Taç kapı üzerinde yer alan kitabesine göre 1271 yılında İlhanlı Veziri Sahip Şemsettin Mehmed Cüveyni tarafından yaptırılmıştır. Medrese süslemeli taç.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
GEBZE ÇOBAN MUSTAFA PAŞA KÜLLİYESİ (1523)
Advertisements

Türkiye Selçuklu Devleti, Ne zaman ve Nasıl Kuruldu?
Fatih Camii.
Yavuz Sultan Selim Camii Fatih - İstanbul.
Sahabeden Hazret-i Ebu Eyyûb El-Ensâr (radıyallahu anh) Türbesi
Kazanım 5. Şehir incelemesi yoluyla. Türk kültür, sanat ve estetik anlayışındaki değişim ve sürekliliğe ilişkin kanıtlar gösterir.
.Her evin bir kaç girişi var .Her ev yüksek bahçe duvarları ile çevrili..Mahalle çevresi de yüksek duvarlarla çevrili. Duvarlar, düşmanlardan korunmak.
Mostar Köprüsü Mostar Köprüsü, 1566’da Mimar Hayreddin tarafından inşa edilmiştir. Bu köprü Neretva Nehri üzerinden geçmektedir. Köprünün yapımında 456.
SELÇUKLU MEDRESELERİ Burcu Çapçı
İlk Müslüman Türk Devletleri Sunu Arşivi: Sunuindir.blogspot.com.
SELÇUKLU MİMARİSİ.
OSMANLI MİMARLIĞI.
(Acele ve Mühimdir) Konya: Başvekâlete Konya ‘da, asırlarca devam etmiş ihmaller sebebiyle büyük bir harabe içinde bulunmalarına rağmen sekiz.
Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Dersi 10. Sınıf 7. Ünite
Çalışma 3 Adım Adım Türkiye Hazırlayan : Selma GENÇ
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
“ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL GELİŞTİRME” DERSİ ÖDEVİ
Osmanlı’nın Balkanlardaki Eserleri:
Yrd.Doç.Dr. Mehmet KARATAŞ Tıp Tarihi ve Etik AD
ORHAN GAZİ DÖNEMİ YAPILAN BAYINDIRLIK FAALİYETLERİ.
Yeşil Bursa’yı Tanıyalım
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Batı yönündeki giriş kapısında yer alan kitabesinden anlaşıldığı üzere, 1271 yılında Sahib-i Ata Fahreddin Ali tarafından yaptırılmıştır. Taç kapı ve girişteki.
ANADOLU SELÇUKLU DEVLETİ VE BEYLİKLER DÖNEMİNDE KÜLTÜR VE UYGARLIK
ILGININ TARİHİ Ilgın, Konya ilinin bir ilçesidir. Ilgın ilçesi Konya'ya 86 km mesafede olup yaklaşık nüfuslu bir ilçedir. İlçede şeker fabrikası.
Medreseler, din öğretimi ve İslam hukuku yanında; tıp, felsefe, tarih, astronomi ve matematik gibi bilimlerin de okutulduğu öğretim kurumlarıdır. Anadolu.
Hazal Simge Engez 7-A 1413 ÖĞRETMAEN:Aygün BIYIKSIZ
SELÇUKLU KÜLTÜRÜ.
SELÇUKLU KÜLTÜRÜ.
MEVLANA'NIN HAYATI.
Sosyal Bilgiler ANADOLU’DA İLK TÜRK DEVLETİ ve BEYLİKLERİ
Anadolu’da “Beylikler Dönemi’nde (13. yy.) yaşamıştır. Kesin olmamakla birlikte ailesiyle Belh şehrinden Akşehir’e gelmişlerdir. Babası Şeyh Hasan Paşa’dır.
CAMİLER AKŞEHİR ULU CAMİ: Akşehir’de, Ahi Celal mahallesinde, Ulu Cami Caddesi ile Kalaycı Sokağın kesiştiği köşede Eski Akşehir’in ortasında yer almaktadır.
MEDRESE Din adamı ve her türlü konuda çalışacak kişiler yetiştirmek için eğitim veren okullardır. İlk medrese örneğine Abbasi ve Fatimi döneminde rastlanır.
SEYYİD MAHMUT HAYRANÎ (?-1268)
Mevlana Celaleddin-i Rumi
Sultan 2.Bayezid Camii - Amasya
