İLERİ SAYISAL SİSTEM TASARIMI VE SENTEZLEME 10. Hafta: Qsys

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Devam etmek için “Next” tıklayın.. Kurulum bittikten sonra “C” sürücüsünün altına “Asyakur” adında bir klasör oluşacak.(Resimdeki gibi).Bu klasörün.
Advertisements

Not Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
Web Bilgi Girişi Kullanım Rehberi
NES-VPN KURULUM KLAVUZU
İlçe istatistiklerini almak için neler yapmak gerekir.
Tarayıcınızı açıp, web sayfası adresinizi giriniz. (1) Sayfa düzenleyebilmeniz için “Giriş” bağlantısına tıklayınız. Giriş yaptıktan sonra sayfaların içeriğini.
Power Point’a Resim Nesneleri Ekleme ve Kullanma
WINDOWS 2000 KURULUMU Kurulum Önyükleme disketleri oluşturmak için Windows 2000 çalıştırıyor olmanız gerekmez. \Bootdisk adındaki dizin Windows 2000 Kurulum.
PHP KURULUMU PHP kurulum dosyasına çift tıklayınız.
Client Center’ e Giriş Client Center’ e ulaşmak için //clientcenter.serialssolutions.com yazmanız yeterlidir. Kullanıcı adı ve şifrenizi bu alanlara girip.
Kodlama bilgisi gerekmez!
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Wordpress 2. Not
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
PowerPoint’te Müzik Nilgün Çokça.
OGM SİTESİNDEN GİRİLEREK E-POSTA HESAP ŞİFRESİ DEĞİŞTİRME
Kesme Ekleme Sayfa Numaralandırma Bir sayfayı yan Çevirme
Template ve Macro Yaratma
BT SINIFLARINDA DYNED KURULUMU
Iletisim Icin : Blog : E - Mail :
AFTER AFFECTS Temel Animasyon. File > Open > New Project ile yeni proje açın.
11 1.
BRACKETS AÇIK KAYNAK KOD EDİTÖRÜ EMRE TEKİN
Elektronik Kitap İndirme Kılavuzu
HAZIRLAYANLAR Baran EKSİK Hayrettin GÜNGÖZ Konu: Windows 7 Altında Disk Yönetimi.
C#.NET 5.0 C# .NET 5.0 Eğitimleri Volkan KANAT.
U Y A R I Takibeden slaytlarda anlatılan internet explorer / proxy ayarları yapıldıktan sonra ancak KHÜ Bilgi Merkezi tarafından izin verilen web sayfalarına.
ÖĞRENCİLERE E-POSTA PROJESİ
Bilgisayarda Ofis Programları
Bilgisayarda Ofis Programları
"İleri >" butonuna tıklayacağız ve karşımıza sonraki adım olan "Lisans Sözleşmesi" bölümü gelecek.
Bilgisayarda Ofis Programları
DYNED PROGRAMI KURULUM ADIMLARI. ADIM: Kur butonuna tıklıyoruz.
Halk Sağlığı Müdürlüğü
FAR MANAGER Windows un ‘windows gezgini’ ile DOS işletim sistemi arasında bir program olarak düşünülebilir DOS işletim sistemi ile doğrudan bağlantılıdır.
Adım 1 adresine gidin.
Meb.k12 uzantılı E-posta Hesabı Kurulumu
VLC MEDİA PLAYER.
1. Boş bir Flash dosyası açalım. File > New (Kısayolu: CTRL+N) Flash'ta Guide Layer (Rehber) Uygulaması 2. Layer 1 ismini top oyunu olarak değiştiriyoruz…
Grafik ve Animasyon-II
Meb.k12 uzantılı E-posta Hesabı Kurulumu
CCS C İLE PIC PROGRAMLAMA
-Genel sayfa düzeni. -Duyuru Ekleme -Fakülte-Myo Sayfa düzenleri eğitimi.
DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi Kurulumu
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
Doç.Dr. Ahmet ÖZMEN Sakarya Üniversitesi
Doç.Dr. Ahmet ÖZMEN Sakarya Üniversitesi
Doç.Dr. Ahmet ÖZMEN Sakarya Üniversitesi
Doç.Dr. Ahmet ÖZMEN Sakarya Üniversitesi
VERİ KURTARMA.
TÜMLEŞİK DEVRE ÇİZİM VE TASARIMI
Android Kurulum Elemanlari Android Ortaminin Olusturulmasil icin asaida ifade edilen araclarin olmasi ve kurulumlarinin gerceklestirilmesi gerekmektedir.
Yeni Sayfa Oluşturma ve Buton, EditText, TextView Kavramları Uygulamamıza yeni bir sayfa eklediğimizde bu sayfa için bir java sınıfı da oluşturmamız gerekiyordu.
Android Projesi Olusturma projemiz için isim ve gerekli sdk ayarların ı belirtiyoruz. Uygulamamızın hangi android sürümlerinde çalışabileceğini de bu.
Sayfa Ayarlari Projelerimizde uzerinde yogunlasacagimiz dosyalar Java ve XML dosylari olacaktir.
Çekirdek Kaynak Yönetim Sistemi (ÇKYS) ÇKYS/TSİM İÇİN JAVA AYARLARI
LOGMEIN İLK OLARAK, “REMOTE CONTROL” ILE BAŞKA BIR BILGISAYARA BAĞLANMAYı VE ERIŞILEN BILGISAYAR ÜZERINDEN KOLAYCA IŞLEM YAPMAYı ANLATACAĞıM. ”
Fotoğrafınızı nasıl heykel görünümüne dönüştürebiliriz??
Altera ile proje hazırlama
CPT Ton dosyası oluşturma Ver:5.8
Cihazın arayüzünde menülerden network altında wireless a tıklanır.
BM-305 Mikrodenetleyiciler Güz 2017 (Atmel Studio)
ACRONİS KURULUMU YEDEK ALMA VE YEDEK YÜKLEME SAVAŞ TUNÇER.
Bilgisayar Programlamasına ve Veri Analizine Giriş
Bilgisayar Programlamasına ve Veri Analizine Giriş - VII
AC500 Eğitim Sunumları 4. CP600 Başlangıç.
Program Kurulum Seti Hazırlamak
Google Colab Dosyaları Nasıl Kullanılır?
(Dr. Öğr. Üyesi Deniz Dal)
Grafik Animasyon Aslı Ergün.
Sunum transkripti:

İLERİ SAYISAL SİSTEM TASARIMI VE SENTEZLEME 10. Hafta: Qsys Doç.Dr. Ahmet ÖZMEN Sakarya Üniversitesi

Qsys Hello World Örneği Öncelikle proje dizinimizi belirleyelim, dizinde Türkçe karakter ve boşluk bulunmamasına özen gösterelim. Quartus’tan Qsys’i açalım.

Qsys Qsys’i açtıktan sonra öncelikle File -> Save yolunu izleyerek dosyamızı oluşturduğumuz dizin içine kaydedelim.

Qsys Eklememiz gereken elemanları arama kısmında arayarak bulabilir ve ekleyebiliriz. Bu proje için clock(saat), nios 2 işemci, bellek ve lcd modül lazım olacak. Hepsini ekleyelim. Çift tıklayarak ekleyebiliriz.

Qsys İşlemci yi eklediğimizde açılan pencerede ayarlarını yapalım. Bu proje için Nios II/e’yi seçmemiz gerekiyor. Bellek olarak On-Chip Memory ekleyelim. Bellek boyutunu 32768 byte olarak ayarlayalım.

Qsys Lcd modülümüzü ekleyelim. Eklediğimiz elemanlara sağ tıklayıp rename seçeneğiyle isimlerini değiştirebiliriz. Şimdi bağlantıları ayarlayalım. Create Global Reset Network seçeneğiyle elemanların reset uçlarını otomatik olarak bağlatalım.

Qsys Saat uçlarını ve bellek bağlantılarını şekildeki gibi bağlayabiliriz. Base adresleri otomatik olarak atamak için System -> Assign Base Addresses seçeneğini tıklayalım. Project Settings sekmesinden Device family olarak Cyclone IV E’yi seçelim

Qsys Lcd çıkışını şekildeki gibi ayarlayalım. Son olarak cpu’muza tekrar çift tıklayalım, reset ve exception vektörlerinin adreslerini belirtelim. Generate kısmına geldik.

Qsys Gerekli ayarları yapalım ve Generate edelim.

Generate işlemi tamamlandıktan sonra Qsys’i kapatabiliriz Generate işlemi tamamlandıktan sonra Qsys’i kapatabiliriz. Quartus’u açalım ve yeni bir proje oluşturalım. Dosya ekleme kısmında öncelikle dizinimizde synthesis klasörü altındaki hw.v dosyasını seçip ekleyelim.

Qsys Daha sonra aynı dizindeki submodules altındaki tüm dosyaları seçip ekleyelim. Sonraki ayarlarımız önceki uygulamalardakilerle aynı.

Qsys Projemizi öncelikle derliyoruz. Daha sonra pin atamalarını gerçekleştireceğiz. Lcd modülün pin adresleri şekildeki gibi.

Qsys Programmer’ı açalım ve board’umuzu programlayalım.

Nios II Şimdi Nios II 13.1 Software Build Tools for Eclipse programımızda çalışma zamanı geldi. Çalışma dizini olarak hw klasörü altında yeni bir klasör oluşturalım ve adını software olarak değiştirelim.

Nios II İlk olarak BSP editörü açalım ve bir bsp oluşturalım. Bizden sopcinfo dosyasını istiyor, dizinimizde bulalım ve ekleyelim. Ardından Generate butonu ile bsp’mizi oluşturalım.

Daha sonra yeni bir Nios 2 aplication oluşturalım. Sopcinfo dosyasını tekrar istiyor, ekleyelim. Projeye isim verelim. Hello World proje teplate ini seçelim. Next butonuna tıklayalım.

İkinci seçeneği seçelim ve import butonuna basarak oluşturmuş olduğumuz bsp klasörünü gösterelim. Daha sonra Finish butonu ile projemizi oluşturalım.

Nios II Bu aşamada oluşturmamız gereken .c dosyası varsa oluşturalım. hello_world.c dosyamız hazır olarak geldiğinden bizim oluşturmamıza gerek kalmadı. Daha sonra Build Project diyerek projemizi build edelim. .elf uzantılı dosyanın oluştuğundan emin olun.

Nios II Sıra geldi Çalıştırma ayarlarına, Run Configurations penceresini açalım ve gerekli ayarlamalarımızı yapalım.

Açılan pencerede Nios II Hardware’a çift tıklayalım. Target Connection sekmesinde cihazın göründüğünden emin olun, gözükmüyorsa refreh butonuna basabilirsiniz.

Nios II Project sekmesinden projemizi seçelim. Apply butonuna basalım ve tamamdır. Artık projemizi çalıştıralım ve sonucunu board’umuzda gözlemleyelim.

Sonuç