Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DÜVERTEPE Düvertepe, 39° 14' 17'' kuzey 28° 26' 23'' doğu koordinatlarında 767 m rakımda bir köydür. Balıkesir ili Sındırgı ilçesinin bir köyü ve eski.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DÜVERTEPE Düvertepe, 39° 14' 17'' kuzey 28° 26' 23'' doğu koordinatlarında 767 m rakımda bir köydür. Balıkesir ili Sındırgı ilçesinin bir köyü ve eski."— Sunum transkripti:

1 DÜVERTEPE Düvertepe, 39° 14' 17'' kuzey 28° 26' 23'' doğu koordinatlarında 767 m rakımda bir köydür. Balıkesir ili Sındırgı ilçesinin bir köyü ve eski adı Çorum olan Düvertepe’nin batısında Alayaka, kuzeyinde Yukarı Çamlı ve Gözeren, doğusunda Çamalan, güneyinde Şapçı, Çıkrıkçı ve Devletlibaba köyleri vardır

2 Balıkesir’den 38 km sonra Bigadiç’e varırsınız
Balıkesir’den 38 km sonra Bigadiç’e varırsınız. Bigadiç’te bir kasap dükkanına uğrayınız ve orada odun közü ile kızdırılan fırında pişmiş güveç yiyiniz.

3 İzmir’den geliyorsanız Akhisar’da meşhur köftecilerde köfte-piyaz yiyiniz. Akhisar çıkışından sonra Balıkesir yolundan sağa ayrılan yoldan gidiniz.

4 Bigadiç’ten 25 km, Akhisar’dan 59 km sonra Sındırgı’ya varırsınız
Bigadiç’ten 25 km, Akhisar’dan 59 km sonra Sındırgı’ya varırsınız. Günlerden Cumartesi ise halı pazarında harika yağcıbedir halılarından alabilirsiniz.

5 Sındırgı’dan Düvertepe’ye gitmek için Sındırgı-Balıkesir yoluna gireceksiniz. Sındırgı’dan 5 km ileride Simav çayı kenarında Kuvâ-yi Milliye Anıt Parkı’nı görüp Simav Çayı köprüsünden geçip sağa dönmelisiniz Kuvâ-yi Milliye Anıt Parkı, Sındırgı Kaymakamlığı tarafından tüm Kuvâ-yi Milliyecilerimizin aziz hatıralarına atfen yaptırılmıştır.

6 Harika göl manzarasını seyretmek isterseniz biraz ileride Çaygören Barajı’nı ziyaret ediniz.

7 Simav Çayı boyunca ilerleyip Hisaralan Kaplıcaları’na geliniz, harika travertenleri görüp kaplıcadaki pansiyonlarda yerinizi ayırtınız; yola devam etmelisiniz.

8 Çaygören barajından 25 km sonra 5 km tırmanıp Düvertepe’ye varacaksınız. Düvertepe’de mola verip ayran içiniz.

9 Çamalan yolundan gideceksiniz ve Düvertepe’den 2 km sonra çam ormanlarının arasında harika Sarıalan Yaylası’na ulaşacaksınız. Burada Balıkesir Orman İşletme Müdürlüğünün kurduğu mesire yerinde piknik yapacaksınız.

10 Yaylanın çevresini gezip çam ormanlarında güzel kokular arasında yürüyüşler yapınız; gençleştiğinizi hissedeceksiniz. Ormanda adaçayı ve kekik toplayınız, kuş seslerini dinleyiniz. İsterseniz orman içinden Çamalan köyüne gidip şifalı Akpınar suyundan içebilirsiniz; özellikle böbrek taşı olanlara önerilir. Yayladan ayrılmak istemeyeceksiniz; çadır kurup kamp yapmak isterseniz hazırlıklı gitmelisiniz.


"DÜVERTEPE Düvertepe, 39° 14' 17'' kuzey 28° 26' 23'' doğu koordinatlarında 767 m rakımda bir köydür. Balıkesir ili Sındırgı ilçesinin bir köyü ve eski." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları