar eğitimli anneler demektir, bu da ;

toplumsal sağlık, üretim ve refahın artışıdır.

Ölürken edilen şahadet imanı kurtarmaz!

Bu yayın Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’ nin mali katkısıyla hazırlanmıştır. Bu yayının içeriğinden yalnızca Hatay Erol Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi sorumludur ve bu içerik hiçbir şekilde Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’ nin görüş ve tutumunu yansıtmamaktadır.

TEŞEKKÜRLER