TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ TEOG 10 YIL NASIL GEÇTİ ? LİSEYE GEÇİŞ SİSTEMİ TAM 4 KEZ DEĞİŞTİ … 2004’ E KADAR LGS 2005’ E KADAR OKS 2007’ DE SBS.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM.
Advertisements

YENİ ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi EYLÜL 2013.
TEOG 10 YIL NASIL GEÇT İ ?  LİSEYE GEÇİŞ SİSTEMİ TAM 4 KEZ DEĞİŞTİ …  2004’ E KADAR LGS  2005’ E KADAR OKS  2007’ DE SBS  2010’ DA YENİDEN OKS 
YENİMAHALLE GAZİ ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ. TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ
SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ (SBS)
ortaöğretİme geçİş sİstemİ
MEHMET EMİN YURDAKUL ORTAOKULU
İŞGİR ORTAOKULU Rehberlik Servisi.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME (MERKEZİ ORTAK SINAV SİSTEMİ)
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan yeni sistem, SBS’nin kaldırıldığı ve yerine 6 derse yönelik toplam.
TÜRK TELEKOM ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Eğitimin doğasında var olan değişim ve gelişime paralel olarak, ortaöğretime geçiş modelinin işlevsel, sürdürülebilir.
MUHAMMED YILDIRIM Psikolojik Dan ış man YENİ SINAV SİSTEMİ.
YENİ ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. NEDİR? Millî Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan yeni sistem, SBS’nin kaldırıldığı ve yerine 6 derse yönelik toplam.
8.Sınıf teog neden önemli?
Adres:Fevzipaşa Cad. Tlf: Elektronik Ağ:erzincan.meb.gov.trTwitter:erzincanmem.
ÖĞRETİM YILI 8.SINIFLAR ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ ORTAK SINAVLARI ATKARACALAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ.
Yıldırım milli eğitim müdürlüğü ortak sınavlar komisyonu
Herkese ihtiyacı olan eğitim…. TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Eğitimin doğasında var olan değişim ve gelişime paralel olarak, ortaöğretime.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (TEOG) 2014
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Eğitimin doğasında var olan değişim ve gelişime paralel olarak, ortaöğretime geçişe dair yeni uygulamanın işlevsel,
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. MODELİN AMAÇLARI Öğrenci öğretmen ve okul ilişkisini güçlendirmek Sınav kaygısını sürece yayarak azaltmak.
YENİ ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Sema TÜRKMEN Rehber Öğretmen.
Özgül DEMİRTAŞ.
ORTAK SINAVLAR.
Sistemin temel niteliği, öğrenci başarısını anlık bir performansa dayalı olarak değil, geniş bir zaman dilimine yayarak belirlemektir.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Bu sistemin temel niteliği, öğrenci başarısını anlık bir performansa dayalı olarak değil, geniş bir zaman dilimine.
GKV ÖZEL OKULLARI.
Eğitimin doğasında var olan değişim ve gelişime paralel olarak, ortaöğretime geçiş modelinin işlevsel, sürdürülebilir ve esnek bir nitelik göstermesi.
SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ (TEOG)
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli (TEOG) Süphan İŞNEL Psikolojik Danışman SİLVAN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ.
MERKEZİ SINAV SİSTEMİ 2014 İsabey Atatürk Ortaokulu & İlkokulu.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG) SİSTEMİ IĞDIR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ.
2014 ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI, yeni sınav sistemi modeli adının 'Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli'(TEOG) olduğunu.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİNİ TANIYALIM! YUNUS EMRE ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
SBS SİSTEMİ NASIL OLACAK?????. HANGİ DERSLERDEN SINAVA GİRİLECEK Türkçe Matematik Fen Bilgisi ve Teknoloji Yabancı Dil Din Kültürü ve Ahlak.
MERKEZİ SINAV SİSTEMİ 2014 TEOG
2015 ORTA ÖĞRETİME YERLEŞTİRME SİSTEMİ TEOG
Herkese ihtiyacı olan eğitim…. TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Eğitimin doğasında var olan değişim ve gelişime paralel olarak, ortaöğretime.
TEOG AMACI NEDİR ? Öğrenci,öğretmen okul ilişkisini güçlendirmek
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Aykut Yiğit Ortaokulu Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi KASIM 2014 ? ? ?
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (TEOG)
REHBER ÖĞRETMEN. FAYDALI MI ? ZARARLI MI ? Yeni sistem amaçları HANGİ OKULDA GİRİLECEK PUANLAMA VE YAZILILAR NASIL OLACAK ? UYGULAMASI ÜCRET VERİLECEK.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAV SİSTEMİ TANITIMI
ÇAKIR ORTAOKULU Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Eğitimin doğasında var olan değişim ve gelişime paralel olarak, ortaöğretime geçiş modelinin işlevsel, sürdürülebilir.
MEHMET HİKMET KAŞERCİ ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YUNUS EMRE ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli (TEOG)
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Adnan Menderes Ortaokulu Rehberlik Servisi Eylül 2013.
e ğ itim - ö ğ retim yılından ba ş layarak 6 temel ders için 8. sınıfta ö ğ retmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ 8.SINIF VELİ BİLGİLENDİRME SUNUSU
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) TEOG ile yerleştirileceklerdir.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Arman Polat Ortaokulu Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi.
FEVZİ KUTLU KALKANCI ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
Temel eğİtİmden ortaöğretİme geçİş sInavI
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli (TEOG) NECİP FAZIL KISAKÜREK İMAM HATİP ORTAOKULU.
eğitim - öğretim yılından başlayarak 6 temel ders için 8. sınıfta öğretmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi ortak.
SBS 2014 "Bir hayal inşa edin, daha sonra o hayal de sizi inşa eder.”Robert Schuller.
2014 ORTA ÖĞRETİME YERLEŞTİRME SİSTEMİ – 2015 E ğ itim- ö ğ retim yılında altı temel ders için 8. sınıfta ö ğ retmen tarafından dönemsel olarak.
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME (MERKEZİ ORTAK SINAV SİSTEMİ)
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Sunum transkripti:

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ TEOG

10 YIL NASIL GEÇTİ ? LİSEYE GEÇİŞ SİSTEMİ TAM 4 KEZ DEĞİŞTİ … 2004’ E KADAR LGS 2005’ E KADAR OKS 2007’ DE SBS 2010’ DA YENİDEN OKS 2013’ TE TEOG

LGS LİSELERE GEÇİŞ SINAVI BU SINAV 2005 YILINDA MEB TARAFINDAN KALDIRILDI. YERİNE 8. SINIFTA UYGULANACAK 100 SORULUK OKS GETİRİLDİ.

OKS BU SINAVIN 2007 YILINDA MEB TARAFINDAN KALDIRILDIĞI AÇIKLANMIŞ VE YERİNE 6,7,8. SINIFLARDA YAPILACAK YENİ SİSTEM GETİRİLMİŞTİR. YENİ SİSTEME SBS ADI VERİLMİŞ,SBS İLE BİRLİKTE YABANCI DİL DERSLERİ DE SINAVA EKLENMİŞTİR.

SBS’ DEN SONRA, MEB 2010 YILINDA SBS’Yİ KALDIRARAK YENİDEN TEK SINAVLI UYGULAMAYA GEÇMİŞTİR. BİR ANLAMDA OKS GERİ GELDİ YILINDA SBS’ YE GİRENLER İSE BU SİSTEMİN SON ÖĞRENCİLERİ OLDULAR.

MODELİN TEMEL NİTELİĞİ Öğrenci başarısını, anlık bir performansa dayalı olarak değil,geniş zaman dilimine yayarak belirlemektir.

AMAÇLAR  Ülke çapında müfredatın eş zamanlı uygulanmasını sağlamak.  Sınav kaygısını sürece yayarak azaltmak.  Okul dışı eğitim kurumlarına olan ihtiyacı azaltmak.  Öğrenci kazanımlarını daha objektif değerlendirmek.

AMAÇLAR  Sınavlar için telafi imkanı sağlayarak tek sınavdan kaynaklanan olumsuzlukları azaltmak.  Öğrencilerin okula devamsızlığını en aza indirmek.  Orta ve uzun vadede öğrencinin ders dışı sosyal,kültürel,sanatsal ve sportif etkinliklerini değerlendirmek

YENİ SİSTEM KISACASI, ÖĞRENCİNİN OKUL VE SINIFTAKİ KAZANIMLARINI ÖN PLANA ÇIKARMAYI AMAÇLIYOR.

Ortak sınavlarda sınavı yapılan derslerin ağırlıklı katsayıları

 Ortak Sınavlar, akademik takvime göre işlenen müfredatı kapsayacak şekilde yapılacaktır.

 Her dönem sınavlar 2 güne yayılarak yapılacak ve o günlerde okul tatil olacak.

