İLK OLARAK ÖĞRENCİMİZİ TANIMAYA ÇALIŞALIM.SONUÇTA HER İNSANIN KENDİNE GÖRE BİR TARZI VARDIR. EĞER BİZ ÇOCUĞUMUZUN İLETİŞİM VARDIĞIMIZ ZAMAN ONA DAHA RAHAT.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SINAV KAYGISININ NEDENLERİ
Advertisements

ANNE-BABA ÇOCUK İLİŞKİLERİ.
ZOR İNSANLARLA BAŞA ÇIKMA
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ VELİ SUNUMU
SBS - AİLELERE ÖNERİLERİMİZ
ÇOCUĞUNUZUN OKUL BAŞARISINDA ÖNEMLİSİNİZ!!!
ÇOCUKLA İLETİŞİM.
SINAVLARA HAZIRLIKTA AİLELERİN DİKKAT ETMESİ GEREKEN HUSUSLAR.
Tıklayınız lütfen Tüm çağların tüm büyük adamlarının en büyük müşterek sırları, bilinç altları ile iletişim kurabilmeleri ve bu güçlerini kullanabilmeleri.
ÇOCUĞUNUZ SINAVA HAZIRLANIYOR!..
Psikolojik Danışman Ayçin YILMAZ
SINAV KAYGISI VE BAŞETME YOLLARI
SOSYAL BİLGİLER 7.SINIF KONU: İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ
AİLE EĞİTİM SUNUSU 5.
Zor insanla başa çıkma yolları
OKUL BAŞARISINDA ANNE BABANIN ROLÜ
İLETİŞİM.
ÇOCUK EĞİTİMİNİN ANAHTARI: ÖZGÜVEN
ANNE-BABA ÇOCUK İLETİŞİMİ
SINAV KAYGISI VE BAŞETME YOLLARI
HALKALI GÜNEŞ ORTA OKULU
ANNE-BABA ÇOCUK İLİŞKİSİ
İLETİŞİM   İletişim, dil kullanarak ya da kullanmaksızın insanlar arasındaki duygu, düşünce ve yaşantıların ifade edilme yöntemidir.
AİLE İÇİ İLETİŞİM.
Aile Eğitimi Etkinlikleri
Çoğu konuşma “katli” kasıtsız ve kalıcıdır Çünkü “KATİL” sorunun farkında bile değildir.
DEZAVANTAJLI VE RİSK ALTINDAKİ ÇOCUKLAR KİMLERDİR?NASIL TESPİT EDİLİR?
SINAV KAYGISI VE BAŞETME YOLLARI
AİLENİN OKUL BAŞARISINA KATKISI
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük İLETİŞİM VE İNSANİ İLİŞKİLER
SINAV KAYGISI.
ÇOCUKLARDA SALDIRGANLIK VE ŞİDDET
İLETİŞİM BECERİLERİ KARATAY REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ.
ŞİDDETİN ÖNLENMESİNDE ÖĞRENCİLERİMİZE BAZI ÖNERİLER
Özgüvenli Çocuk Yetiştirme Seminerini
ANNE-BABA ÇOCUK İLİŞKİLERİ.
ETKİLİ İLETİŞİM.
SINAV KAYGISI.
EĞİTİMDE AİLENİN ÖNEMİ
ANNE-BABALARA ÇOCUKLARININ OKUL BAŞARISI İÇİN TAKTİKLER
SINAV KAYGISI VE AİLE.
OKUL BAŞARISINDA AİLENİN ROLÜ
1 Sağlık SlaytlarıSağlık Slaytları Sağlık Slaytları
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ VELİ SUNUMU
BAĞIMLILIK AİLE EĞİTİMİ
AİLE EĞİTİMİ PROGRAMI.
Özlem DÜZGÜN Psikolojik Danışman. Yerleştirme sınavları içerik bakımından oldukça fazla konu kapsayan, psikolojik olarak ise bireyde gerginlik yaratan.
ERGENLİK DÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ
ERGENLİK DÖNEMİ VE GENÇLERLE İLİŞKİLER
KAYGI NEDİR. Büyük felaketler büyük insanların yetiştiği okuldur
A.PAKSOY ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
SBS - AİLELERE ÖNERİLERİMİZ ERHAN BUDAK (Psikolojik Danışman)
SINAV KAYGISI KONUSUNDA VELİLERE ÖNERİLER
ÇOCUĞUNUZUN OKUL BAŞARISINDA ÖNEMLİSİNİZ!!!
ŞİDDET eğilimi olan ve SUÇA itilen çocuk ve gençler
İŞLETMELERDE İLETİŞİM
SINAV KAYGISININ NEDENLERİ Zamanı iyi kullanamama Kötü çalışma alışkanlıkları Beklenti düzeyi Görev ve sorumlulukları erteleme Başarısız olma ve değerlendirilme.
ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ HAZıRLAYAN: AHMET AKTAŞ. 1- DÜRÜST VE DOĞAL OLUN Kesinlikle yapay olmayın. Siz ne kadar saklamaya çalışsanız bile mutlaka açık verirsiniz.
Okul Yaptırma ve Yaşatma Derneği İlkokulu
SINAV KAYGISI VE BAŞETME YOLLARI
KAYGILISINIZ Çünkü anne-babasısınız ve çocuğunuzun başarılı olmasını istiyorsunuz.Ne var ki şunu da çok iyi biliyorsunuz ki diğer ailelerde çocukları.
SINAV KAYGISI VE BAŞETME YOLLARI
SINAV KAYGISI DUMLUPINAR İLKÖĞRETİM OKULU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ.
ANNE-BABALARA ÇOCUKLARININ OKUL BAŞARISI İÇİN TAKTİKLER
SINAV KAYGISI VE BAŞETME YOLLARI
BAŞARIYI ARTIRMADA AİLEYE DÜŞEN GÖREVLER REHBER ÖĞRETMEN HABİB TAŞAN
OKUL BAŞARISINDA AİLENİN ROLÜ Psikolojik Danışman Serpil KARACA
Sunum transkripti:

