Dünyada Uzaktan Eğitime İlişkin İlk Uygulamalar

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU.
Advertisements

ORTAOKUL SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
Hayatı Edebi Yaşamı Eserleri Ödülleri
ITY529S İTY’DE KARAR VERME
Açık ve Uzaktan Öğretim Modelleri
Dünyanın En Büyük On Bir Açık Üniversitesinde İnternete Dayalı Eğitim Uygulamaları Öğr. Gör. M. Emin Mutlu Öğr. Gör. M. Canan Öztürk Öğr. Gör. Ruşen Yılmaz.
UZAKTAN EĞİTİMİN TARİHSEL GELİŞİMİ
Türkiye’de Açık ve Uzaktan Öğrenme Fırsatları ve e-Öğrenme Hizmetleri AECT Annual International Convention, October 23rd – 27th, 2007 Anaheim, California.
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I
Murat Kaya / Rehber Öğretmen
COMENIUS – LEONARDO DA VINCI - GRUNDTVIG PROJELERİ VE GENÇLİK PROGRAMLARI.
R. Orçun Madran.
Uzaktan Eğitimin Temelleri
Uzaktan Eğitimin Dünyadaki Tarihsel Gelişimi
.. HASTANEMİZE HOŞ GELDİNİZ. .. EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİNİN TARİHÇESİ 20 Mayıs 1955 günü Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilen.
UZAKTAN EĞİTİMİN TARİHSEL GELİŞİMİ
ESPAÑA SİSTEMA DE EDUCACİÓN LA EDUCACİÓN SUPERİOR LA FORMACİÓN DE LOS DOCENTES AB Ülkelerinde Eğitim Prof. Dr. Mustafa ERGÜN Nurcan BUNAR.
Yüz yüze Akademik Danışmanlık Hizmetleri Öğrenme-öğretme süreçlerinin ve uygulamalarının öğretmen ve öğrencilerle bir arada yürütülmesi.
UZAKTAN EĞİTİMDE AKADEMİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK
Yrd Doç. Dr. Cenk Akbıyık Öğretim İlke ve Yöntemleri
KİŞİSEL ÇABA- BAŞARILI İŞ YAŞAMI
Tanecikler Ararsı Etkileşmeler Seher DEMİRAY 2013 Materyal Metot Yapılandırmacı tabanlı etkileşimli doğrudan öğretim(YÖTEDÖ) metodu, geleneksel öğretime.
UZAKTAN EĞİTİMİN TARİHSEL GELİŞİMİ
TOPLUM HİZMETLERİ PROGRAMI
Türkiye’de Açık ve Uzaktan Öğretim Temel Politikası (Çalıştay Raporu) Prof. Dr. Üstün Özen Atatürk Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi Dekanı.
Öğrenme -Öğretme Modelleri
Öğretim İlke ve Yöntemleri Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık
ÖĞRETMEN YETİŞTİRME REFORMLARI
ÜNİVERSİTE REFORMLARI
KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI VE MESLEKİ AMAÇLAR
2015 Doğru Tercih Hoşgeldiniz.
Uzaktan Eğitim Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık. Uzaktan eğitim, öğrenme ve öğretme süreçlerinin farklı yerlerde gerçekleştiği, öğrenenle öğretenin çoğu zaman.
* Okulun amacı; öğrencilerin ilgi, yetenek ve başarılarına göre yüksek öğretim programlarına hazırlanmalarını, yabancı dili, dünyadaki bilimsel ve teknolojik.
PROJESİ VEZİRKÖPRÜ AKADEMİK BAŞARIYI ARTTIRMA VABA
DİYARBAKIR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi.
Hazırlayan: Ufuk ŞENSOY ZAİM Giresun Mimar Sinan Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni ÖSYS SINAV S İ STEM İ (YGS – LYS)
UZAKTAN EĞİTİMİN TARİHÇESİ ve KURAMLARI
HEMŞİRELİK EĞİTİMİNDE DÜN,BUGÜN,YARIN
ITY529S İTY’DE KARAR VERME
ÖRGÜTSEL İLETİŞİM.
EMRE DİNÇER.  SANAYİ SONRASI TOPLUMU AÇIKLAMAK İÇİN BU İFADE BİR GEÇİŞ DÖNEMİNİ ÖZETLER  GEÇİŞ DÖNEMLERİNİN KENDİNE ÖZGÜ ÇÖZÜMLERİ BULUNMAKTADIR.
UZAKTAN EĞİTİMİN TEMELLERİ TARİHSEL GELİŞİM Dr. Serçin KARATA Ş.
Uzaktan eğitim, öğretim elemanı ya da öğretim elemanlarının, mekan ve zamanlarından farklı olarak planlanmış öğrenmeye katılan kişilere, basılı ya da.
DÜNYADA ve TÜRKİYE’DE UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMALARI
Okula neden devam ediyorsunuz? “Eğitim görmek için.”… Okul bizi hayata hazırlamada laboratuvar görevi görür. Sorunlara uygun çözüm yolları geliştirmemize.
05 Kasım 2010, Muş BOLOGNA SÜRECİ ve MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ.
HAZIRLAYAN:LÜTFULLAH CEM TOSYALI. AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ Başkenti Washington DC ’dir. En büyük şehri New York City ’dir. Para birimi Amerikan Doları’dır.
UZAKTAN EĞİTİMİN TARİHSEL GELİŞİMİ
OKULUN GENEL GÖRÜNÜM RESMİ VE OKULUN AMBLEMİ KONULACAK.
DÜNYADA ve TÜRKİYE’DE UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMALARI
ABD Eğitim Sistemi Salih Burak Güngur Ahmet Baki Üzülmez
Adı ve Soyadı : Şubesi : No :
Global Learning For Mind And Heart 2016/2019 Erasmus + Projeleri K219 Global Learning For Mind And Heart 2016/2019 Hibe Miktarı: Avro.
BEDEN EĞİTİMİ VE SPORUN TEMELLERİ
PROJE YAYGINLAŞTIRMA VE İLGİLENDİRME FAALİYETLERİ
FINLAND EDUCATION SYSTEM I am talking about the Finnish education system today.
ÜNİVERSİTE TERCİH KURSU OCAK 2018.
EĞİTİM SİTELERİNİN YÖNETİMİ
MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Balık yetiştiriciliğinde yer seçimi ve su kalitesi
ITY529S İTY’DE KARAR VERME
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
STEM NEDİR? SUNU rehberlikservisim.com.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Dünyada Uzaktan Eğitime İlişkin İlk Uygulamalar

