ÇEKMEKÖY REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Özel Eğitime İhtiyacı Olan Çocukların Eğitim Sürecine Uyumu Kursu Çiğdem ÇAMUR Özel Eğitim Öğretmeni Ahmet KAHRAMAN.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

KAYNAŞTIRMA UYGULAMALARI
Bakanlık Düzeyinde Rehberlik Örgütü (Milli Eğitim Bakanı)
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) Nedir?
ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ
ÖZEL EĞİTİM VE KAYNAŞTIRMA UYGULAMALARI
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI VE KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ
REHBERLİK DERS II.
OKULLARDA UYGULANAN KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ uygulamaları
Sunuyu Hazırlayan:Belgin Topal
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ
SEÇMELİ DERSLERİN UYGULANMASI
ANKARA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KASIM 2013 MERKEZÎ ORTAK SINAVLAR TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVLERİ SINAVDAN ÖNCE YAPILACAKLAR İl ve ilçelerde de sınav.
BEP GELİŞTİRME BİRİMİ VE GÖREVLERİ
BEP HAZIRLAYACAK EKİBİN OLUŞTURULMASI
OKUL GELİŞİMİ YÖNETİM EKİBİ (OGYE) TOPLANTISI
ÖĞRENCİ VELİSİ GÖREV VE SORUMLULUKLARI
DESTEK EĞİTİM ODASI VE ÖZEL EĞİTİM SINIFLARI AÇILMA SÜRECİ VE BU SINIFLARDA DERSE GİRECEK ÖĞRETMENLER Destek eğitim odası: Kaynaştırma uygulamaları yoluyla.
FIRINLI İLKÖĞRETİM OKULU Okullarda görev yapan Öğretmenlerimizin en büyük sıkıntılarından biri de bireysel eğitim gerektiren ve “Kaynaştırma” eğitimine.
28 – 29 Kasım 2013 Merkezi Ortak Sınavlar Taşra Teşkilatı Görevleri.
DESTEK EĞİTİM ODASI Kaynaştırma eğitimine tabi olanlara sunulan bir hizmet Kaynaştırma uygulamalarının bir parçası ve tamamlayıcısı.
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ REHBERLİK SERVİSİ.
KONU BAŞLIKLARI Özel eğitimin tanımı ve önemi
OKUL HEMŞİRESİNİN GÖREV YETKİ SORUMLULUKLARI
KONULARIMIZ BEP Tanımı Amacı BEP nedir? \ ne değildir?
Kaynaştırma ve bep bilgilendirme toplantısı
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ.
SINIF REHBER ÖĞRETMENLERİNİN YAPABİLECEKLERİ ÇALIŞMALAR
Ş AH İ NBEY REHBERL İ K VE ARA Ş TIRMA MERKEZ İ. KAYNAŞTIRMA Kaynaştırma yoluyla eğitim nedir? Kaynaştırma yoluyla eğitim; özel eğitime ihtiyacı olan.
eğitim programı ve özel eğitim hizmetleri 2015
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MALATYA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
KAYNAŞTIRMA VE DESTEK ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ
1. Destek Eğitim Odası nedir? Okul ve kurumlarda, yetersizliği olmayan akranlarıyla birlikte aynı sınıfta eğitimlerine devam eden özel eğitime ihtiyacı.
DESTEK EĞİTİM ODASI İŞLEYİŞ USUL VE ESASLARI
Yöneltme/Yerleştirme
KAYNAŞTIRMA.
REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ a)Özel Eğitim Hizmetleri Bölümü b)Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölümü.
BURDUR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Destek Eğitim Odaları.
KAYNAŞTIRMA/BÜTÜNLEŞTİRME UYGULAMALARI VE BEP SEMİNERİ
Özel Eğitimde Bütünleştirme Uygulamaları Kursu
Özel Eğitimde Bütünleştirme Uygulamaları Kursu
EYYÜBİYE REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ
Özel eğitim hizmetleri kurulu, özel eğitim değerlendirme kurul raporu doğrultusunda özel eğitime ihtiyacı olan bireyi uygun resmî okul veya kuruma yerleştirir.
RASATHANE ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
BÜTÜNLEŞTİRME.
Leonardo da Vinci Ortaklık Projesi ÖĞRETMEN EĞİTİMİ ENGELLİ ÇOCUKLARLA ÇALIŞAN ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ EĞİTİMİ.
BEP GELİŞTİRME BİRİMİ Aralık 2005-Ankara. BEP Geliştirme Birimi Başkan Aile Sınıf Öğretmeni Gezerek Özel Eğitim Görevi Verilen Öğretmen Özel Eğitim.
ETKİLEŞİM ve İŞBİRLİĞİ
B EP HAZIRLIĞI VE UYGULAMASI AŞAMALARINDA REHBER ÖĞRETMENIN YIL BOYUNCA KATKI SAĞLAYACAĞI ÇALIŞMALAR.
KAYNAŞTIRMA UYGULAMALARI
EĞİTSEL VE DAVRANIŞSAL DEĞERLENDİRME- ASSESSMENT Ders 2: Yasal Düzenlemeler Prof. Dr. Tevhide Kargın.
TANILAMA.
ÖZEL EĞİTİMDE KAYNAŞTIRMA UYGULAMARI
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ Özel eğitim gerektiren bireylerin, yetersizliği olmayan akranlarıyla birlikte eğitim ve öğretimlerini resmi ve özel okul öncesi, ilköğretim,
DESTEK EĞİTİM ODASI NEDİR?
KOCASİNAN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
REHBERLİK SERVİSİ TANITIMI
KAYNAŞTIRMAYA HAZIRLIK
ROLLER ve SORUMLULUKLAR
TEMEL KAVRAMLAR, TARİHÇE VE İLKELER
Aile katılımının artırılması
ÖZEL EĞİTİM Özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin eğitim ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak yetiştirilmiş personel, geliştirilmiş eğitim.
ROLLER ve SORUMLULUKLAR
ENGELLİLERE YÖNELİK TUTUMLARIN DEĞİŞTİRİLMESİ
DESTEK EĞİTİM ODALARI.
Şiddetin Birey Üzerindeki Etkileri AD ve SOYAD: Yunus Emre Ataman Sınıf:9/E No:640 Ders: Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ
REHBERLİK DERS II.
Sunum transkripti:

