B İLKÇAĞ UYGARLIKLARI İLKÇAĞ UYGARLIKLARI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ESKİ ÇAĞLARDA TÜRKİYE VE ÇEVRESİNDEKİ
Advertisements

Kazanım: Anadolu ve Mezopotamya’da yaşamış ilk uygarlıkların yerleşme ve ekonomik faaliyetleri ile sosyal yapıları arasındaki etkileşimi fark eder.
LİDYALILAR AYŞE EGE DOLANBAY 9-B 464
Ünite 2: 6.Sınıf Sosyal Bilgiler Yer Yüzünde Yaşam
5. Kazanım: Anadolu ve Mezopotamya’da yaşamış ilk uygarlıkların yerleşme ve ekonomik faaliyetleri ile sosyal yapıları arasındaki etkileşimi fark eder.
ADIM ADIM TÜRKİYE.
İLK ÇAĞ UYGARLIKLARI.
ANADOLU UYGARLIKLARI İÇİNDEKİLER LİDYALILAR URARTULAR İYONLAR HİTİTLER
TARİH ÖNCESİ DEVİRLER Hazırlayan BARIŞ KIRCALI ÖZEL MERVE KOLEJİ.
ANADOLU MEDENİYETLERİ
Anadolu Uygarlıkları Lidyalılar.
5. Kazanım: Anadolu ve Mezopotamya’da yaşamış ilk uygarlıkların yerleşme ve ekonomik faaliyetleri ile sosyal yapıları arasındaki etkileşimi fark eder.
Ünite 2: 6.Sınıf Sosyal Bilgiler Yer Yüzünde Yaşam
A.TAŞ ÇAĞI TARİH ÖNCESİ ÇAĞLAR 1.ESKİ TAŞ (Kabataş-Paleolitik ) ÇAĞI
Babil Kralı Hammurabi "Hammurabi Kanunlan"nı oluşturmuştur.
Anadolu ve Mezopotamya Devletleri
OĞUZHAN ÖZDEMİR.
LİDYALILAR M-Ö Gediz ve Menderes Nehri arasında kurulmuştur merkezi Sard'dır (Manisa). -Lidyalılar Hint-Avrupalı bir kavimdir. -Lidyalılar önce.
5. Kazanım: Anadolu ve Mezopotamya’da yaşamış ilk uygarlıkların yerleşme ve ekonomik faaliyetleri ile sosyal yapıları arasındaki etkileşimi fark eder.
UYGARLIKLAR BEŞİĞİ ANADOLU
M.Ö 1000 yıllarında Yunanistan’dan göç ederek Ege kıyılarına yerleşen Akalar tarafından kuruldu. Akalar Ege kıyılarında 12 ayrı şehir kurmuşlar ve şehir.
TARİH NEDİR: Tarih, insanların geçmişteki her türlü faaliyetini, olayların birbirleriyle olan ilişkilerini, sebep-sonuç belirterek, yer ve zaman göstererek.
Zaman içinde bilim.
Yrd.Doç.Dr. Mehmet KARATAŞ Tıp Tarihi ve Etik AD
MEZOPOTAMYA UYGARLIKLARI
ESKİ ANADOLU MEDENİYETLERİ
ANADOLU UYGARLIKLARI.
Eski Mısırda bulunan ilk belgeler papirüs üzerine yazılan tapınak kayıtlarını içeriyordu. Sosyal hayatı içine alan, din ve dinle ilgili törenleri, felsefe,
ANADOLU MEDENİYETLERİ
HİTİTLER FRİGLER LİDYALILAR URARTU İYON
TİCARET İHRACATİTHALAT Bir ülke ürettiği ürünlerin fazlasını başka ülkelere satar. Buna ihracat denir.
UYGARLIKLAR BEŞİĞİ ANADOLU
ANADOLU MEDENİYETLERİ
FERİT DADAK SOSYAL BİLGİLER ÖĞR. 3. SINIF 2. ÖĞRETİM
KURULUŞ DÖNEMİ ÖSS- YGS SORULARI.
