Çalışma soruları 2. ders. Yeni Türk devletinin gerçekleştirmiş olduğu inkılapları Osmanlı Devleti’nin ıslahatlarından ayıran en önemli özellik aşağıdakilerden.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
T.C.İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK
Advertisements

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
24 TEMMUZ 1923 ÖNEMLİ MADDELERİYLE SİYASİ ZAFER “LOZAN”
Özboyacı İlköğretim Okulu
ATATÜRKÇÜLÜK Atatürkçülük nedir?
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük İNKILAPLARIN TEMEL KAYNAĞI
ATATÜRK İLKELERİ ÖZGÜR GÜVERCİN 8.Sınıf İNKILAP TARİHİ.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük CUMHURİYET’İN İLANI
ATATÜRK İLKELERİ 1-Cumhuriyetçilik 2-Milliyetçilik 3-Halkçılık
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ÇAĞDAŞ DEVLETE DOĞRU
TÜRK İNKILABI Siyasi alandaki inkılaplar Hukuki alanda inkılaplar
Cumhuriyete Nasıl Kavuştuk?
MEŞRUTİYET DÖNEMİ OSMANLI HUKUKU
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük CUMHURİYETÇİLİK
ATATÜRK İLKELERİ. ATATÜRK İLKELERİ 1- Cumhuriyetçilik 2- Millîyetçilik 3- Halkçılık 4- Devletçilik 5- Lâiklik 6- İnkılapçılık.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük LOZAN BARIŞ ANLAŞMASI
ATATÜRK İNKILAPLARI.
CUMHURİYET DÖNEMİ SİYASİ İNKILAPLAR
SALTANATIN KALDIRILMASI
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
Benim naçiz vücudum elbet bir gün kara toprak olacaktır
ATATÜRK İLKELERİ ve İNKILAPLAR
Saltanatın kaldırılmasına. Cumhuriyetin ilanına.
ATATÜRK İNKILÂPLARI Atatürk, askeri bir dahi ve karizmatik bir lider, aynı zamanda büyük bir inkılâpçıydı. O dönemlerde Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaş.
ATATÜRK'ÜN ÖNDERLİĞİNDE GERÇEKLEŞENLER.
SİYASİ HUKUKİ EĞİTİM ve KÜLTÜR TOPLUMSAL EKONOMİ
Öğretmenler Günü.
SİYASİ ALANDA YAPILAN İNKİLAPLAR
MEHMET KÜÇÜKYILMAZ TARİH ÖĞRETMENİ.
SİYASİ ALANDA YAPILAN İNKİLAPLAR
Erdoğan GÜL SOSYALBİLGİEVİ 2014.
Özgür GÜVERCİN. KISA KISA BAŞARI ANAHTARLARI - Konu eksiğiniz olmasın. - Mutlaka düzenli tekrar yapın. - Günlük 100 soru ile başlayıp toplamda 200 soruya.
Cumhuriyete Nasıl Kavuştuk?
Çalışma soruları 8. video
Çalışma Soruları 9.ders. Balkan Antantı bölge ülkelerinin, herhangi bir saldırı ile karşılaştığında, aralarında güç birliği sağlamak, barışa katkı yapmak.
AİT ve 3. Ders - Çalışma Soruları. 1. Tanzimat Fermanı’nda, aşağıda verilenlerden hangisinde ıslahat yapılması öngörülmemiştir? A. Yargı B. Vergi.
AİT Ders - Çalışma Soruları. 1. I. Meşrutiyetle beraber Türk Tarihinin ilk anayasası olan Kanun-i Esasi ilan edilmiştir. Milletvekillerini halk.
ATATÜRK'ÜN HAYATI.
Sosyal alan sorular.
Ait Ders çalışma soruları.
DOÇ.DR.ABDULLAH DEMİR ZİRVE ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ
Çalışma soruları 3. hafta
Çalışma Soruları 8.ders. Türkiye Cumhuriyeti daha önce kaybettiği Boğazlar üzerindeki tam egemenlik hakkını hangi antlaşmayla yeniden elde etmiştir? A.
CUMHURİYET HALK YÖNETİMİ HÜRRİYET ÇAĞDAŞLIK UYGARLIK DEMOKRASİ EŞİTLİK
 Lozan Barış Antlaşması’nda çözüme kavuşmayan sorunlardan birisi de Musul sorunu ve Irak sınırıydı.Misakımilli sınırları içinde yer alan ve halkının.
Çalışma soruları eğitim kültür. Tevhid-i Tedrisat ve Maarif Teşkilatı kanunlarının çıkarılması ile eğitim alanında öncelikle aşağıdakilerden hangisi amaçlanmıştır?
AİT Ders çalışma soruları. Mustafa Kemal Paşa tarafsızlık sorunu olduğuna inandığı için kendisinin katılmayacağı Meclis-i Mebusan’da meclis başkanı.
Çalışma soruları 4. ders. Aşağıdakilerden hangisi hukukta laikleşmenin gerekçelerinden değildir? A. Mecelle’nin yetersiz olması B. Dinsel hukukun gayrimüslimlere.
ATATÜRK İNKILAPLARI.
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR.
ATATÜRK’ÜN HAYATININ KRONOLOJİSİ 1893:Askeri Rüştiye'ye girdi ve Kemal adını aldı.1893:Askeri Rüştiye'ye girdi ve Kemal adını aldı. 1895:Selanik Askeri.
5.ÜNİTE: ATATÜRKÇÜLÜK ATATÜRK İLKELERİ KAZANIM TESTİ
4-D Sınıfı Atatürk Müzesine Gezi Nursel Karagül Demir Çelik.
ATATÜRK İLKELERİ.
SİYASİ ALANDA YAPILAN İNKİLAPLAR
ATATÜRK’ÜN YAPTIĞI HİZMETLER
GİRİŞ GİRİŞ GİRİŞ GİRİŞ GİRİŞ GİRİŞ.
ATATÜRK İLKELERİ.
Cumhuriyet’in İlk Yıllarında Yapılan İnkılaplar
Cumhuriyet Bayramınız
Atatürk İlke ve İnkılapları Tarihi
ATATÜRK'ÜN HAYATI KRONOLOJİK SIRALAMA
ATATÜRK İLKELERİ
Laikliği Doğuran Nedenler Deniz ÇAPAR Kaan CANLI
Laikliği Doğuran Nedenler Deniz ÇAPAR Kaan CANLI
ADI : Ali Can SOYADI : ATAM SINIFI : 11\G OKULU : İMKB ANADOLU LİSESİ.
ÇOK PARTİLİ HAYAT DENEMELERİ
Cumhuriyete Nasıl Kavuştuk?
İNKILAPLAR. Siyasi Alanda Yapılan İnkılaplar  Saltanatın kaldırılması (1 Kasım 1922)  Ankara’nın başkent olması(13 Ekim 1923)  Cumhuriyetin ilanı (29.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı. Cumhuriyete Nasıl Kavuştuk?  Eskiden devletimizin adı OSMANLI devletiydi.  Osmanlı devleti zamanın en güçlü devletiydi.
Sunum transkripti:

Çalışma soruları 2. ders

Yeni Türk devletinin gerçekleştirmiş olduğu inkılapları Osmanlı Devleti’nin ıslahatlarından ayıran en önemli özellik aşağıdakilerden hangisidir? A. Batı’dan etkilenmiş olması B. Millet tarafından desteklenmesi C. Yeni kurumlar oluşturulurken eskilerinin kaldırılması D. Sosyal alanda yapılmış olması E. Meclis tarafından kabul edilmesi

Aşağıdaki olaylardan hangisi cumhuriyetin ilanından sonra gerçekleşenlerden birisi değildir? A. Halifeliğin kaldırılması B. Lozan Barışı’nın imzalanması C. Serbest Cumhuriyet Fırkasının kurulması D. Takriri-i Sükun Kanunu’nun kabulü E. Şeyh Sait Ayaklanmasının çıkması

Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’de cumhuriyetin ilanının sonuçları arasında yer almamaktadır? A. Devletin rejimi belli oldu B. Devlet başkanı belli oldu C. Hükümet bunalımları sona erdi D. Meclis başkanı ile hükümet başkanı birbirinden ayrıldı E. Meclis hükümeti sistemine geçildi

Aşağıdakilerden hangisi saltanatın kaldırılmasının nedenlerinden biri değildir? A. Saltanat yanlılarının güçlenerek ülkenin yönetimini tekrar ele geçirmelerine engel olmak B. Lozan’a tek ve güçlü temsilci olarak gitmek C. Saltanatın, halkın gözünde meşruluğunu ve değerini tümüyle yitirmiş olması D. Ülkedeki iki başlı yönetime bir an önce son vermek E. Düşmanla işbirliği yapmış, ulusa karşı çıkmış ve onu yok etmeye çalışmış bu kuruma daha fazla dayanılamayacağının anlaşılması

Aşağıdakilerden hangisi 29 Ekim 1923’te Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanının sonuçları arasında bulunmamaktadır? A. Devlet rejiminin adı konmuştur B. Osmanlı aile bireyleri yurt dışına çıkarılmıştır C. İnkılapların gerçekleştirilmesi önünde önemli bir engel kaldırılmıştır D. Meclis hükümeti kaldırılarak kabine hükümetine geçilmiştir E. Devlet başkanlığı sorunu çözümlenmiştir