İLK OLARAK ÖĞRENCİMİZİ TANIMAYA ÇALIŞALIM.SONUÇTA HER İNSANIN KENDİNE GÖRE BİR TARZI VARDIR. EĞER BİZ ÇOCUĞUMUZUN İLETİŞİM VARDIĞIMIZ ZAMAN ONA DAHA RAHAT YAKLAŞIR ve SAĞLIKLI BİR İLETİŞİM KURMAYI SAĞLARIZ YAŞLARI ARASINDAKI ÖĞRENCILERE NASIL YAKLAŞABİLİRİZ??

BİZLER ONLAR İÇİN MODEL NİTELİĞİNDEYİZ. TAVIR, DAVRANIŞ ve KONUŞMA ŞEKLİMİZ vb. KONULARDA BİZİ İZLERLER ve ONLARDA BENZER DAVRANIŞ SERGİLEMEYE ÇALIŞIRLAR. O NEDENLE BİZLER SİGARA İÇERKEN ONA, SİGARA İÇME DEMEMİZ NE KADAR VERİMLİLİK OLUŞTURUR??? DÜŞÜNCELERİNİ ve SÖZLERİNİ ÖNEMSEDİĞİMİZİ HİSSETTİRMELİYİZ

12-19 YAŞLARI ARASINDAKI ÖĞRENCILERE NASIL YAKLAŞABİLİRİZ?? YERİNE GETİREMİYECEĞİMİZ SÖZLER VERMEYELİM. BU ŞEKİLDE DAVRANIŞLAR SERGİLEDİĞİMİZ TAKTİRDE BİZE OLAN GÜVENLERİ SARSILACAKTIR.BÖYLECE ARAMIZDA Kİ İLETİŞİM KÖPRÜSÜNÜN BİR AYAĞI ÇATLAYACAKTIR. GERÇEKCİ YAKLAŞMALIYIZ. EĞER YERİNE GETİREMEYECEĞİMİZ BİR İSTEKTE BULUNURLAR İSE BU İSTEKLERİNİ NEDEN GERÇEKLEŞTİREMEYECEĞİMİZİ KENDİSİNE AÇIKLAYARAK BELİRTMELİYİZ. BÖYLECE DURUMUN FARKINDA OLMALARI SAĞLANMIŞ OLACAKLARDIR.

