İÜYÖS NEDİR? İÜYÖS, Türkiye’de ön lisans ve lisans düzeyinde üniversite eğitimi almak isteyen uluslararası öğrencilere yönelik olarak hazırlanan temel.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Nevşehİr Ünİversİtesİ
Advertisements

Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem Temizöz 27 Haziran ERASMUS KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI Erasmus Öğrenim Hareketliliği.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
Farabi Değişim Programı Tanıtım Toplantısı Öğrenci Değişimi Prof. Dr. Ş aban ÇALI Ş ’ın tarihli sunumundan alınmı ş tır.
ERASMUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ
1 BASINTOPLANTISI 5 Kasım 2012 İstanbul. 2 ALEXANDER KÜHNEL Hannover-Messe International Istanbul.
HİBELER Mine MUT İstanbul Üniversitesi
Erasmus’la Hayatınızda bir Fark Yaratın... Uluslararası İlişkiler Ofisi ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
ERASMUS+ PROGRAMINDAN YARARLANACAK ÖĞRENCİLER İÇİN BAŞVURU SÜRECİ ULİK - Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü.
1. SOSYAL GÜVENLİK SÖZLEŞMESİ İMZALANAN ÜLKELER VE SAĞLIK YARDIM BELGESİ.
PCcolog ÜLKE BAYRAKLARI PCcolog.
ULUSLAR ARASI ANLAŞMALAR
1 AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ) (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ)
ERASMUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ
ERASMUS+ ANA EYLEM 1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ Yükseköğretimde Personel Hareketliliği Harran Üniversitesi AB Ofisi.
TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (TCS)
ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ B İ LG İ LEND İ RME TOPLANTISI.
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
Ahmet SARI Rehber Öğretmen
YURTDIŞI MÜTEAHHİTLİK VE TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİ
1. D.G.S. nedir? Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, lisans eğitimine devam edebilmeleri için, yılda bir defa ÖSYM tarafından tek oturumda yapılan.
Avrupa Birliği Ülkeleri
2013-SBS UYGULAMA TAKVİMİ SINIF BAŞVURU VE ÜCRET YATIRMA TAKVİMİ SINAV GİRİŞ BELGELERİNİN İNTERNETTEN YAYIN TARİHİ SINAV TARİHİ SINAV SONUÇLARININ İLANI.
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI. Mevlana Değişim Programı, Türkiye’de yurt içinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurt dışında eğitim veren yükseköğretim.
- Önlisans ve Lisans öğrencileri için en az 2 ay -Üniversitemiz daha fazla öğrencinin yararlanması için herkese eşit olarak 2 aylık hibe vermektedir.
İÇERİK overview Türkiye’de Uluslararası Öğrenciler
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
BİLSEM TANILAMA SÜRECİ
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ TANILAMA SÜRECİ
SBS. FEN LİSELERİ ANADOLU ÖĞRETMEN LİSELERİ ANADOLU LİSELERİ ANADOLU TEKNİK VE MESLEK LİSELERİ ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSELERİ ANADOLU OTELCİLİK.
Türkçe veya Türkiye Türkçesi, batıda Balkanlar’dan doğuda Hazar Denizi sahasına kadar konuşulan Altay dillerinden biridir. Yaşı, en eski hesaplara göre.
Bandırma Rehberlik ve Araştırma Merkezi
ÖSS-1 COĞRAFYA ÜLKELER ve İKLİMLER
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ DIŞİLİŞKİLER OFİSİ. Erasmus Programı Neler Kazandırır? Öğrencilere Kazandırdıkları Yurtdışı deneyimi Çok kültürlü ortamda ders işleme.
PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI. T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYUÖĞRENME.
ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ TOPLANTISI Genel Bilgilendirme
BÖLÜM 2: KÜRESELLEŞME SIYASI, SOSYAL, EKONOMIK BOYUT Uluslararası İ şletmecilik Recai COŞKUN 1.
ERASMUS PROGRAMI Personel Eğitim Alma Hareketliliği Oryantasyonu
ERASMUS PROGRAMI Personel Ders Verme Hareketliliği Oryantasyonu
(ÖSYS) KILAVUZU. Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Başvuru Tarihleri 6-20 OCAK 2016 ÜCRET ÖDEME İÇİN SON GÜN, 21 OCAK 2016.
Staj Hareketliliği Nedir?
TÜRKİYE’DE YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ VE SON DEĞİŞİKLİKLER
ERASMUS+ PROJESİ GENEL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Kadir Has Üniversitesi
MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ
KURUMLARARASI ANLAŞMALAR
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Tanıtım Sunumu
BİLİM SANAT MERKEZİ TANILAMA SÜRECİ
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
ÜNİVERSİTE TERCİH KURSU OCAK 2018.
ANFAŞ FUARLARI KAZANDIRIR
2018/2019 DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI(YKS)
Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
AETR KONVANSİYONU
Yükseköğretim Kurumları Sınavı Tanıtım Sunusu
YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS2018). TEMEL YETERLİLİK TESTİ (ZORUNLU) ALAN YETERLİLİK TESTİ.
ANFAŞ FUARLARI KAZANDIRIR
ANFAŞ FUARLARI KAZANDIRIR
BİLİM SANAT MERKEZİ TANILAMA SÜRECİ
LİSELERE GEÇİŞTE YENİ UYGULAMA
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Yerleştirme
KONU:ÜLKELER VE BAYRAKLARI
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği Devlet Yardımları Şube Müdürlüğü 2019.
Erasmus+ Değişim Programı 2018 Projesi Öğrenci Tanıtımı Mart 2019
Sunum transkripti:

