Değerli Dostlar, Size farklı zaman ve farklı yerlerde rastladığım yaşayan anıtlarımızdan bazılarını sunmak istiyorum... Eminim ki, Sizler de asırlar hatta.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TARİHÎ MEZARTAŞLARI NEDEN TAHRİP VE YOK EDİLİYOR?
Advertisements

ADIM ADIM TÜRKİYE Yurdumuzu Dolaşırken.
Değerli Dostlar, Ankara’da 2011 karla biterken 2012 bol kar yağışı ile başladı. Eşimle birlikte evde oturmaktansa yine şöyle bir dağ havası alalım dedik.
ORMAN HAFTASI.
Değerli Dostlar, Afyon’dan Denizli’ye giderken yolum çoğu kez içinden geçip gittiğimiz KAKLIK Beldesine düşmüştü. Tabelayı görünce yoldan 3 km saptım.
Değerli Dostlar, İznik hep çinileri ile anılır. Ben ise Size İznik’in kapılarını göstermek istiyorum.
Toroslardan gelerek Alanyanın doğusundan Akdenize dökülen Dim Çayının kıyıdan 15 kilometre kadar uzaktaki kıyılarında piknik yerleri vardır. Ulu çınarların.
Anadolu’nun orta vilayetlerinden bir köyde, yavaş yavaş güneş batmaya hava kararmaya başlar. Karanlık iyice çöker köyün üzerine. Evlerden birinde bir kadın.
Hazırlayan : Buse Şen 9/D 104. Harika mimari yapılara sahip olan Capetown Ayrıca Güney Afrika’nın da başkentidir. Masa Dağı ve AVM si Waterfront’la ününe.
Bir Başkadır Benim Memleketim
MUDURNU’nun “RAMAZAN TOPU” Mudurnu denince aklınıza “Tavuk” mu geliyor? Anayol üstünde olmayan bu kasabanın başka güzellikleri de var. Feridun ÖZHAN
Meksika'da Inka tapınaklarına ç ıkmak isteyen Avrupalı bir grup arkeolog, birka ç yerli rehberle yola koyuluyor. Dağın tepesindeki tapınaklara giden uzun.
Değerli Dostlar, Benim favorilerimin başında gelen bu sunumu zaman zaman tazeleyip, yeni keşfettiğim, resimlerini çekebildiğim anıt ağaçları ilave edip.
EŞREFOĞLU CAMİİ 1299 yılından günümüze... Yer Beyşehir merkezi ve gölün kenarı...
DÜVERTEPE Düvertepe, 39° 14' 17'' kuzey 28° 26' 23'' doğu koordinatlarında 767 m rakımda bir köydür. Balıkesir ili Sındırgı ilçesinin bir köyü ve eski.
Değerli Dostlar, Ankara’da bu yıl doğru dürüst bir kış yaşamadık, ama bahar da henüz gelmedi. Yine her zamanki gibi bir de dağlara doğru çıkayım, son durum.
ÜLKEMİZİN KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİ
Değerli Dostlar, başlık olarak önce “Ankara’nın Denizi” diyecektim, ama yüzlerce farklı cins kuştan bahsetmek isteyince “Kuş Cennetlerimizden Biri – ÇAYIRHAN.
Değerli Dostlar, canım gezmek istiyor ya, her fırsatı değerlendirmeye çalışıyorum. Tarih 28 Temmuz 2008 ve bu kez yolum, Erzincan’dan Erzurum’a doğru...
BURSA.
2011 Temmuz Yaylalar 2. kısım…. Uzaktan yeknesak görünen zirveler ve yamaçlar, binbir türlü çiçeği barındırıyor…
Gaye bir köyde yaşardı. Onun keçileri vardı. Keçilerini çok severdi
Değerli Dostlar, son yıllarda ziyaret ettiğim en anlamlı müzelerden birini Sizlere de tanıtmak istiyorum.
Değerli Dostlar, 2008 tatilimi Doğu Anadoluyu gezerek değerlendirmiştim. Bu sunumun konusu Ahlat, Van Gölünün batı kıyısında Bitlis.
SİNOP... Ne zaman ziyaret edilmeli ? Feridun ÖZHAN
Değerli Dostlar, öncelikle “Leyleği havada gördüm” havasına girebilmeniz için yıllık göç sonunda yurdumuza ulaşan bir leylek sürüsünden başlıyorum...
ANADOLU’NUN KÖYLÜSÜ DEYİP GEÇMEYİN SAKIN... Feridun ÖZHAN
Yaylalar, Yaylalar... Bu kez yolum Karadeniz kıyısında biraz daha doğuya, Avusor Yaylasına ve Kaçkar Dağlarının eteğindeki Göle düşmüştü. Feridun ÖZHAN.
KARADENİZ BÖLGESİ.
Değerli Dostlar, bugün Size biraz farklı bir sunum hazırladım
Değerli Dostlar, bu sunumda Sizleri biraz doğuya götüreceğim
Göl’ün Hikayesi.
Yöre : Doğubayazıt, İshakpaşa Sarayı...