12-19 YAŞLARI ARASINDAKI ÖĞRENCILERE NASIL YAKLAŞABİLİRİZ?? YAPTIĞI HATALARA KARŞILIK BÜYÜK TEPKİLER VEREREK, RENCİDE EDİCİ SÖZLERLE YAPTIKLARI HATALARI YÜZLERİNE VURMAMALIYIZ: BUNUN YERİNE KENDİLERİNİN DÜŞÜNEREK HAREKET EDEBİLECEĞİNİ, NASIL BİR HATA YAPTIĞINI İFADE ETMELİYİZ. HATALARININ KENDİLERİNE NE GİBİ ZARAR VERDİĞİNİ FARKETTİRMELİYİZ. BİZ BAĞRARAK KONUŞUR KATALARI İLE ZEKALARI ARASINDA RENCİDE EDİCİ BAĞ KURARSAK, ‘BEN APTALIM ‘ düşüncesine kapılıp hatalarına devam edeceklerdir.

12-19 YAŞLARI ARASINDAKI ÖĞRENCILERE NASIL YAKLAŞABİLİRİZ?? OLUMSUZ DAVRANIŞLARINI DİKKATLİ BİR ŞEKİLDE DÜZELTMEYE ÇALIŞIN. EĞER CEZA VERMENİZ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORSANIZ, İlk Olarak Kendisini Dinleyin ve Daha Sonra Hayla Ceza Vermeniz Gerektiğini Düşünüyorsanız ; Sebebini Kendisine Açıklayın. Ayrıca CEZANIN SUÇTAN BÜYÜK OLMAMASINA DİKKAT EDİNİZ

12-19 YAŞLARI ARASINDAKI ÖĞRENCILERE NASIL YAKLAŞABİLİRİZ?? Onu kapasitesinin üzerinde işler yada başaramayacağı işler vermeyiniz. Güveninizi hissettirin. Başarısızlık yaşadıkları anlarda destek olunuz, gelecek sefere başarısızlık yaşadığı durumun üstesinden gelebileceğini hissettirin

12-19 YAŞLARI ARASINDAKI ÖĞRENCILERE NASIL YAKLAŞABİLİRİZ?? Gayret ve çalışmalarını taktir edin. Çevrede ki başka kişilerle Kıyaslama yapmayın. Unutmayın ki her insan kişilik ve olaylara yaklaşım şekli farklılık gösterir.

12-19 YAŞLARI ARASINDAKI ÖĞRENCILERE NASIL YAKLAŞABİLİRİZ?? Ona BAŞARA BİLECEĞİNİ hissettirin. Yapabilirsin, Zor olduğunun farkındayım ama üstesinden gelmemen için bir neden yok. Önceliğini derslere verdiğin taktirde başarabilirsin… vb ifadelerle onu motive ve derse karşı olumlu yaklaşım sergilemeye yönlendirin.

12-19 YAŞLARI ARASINDAKI ÖĞRENCILERE NASIL YAKLAŞABİLİRİZ?? Ona ; öğüt ve tavsiyelere rağmen aynı davranışlarına devam ediyor ise ona ; kıymet verdiğinizi, onun da sözü dinlenir bir şahıs olduğunu ona belli edin. Onu karşınıza alıp büyük bir şahıs gibi muamele edin. Bir şeye karar verirken onun da fikrini alın. Yanlış yaptığında, yanlışının ne olduğunu belirtin, “bir de şöyle bir husus var, dediğin gibi yaparsak şöyle mahsurları olmaz mı?” diyerek alacağınız karara onu da iştirak ettirerek kendi kararıymış gibi benimsettirin.

12-19 YAŞLARI ARASINDAKI ÖĞRENCILERE NASIL YAKLAŞABİLİRİZ?? Aile bir ‘BÜTÜN’DüR… Aile içinde birbirinize karşı yaklaşımlarımız önemlidir. Çünkü yaklaşımlarımız aramızda ki bağımızı etkileyen en önemli unsurdur. Birbirimizi dinlemeden bağırarak karşımızdaki parçamızı bastırarak iletişim kurma yoluna gittiğimiz taktirde, adım adım parçalanma yolunda yolmakta olacağımızı unutmayın. HATA HER İNSANA MAHSUSTUR.. Bizim görevimiz karşımızda ki kişinin nasıl bir hatada bulunduğunu hissettirmektir.