Bu Yılki Bir Kitap - Bir Konu Hakkında 28 Mayıs 2013 Hasan U. Akay Provost.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ZARFLAR (BELİRTEÇLER)
Advertisements

Global yayın şirketinin Global propagandası:. İşgal Edilmiş Kıbrıs Cumhuriyeti’nin İşgal Edilmiş Bölgesi!
PRATİK TECRÜBELER BUSINESS EXPERIENCES BETWEEN SWEDEN & TURKEY.
İlk 100 Hayır!
TARİHÇEMİZ 1976 yılında İstanbul'da kurulan Polin, bugün su kaydırakları ve su parklarının tasarım, üretim ve montajında her kıtada gerçekleştirdiği 2000.
Girişimcilik Kültürü ve Şirketiçi Girişimcilik
Müşerref Üstek.
İNGİLİZCE PROJE ÖDEVİ HazIrlayan:onur rahman gürcan SInIf:9-e no:1106 konu:Simple present tense.
KAZANIMLAR 4 Bilimsel araştırma basamaklarını kullanarak araştırma yapma.
Perakendenin Yükselen Değeri.  1991 den Bugüne 1993 te Konya nın ilk hipermarketini açan Adese, zamanla Konya merkez ve ilçelerinin yanı sıra, Ankara,
Kütahya Porselen, 1970 yılında temelleri atılan, 1984 yılında %75’i Güral ailesine geçmiş, %26’sı hissesi de halka açık olarak İMKB de işlem görmekte.
ŞEKER PİLİÇ.
İŞYERİNDE ETİK (AHLAK)
Parker üretkenliği ve verimliliği artırmak için müşterileriyle iş birliği yapar.
“We set the standards” Bill GATES
Ortak Öğrenme Nasıl Gerçekleşir? Türk Otomotiv Sektöründen Örnekler TÜSİAD – UİG Rekabet Öncesi İşbirlikleri Başarı Hikayeleri Semineri Dr. Umut EKMEKÇİ.
GİRİŞİMCİ VE GİRİŞİMCİLİK
İSİM GRUBU.
Kitabın konusu: Hayalleri olan bir gencin lise son sınıfta babasını kaybetmesiyle hayallerinin yıkılışı ve beraberindeki hayat mücadelesi.
ELGİNKAN VAKFI; E.C.A. markasını yaratan, ELGİNKAN ailesi tarafından kurulmuştur. ECA; Ekrem, Cahit ve Ahmet isimlerinin baş harflerinden oluşmaktadır.
TARİHÇESİ Arzum Elektrikli Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret AŞ’nin temelleri, küçük elektrikli ev aletleri, radyo, bisiklet ve televizyon gibi geniş bir ürün.
KARAR AĞACI.
KURUMSAL İTİBAR YÖNETİMİ ve SOSYAL SORUMLULUK
BüyüyünCE NE OLSAM? Berin BÜYÜKBODUK
Lider ve Liderlik Liderlik, grubu etkileyebilme ve peşinden sürükleyebilme gücüdür. Lider, Grubu etkileyen ve arkasından sürükleyen kişidir. Yönetici,
101-TÜRK DİLİ DERSİ GÜZ DÖNEMİ 1. HAFTA
ZARFLAR (BELİRTEÇ).
IMPERATIVES (EMİR CÜMLELERİ)
MEHMET TAŞ KIRIKKALE MEM SPE. İlkeler-Değerler Vizyon Yol gösterici olarak çalışanları; kurumun düzeni, güvenliği ve gelişimine uygun davranışlara teşvik.
PAZARLAMADA İNOVASYON
STRES & STRESLE BAŞA ÇIKMA
Kalite Kültürüne Dönüşüm Stratejileri
MAVİ BAYRAK PROGRAMI’NDA ÇEVRE EĞİTİMİ VE BİLİNÇLENDİRME
MEHMET TAŞ KIRIKKALE MEM SPE
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
Mart ayının ilk haftası
PİLLER.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
TELİF HAKKI.
ETİK VE UYUM YÖNETİMİ SİSTEMİ TEORİDEN PRATİĞE 12 Mayıs 2014 İstanbul, Hidiv Kasrı.
GIDA GÜVENLİĞİ Esma KAYA
Kalbinizin Sesini Dinleyin. Bu öykü, çiftlikten çiftliğe, yarıştan yarışa koşarak atları terbiye etmeye çalışan gezgin bir at terbiyecisinin genç oğlunun.
KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI
Çocuklarda zeka gelişiminin en yoğun olduğu dönem 3–11 yaş aralığı olup bu dönemlerde beyin gelişimine çok dikkat edilmelidir..
ÖZSAYGI VE ATILGANLIK.
1 MESLEK ETIGI MESLEK İ ET İ K Ö ğ r. Grv. MEHMET AL İ ZENG İ N.
OKUL/KURUMDA STRATEJİK PLANLAMA SÜRECİ “GELECEĞE YÖNELİM” VİZYON BİLDİRİSİ MANAVGAT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Ar-Ge BİRİMİ KOORDİNATÖRÜ Mart 2012.
Bölümün Amacı Bu bölüm, kurumsal kültür ve etik değerler ile bunların örgütlerden nasıl etkilendiğine dair görüşleri incelemektedir.
Atılım’da Bir Kitap - Bir Konu Programı Etkinliği 28 Mayıs 2013 Hasan U. Akay Provost.
ALAN MULALLY.
Atılım’da Bir Kitap - Bir Konu Programı Etkinliği Kapanış 28 Mayıs 2013 Hasan U. Akay Provost.
“Günde defa karar anıyla karşı karşıya kalıyoruz.” Jan Carlzon, İskandinav Hava yolları Başkanı.
MAKRO EKONOMİ 2. HAFTA.
İŞ VE İŞLETME AHLAKI.
KISIM 2 Finansal Yönetimde Temel Kavramlar BÖLÜM 3 Finansal Tablolar, Nakit Akışı ve Vergiler.
Fahriye OBUT.
Mart ayının ilk haftası
FAHRİYE OBUT
Global yayın şirketinin Global propagandası:
Pazarlamada Yeni Yaklaşımlar Hazırlayan: Gözde Boz
Konu : DÜZYAZI TÜRLERİNDEN MASAL – ANI – HİKAYE - ROMAN
Grubun borsaya resmen kote edilmiş 27 şirketi vardır.
Programın Karşılaştırılması Sunusu
İSİM GRUBU.
Muhammet Onur ÖZÇELİKÇİ Reklamcılık 4. Sınıf N.Ö.
BLOG NEDİR? WEB GÜNLÜĞÜ.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ GÜNLÜK PLAN
ÖZEL BÖLGE HASTANELERİ
İŞE ALIM SÜRECİ. Sunumun İçeriği İşe alım ihtiyacını belirleme Yeteneğe ulaşmak Yeteneği seçmek Yeteneği organizasyona yerleştirmek Yeteneğin organizasyona.
ANNEM OKUYOR BİZ DİNLİYORUZ
Sunum transkripti:

Bu Yılki Bir Kitap - Bir Konu Hakkında 28 Mayıs 2013 Hasan U. Akay Provost

2 Bu yıl incelenen kitap ve konu  STARBUCKS – Gönlünü İşe Vermek – Her Bir Kahveyi İlk Kez Hazırlıyormuşcasına, 1996  STARBUCKS – Pour Your Heart Into It – How Starbucks Built a Company One Cup at a Time  Yazarları: Howard Schultz ve Dori Jones Yang  Hayal gücü ve girişimciliği ile Starbucks efsanesini yaratan Howard Schultz’un hayat hikayesi  Konu olarak:  Gönlünü işe ver,  Hayallerinin peşinde koş,  Girişimcilik gibi temalar işlendi. 28/05/13 Atılım'da Bir Kitap - Bir Konu 1997

3 Kitap seçerken dikkat ettiklerimiz  Kişisel gelişimi destekleyici mesajlar olması  Başarı hikayelerini içermesi  Vizyon açıcı olmak  Her başarı hikayesinin olumsuz yönlerinin de bulunduğun veya bulunabileceğinin farkında olmak  Yapılanların olumlu ve olumsuz yönlerini inceleyebilmek ve dostça tartışabilmek  Kritik düşünceyi desteklemek  İngilizce ve Türkçe versiyonları olan bir kitap seçmek Not: Yukarıdaki kuralları genel görüşler üzerine değiştirebiliriz. Atılım'da Bir Kitap - Bir Konu 28/05/13

4 Olumlu yönler  Starbucks efsanesini yaratan kişi olarak bilinmesi  İnsanları ikna etme yeteneği  Kahvenin Bill Gates’i ve Steve Jobs’ı olarak bilinmesi  Dünyaya yeni bir kahve içme kültürünü getirmesi  Kaliteye ve kaliteli iş yapmaya verdiği değer  Hayallerinin peşinde koşarak 5-6 mağazası ve 50 çalışanı olan bir firmayı bugün mağazası ve 170,000 çalışanı olan bir şirkete dönüştürmesi  Sadece bu yıl dünyada yeni mağaza açılacağı söyleniyor  Çalışanlara verdiği değer  sosyal haklar, sorumluluk ve yetkiler açısından. Atılım'da Bir Kitap - Bir Konu 28/05/13

5 Bazı olumsuz görüşler  Sunulan kahvenin pahalı olması  Savunma: kalite, çalışan ve hissadarlara karşı olan sorumluluk  İngiltere’de yeteri kadar vergi vermediği  Son 14 yılda sadece 8.6 milyon pound vergi ödediği suçlaması  Suçlamalara cevap olarak son iki yıl şirket vergisi olarak 10.6 milyon pound ödemeyi önermiş  Çevreye zarar verici uygulamaları olduğu  Devamlı açık tutulan musluklar nedeniyle restoranlarında İngiltere’de çok su harcadığı suçlamaları – şimdi bu uygulamayı değiştirmiş  Mukavva kahve fincanlarının kağıt ziyanına yol açtığı ve neticede çevreye zarar verdiği – yeni uygulamalar getirilmiş  Kahvelerin satın alındığı çoğu fakir Afrika ülkelerine yeteri kadar destek vermediği – Dünya CARE organizasyonu vasıtası ile yardımı artırmış. Atılım'da Bir Kitap - Bir Konu 28/05/13

6 Sosyal sorumluluk projeleri  Sosyal sorumlukla ilgili:  Topluma hizmet  Etik davranış ilkeleri  Çevreyi koruma projeleri  İlgili siteler:  Sosyal sorumluluk   (Türkçe)  Çevreyi korumak   (Türkçe). Atılım'da Bir Kitap - Bir Konu 28/05/13

7 Stabucks hakkında diğer kitaplar  Starbucks hakkında 5-6 kitap daha basılmış, yazarın ise bir tane daha kitabı var  İkinci kitabı: ONWARD (İLERİYE DOĞRU), 2011  CEO iken 2000 yılında emekli olduktan sonra, getirdiği temel ilkelerden ödün verildiğini farkedip sekiz yıl sonra geri gelerek şirketi nasıl eski durumuna getirdiğinin  Starbucks’ın hayatını kurtarmak için ruhunu kaybetmeden nasıl bir mücadele verdiğinin hikayesi. Atılım'da Bir Kitap - Bir Konu 28/05/13

8 TEŞEKKÜRLER! 28/05/13 Atılım'da Bir Kitap - Bir Konu