SALDIRGANLIK-ŞİDDET-BASKI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
NEDEN ATIK İLAÇ PROJESİ
Advertisements

T. C. ANKARA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Şube Müdürlüğü www
Şİddet Muhammet GÜLER.
Yrd. Doç. Hatice DEMİRBAŞ G.Ü.Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü
YAPANLAR: EMRE ÖZER VE CEREN BAYRAKTAR
Hazırlayan: Öğr.Gör. Funda YORULMAZ
TELEVİZYON VE İNTERNETİN ÇOCUKLAR ÜZERİNDEKİ OLUMSUZ ETKİLERİ
Ş İ D D E T ŞEHİTKAMİL ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
KADIN ÇALIŞANLAR VE ÖRGÜTSEL İLETİŞİM Ders Adı: Kurumsal İletişim Prof. Dr. Nursel TELMAN Hazırlayan Melis VARAN
Davranış Bilimleri Hafta I.
TÜKETİCİ DAVRANIŞLARI
MOTİVASYON.
1. Sağlık ve Sağlık Düzeyini Etkileyen Faktörler
1. Alkol, madde kullanan 2.OKULDAN KAÇAN 3.Suç işleyen ya da işleme eğilimi olan.
İnsan Sağlığına Etki Eden Etmenler Nelerdir?
BÖLÜM 1. BÖLÜM 1 Yaşam Boyu Bakış Açısı A) Yaşam Boyu Bakış Açısı B) Gelişimin Doğası C) Gelişim Kuramları D) Yaşam-Boyu Gelişimde Araştırma.
BAĞIMLILIK Doç. Dr. Duran Çakmak
ÇANKAYA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
HEIDER’IN DENGE KURAMI
RİSKLİ DAVRANIŞLAR NEDİR?
AKRAN ZORBALIĞI.
ÇOCUK VE AİLE İÇİ ŞİDDET
HUKUK: kişilerin birbirleriyle ve toplumla olan ilişkilerini düzenleyen ve devlet gücüyle uyulması zorunlu hale getirilmiş kurallardır . Kanunların esas.
TÜRKİYE’ DE YAŞLI İNTİHARLARI. Yapılan son sayımda elde edilen verilere göre Türkiye’ de 70 milyon 586 bin 256 kişi yaşamakta ve bunların % 7.1’ i 65.
ÇANKAYA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
ÇOCUKLARDA TİKLER İLKNUR NURKAN PSİKOLOJİK DANIŞMAN VE REHBER ÖĞRETMEN
SUÇ VE ŞİDDET.
OKULDA ŞİDDET VE AKRAN ZORBALIĞI İdareci-Öğretmen Semineri
AİLE İÇİ ŞİDDET.
İLKÖĞRETİM ÇAĞI ÇOCUKLARINDA OKUL İÇİ ŞİDDETİN İRDELENMESİ: BİR ANKET ÇALIŞMASI Sözen S 1, Baysal SU 2, Ekizoğlu O 1, Tüzün B 1, Tüzün Ü 3 1 İstanbul Üniversitesi.
KARTAL ATATÜRK İLKOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ
ŞİDDET NEDİR???.
Suç ve şiddet nedir? Çocuğun yakalanması ya da yakalanmamasına, polisle başının derde girmesi ya da girmemesine bakmaksızın hayatı boyunca bir kez suç.
YAŞAM BOYU SAĞLIK.
Özel Habitat Gereksinimleri ve Rezerv Tasarımı.
Bölüm 10 Riskli Davranışlar ve Duygusal Rahatsızlık
BÖLÜM 5 CİNSİYET. BÖLÜM 5 CİNSİYET CİNSİYET Cinsiyet Üzerindeki Biyolojik, Sosyal ve Bilişsel Etkiler Cinsiyet Kalıp Yargıları, Benzerlikler ve Farklılıklar.
HANGİ ANA BAŞLIKLARI İŞLEYECEĞİZ :
ERGENLERDE MADDE KULLANIMI VE Ş İ DDET. Madde kullanımı Gençler çok farklı nedenlerle madde kullanırlar. Ergenli ğ in hedefi güçlü bir kimlik oluşturmaktır.
HANGİ ANA BAŞLIKLARI İŞLEYECEĞİZ : Saldırganlık Nedir? Bazı Saldırganlık Kuramları Nelerdir? Saldırganlık Üzerindeki Bazı Etkiler Nelerdir? Saldırganlık.
DUYGUSAL GELİŞİM Duygu: Ansızın şiddet ve yoğunluk düzeyi değişebilen yansıma veya tepki olarak hissedilen içsel yaşantılardır.
DİĞER TUTUMLAR.
ŞİDDET eğilimi olan ve SUÇA itilen çocuk ve gençler
ETKİNLİK 65 ÇEKİNGEN, GİRİŞKEN, SALDIRGAN.
GÜDÜLER.
BÖLÜM 10 AÇIK SALDIRGANLIK ve ÖRTÜK ANTİSOSYAL DAVRANIŞ.
ÇOCUK VE SUÇ.
KADIN ERKEK FIRSAT EŞİTLİĞİ
Suisit-İntihar-Özkıyım
İŞ VE İŞLETME AHLAKI.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
SERVET AKAYDIN ORTAOKULU
ERGENLİK.
GÜRÜLTÜNÜN İNSAN SAĞLIĞINA ETKİLERİ
MASA TENİSİNDE MOTİVASYONUN ÖNEMİ
ZORBA OLMA! KANKA OL!.
REHBERLİK SERVİSİ TANITIMI
ZORBALIK –AKRAN ZORBALIĞI VE BAŞ EDEBİLME YÖNTEMLERİ
ŞİDDET.
Zorbalık Nedir? Bir kişinin, kendisinden daha güçlü bir ya da daha fazla kişi tarafından, kasıtlı olarak, sürekli biçimde olumsuz eylemlere maruz bırakılmasıdır.
TRAVMATİK OLAYLARDA PSİKOLOJİK DESTEK
ETİK DEĞERLER SUNUMU
Şiddetin Birey Üzerindeki Etkileri AD ve SOYAD: Yunus Emre Ataman Sınıf:9/E No:640 Ders: Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü.
Güdülenme ve Bireysel Farklılıklar
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
ESRA ÇELİK 12/A Şiddet, bireyin fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik yönden zarar görmesiyle ya da acı çekmesiyle sonuçlanan veya sonuçlanması.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
Sunum transkripti:

SALDIRGANLIK-ŞİDDET-BASKI Saldırganlık bir eğilimdir ve farklı bileşenlerden kaynaklı olarak (kalıtım, çevre vb. gibi) insan doğasında var olan bir potansiyeldir.

Bunun zaman zaman dışa vurumu veya eyleme dönüşmesi ise şiddettir Bunun zaman zaman dışa vurumu veya eyleme dönüşmesi ise şiddettir. Şiddet sadece birey ölçeğinde ele alındığında,bireyin artmış saldırganlık dürtüleriyle içsel kontrol düzenekleri arasındaki denge bozulduğunda gündeme gelir.

SALDIRGAN DAVRANIŞI BELiRLEYEN ETMENLER Biyolojik Etmenler Toplumsal Etmenler Psikolojik Etmenler Toplumsal Belirleyiciler olarak sınıflandırabiliriz.

Biyolojik Etmenler l -Artmış biyolojik uyarılma: Bazı çalışmalar, yarışma etkinlikleri,  aşırı  alıştırma,  şiddet içerikli filmler izlemek gibi çeşitli kaynaklardan köken alan artmış uyarılmışlık halinin saldırganlığı arttırdığını göstermiştir.

2-Cinsiyet ve hormonlar: insanlarda ve hemen hemen tüm hayvan türlerinde, erkek üyeler kadınlara göre daha saldırgandırlar.

3-Ağrı: Fiziksel ağrı, başka insanlara zarar vermeye güdüleme yolu ile saldırgan dürtüler doğurabilir.

4-ilaçlar ve diğer maddeler: ilaç, alkol, uyuşturucu ve uyarıcı kullanımıyla, saldırganlık arasındaki İlişki vardır.

PSiKOLOJiK ETKENLER: 1-Engellenme: insanları şiddete teşvik eden en güçlü şey engellenmedir. Kimi insanlar örneğin; boksörler yada futbolcular saldırganca davranabilirler. 2-Doğrudan provoke edilme: Fiziksel kötüye kullanım ve alay edilme saldırgan davranışı arttırmaktadır. 3-Saldırganlık gösteren örneklere maruz kalma: Çocukların televizyonda izledikleri şiddet içeren filmler artıkça, akranlarına karşı daha saldırgan oldukları gözlenmiştir.

TOPLUMSAL BELiRLEYiCiLER: Saldırganlığın, bireysel özelliklerin ötesinde, toplumsal birtakım belirleyicilerin olduğu da ileri sürülmektedir. İnsanların ekonomik olarak yoksun bırakılması, enflasyon oranının büyük oranda artması beraberinde saldırganca tepkiler de getirmektedir. Ancak verilen tepkinin oranı toplumdan topluma değişiklik gösterebilir.

Saldırganlık ile ilgili şöyle bir bulgu daha vardır; insanlar ait oldukları topluluktan ya da gruptanfarklı görünmekten hoşlanmazlar, kabul edilmek isterler. Buna çeteler örneğini verebiliriz. Çünkü ailede görüşü aşağılanan, okulda susturulan birey kabul edilme ihtiyacını farklı alanlarda tatmin etmeye çalışır.Bütün bunların yanı sıra ;hava kirliliği, gürültü ve kalabalık gibi çevresel etmenlerde saldırganlığı etkileyebilmektedir.

MOBBİNG İş yaşamında psikolojik şiddete maruz kalanlar için kurulan Mobbing adlı bir örgüttür.

Mobbing, latince kökenli olup psikolojik şiddet anlamındadır ve bir veya bir grup insanın, bir kimseye veya başka bir gruba sosyal kabadayılık yapmasıdır

Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim. Hazırlayan: Abdulkadir TOPRAK İŞLETME 2 20121603012