İyon Denizi Julie ve Tunç Aytunç’un tekneleri TAJ ile

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Youth Entrepreneurship Programme
Advertisements

İZMİRİN İLÇELERİ İZMİRİN YEMEKLERİ DOĞAL GÜZELLİKLERİ İZMİRİN TARİHİ .
KOORDİNAT SİSTEMİ.
Bir başkadır benim memleketim
Basınç ve Rüzgarlar şubat.
Kazanım 3 Haritalardan ve görsel materyallerden yararlanarak Türkiye’de görülen iklim tiplerinin dağılışında Coğrafi Konumun ve Yeryüzü şekillerinin etkisini.
RÜZGARIN BASINCA ETKİSİ
Bodrum’da turizm Yakın zamana kadar Bodrum Turizminin referans unsurları; Deniz, kum ve güneş, Balık ve yöresel yemekler Bodrum Kalesi, Antik Tiyatro,
PARAGUAY paraguay.
SİLİKON VADİSİ.
Yeryüzünde Yaşam Konu: Dört Mevsim
Türkiye’nin Coğrafi Bölgeleri
DÜNYANIN YILLIK HAREKETİ
RÜZGAR Yüksek basınç alanlarından alçak basınç alanlarına doğru olan hava hareketlerine RÜZGAR denir.
Sarayköy Gazi İlköğretim Okulu
VENEZIA Cem Yurtsev
6. SINIF SOSYAL BİLGİLER YERYÜZÜNDE YAŞAM TEST
DÜNYADAKİ DENİZ ULAŞIMINDA KULLANILAN BOĞAZ VE KANALLAR
6. SINIF SOSYAL BİLGİLER DÜNYAMIZ.
DÜNYA ÜZERİNDE ÖNEMLİ BOĞAZLAR VE KANALLAR.
AMACIMIZ: Dim Barajı ile deniz arasındaki alanın yönetim planının çıkarılması, turizm alanında daha fazla yararlanmak, denizden içeriye doğru 1 km’lik.
Cem Yurtsev Dikkat : Öğrencilere göndermeyelim !
COĞRAFİ KONUM ÖZGÜ® GÜVE®CİN COĞ®AFYA NOTLA®I.
Hazırlayan:özlem sarı sınıf:8-c no:591
AMAÇ HEDEF DAVRANIŞLAR
Dünya’nın Şekli ve Sonuçları
BÖLGEMİZİ TANIYALIM.
1)KARA MELTEMI Güneş battığı anda karadan denize doğru esen kuvvetli bir rüzgardır. Bir tarafta geceleri açık hava da hızla soğuyan kara diğer tarafta.
YARİM İSTANBUL.
GÜNEŞ ENERJİSİ.
DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEMİ MEZUNLARI BULUŞMASI
TOKAT Tokat,uygarlıkların merkezi olan Anadolu' da, zengin doğal kaynakları, jeostratejik konumu nedeni ile, beyliklerin, devletlerin ve imparatorlukların.
ESKİŞEHİR SALİH ZEKİ ANADOLU LİSESİ
Ülkemizdeki Doğal ve Tarihi Güzellikler
ÖSS Türkiye’de yerel saat kullanılsa, 33° Doğu boylamında
DOĞRU BİLDİĞİMİZ YANLIŞLAR
HATİCE ARSLAN GÜLTEN ERGÜL
KANO.
Dünyanın En Zengin 15 Ülkesi
YönlerİMİZ K D B BİLGİ YUVAMIZIN KUZUCUKLARI G.
ENERJİ KAYNAĞIMIZ GÜNEŞ. Enerji kaynağımız güneş Güneş, merkezinde meydana gelen patlamalar sonucunda büyük miktarlarda enerji üretir. Ürettiği enerjinin.
EGE AÇIKDENİZ YAT KULÜBÜ. Mega Yatlar ve geleneksel yelkenli tekneler aynı denizlerde farklı iki oluşumdur. EGE AÇIKDENİZ YAT KULÜBÜ.
DÜNYA ÜZERİNDEKİ ÖNEMLİ BOĞAZLAR VE KANALLAR.
