İSLAM BİRLİĞİ TEŞKİLATI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İHRACAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
1982 yılında kurulmuş olan DORÇE Prefabrik Yapı ve İnşaat Sanayi Ticaret AŞ, zorlu ve uzak ortamlarda kaliteli hizmet gerektiren projelerin Mühendislik,
Avrupa ile İletişim Projesi Mustafa Bayburtlu TOBB AB Müdürü
Uluslararası İşbirliği Faaliyetleri
COĞRAFYA PERFORMANS ÖDEVİ (OPEC,İMF,OECD,KEİ)
KÜRESEL VE BÖLGESEL ÖRGÜTLER
Türkiye Müteahhitler Birliği - TMB 1 I. PROJE VE YAPIM YÖNETİMİ KONGRESİ Orta Doğu Teknik Üniversitesi 29 Eylül – 01 Ekim 2010 Yurtiçi ve Yurtdışı Boyutlarıyla.
UNCCD COP HAZIRLIK TOPLANTISI 8 Eylül New York Toplantısı 20 Eylül 2011 Salı günü New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda “Sürdürülebilir.
İkili ve Bölgesel İlişkiler Şube Müdürlüğünün Çalışmaları
T.C. ORMAN GENEL MÜDÜRLÜ Ğ Ü E Ğİ T İ M DA İ RES İ BAŞKANLI Ğ I “ULUSLARARASI VE BÖLGESEL KURULUŞLARLA İ L İ ŞK İ LER Eylül-Ekim 2010” Gülşen DURSUN Bilgisayar.
SAMUEL ARANDA. Samuel Aranda, ​​ İspanya 1979 yılında doğdu. Fotoğrafa ilgisi çok genç yaşlarda başladı. O henüz 19 yaşındayken, El Pais ve El Periodico.
AVRUPA BİRLİĞİ’NİN ORTADOĞU POLİTİKASI
Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Teşkilatı
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
Uluslararası İlişkiler Alanındaki Çalışmalar 30 Kasım 2012 Çölleşme ile Mücadele Dairesi Başkanlığı.
YURT DIŞI BİRİM, MARKA VE TANITIM FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (Tebliğ No: 2010/6)
ULUSLAR ARASI KURULUŞLARLA İLİŞKİLER
Özgürlük mü petrolden çıkar,petrol mu özgürlükten ?
EKONOMİK İŞBİRLİĞİ VE KALKINMA TEŞKİLATI (OECD)
PCcolog ÜLKE BAYRAKLARI PCcolog.
Milletler Arası Kuruluşlar ve Türkiye
VENEDİK KOMİSYONU VE ETKİNLİKLERİ
KALKINMA BANKALARI.
DÜNYA TİCARET ÖRGÜTÜ TİCARET POLİTİKALARINI GÖZDEN GEÇİRME MEKANİZMASI TÜRKİYE V. İNCELEMESİ KOORDİNASYON TOPLANTISI 10 ŞUBAT 2012.
EXPO 2015 İZMİR için Yol Haritası
İslam Konferansı Örgütü
Meslek Yüksek Okulu Alternatif Enerji Teknolojileri Programı
DÜNYADAKİ PETROL ALANLARI
MELİKE KARACA FİZİKOKİMYA.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
YURTDIŞI MÜTEAHHİTLİK VE TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİ
TİCARETTE TEKNİK ENGELLER Şubat 2013 ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ (ÜGD) GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
GELIŞEN SEKIZ ÜLKE (DEVELOPING COUNTRIES, D-8). KURULUŞU  1997 yılında Türkiye’nin insiyatifi ile kurulan ve gelişmekte olan büyük islam ülkelerinden.
Y İ RM İ LER GRUBU ( THE GROUP OF TWENTY, 20 ). G20 NED İ R ?  G-20 küresel ekonomik ve finansal gündemin en önemli konularını ele alan uluslararası.
EURASIATECHNOPARK KÜRESEL REKABETTE LİDER ÜLKE TÜRKİYE HEDEFİ İÇİN BİLGİ VE TEKNOLOJİ ODAKLI ÜRETİM VE İHRACATA GEÇİŞ PROJESİ TRAKYA UYGULAMASI
En Çok Müslümanın Yaşadığı 10 Ülke
GÜNEYDOĞU ASYA ÜLKELER BİRLİĞİ
En fazla müslümanın yaşadığı ilk 10 ülke
OPEC Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ya da kısaca OPEC, (Organization of Petroleum Exporting Countries) net petrol ihraç eden ve bilinen dünya petrol.
İÜYÖS NEDİR? İÜYÖS, Türkiye’de ön lisans ve lisans düzeyinde üniversite eğitimi almak isteyen uluslararası öğrencilere yönelik olarak hazırlanan temel.
ERASMUS+ KA107 Hareketliliği.
Dünya Genelinde 168 ülke/bölgede kamu hizmetlerine ilişkin yolsuzluk algı düzeyine bakılmıştır. 11 farklı uluslararası kurumun 12 farklı araştırmasının.
En fazla müslümanın yaşadığı 10 ülke
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türkiye Cumhuriyeti Verimlilik Genel Müdürlüğü Verimliliğin Felsefesi; Verimliliğin Dönüşüm Boyutu Dr. Mustafa Kemal.
Tükiyenin Dış Ticareti. Ülkelere, bölgelere ve mal grupuna göre dağılımı.
BÖLÜM 2: KÜRESELLEŞME SIYASI, SOSYAL, EKONOMIK BOYUT Uluslararası İ şletmecilik Recai COŞKUN 1.
Coğrafya Performans Ödevi
Kadir Has Üniversitesi
GLOBALLEŞME VE BÜTÜNLEŞME KAVRAMI İLE ULUSLARARASI KURULUŞLAR
Uluslararası Kredi Hareketliliği Projeleri Nedir?
AB İLE GÜMRÜK BİRLİĞİ’NİN GÜNCELLENMESİ
Şangay İşbirliği Örgütü (ŞİO) (Shangai Cooperation Organization)
AB İLE GÜMRÜK BİRLİĞİ’NİN GÜNCELLENMESİ
Organisition of Islamic Cooperation
ULUSAL VE ULUSLARARASI UN SANAYİSİNİN DURUMU
ANFAŞ FUARLARI KAZANDIRIR
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KA107 ORTAK ÜLKELER ile HAREKETLİLİK PROJELERİ BAŞVURULARI BİLGİLENDİRME SUNUMU.
TÜRK MÜTEAHHİTLİK SEKTÖRÜ - TÜRK TEKNİK MÜŞAVİRLİK SEKTÖRÜ
AETR KONVANSİYONU
ANFAŞ FUARLARI KAZANDIRIR
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ANFAŞ FUARLARI KAZANDIRIR
ERASMUS+ KOORDİNATÖRLERİ ORTAK ÜLKE HAREKETLİLİĞİ (KA 107)
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
KONU:ÜLKELER VE BAYRAKLARI
Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi
Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği Devlet Yardımları Şube Müdürlüğü 2019.
Bakanlıklar ve Bakanlıklara Bağlı Kurum ve Kuruluşlar;   Adalet Bakanlığı Çalışma ve Sosyal Güvenlikler Bakanlığı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı.
Sunum transkripti:

İSLAM BİRLİĞİ TEŞKİLATI (ORGANIZATION OF THE ISLAMIC CONFERENCE-OIC)  

Kuruluşu: 25 Eylül 1969 Tarihinde Fas'ın başkenti Rabat'ta toplanıp, İslam ülkelerini çatısı altında toplamak üzere kurulan 57 üyeye sahip, Avrupa Konseyi veya Birleşmiş Milletler gibi uluslararası hukuk tüzel kişiliğini oluşturan bir uluslararası teşkilattır. 38. Dışişleri Bakanları toplantısında alınan karar gereğince örgütün ismi İslam İşbirliği Teşkilatı olarak değiştirilmiştir.

Church of God adlı tarikata bağlı Denis Michael Rohan adında Avustralyalı bir Hristiyan'ın 21 Ağustos 1969 tarihinde Mescid-i Aksa’yı kundaklamayı denemesinden sonra İslam ülkeleri başkanları İslam Birliği Teşkilatını kurdular. Merkezi: Cidde Suudi Arabistan

Genel Sekreteri: Iyad Madani

Amaçları: İslam Dünyası’nın birleştirici sesi olmayı, Müslüman Devletleri’nin çıkarlarını korumayı ve dünyanın geri kalanıyla uyumlu çalışmayı sağlamak, Üye devletler arasında İslam dayanışmasını geliştirmek, İktisadi, sosyal, kültürel, bilimsel ve diğer önemli faaliyet sahalarında üye devletler arasında işbirliğini güçlendirmek ve uluslararası örgütlerde üye devletler arasında dayanışmayı yürütmek, Irk ayrımını ve sömürgeciliğin her şeklini ortadan kaldırmaya gayret etmek, Adalet üzerine kurulu uluslararası barış ve güvenliği desteklemek için gerekli tedbirleri almak, Bütün Müslüman milletlerin onur, bağımsızlık ve ulusal haklarını korumak amacıyla verdikleri mücadeleyi desteklemektir.