AŞAĞIDA VERİLEN UYGARLIKLARLA EŞLEŞEN KAVRAMLARIN ÜZERİNE DOKUNUNUZ.
Salih Zeki Anadolu Lisesi
SINIF İÇİ GRUPLAR ARASI YARIŞMA SORULARI
TARİH ÖNCESİ DEVİRLER TARİHE GİRİŞ ERKAN AĞRİKLİ.
ESKİ ÇAĞLARDA TÜRKİYE VE ÇEVRESİNDEKİ
ANADOLU’DA KURULAN İLKÇAĞ MEDENİYETLERİ
UYGARLIĞIN DOĞUŞU VE İLK ÇAĞ UYGARLIKLARI
A İLKÇAĞ UYGARLIKLARI İLKÇAĞ UYGARLIKLARI.
2C- ANADOLU UYGARLIKLARI
MEZOPOTAMYA UYGARLIKLARI
FRİGYALILAR KİBELE GORDİON
TARİH ÖNCESİ DEVİRLER TA®İH NOTLA®I.
Bir devletin kalkınmasında ticaret yapılan yollara ve denizlere yakın olmasının rolü nedir?
ADIM ADIM TÜRKİYE BATUHAN ÖZDEM.
ALPER KABASAKAL 6/A 95 SOSYAL BİLGİLER.
YAPANLAR: EMİN ÖREN, NO:68 BURAK KARADÖNGEL NO:175.
Anadolu ve Mezopotamya
CAM NASIL ÜRETİLİR? ÜRETİLİRKEN HANGİ AŞAMALARDAN GEÇER?
UYGARLIĞIN DOĞUŞU VE İLK UYGARLIKLAR
ÜNİTE:2 YERYÜZÜNDE YAŞAM
EKONOMİ VE SOSYAL HAYAT / ZENGİNLİK KAYNAKLARI
TARİH ÖNCESİ DEVİRLER Hazırlayan BARIŞ KIRCALI ÖZEL MERVE KOLEJİ.
Tarih Öncesi Çağ Kronolojisi
TARİHE YOLCULUK KAZANIM: 4 DERS SAATİ
SINIF İÇİ GRUPLAR ARASI YARIŞMA SORULARI
ANADOLU MEDENİYETLERİ. Anadolu tarih boyunca neden yerleşim yeri olarak seçilmiş olabilir? Su kaynaklarının bol olması İklim şartlarının elverişli olması.
SOSYAL BİLGİLER 6.SINIF YERYÜZÜNDE YAŞAM ETKİNLİĞİ
MAĞARADAN BÜYÜK ŞEHRE İNSANIN SERÜVENİ. TARİH’İN TANIMI:Toplumların geçmişteki yaşayışlarını, oluşturdukları kültür ve uygarlığı, yer ve zaman göstererek,
Tarih Öncesi Çağ Kronolojisi
Klasik Filolojiye Giriş Edebiyatın Devreleri
 Yeryüzünde coğrafi şartlara bağlı olarak ırk, din, dil, yaşam tarzı, bakımından birbirinden farklı birçok medeniyet doğmuş ve gelişmiştir. İlk uygarlıklar.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ANADOLU UYGARLIKLARININ GİYİM VE MİMARİ ESERLERİ İSLAM YILDIZ 6-H 117.
