SINAV KAYGISI. SINAV KAYGISI NEDİR? Sınav kaygısı,sınav öncesinde başlayan Sınav kaygısı,sınav öncesinde başlayan farklı,fiziksel ve psikolojik tepkilerle.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SINAV KAYGISININ NEDENLERİ
Advertisements

Öğrenciler Neden Başarısız Olur?
SINAV KAYGISI.
SINAV KAYGISI ve BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ VELİ SUNUMU
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
SINAV KAYGISI Gaye UYGUN Psikolojik Danışman
VER İ ML İ DERS ÇALI Ş MA YOLLARI. Önce kendinize güvenin. Önce kendinize güvenin. Başarılı olacağım diyerek başlayın. Unutmayın ki kendine güven başarının.
Aşırı Sınav Kaygısı Yard.Doç.Dr.M.Zeki ILGAR
SINAV KAYGISI VE BAŞETME YOLLARI
tüm öğrencilere başarılar dileriz.
KAYGI-KAYGI İLE BAŞ ETME YOLLARI
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI
AŞIRI SINAV KAYGISI.
SINAV KAYGISIYLA BAŞAÇIKMA
SINAV KAYGISI VE BAŞETME YOLLARI
SINAV KAYGISI REHBER ÖĞRETMEN Senem ARIK.
SINAV KAYGISI.
SINAV KAYGISI.
SINAV KAYGISI VE BAŞETME YOLLARI
ÇOCUĞU SINAVA HAZIRLANAN AİLELER
Sınav kaygısı. Sınav kaygısı nedir * öğrenilen bilginin sınavda hatırlanamaması, kullanılamaması bunun olacağına dair kişide oluşan olumsuz senaryolardır.
SINAV KAYGISI.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
SINAV KAYGISI KAYGI KAYGI; üzüntü, sıkıntı, korku, başarısızlık duygusu, sonucu bilememe ve yargılanma gibi heyecanların birini veya çoğunu içerebilir.
SINAV KAYGISI SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ
SINAV KAYGISI
KAYGI VE TEST EDİLME KAYGISI
ANNE-BABALARA ÇOCUKLARININ OKUL BAŞARISI İÇİN TAKTİKLER
REHBERLİK HİZMETLERİ SERVİSİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ VELİ SUNUMU
Kaygı Nedir? Nedeni belirsiz korkuya kaygı denir. Kaygıda korkudan farklı olarak fiziksel açıdan tehdit eden bir uyaran söz konusu değildir. Kaygı.
ERGENLİK DÖNEMİNDE RİSKLER ve SORUNLAR
SINAV KAYGISI REHBER ÖĞRETMEN Yunus Emre ERDUĞAN.
SINAV KAYGISI İLE NASIL BAŞEDEBİLİRİM?
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
SINAV KAYGISI.
Sınav ve Sınav Kaygısı Gündem Sınav Nedir? Sınavla kaygının ilişkisi nedir? Sınav Kaygısının belirtileri nelerdir Sınav Kaygısının olası nedenleri nelerdir?
SINAV KAYGISI BÜYÜKÇİĞLİ ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ.
A.PAKSOY ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
Sınav Kaygınızı Azaltın
SINAV SÜRECİNDE ANNE-BABA ÇOCUK İLİŞKİSİ
SINAV KAYGISI KONUSUNDA VELİLERE ÖNERİLER
TEOG SINAVI VELİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ
OKUL KORKUSU VE BAŞ ETME YOLLARI
SINAV KAYGISININ NEDENLERİ Zamanı iyi kullanamama Kötü çalışma alışkanlıkları Beklenti düzeyi Görev ve sorumlulukları erteleme Başarısız olma ve değerlendirilme.
EĞİTİM BAŞARISINI ARTIRMADA AİLENİN ROLÜ
23 NİSAN ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ Mahmut BİRGİN SINAV KAYGISI.
Ailenin Çocuğun Başarısındaki Rolü ,Sağlıklı İletişim ve Aile Sağlığı
KONTROL ETMEK YA DA KONTROL EDİLMEK !
SINAV KAYGISI SAFFET ÇEB İ ORTAOKULU REHBERL İ K SERV İ S İ GIYASETT İ N KARLI/ PS İ KOLOJ İ K DANIŞMAN.
SINAV KAYGISI VE BAŞETME YOLLARI
Sınav Nedir ? Sınav bir değerlendirme sürecidir Öğrenilen bilgi ve becerilerin düzeyini belirlemek için yapılan ölçme sistemi değerlendirme Sınavın amacı,
SINAV KAYGISI VE BAŞETME YOLLARI
SINAV KAYGISI DUMLUPINAR İLKÖĞRETİM OKULU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
ANNE-BABALARA ÇOCUKLARININ OKUL BAŞARISI İÇİN TAKTİKLER
SINAV KAYGISI VE BAŞETME YOLLARI
Sınav Kaygısı.
BAŞARIYI ARTIRMADA AİLEYE DÜŞEN GÖREVLER REHBER ÖĞRETMEN HABİB TAŞAN
OKUL BAŞARISINDA AİLENİN ROLÜ Psikolojik Danışman Serpil KARACA
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
OKUL BAŞARISINDA AİLENİN ROLÜ Gülçin UYSAL Psikolojik Danışman.
SINAV ÖNCESİ ÖNERİLER LGS YKS Sınav Kaygı Motivasyon Zaman
Sunum transkripti:

SINAV KAYGISI

SINAV KAYGISI NEDİR? Sınav kaygısı,sınav öncesinde başlayan Sınav kaygısı,sınav öncesinde başlayan farklı,fiziksel ve psikolojik tepkilerle ortaya çıkan bireyin sınav sırasında performansını olumsuz yönde etkileyen farklı,fiziksel ve psikolojik tepkilerle ortaya çıkan bireyin sınav sırasında performansını olumsuz yönde etkileyen yoğun duygu durumudur. yoğun duygu durumudur.

SINAV KAYGISININ FİZİKSEL BELİRTİLERİ Kalp atışlarında hızlanma,çarpıntı Kalp atışlarında hızlanma,çarpıntı Hızlı nefes alıp verme,düzensiz solunum Hızlı nefes alıp verme,düzensiz solunum Terleme, Terleme, Ellerde titreme, Ellerde titreme,

SINAV KAYGISININ FİZİKSEL BELİRTİLERİ Kas yorgunluğu,uyuşma Kas yorgunluğu,uyuşma Rengin soluklaşması,gözbebeklerin de büyüme Rengin soluklaşması,gözbebeklerin de büyüme Baş ağrısı,uykuya dalmada güçlük,kabus görme. Baş ağrısı,uykuya dalmada güçlük,kabus görme. Yemek yeme problemleri.(iştahın azalması,ya da aşırı yemek yeme isteği duyma.) Yemek yeme problemleri.(iştahın azalması,ya da aşırı yemek yeme isteği duyma.)

PSİKOLOJİK BELİRTİLER Dikkatini toplayamama. Dikkatini toplayamama. Sık sık endişe,huzursuzluk,öfke,kızgınlık,korku ve ümitsizlik duygularını yaşama. Sık sık endişe,huzursuzluk,öfke,kızgınlık,korku ve ümitsizlik duygularını yaşama. Gergin,tedirgin ve mutsuz ruh hali Gergin,tedirgin ve mutsuz ruh hali Öğrendiklerini hatırlamada güçlük çekme Öğrendiklerini hatırlamada güçlük çekme Düşünmede ve algılamada zorlanma Düşünmede ve algılamada zorlanma

PSİKOLOJİK BELİRTİLER Ders çalışmaktan rahatsız olma Ders çalışmaktan rahatsız olma Ders çalışmayı sürekli erteleme Ders çalışmayı sürekli erteleme Ders çalıştığı halde çalıştığı konuyu anlayamama Ders çalıştığı halde çalıştığı konuyu anlayamama Sınav sırasında aşırı heyecanlanma. Sınav sırasında aşırı heyecanlanma.

