ŞİİRLERİYLE ÜNLÜ OLAN BEHRAMOĞLU'NUN SİZLERE SUNDUĞUMUZ 'DUA'SI İNSAN VE YURTTAŞ OLARAK HERKESİN OKUMASI VE YAPMASI GEREKEN BİR DUA. Bu duayı okuyun, yorumlayın...

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Benim kim olduğumu biliyor musunuz? Soy alguien con quien convives a diario Hergün birlikte yaşadığınız biriyim...
Advertisements

OKTAY TUNCER hayatımızda noktalama işaretleri....
A) Zilin çalmasıyla yarışma başladı.
Bu yüzden, bize Tanrıyı ve küçük bir dua yapmayı hatırlatan böyle bir sunum hazırlamak için kendime izin verdim… Çalışmaktan yorgun düştüğümüz günlerimizde.
Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var:
ŞİİRLERİYLE ÜNLÜ OLAN BEHRAMOĞLU'NUN SİZLERE SUNDUĞUMUZ 'DUA'SI İNSAN VE YURTTAŞ OLARAK HERKESİN OKUMASI VE YAPMASI GEREKEN BİR DUA. Bu duayı okuyun, yorumlayın...
Lütfen SESLİ izleyiniz...
15 Ekim 2007 ERASMUS ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Yasemin KİLİT AKLAR Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Koordinatörü.
ORHAN VELİ KANIK
ANLATIM BOZUKLUKLARI.
ATATÜRK VE MÜZİK Atatürk insan hayatında müziğin çok önemli bir yeri olduğuna inanıyordu. 14 Ekim 1925'te İzmir Kız Öğretmen Okulu'nu ziyaretlerinde öğrencilerin.
ERTUĞRUL ÖZKÖK İzmir doğumlu olan Ertuğrul Özkök, yaklaşık 20 yıl boyunca Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği yapmış önemli bir gazeteci.
DÖRT MUM Tıklayınız.
Sofya Manastır İstanbul Selanik Mustafa Kemal’in hayatının ve düşüncelerinin şekillenmesinde dört şehir etkili olmuştur. Bu şehirler.
TOPLUMCU GERÇEKÇİLİK (Sosyal Realizm)
DÖRT MUM Tıklayınız
Aşağıdakilerden hangisinde mecaz anlamlı sözcük kullanılmamıştır?
BENİM MESLEĞİM NE OLACAK???
TÜRKÇE / Düşünce Yazıları (Biyografi-Otobiyografi)
CÜMLEDE ANLAM.
Cümlede Anlam.
MELEK GİBİ ( ŞİİRİ ) Melek oldum rüyamda, İpekten kanatlar taktım.
KÜTÜPHANECİLİK HAFTASI
Zaman içinde bilim.
Kim olduğunu Başına gelen Değil, Senin hareket Tarzın belirler, .
NOKTALAMA İŞARETLERİ Tırnak İşareti (“ ”) Ünlem İşareti ( ! )
1. Aşağıdaki yargılardan hangisinin nedeni belirtilmemiş
ZİHİNSEL HAZIRLIK Çevrenizdeki insanların sizinle nezaket kurallarına uygun konuşmaları hoşunuza gidiyor mu? Niçin?
1. Müzik( ) sanatların en zevklisidir( ) ama bir şey öğretmez( ) Buna karşılık şiir( ) hem ruhun gıdası hem de iyi bir öğretmendir. Yukarıdaki cümlede.
hazırlayan: eda kanbur sınıf:6/a no:20 ders:bilişim teknoloji
e.nurhanköroğlu.
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
OTUZ BEŞ YAŞ ŞAİRİ ( ).
KOMPOZİSYON YAZMA GİRİŞ BÖLÜMÜ.
GENÇ RESSAM.
ŞİİRLERİYLE ÜNLÜ OLAN BEHRAMOĞLU'NUN SİZLERE SUNDUĞUMUZ 'DUA'SI İNSAN VE YURTTAŞ OLARAK HERKESİN OKUMASI VE YAPMASI GEREKEN BİR DUA. Bu duayı okuyun, yorumlayın...