İÜYÖS NEDİR? İÜYÖS, Türkiye’de ön lisans ve lisans düzeyinde üniversite eğitimi almak isteyen uluslararası öğrencilere yönelik olarak hazırlanan temel öğrenme becerileri testidir. İÜYÖS, her yıl İstanbul Üniversitesi tarafından yapılmaktadır. İÜYÖS sonuçları, başta İstanbul Üniversitesi olmak üzere Türkiye’de 100’e yakın üniversite tarafından kabul edilmektedir.

İÜYÖS GENEL BİLGİLER Toplam Soru Sayısı: 70 soru Soruların dağılımı: 40 Genel Yetenek 30 Matematik Sınav Dili: Soru kitapçıkları Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde hazırlanmaktadır. Zorluk Derecesi: kolay, orta ve zor Sınav Süresi: 110 dk. İÜYÖS Sonuçlarının Geçerlilik Süresi: 1 yıl

KİMLER BAŞVURABİLİR? Yabancı uyruklular Yurtdışında daimi ikamet izni olan Türk vatandaşları KKTC vatandaşları Detaylar için http://yos.istanbul.edu.tr sayfasında Başvuru Koşulları başlığına bakınız

İÜYÖS BAŞVURU İŞLEMLERİ Başvurular yos.istanbul.edu.tr adresinden online olarak yapılır. Ön Başvuru Aşaması: İÜYÖS web sayfasından online başvuru formu doldurulur. Başvuru başarıyla tamamlandığında onay e-postası gelir. Kesin Başvuru Aşaması: İÜYÖS web sayfasından Aday Girişi paneline giriş yapılarak formda istenen belgeler sisteme yüklenir ve sınav ücreti ödenir. Sınava Giriş Aşaması: İÜYÖS web sayfasında Aday Girişi paneline giriş yapılarak, aday bilgileri, sınav merkezi, sınav tarihi ve saatinin bulunduğu Sınav Giriş Kartı’nın çıktısı alınır. Bu kart ile birlikte sınava girilir.

İÜYÖS BAŞVURU ÜCRETLERİ Ödeme Seçenekleri: Paypal / Havale / Kredi Kartı Kategori 1: Türkiye ve Kıbrıs 150 TL / 50 USD / 50 € Kategori 2: ABD, Almanya, Avusturya, Avustralya, Azerbaycan, Belçika, Fransa, Hollanda, Hindistan, İran, İsveç, İsviçre, Kanada, Macaristan, Malezya, Polonya, Rusya, Suudi Arabistan 200 TL / 70 $ / 70 € Kategori 3: Afganistan, Arnavutluk, Bulgaristan, Bosna-Hersek, Cezayir, Güney Afrika Cumhuriyeti, Gürcistan, Fas, Irak, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Lübnan, Makedonya, Mısır, Moğolistan, Moldova, Nijer, Pakistan, Romanya, Sudan, Tacikistan, Tanzanya, Tataristan, Tunus, Ürdün, Yunanistan 100 TL / 35 $ / 35 €