FATİH SULTAN MEHMET Tarihte idari yönü yanında ilmî yönü
Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası Divriği - Sivas
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
ESKİŞEHİR ŞAHESERLER PARKI
BÜYÜKHAN TARİHİ(KURULUŞU).
Süleymaniye Camii.
Yakutiye Medresesi - Erzurum
Abbasi Tarihi Berat Köse.
ANADOLU’NUN TÜRK YURDU OLMASI
BURSA’NIN TARİHİ VE DOĞAL GÜZELLİKLERİ ARDA KIRTASİYE.
Büyük selçuklu devletİ
ANADOLUNUN TÜRK YURDU OLMASI
ÜNİTE: TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK KONU: OSMANLIDA BİR MERKEZ
İLK TÜRK BEYLİKLERİ ÜNİTE: TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK
ORHUN ÂBİDELERİ (GÖKTÜRK KİTABELERİ)
Sultan Yıldırım Bayezit tarafından 1400 yılında yaptırılmıştır. On iki ayak üzerine yirmi kubbe ile üzeri örtülen Ulu Cami, şehrin merkezinde yer alan.
5.HAFTA ANADOLU’NUN TÜRK YURDU OLMASI 1. 2 Doğu ile Batrı arasında doğal bir köprü görünümünde olan Anadolu, coğrafi konumu, iklimi ve doğal güzellikleriyle.
GÜZEL ÜLKEM TÜRKİYE.
GEZİP GÖRÜLMEYE DEĞER ŞEHİRLERİN YERLERİ
Türkiye Selçuklu Devleti, Ne zaman ve Nasıl Kuruldu?
YGS PRATİK TARİH DERS NOTLARI -1-.
KONYA TURU.
Anadolu’da kurulan ilk beylikler hangileridir?
KARS KALESİ Merkez Kale, İç Kale veya Stadel olarak anılır. M.S yılında Selçuklulara bağlı Saltuklu Sultanı Melik İzzeddi'in emri.
Türk-İslam Mimarisine Ait Örnekler Sunu
Medreseler avlularına göre:
HAZIRLAYANLAR EBRAR ÇAKIR BEYZA EFE KEVSER ÇAYIR
KONYA SIRÇALI MEDRESE Konya Sırçalı Medrese ismini çini süslemelerinden almaktadır. Medrese II. Alaeddin Keykubad tarafından 1242 yılında inşa ettirilmiştir.
ŞEHİRLER VE TARİHİ ESERLER
Türkiye’nin doğal güzelliklerini ve tarihi eserlerini görmek için lütfen tıklayınız. ÖĞRETMEN DAVUT İLKÖĞRETİM OKULU.
HAZIRLAYANLAR KEREM Ş AH İ N 880  Tarihi eserler, geçmi ş uygarlıklardan bugüne kadar gelen din, bilim, dü ş ünce, sanat, edebiyat ve mimari gibi.
T TÜRBE KAPISI …  Bu camii Türk mimarisinde Batı sanat etkilerinin yoğun olduğu bir dönemde inşa edilmiş olmasına rağmen klasik.
Sunum transkripti:

Taç kapı üzerinde yer alan kitabesine göre 1271 yılında İlhanlı Veziri Sahip Şemsettin Mehmed Cüveyni tarafından yaptırılmıştır. Medrese süslemeli taç kapısı ve tuğla-çini örgülü iki minaresi ile dikkati çekmektedir. Sivas Gök Medrese, Erzurum Çifte Minareli Medrese ile benzerlik gösteren eser iki katlı olarak inşa edilmiştir.

Çifte Minareli Medresenin tam karşısındadır. Kitabesinde Selçuklu Sultanı 1.İzzettin Keykavus tarafından 1217 yılında inşa ettirildiği yazmaktadır. Anadolu'daki Selçuklu tıp eğitim yeri ve hastanelerin en büyüklerindendir yılında medreseye çevrilmiş, 1.Dünya Savaşı esnasında levazım ambarı olarak kullanılmıştır. Sultan 1.İzzettin Keykavus, vasiyeti üzerine 1220 yılında Sivas'a yaptırdığı hastanenin güney eyvanındaki türbeye defnedilmiştir. Türbede Sultan 1. Keykavus'un, ailesinden fertler medfundur. Sultan 1.İzzettin Keykavus, tıbba ve hekimlere çok önem vermiştir.