ÇEKMEKÖY REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Özel Eğitime İhtiyacı Olan Çocukların Eğitim Sürecine Uyumu Kursu Çiğdem ÇAMUR Özel Eğitim Öğretmeni Ahmet KAHRAMAN Rehberlik Bölüm Başkanı Abbas BOZKURT RAM Müdürü

Özel Eğitime İhtiyacı Olan Çocukların Okula Uyum Çalışmaları Okulda Görevli Diğer Personelin Özel Eğitime İhtiyacı Olan Çocukları Kabulü Özel Eğitime İhtiyacı Olan Çocukların Velilerinin Tutumları Diğer Velilerin Çocuklarının Sınıfındaki Özel Eğitime İhtiyacı Olan Çocukları Kabulü

Özel Eğitime İhtiyacı Olan Çocukların Okula Uyum Çalışmaları Okulda Görevli Diğer Personelin Özel Eğitime İhtiyacı Olan Çocukları Kabulü  Bilgilendirme yapılmalı ancak gizlilik ilkesine dikkat edilmeli.  …

Özel Eğitime İhtiyacı Olan Çocukların Okula Uyum Çalışmaları Özel Eğitime İhtiyacı Olan Çocukların Velilerinin Tutumları  Tanılama sonucu yaşananlar.  Okulda bulunma süreleri  Öğretmen ve yönetimle iletişim ..

Özel Eğitime İhtiyacı Olan Çocukların Okula Uyum Çalışmaları Diğer Velilerin Çocuklarının Sınıfındaki Özel Eğitime İhtiyacı Olan Çocukları Kabulü  Müdahalede bulunmalarını engellemek.  Öğrenciye veya veliye soru sormak.  Kendi çocuklarına özel eğitim gereksinimin izahı.