1728 Caleb Philips isimli eğitmene ait 20 Mart 1728 tarihli Boston Gazetesinde mektupla steno dersleri verileceği ilanı yer almıştır. Verduin, J. R. ve Clark, Jr. T. A. (1994), Uzaktan Eğitim: Etkin Uygulama Esasları (Çev: İ. Maviş), Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Basımevi. http://timerime.com/

1833 1833 yılına ait bir İsveç gazetesinde mektupla yazılı anlatım dersi verileceğine ilişkin bir ilana rastlanmıştır. Fakat bu ilanda iki yönlü iletişimden ya da notlamadan söz edilmemiştir. Verduin, J. R. ve Clark, Jr. T. A. (1994), Uzaktan Eğitim: Etkin Uygulama Esasları (Çev: İ. Maviş), Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Basımevi.

1840 İngiltere’de, bir stenograf olan Isaac Pitman (1813-1897), Bath’da, mektupla steno öğretmeye başlamıştır. Bu eğitimde öğrencilerin başarıları da notla değerlendirilmiştir. en.wikipedia

1856 Bu yılda Fransızca öğretmeni Charles Toussaint (1813-1877) ve Almanca öğretmeni Gustav Langenscheid (1832-1895) Almanya’da Berlin’de, günümüzde de Langenscheid adıyla öğretim malzemeleri yayınlayan ve o yıllarda uzaktan eğitim uygulayan dil okulunu kurmuştur. Uzaktan eğitim alanındaki ilk örgütlü girişim olarak kabul edilmektedir. Gustav Langenscheid / wikipedia