A. DÜNYA’NIN ŞEKLİ Dünya, kutuplardan hafifçe basık, Ekvator’dan şişkin kendine has bir şekle sahiptir. Buna geoit denir. Dünya’nın geoit şekli, kendi.
COMFORT İNŞAAT ... Comfort Group Evleri Yalova’nın En Değerli İlçelerinden Biri Olan Çınarcık’ta Şehrin En Önemli Cazibe Merkezlerine Çok Yakın Bir Mesafede.
Demir İşlemlerinde Kullanılan Terimler
YOLCU GEMİLERİ KALABALIK YÖNETİM VE TEDBİRLER
Türkiye’de iklim elemanları
RÜZGARLAR.
KPSS COĞRAFYA Veysel DİKME
İKLİM ELEMANLARI - SICAKLIK
GECE ve gündüz Orhan İŞLEYEN ( ) Rıdvan ADIYAHŞİ ( )
Uzun vadeli kredilerin döviz kompozisyonu
Uzun vadeli kredilerin döviz kompozisyonu
6. SINIF SOSYAL BİLGİLER YERYÜZÜNDE YAŞAM TEST
 Kıtaların orta kesimlerinde deniz etkisinden uzak yerlerde, ve Kuzey Yarım Küre’de etkili olan iklim çeşitidir. Kışları soğuk ve , karlı geçer, yazlar.
DANİMARKA DANİMARKA KRALLIĞI.
TÜRKİYEDE İKLİM Türkiye'de çok çeşitli iklimler görülür. İklim çeşitlili­ğine sebep olan faktörler şunlardır: Üç tarafının denizlerle çevrili olması Yükseltisinin.
TÜRKİYENİN SU VARLIĞI.
YILLIK HAREKET ( DÜNYANIN GÜNEŞ ETRAFINDAKİ HAREKETİ ) Dünyanın, güneş etrafında, elips bir yörüngede 365 gün 6 saatte tamamladığı hareketine denir.
YILLIK HAREKET ( DÜNYANIN GÜNEŞ ETRAFINDAKİ HAREKETİ ) Dünyanın, güneş etrafında, elips bir yörüngede 365 gün 6 saatte tamamladığı hareketine denir.
DÜNYA, AY, GÜNEŞ VE EVRELERI. AYıN EVRELERI AY HAKKıNDA ILGINÇ BILGILER.
MEKSİKA YA UÇUYORUZ UMUT KUTAY 10 E. Biraz Meksika yı Tanıyalım Meksika, resmî adıyla Meksika Birleşik Devletleri, Kuzey Amerika'nın güney yarısında yer.
DENİZEL ENERJİ Deniz kökenli enerji elde etme yöntemlerinin tamamına denizel enerji kaynakları denir. Türleri: Dalga Gel-git Okyanus Akıntı Enerjisi Okyanus.
Hollanda Yüz ölçümü: km 2 Nüfusu: İdare şekli:Meşruti Krallık Başkenti:Amsterdam Önemli şehirleri :Rotterdam, Groningen, Eindhoven Dili:Hollandaca.
Türkiye iklimi Türkiyenin iklimini etkileyen faktörler MATEMATİK KONUM Türkiye 36° – 42° kuzey enlemleri ile 26° –45° doğu boyları arasında yer alır.
YÖN BULMA YÖNTEMLERİ Sunuindir.blogspot.com K D B G.
TÜRKİYE’NİN İKLİMİ. TÜRKİYE’NİN İKLİMİNİ ETKİLEYEN ETMENLER Ülkemizin konumu Ülkemizin iklim özelliklerini etkileyen faktörler ikiye ayrılır: 1) Matematik.
TÜRKİYEDE İKLİM Türkiye'de çok çeşitli iklimler görülür. İklim çeşitlili­ğine sebep olan faktörler şunlardır: Üç tarafının denizlerle çevrili olması Yükseltisinin.
Kazanım SB Konum ile ilgili kavramları kullanarak kıtaların, okyanusların ve ülkemizin coğrafi konumunu tanımlar.
Sunum transkripti:

İyon Denizi Julie ve Tunç Aytunç’un tekneleri TAJ ile 2015 yılında gerçekleştirdikleri 5 aylık İyon Denizi seyahati

Julie ve Tunç Aytunç

İyon denizi Gezi toplamı 987 mil Didim Korint kanalı (Total 261 mil) %50 Korint Körfezi (Total 125 mil) %25 İyon Denizi kuzeye çıkış(Total 128 mil) %25 İyon Denizi güneye iniş (Total 108 mil) Korint Körfezi (Total 125 mil) Korint Didim (Total 240 mil)

Avantajlar Hava durumu Bölgenin güzelliği (Doğası Göcek, suyu Ada boğazı, havası Okluk, teknesi yelkenli, insanı Yunan) Yelkenli cenneti Motoryat ve gulet yok Fiyatlar makul

Dezavantajlar Uzak (mı acaba?) İst-Korfu 630 mil Göcek 450 mil Kalabalık Vize sorunu Balık Katabatik rüzgarlar Fare Acemi kaptanlar

Nasıl yapmalı ??? Mevsim Yol Su Elektrik (güneş panelleri) İnternet (Cosmote kart, wi-fi modem) Alışveriş (bol içme suyu) Gaz (bolca tüp) Yanaşmalar (2 x uzun halat, hafif 2. çapa, ust. Koruması, demir şam.) Saatlemeler (charter programları)

Didim Korint kanalı (Toplam 261 mil) Leros 26 mil Levitha 25 mil Amorgos 35 mil Naxos 35 mil Siros 30 mil Kythnos 31 mil Poros 44 mil Korint 35 mil

Korint Kanalı 3,2 mil uzunluğunda 21 ila 25 metre genişliğinde Salı günleri kapalı (06.00 - 18.00) 9.01 ila 15 metre: 80 Euro + (L.O.A. - 9)* 23 +KDV (TAJ 251,17 Euro) Ödeme Ege tarafında 120 mil kazandırıyor.

Korint Kanalı

Korint Kanalı

Korint ve Patras Körfezleri (Toplam 125 mil) Galaxidi 36 mil Trizonia 19 mil Patras 19 mil Mesolongion 18 mil Ithaki vathi 40 mil

Galaxidhi Su elektrik bedava Çok şirin bir kasaba Alışveriş için uygun ½ metre gelgit var Marin dükkanı iyi Delfi şehri yakın Uzun zincir bırak

Galaxidhi

Delfi şehri Kahinler şehri Taxi 60 euro Yol 40 dakika

Trizonia Terkedilmiş bir marina Su ve elektrik yok Batık gemiye dikkat Kasaba çok şirin

Trizonia

Trizonia

Rion köprüsü 5 ve ½ mil evvel anons yapılmalı Yelkenle geçiş yasak.

Patras 200.000 nüfus. Yunanistan’ın 3. büyük şehri. Marinada 1e 2 var. (2 gün 45 Euro) Su elektrik internet dahil. Alışveriş çok iyi. Şehir merkezi uzak ama hareketli. Navpaktos’a gitmek için fırsat olabilir.

Patras

Nafpaktos

Mesolonghi 3 millik bir kanaldan girilir. Marina veya belediye limanı var. Su var. Elektrik yok. Alışveriş var ama uzak İlginç bir sayfiye yeri İnanılmaz fotojenik

Mesolonghi

İyon denizi (Toplam 128 mil)

Hava durumu - Rüzgâr İyon denizinde yazın maistro denilen NW WNW rüzgârı hâkimdir. Genellikle 2 ila 5 kuvvetinde eser ve Ege meltemine göre daha istikrarlıdır. Öğleden sonra kalkar ve güneş batışıyla kaybolur. Doruklardaki bulutlar daha kuvvetli eseceğinin habercisidir. Yükseltisi fazla adaların (özellikle Ithaca ve Zakinthos) rüzgâr altı kıyılarda seyir yaparken civarnalara dikkat edilmeli. Akşam ve geceleri kuzeydoğudan anakaradan 5 ila 6 kuvvet (25kn) esen ve 2-3 saat sürebilen katabatik rüzgârlara karşı uyanık olunmalıdır.