Öğrencinin öz güvenin düşük olması Öğrencinin öz güvenin düşük olması Anne-Babanın mükemmelliyetçi yaklaşımı, Anne-Babanın mükemmelliyetçi yaklaşımı, Çocuktan kapasitesinin üstünde başarı beklemeleri. Çocuktan kapasitesinin üstünde başarı beklemeleri. Anne babanın otoriter ve baskıcı tutumu Anne babanın otoriter ve baskıcı tutumu Eleştirel bir çevrenin bulunması. Eleştirel bir çevrenin bulunması. Öğrencinin başarılı olan bir ağabey,abla yada arkadaşları ile kıyaslanması. Öğrencinin başarılı olan bir ağabey,abla yada arkadaşları ile kıyaslanması. Tutarsız anne-baba ve öğretmen davranışları Tutarsız anne-baba ve öğretmen davranışları SINAV KAYGISININ NEDENLERİ

Öğrencinin verimli çalışma tekniklerini bilmemesi. Öğrencinin verimli çalışma tekniklerini bilmemesi. Çalışırken ve sınav sırasında zamanı iyi kullanamaması. Çalışırken ve sınav sırasında zamanı iyi kullanamaması. Öğrencinin görev ve sorumluluklarını sürekli ertelemesi. Öğrencinin görev ve sorumluluklarını sürekli ertelemesi. Öğrencinin amacının olmaması. Öğrencinin amacının olmaması. Sürekli düzenli ve planlı ders çalışma alışkanlığının olmaması. Sürekli düzenli ve planlı ders çalışma alışkanlığının olmaması.

BAŞA ÇIKMA YÖNTEMLERİ Olumlu düşünme Olumlu düşünme Zamanı iyi kullanma (sınava hazırlanırken ve sınav anında) Zamanı iyi kullanma (sınava hazırlanırken ve sınav anında) Düzenli,planlı ve verimli çalışmayı alışkanlık haline getirme. Düzenli,planlı ve verimli çalışmayı alışkanlık haline getirme. Gerçekçi bir amaç oluşturma. Gerçekçi bir amaç oluşturma. Kendine güvenip,inanma. Kendine güvenip,inanma. ( Düzenli olarak çalıştım,tüm konuları öğrendim bu nedenle başarılı olabilirim.) ( Düzenli olarak çalıştım,tüm konuları öğrendim bu nedenle başarılı olabilirim.)

BAŞA ÇIKMA YÖNTEMLERİ Sınav başlamadan önce biraz kaygı duymanın doğal olduğunu kabul etme. Sınav başlamadan önce biraz kaygı duymanın doğal olduğunu kabul etme. Sınav başlarken sonuç yerine sorulara odaklanma. Sınav başlarken sonuç yerine sorulara odaklanma. Derin nefes alma tekniğini kullanmayı öğrenme. Derin nefes alma tekniğini kullanmayı öğrenme.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN DİĞER ÖNLEMLER Sınava gireceğiniz yeri daha önceden giderek mutlaka görün. Sınava gireceğiniz yeri daha önceden giderek mutlaka görün. Sınavdan önceki gün ne çok erken ne de çok geç yatın.(kendinizi en az 8 saat uyuyabilecek gibi planlayın.) Sınavdan önceki gün ne çok erken ne de çok geç yatın.(kendinizi en az 8 saat uyuyabilecek gibi planlayın.) Sınav günü yanınıza gerekli evrakları ve araçları mutlaka alın.( Sınav giriş belgesi,nüfus cüzdanı,kalem,silgi,kalemtraş v.b) Sınav günü yanınıza gerekli evrakları ve araçları mutlaka alın.( Sınav giriş belgesi,nüfus cüzdanı,kalem,silgi,kalemtraş v.b)

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN DİĞER ÖNLEMLER Sınav sabahı olumlu düşünerek güne başlayın. Sınav sabahı olumlu düşünerek güne başlayın. Fazla abartmadan güzel bir kahvaltı yapın. Fazla abartmadan güzel bir kahvaltı yapın. ( ceviz,kuru üzüm,fındık v.b çerezlerden de kahvaltıda yiyebilirsiniz.) ( ceviz,kuru üzüm,fındık v.b çerezlerden de kahvaltıda yiyebilirsiniz.) Sınav başlamadan en az yarım saat önce sınava gireceğiniz okulda olunuz. Sınav başlamadan en az yarım saat önce sınava gireceğiniz okulda olunuz.

Sınav sonunda hepinizin yüzünüzün gülmesi dileğiyle başarılar.