1873 Amerika Birleşik Devletleri’ndeki uzaktan eğitimin izlerinin, Amerika Mektuplaşma Çalışmasının annesi olarak kabul edilen Anna Eliot Ticknor tarafından 1873 yılında kurulan Evde Çalışmayı Destekleme Derneğine (the Society to Encourage Studies at Home, Boston, Massachusetts ) kadar dayandığı kabul edilmektedir. Verduin, J. R. ve Clark, Jr. T. A. (1994), Uzaktan Eğitim: Etkin Uygulama Esasları (Çev: İ. Maviş), Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Basımevi. wikipedia.org

1874 ABD’de örgütlü uzaktan eğitim çalışmaları, 1874 yılında hem lisans, hem de yüksek lisans derecelerinin alınabildiği, Illinois Wesleyan Üniversitesinde başlamış, başlayan uygulamalar 36 yıl sürmüş, 1910 yılına gelindiğinde ise sona erdirilmiştir. W. R. Harper, 1873’te Illinois Wesleyan Üniversitesinde asenkron eğitimi öneren ilk kişi/ timerime.com

1883 ABD’de New York Ihaca’da, 1883 yılında Mektupla Eğitim Üniversitesi kurulmuş ancak bu kurum da, bir süre sonra kapatılmıştır.

1884 Almanya Berlin’de, öğrencileri üniversite giriş sınavına hazırlayan Rustinches Uzaktan Öğretim Okulu açılmıştır

1891 Pennsylvania’da yayınlanan bir gazete, yayınladığı bir broşürle madencilik yöntemlerini ve maden ocaklarında kazalara karşı alınması gereken önlemleri öğretmeye başlamıştır.

1891 Bu yıl içerisinde, Wisconsin Üniversitesi yönetim kurulu uzaktan eğitim derslerinin yaygınlaştırılması konusunda karar almıştır

1892 1892 yılında ise, Chicaco Üniversitesi’nde uzaktan eğitim bölümü oluşturulmuş ve üniversite bu iş için çalışır hale gelmiştir. Hızal, A. (1983), Uzaktan Eğitim Süreçleri ve Yazılı Gereçler, Ankara: Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Yayınları No 122. ctslibrary.org

1898 1898 yılında İsveç’te, Hans Hermod (1860-1920) kendi adıyla anılan ve uzaktan eğitim uygulayan liseyi kurmuştur.

1910 Avustralya’da ilk uzaktan eğitim, 1910 yılında yüksek öğretim basamağında Queensland Üniversitesi’nde başlatılmıştır. Avustralya’nın uzaktan eğitim bakımından bir özelliği de ilk ve ortaöğretim basamağında uzaktan ilk uygulayan ülke olmasıdır. Alkan, C. (1987), Açıköğretim “Uzaktan Eğitim Sistemlerinin Karşılaştırmalı Olarak İncelenmesi”, Ankara: Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Yayınları No 157.

1922 Yeni Zellanda’da uzaktan eğitim uygulamalarına, 1922 Yeni Zellanda Mektupla Öğretim Okulu ile başlanmıştır. 1922’de kurulan mektupla eğitim merkezi / wikipedia.org

1966 Polonya’da, gece kurslarına devam eden öğrencilere, televizyondan öğrenme olanakları sağlamak üzere, 1966-1968 yılları arasında deneme niteliğinde, uzaktan eğitim çalışmalarına girişilmiştir. Bu çalışmalar, teknik üniversite programlarına uygun programlarının hazırlanmasına ve uygulanmasına neden olmuş, böylece de, yüksek öğretim basamağında uzaktan eğitim başlamıştır. http://www.okno.pw.edu.pl

1972 İspanya’da 1972 yılında, Ulusal Uzaktan Öğretim Üniversitesi kurulmuştur. Merkezi Madrid’de bulunan bu üniversitenin, 1973 yılında öğretime başlamasıyla, İspanya’da da uzaktan eğitim uygulamalarına geçilmiştir. http://portal.uned.es

1906 Primary schools introduce distance education programs In 1906, primary schools such as The Calvert School in Baltimore began offering correspondence based education programs to children. kilduffs.com The Calvert School in Baltimore became one of the first primary schools to offer distance learning