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi. Hacettepe Üniversitesi – Eğitim Fakültesi STRATEJİK AMAÇLARIMIZ Vizyon ve misyonumuza dayalı olarak oluşturulan.
GENEL KÜLTÜR YILINDA 117 ÜLKE ARASINDA PARA BİRİMİ DEĞERİ EN DÜŞÜK ÜLKE OLARAK GUINNES REKORLAR KİTABINA GİREN ÜLKE HANGİSİDİR?
H.Ahmet Kanatlı Anadolu Lisesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi
Bibliyografya.
DEMİŞLERKİ... Kendinizi Yönetebilmek İçin Beyninizi Kullanın,
İBRAHİM ŞİNASİ
MUM IŞIĞINDA ŞARKILAR. Projenin içeriği: Türk sanat müziğinin klasikleşmiş ama yeni nesil tarafından da hala beğeni ile dinlenen eserleri, günümüz Türk.
ÖĞRETİM YILI LYS BAŞARI TABLOSU.
OSMAN ÇINAR İLKÖĞRETİM OKULU ŞİİR, TİYATRO ve MÜZİK GECESİ
HAYATI,ESERLERİ,KİŞİLİĞİ…
NAMIK KEMAL.
Düşünceyi Geliştirme Yolları
BARIŞ MANÇO’NUN HAYATI
Prof. Dr. İhsan Süreyya SIRMA. (10 Temmuz 1944, Siirt, Pervari)10 TemmuzSiirtPervari fikir adamı, öğretim görevlisi, İslâm tarihi uzmanı ve yazar.İslâm.
HEM Şİ RE L İ DERLER İ M İ Z YRD. DOÇ. DR. SEV İ M ÇEL İ K.
Ahmet Kutsi Tecer.
ENVER AYSEVER ‘’Yazarlık sabır, beceri ve süreklilik gerektiren bir işçilikse eğer, bunun yineleneceği ortamın nasıl olduğunun pek önemi yoktur. Çalışkan.
BİR KAHRAMAN DOĞUYOR / Mustafa Kemal’in Şehirleri
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
GÜZEL SANATLAR VE EDEBİYAT GÜZEL SANATLAR İÇİNDE EDEBİYATIN YERİ
Düşünceyi Geliştirme Yolları
1914’te İstanbul’da doğmuş,burada başladığı ilk öğrenimini Ankara’da sürdürmüştür. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe.
( ).  1904 yılında İstanbul’da doğmuştur.  Bahriye Mektebi, İstanbul Üniversitesi Felsefe bölümünde öğrenim gördü.  17 yaşında ‘’İstanbul.
Hazırlayan:Ayşe Ulusoy
Arkadaş, Çalışmaktan yorgun düştüğümüz günlerimizde Tanrıya bir Dua etmeyi sıklıkla unuturuz ama mailimizi kontrol etmeyi unutmayız. Bu yüzden , bize.
 NECİP FAZIL KISAKÜREK KİMDİR?  Ahmet Necip Fazıl Kısakürek, 26 Mayıs 1904 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Eğitim hayatını Fransız Frerler Mektebi'nde,
SERVET-İ FÜNUN EDEBİYATI
VATANIMIZ. Şimdide vatanla ilgili vidyomuzu izleyelim.
EDEBİYAT PERFORMANS ÖDEVİ Adı:Ömer Soyadı:Koca No:284 Sınıf:10/H.
Ahmet Kutsi Tecer 1901 yılında Kudüs'te doğdu. İlköğrenimine Kudüs'te başladı ve Kırklareli'nde devam etti. Lise öğrenimini Kadıköy Sultanisi'nde tamamladıktan.
ORHAN VELİ KANIK.
Rönesans. Rönesans "yeniden doğuş" anlamına gelen bir süreçtir. 15. yüzyılda başlayan bu süreç, aynı yüzyıl içinde bütün Avrupa'ya yayıldı. Bu yenilikte,
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

ŞİİRLERİYLE ÜNLÜ OLAN BEHRAMOĞLU'NUN SİZLERE SUNDUĞUMUZ 'DUA'SI İNSAN VE YURTTAŞ OLARAK HERKESİN OKUMASI VE YAPMASI GEREKEN BİR DUA. Bu duayı okuyun, yorumlayın... İşte Ataol Behramoğlu'nun 'Ulu Tanrım' diye başlayan duası...