Değerli Dostlar, Sizler YOLDAN ÇIKMAYIN…! … diye, ben bir kez daha severek yoldan çıkıyorum… Feridun ÖZHAN
Değerli Dostlar, Temmuz sıcakları bastırınca, yine yollara düştüm, bu kez, Ankara’dan Gerede’ye giderken otoyolun sol tarafındaki yaylalara…
Değerli Dostlar, yolum İnebolu’ya düşünce, yine birkaç resim çekmeden duramadım. İç Anadolu’dan mevcut tek karayolu üzerinden gelirken İnebolu merkezi.
KÜÇÜK FİL.
Değerli Dostlar, Doğu Anadoluyu gezip te, Ağrı Dağımızı görmeden olur mu ? Uzaydan görünüş bana ait değil. Büyük Ağrının tepesi her zaman kar ve buzulla.
Değerli Dostlar, 25. ve 26. Aralık günleri Hıristiyanlık aleminin önemli günleri olması dolayısıyla bu sunumum Noel Baba, Weihnachtsmann veya Santa Claus.
Yöremiz Edirne, Meriç nehrinin batısı ve sınıra yalnızca 1 km mesafe...
Değerli Dostlar, bu kez yolum Kayseri ilimizin güneyinde, Aladağlar yöresinde, ancak Adana sınırları içinde bulunan Kapuzbaşı Şelalelerine düştü.
Değerli Dostlar, bu kez yolum ACARLAR LONGOZU’na uğradı…
ŞİMŞİRLİ KÖYÜ... Daha önce adını duymadığımız bu köyün adı birkaç gündür gazetelerde sıkça geçiyor. Feridun ÖZHAN
Değerli Dostlar, Kapadokyayı ve oradaki Peribacalarını görmeyen, bilmeyen yoktur. Bu sunumdaki Peribacaları ise Kapadokyada değil, Ankara’nın hemen yanıbaşında.
Değerli Dostlar, Ankaradan Kırşehire kestirmeden giderken Kaman’dan geçiyordum. Anadolunun ortasında “Prens Mikasa Caddesi” ve “Japon Arkeoloji Müzesi”
Değerli Dostlar, 2010 yılının bahar belirtilerini fazla gecikmeden yollamak istemiştim. Bazı koşturmalar ve iş seyahatlerim araya girince maalesef yine.
Değerli Dostlar, 12 haziran pazar günü oy verdikten sonra, yine yaylaların çağıran sesini dinledim… Hava kısmen kapalı, kısmen de sağanak yağışlı idi,
EŞREFOĞLU CAMİİ 1299 yılından günümüze... Yer Beyşehir merkezi ve gölün kenarı... Feridun ÖZHAN
Orda bir köy var uzakta (mı ?) Gitmesek te (olur mu ?) Görmesek te (Bence olmaz !)... Neden mi olmaz? Gitmez ve görmezseniz neler kaçırabileceğinizi izninizle.
Tarihi KULA evleri... İzmiri Ankaraya bağlayan yolun kenarında böyle küçük bir tabela görebilirsiniz. Yarım saat zaman ayırıp, tarihte bir gezinti yapmak.
Bu sunumumu “Yoldan çıkmak istemeyenlere” ithaf ediyorum... Feridun ÖZHAN
EŞREFOĞLU CAMİİ 1299 yılından günümüze... Yer Beyşehir merkezi ve gölün kenarı...
Gece yarısı parka bir baykuş geldi.Ağaçları tek tek
300 mt’den Türkiye Bu Eşsiz Fotoğraflar THY uzmanı Alp Alper’in
Çevremizdeki Canlılar
Değerli Dostlar, diğer ülkelerde gezip dolaşma fırsatım olduğunda, mümkün olduğunca tarihi bölgelerini gezip görmeye çalıştım. Hele USA’da yıllık.
YAZIM KURALLARI.
Bir Başkadır Benim Memleketim
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI
TOPKAPI SARAYI. TOPKAPI SARAYI Osmanlı sultanlarının ikametgahı, devletin yönetim ve eğitim merkezidir. Fatih Sultan Mehmed Han tarafından
Dostlar artık biliyorlar, anayolların dışına çıkmayı seviyorum
AĞVA 2014 FOTOLAR VE PPS CEM YURTSEV
Ayçiçeği sabahtan akşama kadar hiç ayıramaz yüzünü güneşten...
BENİM BÜYÜK YUVAM.
 İsmini Karadeniz'den alan bölge, Sakarya Ovası'nın doğusundan Gürcistan sınırına kadar uzanır. Büyüklük bakımından bölgelerimiz.
GEZİP GÖRÜLMEYE DEĞER ŞEHİRLERİN YERLERİ
Mehmet ZOR Orman Yüksek Mühendisi
Değerli Dostlar, yolum İnebolu’ya düşünce, yine birkaç resim çekmeden duramadım. İç Anadolu’dan mevcut tek karayolu üzerinden gelirken İnebolu merkezi.
Değerli Dostlar, Sizlere bu güzel sonbahardan görüntüler sunmaya devam ediyorum. Fazla söze gerek yok. İzlerken keyif alın yeter.
Bereketli Ülkemizde Her Çeşidi Var: Ülkemizde Yetişen Ağaç Türleri.
Sunum transkripti:

Değerli Dostlar, Size farklı zaman ve farklı yerlerde rastladığım yaşayan anıtlarımızdan bazılarını sunmak istiyorum... Eminim ki, Sizler de asırlar hatta daha uzun sürelerdir yaşayan bu canlı anıtlardan bazılarını görmüşsünüzdür. Bazıları ise ana yollardan ve gözlerden uzakta yaşamını devam ettiriyor. Feridun ÖZHAN

Yer : Karaağaç, Edirne’den sınıra doğru giderken... Yoldan içeri girerseniz, onlarcasını görebilirsiniz.

Muhteşem bir ÇINAR Yer : Taraklı, Sakarya ilimizin en güneydeki ilçesi...

Şu gövdenin ihtişamına bakın...

Yer : Yedigöller, Bolu ilimiz sınırlarında...

Muhteşem bir FINDIK, 558 yaşında... Bilirsiniz, normal olarak Fındık bodur bir ağaçtır. Bu anıt ağaca Mudurnu – Bolu arasında tepelerde dolaşırken rastladık. Uzmanlar da daha yeni keşfetmişler zaten...

Tam bir anıt ÇAM Yer : Yedigöller, Bolu tarafından gelirken orman içinde ana yoldan sadece 500 metre uzakta... Yol kenarında yönlendirici tabelalar var. Plakette 500 yaşında yazıyor...

Yine müthiş bir ÇINAR Yer : Akşehir, Konya ilimizin ucunda, Hıdırlık tepesinde... Bir mola verip, en sıcak havada gölgesinde soluklanmak için ideal bir yerde...

Eminim görmüşsünüzdür. Yer Sapanca Gölü kenarı. Bu anıtın şansı, bir büyükşehir sınırları dışında olması. Bakın yolun ortasında korumaya almışlar. Ne şehirler biliyoruz, trafik rahatlasın (!) diye hiç bir vicdan sızlamadan böyle ağaçları bile kesip geçiyorlar.

Yine Sapanca Gölünün kenarında, evlerin arasında sessizce yaşamını sürdürüyor...

Yer, Yedigöller, ancak bu kez Mengen’den Yedigöllere gidilen yönde yolun kenarında...

Bu çınarın gölgesinde bir şehidimiz yatıyor: P. Onb. Ünal AKALIN Ruhu şad olsun, Yer Yalova – Çınarcık.

Yer: Balıkesir, Edremit – Güre... Müthiş bir ÇINAR, gölgesinde çay bahçesi, karpuz tezgahı, açık hava manavı ve daha neler neler barınıyor...

Yer : Yazılı Kanyon, Eğirdir – Antalya sınırında. Ana yoldan 4 km içerde...

Gövdesine bir de yakından bakıp karşılaştıralım... Bu gövde kaç yılda oluşur ? 1000 yıl yeter mi ?

Bir DIŞBUDAK Yer : Yenipazar – Mengen arası orman yolu. Normal bir araçla denemeyin, biraz zor ulaşılır...

Yer : Yeni Pazar – Mengen arası, Mengen’e daha yakın... Gölgesinde köyün mezarlığı...

Yer : Gökçeada Emin olun, başka ülkelerde bu anıtların her biri için birer koruma parkı oluşturulurdu.

Yer : Göynük merkez, Bolu ilimizin en batısı... Yine gölgesinde soluklanmak için güzel bir imkan...

Yer : Yalvaç, Eğirdir gölünün kuzeyinde, Sultan Dağlarına yaslanmış bir yerde...

Yer : Sülüklü Göl yolu, Bolu Göynük... Bu anıtlar, yüzyıllar ötesinden bize kadar kalıp yaşayabilenler... Acaba kaç tanesine bu şansı vermedik ? Bazıları Osmanlı tarihi kadar hatta daha da yaşlı. Bir mirası korumak için illa parasal bir karşılığı mı olmalı ?

Evet, dünyanın hiçbir servetiyle kopyalanamayacak bu doğal anıtlar, bizden önce de vardılar. Bizim torunlarımızın da görebilmesi için onları kesmeyelim, yakmayalım yeter. Onlar bize değil, biz onlara muhtacız. Saygılarımla... Feridun ÖZHAN Yer: Trabzon. Sümela Manastırına çıkan patika...