BEŞ KITADA İÜYÖS SINAV MERKEZLERİ Almatı–Amman–Ankara–Astana–Atina–Bakü–Berlin Bern Beyrut–Bişkek–Brüksel–Budapeşte–Cezayir Cidde Darüsselam–Duşanbe–Erbil–Erzurum–Gagavuz Bölgesi (Kongaz)–Gaziantep–Hartum–İstanbul–İzmir–İpsala Johannesburg–Kabil–Kahire–Karaçi–Kazan–Kırcaali Köln–Köstence–Kuala Lumpur–Lahor Lefkoşe–Los Angeles–Lyon–Mannheim–Medine Melbourne–Mezar-ı Şerif–Montreal–Münih Nahçivan–New York–Niamey–Paris–Priştine–Rabat Rotterdam–Riyad Saraybosna–Stockholm–Şanlıurfa Tahran–Tiflis–Tiran–Tunis–Ulanbatur–Üsküp–Van Varşova–Viyana–Yeni Delhi

İŞBİRLİĞİ YAPILAN KURUMLAR Yunus Emre Enstitüsü T.C. Milli Eğitim Bakanlığı

İÜYÖS TAKVİMİ TAKVİM TARİH İÜYÖS Başvuru Tarihleri 4 Ocak 2016 – 25 Mart 2016 İÜYÖS Sınav Tarihi 30 Nisan 2016 İÜYÖS Sonuçlarının İlanı 30 Mayıs 2016 Tercihlerin Alınması 20 Haziran 2016 – 04 Temmuz 2016 Yerleştirme Sonuçlarının Açıklanması 11 Temmuz 2016 Kabul Mektuplarının Gönderilmesi 20 Temmuz 2016 İÜYÖS 2016, 30 Nisan 2016 Cumartesi günü Türkiye saatiyle 15:00’de tüm sınav merkezlerinde aynı anda yapılacaktır. Türkiye dışındaki sınav merkezlerinde yapılacak olan İÜYÖS sınav saatleri yos.istanbul.edu.tr adresinde duyurulur.

TÜRKÇE YETERLİLİK DÜZEYİ Kabul Edilen Belgeler: Eğitim ve öğretim yılı başında İ.Ü. Yabancı Diller Bölümü tarafından yapılan Türkçe Yeterlilik Sınav Sonuç Belgesi İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi Türkçe Yeterlilik Belgesi Üniversitelerin Türkçe Dil Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezlerinin Türkçe Dil Yeterlilik Belgesi Yunus Emre Enstitüsü tarafından verilen Türkçe Dil Yeterlilik Belgesi

TÜRKÇE YETERLİLİK DÜZEYİ C1 ve C2 Düzeyi (85-100 Puan): Öğrencinin Türkçe düzeyi yeterlidir ve kayıt hakkı kazandığı programa kaydı yapılır. B1 ve B2 Düzeyi (60-84 Puan) : Öğrencinin Türkçe düzeyi yeterli değildir, ancak geliştirilebilir. Türkçe kursu alması şartıyla kayıt hakkı kazandığı programa kaydı yapılır. A1 ve A2 Düzeyi (0-59 Puan) : Öğrencinin Türkçe düzeyi yetersizdir. Mutlaka Türkçe kursu almalıdır. Bu durumda olanlar en geç üçüncü eğitim ve öğretim yılının başına kadar Türkçe düzeyini (B1-B2) düzeyine ya da (C1-C2) düzeyine yükselttiğini belgelemelidir.

OTURMA İZNİ 4 adet biyometrik fotoğraf İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi’ne https://e-ikamet.goc.gov.tr/ üzerinden başvuru yapılarak Oturma İzni için randevu alınır. Gereken Belgeler Pasaport 4 adet biyometrik fotoğraf Pasaport sayfalarının fotokopisi (resmin bulunduğu sayfa, geçerlilik ve geçerliliğin bittiği tarihlerinin yazdığı ve son girişin bulunduğu sayfa) 55 TL oturma izni harcının ödendiğine dair belge Öğrenci belgesi (Türkçe) Online başvuru formunun renkli fotokopisi Sağlık sigortası Savcılıktan Sabıka Kaydı (istenebilir)

İÜYÖS İLETİŞİM BİLGİLERİ Web: http://yos.istanbul.edu.tr E-posta: yos@istanbul.edu.tr Facebook: https://www.facebook.com/iuyos Twitter: https://twitter.com/iu_yos Tel: +902124400000- 12350 / 12351 Faks: +90 212 44 000 45