Rüzgar Gülleri (Haziran Temmuz Ağustos)

Hava durumu İon denizi ortalama hava sıcaklıkları Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim 18 22 26 28 29 26 22 İyon denizi ortalama deniz suyu sıcaklıkları 19 20 23 25 28 27 22

Kefalonia 781 km2 36.000 nüfus Başkent Argostoli Havalimanı var. Yüzbaşı Corelli’nin mandolini

Kefalonia - Sami Su var ve bedava Elektrik yok Alışveriş çok iyi

Kefalonia - Sami

Kefalonia – Melissani Cave

Kefalonia Assos

Kefalonia Assos

Kefalonia - Fiskardo İyon denizinin en ünlü koyu Su elektrik yok. Alışveriş var. 53 Depreminde yıkılmamış. Kuzeydoğu kıyısı halkalarla donatılmış.

Kefalonia - Fiskardo

Kefalonia - Fiskardo

İthaki 118 km² - 3300 kişi Homeros’un Odisea’sı burada geçiyor. Kıçtankarada fareye dikkat.

İthaki - Vathi Elektrik yok. Su kamyonla 5c/litre Carrefour var. Sağlam zincir gerekir.

İthaki - Vathi

İthaki - Kioni Elektrik yok. Su 5 Euro. İnanılmaz şirin. Yer bulmak zor.

İthaki - Kioni

İthaki - Kioni

İthaki - Kioni

Atokos Kastos Kalamos

Atokos - One House Bay

Meganisi 23 km²-1000 Kişi

Meganisi kuzey Alarga, kıçtankara veya restoran iskelesine yanaşılabilir. Vathi Karnayio taverna

Meganisi Atheni Abelike Kapali Vathi

Meganisi Spartakori 2 restaurant iskelesi var.

Lefkas 336 km2 - 23.000 Kişi 35 x 15 km 1158 metre yükselti var. Mercimek ve sosis çok ünlü.

Lefkas – Vlikho Su var 100L/2Euro Elektrik yok Alışveriş var. Rent a Car var. 2011 Eylül hortumu

Lefkas – Vlikho

Lefkas - Katsiki

Lefkas kanalı Kanal 3,5 mil. Şamandıralara güvenme!!! Köprü saat başları 5 dk. açılır. Önce kuzeye giden tekneler geçer.

Lefkas kanalı

Lefkas – Lefkada şehri Su var. 100L/2Euro Elektrik yok. Alışveriş var. Rent a car var. Marina (katamaran için enteresan) 1825 depreminden sonra Pondella’lı taş, ahşap ve metal evler.

Lefkas – Lefkada şehri

Preveze 1,7 m kanaldan giriliyor. Su elektrik var. Alışveriş imkanı iyi. Marin dükkanı var. Tavernalar sokağı çok iyi. Çılgın karides taverna çok iyi.

Preveze

Parga 2 Rocks Bay Ormos Fanari

Parga Çok soluganlı Deniz taxi 2 Euro

Parga

Paxoi 31 km2- 2300 kişi Motor kiralanmalı

Paxoi Gaios Geceleme pahalı (TAJ: 21 Euro). Su ve elektrik kartla. Alışveriş imkanı iyi. Rent a car imkanı var. Carnagio Restaurant denenmeli.

Paxoi Gaios

Paxoi Gaios

Paxoi Lakka Su ve elektrik var. Alışveriş var. Su inanılmaz.

Paxoi Lakka

Paxoi Lakka

Anti Paxoi Soluganlı Gece geçirmeye çok uygun değil

Sivota Mourtos Adalar grubu

Sivota Mourtos

Corfu 615 km2 - 103.000 kişi 64 x 32 km Havalimanı var. Gaz var. Marina şehre uzak. 2 özel marina kullanılabilir.

Corfu Kerkira

Corfu Kerkira

Corfu Kerkira

Corfu Palaeokastritsa

Corfu Canal d’Amour

Zakinthos 407 km2 - 41.000Kişi. Mağaralar ve batık Güneyi caretta’lardan dolayı koruma altında

Zakinthos Batık

Saronik körfezi

Saronik körfezi - Vathi Su var. Elektrik var. Alışveriş yok. 3 restaurant. Jimmi’s

Saronik körfezi - Agistri

Saronik körfezi - Agistri

Aegina 88 km2- 13.000 kişi Ana liman sıkıntılı Perdika uygun

Aegina

Aegina Perdika

Hydra

Hydra

Poros 50 km2- 4.000 kişi Elektrik var. Su var. Alışveriş var. Hydra ve Atina’ya feribot var.

Poros

Gelecek İyon seyahatinde görüşmek üzere… Julie & Tunç