YÖNETICILERE DÜŞEN GÖREV VE SORUMLULUKLAR ÖĞRETMENLERE DÜŞEN GÖREV VE SORUMLULUKLAR AILELERE DÜŞEN GÖREV VE SORUMLULUKLAR Özel Eğitime İhtiyacı Olan Çocukların Eğitiminde Görev ve Sorumluluklar

Yöneticilere Düşen Görev ve Sorumluluklar Öğretmenlere Düşen Görev ve Sorumluluklar Ailelere Düşen Görev ve Sorumluluklar

KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİNDEKİ GÖREV VE SORUMLULUKLARI MIZ NELERDİR? Okul Yönetimi  Kaynaştırma eğitiminin en iyi şekilde uygulanması ve kaynaştırma eğitiminde rol alan diğer öğrencilerin, üzerine düşeni kolaylıkla yapabilmesi için, okul yönetiminin kaynaştırma eğitimine, gereğine ve önemine inanması gerekmektedir.

KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİNDEKİ GÖREV VE SORUMLULUKLARI MIZ NELERDİR? Okul Yönetimi  Kaynaştırma uygulamaları yapılan okul ve kurumlardaki personel, diğer öğrenciler ve onların aileleri, özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin özellikleri hakkında okul idaresince yapılan planlama doğrultusunda oluşturulan BEP geliştirme birimindeki ilgili kişilerce bilgilendirilir.  Okul ve kurumlarda, kaynaştırma yoluyla eğitim alacak öğrencilerin bir sınıfa en fazla iki öğrenci olacak şekilde eşit olarak dağılımını sağlar.

KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİNDEKİ GÖREV VE SORUMLULUKLARI MIZ NELERDİR? Okul Yönetimi  Kaynaştırma uygulamalarına başlamadan önce personel ve özürlü çocuğun akranları ile ön hazırlık yapılmalı, hizmet içi eğitimlerle tüm personelin rollerine hazırlanması sağlanmalıdır.  Bazı sınıf öğretmenlerinin, özürlü çocukların sınıftaki diğer öğrencilerin başarılarını düşürdüğü gibi önyargıya sahip olmasından dolayı okul ortamındaki bu olumsuz düşünceyi ortadan kaldırmak için kaynaştırma uygulamaları ile ilgili olumlu bir okul kültürü oluşturmalıdır.

KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİNDEKİ GÖREV VE SORUMLULUKLARI MIZ NELERDİR? Okul Yönetimi  Sınıf, plan ve müfredatta kaynaştırma programının ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde değişiklikler yapılmalı, özürlü öğrenciler için uygun eğitsel metot, materyal ve destek hizmetleri sağlanmalıdır.  Sınıf öğretmenleri, özel eğitim öğretmenleri varsa gezici özel eğitim öğretmenleri, yöneticiler ve anne-babalar özürlü çocuğun eğitim uygulamalarının ve planının bir parçası olmalı, aralarında iyi bir iletişim sistemi geliştirilmeli, gerekli yönetim desteği, personel ve mali kaynakları sağlanmalıdır.

KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİNDEKİ GÖREV VE SORUMLULUKLARI MIZ NELERDİR? Öğretmenler  Kaynaştırma eğitimine başlamadan önce öğrenciyi ve sınıfı hazırlar,  Kaynaştırma eğitimine alınan öğrencinin eğitsel gereksinimlerini ve işlevde bulunma düzeyini belirler,  Kaynaştırma eğitimine alınan öğrencin için eğitsel amaç saptar,  Kaynaştırma eğitimine alınan öğrencinin öğretimini kolaylaştırıcı ve destekleyici etkinliklerde bulunur,  Kaynaştırma eğitimine alınan öğrencinin diğer öğrencilerle etkileşimini sağlar,  Kaynaştırma eğitimine alınan öğrenci ile gerçekleştirilen öğretimin etkililiğini değerlendirir.

Ölçme ve Değerlendirme (Sınav) BAŞARILAR