 Sorular çoktan seçmeli olacak. (4 seçenekli)  Sınavda A,B,C ve D kitapçığı olmak üzere dört çeşit kitapçık olacak.

 Yanlış cevaplar doğruları etkilemeyecek

Ortak sınavlara katılamayan öğrencilerin,geçerli mazeretleri varsa “Mazeret Sınavları”na girecekler. Telafi sınavlarının soruları farklı olacak ve sınav tekrarlanmayacak.

Sınavlar 1. dönem Kasım’da, 2.dönem Nisan’da yapılacak. Sınavlara girmek zorunludur. 2.sınavların konuları daha fazla olacak. Sınavlar bir ders saatini (40 dk) aşmayacak. Her sınavda 20’şer soru sorulacak.

ORTAK SINAVLAR UYGULAMA TAKVİMİ SINIFDÖNEM Sınav TarihleriMazeret Sınavı TarihleriSınav Sonuçlarının İlanı 8. SINIF1. DÖNEM25-26 Kasım Aralık 2015Ocak SINIF2. DÖNEM27-28 Nisan Mayıs 2016Haziran 2016 ORTAK SINAVLAR 1. GÜN OTURUMLARI DERS ADIBAŞLAMA SAATİ SORU SAYISISÜRESİ TÜRKÇE09: DAKİKA MATEMATİK10: DAKİKA DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ11: DAKİKA ORTAK SINAVLAR 2. GÜN OTURUMLARI DERS ADIBAŞLAMA SAATİ SORU SAYISISÜRESİ FEN VE TEKNOLOJİ09: DAKİKA T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK10: DAKİKA YABANCI DİL11: DAKİKA

SİSTEMİN UYGULANMASI Merkezi sınavlar orta ve uzun vadede açık uçlu soruları da içerecek hale dönüştürülecek

1. Dönem 2. Dönem Derslerin Ağırlık Katsayıları 1. Sınav2. Sınav3. Sınav Teog Puanı Derslerin Ağırlık Katsayıları 1. Sınav2. Sınav3. SınavOrtalama Türkçe Matematik Fen ve Teknoloji T.C.İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Yabancı Dil Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Derslerin Ağırlık Katsayı toplamları 18 98, Sınıf Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı BİR YEP HESAPLAMA ÖRNEĞİ

8.Sınıf Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı = TEOG PUANI = x7 = (700 Puan Üzerinden) 6. SINIF YBP = SINIF YBP = SINIF YBP = Sınıf Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı = TEOG PUANI = x7 = (700 Puan Üzerinden) 6. SINIF YBP = SINIF YBP = SINIF YBP = YEP=( ) YEP== ( 500 Puan Üzerinden)

ORTA ÖĞRETİME YERLEŞTİRMEDE ESAS ALINACAK PUAN HESAPLAMASI Ağırlıklandırılmış yıl sonu başarı puanları 100 üzerinden hesaplanıyor. Teog puanları 700 üzerinden hesaplanıyor. Yerleştirmeye esas puan ise 500’lük sistem üzerinden duyurulmaktadır.

Kasım 2015Nisan 2016Türkçe2 Kasım 2015Nisan 2016Matematik2 Kasım 2015Nisan 2016Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi1 Kasım 2015Nisan 2016Fen ve Teknoloji2 Kasım 2015Nisan 2016T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük1 Kasım 2015Nisan 2016Yabancı Dil2 DÖNEMSEL OLARAK YAPILACAK SINAVLARDAN İKİ YAZILISI OLANLARIN İLKİ ÜÇ YAZILISI OLANLARIN İKİNCİSİ ORTAK YAPILIYOR

ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ NASIL GERÇEKLEŞECEK?

Yerleştirmeye esas puan, öğrencinin bir sonraki eğitim kademesinde devam edeceği okulun belirlenmesinde kullanılacak.

Öğrencilerin yaptıkları okul tercihleri puan esasına göre değerlendirilecek ve yerleştirmeler merkezi olarak elektronik ortamda gerçekleştirilecek

NOT NOT NOT  Sınav başvurusu olmayacak  Sınav ücreti alınmayacak

Yerleştirmeye esas puanların eşit olması durumunda aşağıdaki öncelik sıralamasına göre yerleştirme yapılacaktır. 1.Ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı, 2.Sırasıyla 8,7 ve 6 ıncı sınıflardaki yılsonu başarı puanı üstünlüğü, 3.Tercih önceliği, 4.Okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı. 5.Yaşça küçük olan.