Üye Ülkeleri: Afganistan Cibuti Arnavutluk Çad Azerbaycan Endonezya Bahreyn Fas Bangladeş Fildişi Sahili Benin Uganda Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Umman Brunei Ürdün Burkina-Faso Yemen Cezayir

Üye Ülkeleri: Maldivler Tacikistan Malezya Togo Mali Tunus Mısır Türkiye Moritanya Türkmenistan Mozambik Uganda Nijer Senegal Nijerya Pakistan Sudan Surinam Suudi Arabistan

Üye Ülkeleri: Gabon Sierra Leone Filistin Somali Gambiya Kornorlar Gine Gine Bissau Kuveyt Guyana Libya Irak Lübnan İran Özbekistan Kamerun Suriye ((Üyeliği 14-15 Ağustos tarihlerinde düzenlenen IV. Olağanüstü Zirvede askıya alınmıştır.) Katar Kazakistan Kırgızistan

Gözlemci Ülkeleri: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bosna-Hersek Orta Afrika Cumhuriyeti Rusya Tayland

İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreterleri No. İsim Ülke Görev başlangıcı Görev bitişi 1 Ahmed Seku Ture  Gine 1969 1971 2 Tunku Abdül Rahman  Malezya 1974 3 Hasan El-Tuhami  Mısır 1975 4 Amadou Karim Gaye  Senegal 1979 5 Habib Chatty  Tunus 1984 6 Syed Sharifuddin Pirzada  Pakistan 1988 7 Hamid Algabid  Nijer 1996 8 Azeddine Laraki  Fas 2000 9 Abdulvahed Belkeziz 2004 10 Ekmeleddin İhsanoğlu  Türkiye 2014 11 İyad bin Emin Madani  Suudi Arabistan Görevde

1 Ocak 2004'te İslam konferansı örgütü genel sekreteri olan İhsanoğlu, örgütün seçimle göreve gelen ilk genel sekreteri ve ilk Türk genel sekreteridir.

DESTEKLEYİCİ KURUMLAR: İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) İslami Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) İslami Teknoloji Üniversitesi İslami Ticaret Geliştirme Merkezi İslami Fıkıh Akademisi Islamsate İslami Ağı İslami Dayanışma Fonu Yönetici Bürosu ve Vakfı Nijer İslami Üniversitesi Uganda İslami Üniversitesi

UZMANLAŞMIŞ KURUMLAR: İslami Kalkınma Bankası (IDB) İslami Eğitim, Bilim ve Kültürel Organizasyonu (ISESCO) İslami Devletler Yayın Organizasyonu (ISBO)  Uluslararası İslam Haber Ajansı (IINA)

BAĞLI ENSTİTÜLER: İslami Ticaret ve Sanayi Odası (ICCI) Dünya İslam Ekonomi Forumu (WIEF) İslami Başkentler ve Şehirler Organizasyonu (OICC) İslami Dayanışma Oyunları Spor Federasyonu Uluslararası İslâm Âlemi Komitesi (ICIC) İslami Gemi Birliği (ISA) Uluslararası Arap-İslami Okullar Dünya Federasyonu İslami Bankalar Uluslararası Birliği (IAIB). Diyalog ve İşbirliği İslami Konferansı Gençlik Forumu, (ICYF-DC) İslami Bankalar ve Finansal Kurumlar Genel Kurulu (CIBAFI) Standartlar ve İslam Ülkeleri Metroloji Enstitüsü (SMIIC)

Sorular: İslam Birliği Teşkilatı nedir? İslam Birliği Teşkilatı nasıl kurulmuştur? İslam Birliği Teşkilatının amaçları nelerdir?

Yararlanılan Kaynaklar: 1-) İslam İşbirliği Teşkilatı https://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0slam_%C4%B0%C5%9Fbirli%C4%9Fi_Te%C5%9Fkilat%C4%B1 2-) The Organization of Islamic Cooperation (OIC) http://www.oic-oci.org/oicv2/home/?lan=en 3-)TC Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı http://www.mfa.gov.tr/islam-isbirligi-teskilati.tr.mfa

Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.  Hazırlayan: Şenay Bozhüyük