Sunum transkripti:

B İLKÇAĞ UYGARLIKLARI İLKÇAĞ UYGARLIKLARI

İlkçağ’da ticaret amacıyla oluşturulan yerleşke. Mısır tanrısı. İlkçağ’da ticaret amacıyla oluşturulan yerleşke. Antalya sınırları içinde yer alan ve Tarih öncesi dönemleri aydınlatan mağaralardan biri. Hindistandaki din adamları. Mezopotamyada yaşamış ilkçağ uygarlıklarından biri. İlkçağ’da Van Gölü çevresinde yaşamış olan uygarlık. Lidyalıların bulduğu değişim aracı. Lidyalıların başkenti. Friglerin ana tanrıçası. Akdeniz’e tamamen egemen olan ilkçağ imparatorluğu. Kanın rengi. Mezopotamyada İlkçağda yaşamış bir uygarlık. Urartuların başkenti. Mezopotamya’ya hayat veren nehirlerden biri.   10 11 1 2 9 3 12 8 4 13 14 5 6 7 İ T O U 1 K A N E Ş 7 P 2 H M R B L 3 V 4 5 S 6 I Ç SOLDAN SAĞA Anadolu’da ilk yazılı tabletler olan Kültepe Tabletlerinin bulunduğu bölgenin adı. Sert kanunları ile tanınan Babil hükümdarı. İbranilerin yalnızca kendilerine geldiğine inandıkları kutsal kitap. 9 yerleşim alanının üst üste kurulduğu Çanakkale sınırları içinde yer alan tarihi şehir. Hindistan’da ilkçağda görülen sınıf ayrımı. Hititlerin başlarından geçen olayları Tanrıları hesap vermek için yazdıkları yıllıklar. Kağıt, pusula, barut ve matbayı icat eden ilkçağ uygarlığı. YUKARIDN AŞAĞIYA Hititlerin başkenti. Miken uygarlığının diğer adı. Tarih öncesinde işlemesine rağmen dönemlere adını vermeyen madenlerden biri. İlkçağ’da Batı Anadolu’da 12 şehir devleti olarak yaşanan uygarlık. Urartuların başkenti. Mısır’ın hayat kaynağı olan nehir.

İlkçağ’da ticaret amacıyla oluşturulan yerleşke.   10 11 1 R A 2 K O L N İ 9 M 3 12 8 4 B H 13 S E T 14 5 6 U F Ş I D 7 P Mısır tanrısı. İlkçağ’da ticaret amacıyla oluşturulan yerleşke. Antalya sınırları içinde yer alan ve Tarih öncesi dönemleri aydınlatan mağaralardan biri. Hindistandaki din adamları. Mezopotamya da yaşamış ilkçağ uygarlıklarından biri. İlkçağ’da Van Gölü çevresinde yaşamış olan uygarlık. Lidyalıların bulduğu değişim aracı. Lidyalıların başkenti. Friglerin ana tanrıçası. Akdeniz’e tamamen egemen olan ilkçağ imparatorluğu. Kanın rengi. Mezopotamya da İlkçağda yaşamış bir uygarlık. Urartuların başkenti. Mezopotamya’ya hayat veren nehirlerden biri. İ T O U 1 K A N E Ş 7 P 2 H M R B L 3 V 4 5 S 6 I Ç SOLDAN SAĞA Anadolu’da ilk yazılı tabletler olan Kültepe Tabletlerinin bulunduğu bölgenin adı. Sert kanunları ile tanınan Babil hükümdarı. İbranilerin yalnızca kendilerine geldiğine inandıkları kutsal kitap. 9 yerleşim alanının üst üste kurulduğu Çanakkale sınırları içinde yer alan tarihi şehir. Hindistan’da ilkçağda görülen sınıf ayrımı. Hititlerin başlarından geçen olayları Tanrıları hesap vermek için yazdıkları yıllıklar. Kağıt, pusula, barut ve matbayı icat eden ilkçağ uygarlığı. YUKARIDN AŞAĞIYA Hititlerin başkenti. Miken uygarlığının diğer adı. Tarih öncesinde işlemesine rağmen dönemlere adını vermeyen madenlerden biri. İlkçağ’da Batı Anadolu’da 12 şehir devleti olarak yaşanan uygarlık. Urartuların başkenti. Mısır’ın hayat kaynağı olan nehir.