HER ZAMAN, HER YERDE VE HER KONUDA BENIM DE KONUSMAM GEREKTIGI DÜSÜNCESINDEN BENI ARINDIR. ULU TANRIM

ÇEVREMDEKI INSANLARIN HAYATLARINI YÖNLENDIRME VE HATALARINI DÜZELTME ARZUSUNDAN BENI KURTAR.

KONUSURKEN GEREKSIZ DETAYLARI ANLATMAMAM IÇIN BEYNIMI SERBEST BIRAK VE BIR AN ÖNCE KONUSMANIN SONUNA VARMAMI SAGLA.

BASKALARININ AGRI VE ACILARINI DINLEYEBILME NEZAKET VE SABRINI VER VE BU ARADA KENDI AGRI VE SIZILARIMI ONLARA ANLATMAMAM IÇIN DUDAKLARIMI MÜHÜRLE (ÇÜNKÜ YILLAR GEÇIP YASLANDIGIMDA, AGRI VE SIZILAR ARTIYOR VE BUNLARDAN HERKESE BAHSETMEK BANA AYRI BIR ZEVK VERIYOR).

LÜTFEN TANRIM BANA ARADA SIRADA BENIM DE YANILABILECEGIM GERÇEGINI ÖGRET; BENI OLABILDIGINCE IYI INSAN YAP. BENI MELEK YAP DA DEMIYORUM, ZIRA BU TIP INSANLARLA YASAMAK ZORDUR.

TANRIM UMMADIGIMIZ YERLERDE GÜZEL SEYLER, BEKLEMEDIGIMIZ INSANLARIN GÜZEL ISLER YAPABILDIKLERINI GÖREBILMEMI SAGLA VE BANA BUNU ONLARA SÖYLEYEBILME INCELIGINI VER.

BENI MANTIKLI BIR INSAN YAP, KÖTÜMSER YAPMA, BENIM INSANLARA YARDIMCI OLABILMEME YARDIMCI OL, FAKAT ONLARA HIÇ BIR ZAMAN PATRONLUK YAPMA HEVESI VERME BANA.

HER NE KADAR BENİM ÇOK DERİN BİR AKIL STOĞUM OLDUĞUNA VE BU STOKTAN BAŞKALARININ DA FAYDALANMAMASININ ÇOK BÜYÜK KAYIP OLDUĞUNA İNANIYORSAM DA ULU TANRIM, BIRAKIN BUNU GÖSTERMEYEYİM. BÖYLECE HAYATIMIN SON DÖNEMİNDE ETRAFIMDA BİRKAÇ ARKADAŞIM OLSUN İSTİYORUM.

Bu duayı herkes yapmalı, ünlü şair Ataol Behramoğlu öneriyor! ATAOL BEHRAMOĞLU ANKARA ÜNİVERSİTESİ DİL VE TARİH COĞRAFYA FAKÜLTESİ RUS DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜNÜ BİTİRDİ. DÖRT YIL İNGİLTERE, FRANSA VE SOVYETLER BİRLİĞİ'NDE YAŞADI, ÖĞRENİMİNİ SÜRDÜRDÜ. ŞEHİR TİYATROLARINDA DRAMATURGLUK, KISA BİR SÜRE ADAM YAYIN EVİNDE DANIŞMANLIK YAPTI ARALIK AYINDA PARİS'TE A.BEHRAMOĞLU YÖNETİMİNDE ANKA ADINI TAŞIYAN FRANSIZCA VE BİR TÜRK YAZIN VE SANAT DERGİSİ YAYINLAMAYA BAŞLADI.