İLAN VE REKLAM VERGİSİ MUHASEBE 1 DERSİ BELEDİYE İŞLEMLERİ MODÜLÜ İLAN VE REKLAM VERGİSİ İLE İLGİLİ DERS NOTLARI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
Advertisements

1. 2 Denizli Vergi Dairesi Başkanlığı Denizli Vergi Dairesi Başkanlığı 01.Eylül Eylül.2008 tarihi itibariyle vadesi dolmuş, 30.Ekim Ekim.2008.
MUHTASAR BEYANNAMELER
BORÇLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI SÜRECİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ.
Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşlarınca Düzenlenecek Mali Tablolar Hangileridir? 1 – Mizan 2- Bilanço 3- Gelir Tablosu.
Yaşlılık Aylığının Bağlanması İçin Nereye ve Nasıl Başvurulur?
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
AŞIRI DÜŞÜK SORGULAMASI
Mali İstatistik Kavramı ve Ülkemiz Uygulamaları
6552 Sayılı Kanun Kamu Alacaklarının Yapılandırılması
Burcu Di ş isa ğ lam S.M.M.M.. YEN İ ARACILIK SÖZLEŞMES İ DÜZENLENEN MÜKELLEFLERE İ L İ ŞK İ N B İ LG İ G İ R İ ŞLER İ BU TEBL İĞİ N YÜRÜRLÜ Ğ E G İ RD.
6552 SAYILI YASA ÇERÇEVESİNDE
GİRİŞİMCİLİK VE İNOVASYON DERS NOTLARI – IX
Gümrük Vergilerinin Tahakkuku, Tebliği ve Ödenmesi
Ödeme Talep Formu hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar
ŞANS OYUNLARI VERGİSİ (ŞOV) EKİM 2007
 GVK 94 üncü maddesi GENEL TEVKİFAT uygulaması olmakla birlikte 2006 yılı başından itibaren uygulamaya giren GVK Geçici 67’inci maddesi de SPESİFİK-KISMİ-
Nakit bütçesi, gelecek bir dönem içinde, (“genellikle bir yıl” veya “altı ay”) nakit giriş ve çıkışlarını gösteren bir tablodur. Bu tablonun yöneticinin.
KAMU ALACAKLARININ YENİDEN YAPILANDIRILMASI (TORBA YASA)
YENİDEN YAPILANDIRMA KAPSAMINDA VERGİ ARTIRIMI YAKUP CEYLAN
RUHSAT DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ
Kütahya Aile ve Sosyal Politikalar
GENEL MAKRO EKONOMİK DEĞERLENDİRME VE 2009 YILI BÜTÇESİ HASAN BASRİ AKTAN MALİYE MÜSTEŞARI 30 Ocak 2009 – İSTANBUL T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
EĞİTİM GRUBU MART AYI ÇALIŞMASI Fikri GÖZÜYUKARI Cevahir SALİHOĞLU Hakan DİNÇER Leyla KALELİ Ufuk ÖZKAN.
DOLAYSIZ VERGİLER OTOKONTROL ARAÇLARI 07 HAZİRAN HAZİRAN 2003.
19-DİĞER DÖNEN VARLIKLAR
TİCARİ KAZANCIN TESPİTİ ÜYELER (Alfabetik Sıra) Şinasi AYDEMİR Erdal ÇALIKOĞLU Can DOĞAN (Koordinatör) Sait ÖCAL Hayati ŞAHİN Kürşad ŞAHİN İbrahim YELMENOĞLU.
Ar-Ge FAALİYETLERİNE İLİŞKİN VERGİSEL TEŞVİKLER
1 Yeni bir destek programı İŞBİRLİĞİ - GÜÇBİRLİĞİ DESTEK PROGRAMI 3 yılda 121 adet proje başlatılmış, TL destek sağlanmıştır. 27/08/2013.
MALİ İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ. Dünyadaki hızlı değişim ve gelişim sürecinde kurumların başarılı olmaları ancak etkin bir muhasebe ve finansal yönetim ile olanaklıdır.
E-Tebligat Nedir.
VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ
VERGİ BEYANNAMESİ.
Ali AFACAN Merkez Döner Sermaye Saymanlığı KAYNAKLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE NEMALANDIRMA Kamu Haznedarlığı Uygulaması Kamu Haznedarlığı Uygulamasının.
1 KARAMAN DEFTERDARLIĞI Ekim Maliye Bakanlığı, - Belediyeler - Büyükşehir Belediyeleri Su ve Kanalizasyon İdareleri.
Kasım 2015 VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ 1 OCAK 2016’ DA BAŞLIYOR.
İŞVERENİN BORÇLARI Ücretin Belirlenmesi
Gelir İdaresi Başkanlığı. ELEKTRONİK TEBLİGAT NEDİR? Elektronik Tebligat, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu ve 456 sıra no.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
TRANSİT REJİMİ.
MALİ İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ. Dünyadaki hızlı değişim ve gelişim sürecinde kurumların başarılı olmaları ancak etkin bir muhasebe ve finansal yönetim ile olanaklıdır.
İŞ KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI İLE BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA DAİR KANUN KANUN NO : 6552.
FİNANS YÖNETİMİ.
MALİ TATİL İHDAS EDİLMESİ HAKKINDA KANUN Mustafa Dündar Gelirler Başkontrolörü.
Rize RTEÜ Pedagojik Formasyon Programı Muhasebe ve Finansman Bölümü
YENİ AF YASASI NE GETİRİYOR. Yasa kapsamı nelerdir?  Haziran.2016 tarihine kadar olan amme borçları yasa konusudur,  2. Tahakkuk eden vergi, vergi.
SMMM SELAHATT İ N Ş AH İ N.  Katma De ğ er Vergisi yani KDV, yapılan mal ve hizmet teslimlerinde, mal veya hizmeti teslim alanın, teslim edene ödedi.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SİGORTA PRİMLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL SAĞLIK SİGORTASI TESCİL ve PRİM DAİRE BAŞKANLIĞI.
7020 SAYILI BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA DAİR KANUN
7020 SAYILI BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA DAİR KANUN
BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN KANUN ( )
6736 SAYILI KANUN UYARINCA MATRAH ARTTIRIMI
VARLIKLARIN İZLENMESİ Dönem Ayırıcı Hesaplar Diğer Dönen Varlıklar
ÖNEMLİ Insert client name
6661 SAYILI KANUN İLE GELEN DESTEK ÖDEMESİ
SERVET VERGİLERİ Servet; -Gerçek veya tüzel kişi
YRD. DOÇ. DR. EDA ÖZDİLER KÜÇÜK
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
PANELVAN-KAMYON-KAMYONET MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ VE GİDER NİTELİĞİ
YER ALAN DÜZENLEMELER Aysel ÖZKAN Levent ERGÜVEN Gülşen TURAN
Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun
2018 Yılında Uygulanacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ
İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI
2018 Yılında Uygulamaya Konacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar 23 Şubat 2018.
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ BÜROSU
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
İSTİHDAM TEŞVİKLERİ.
Katılım Bankalarında Muhasebe Organizasyonu ve Muhasebe Uygulamaları
Sunum transkripti:

İLAN VE REKLAM VERGİSİ MUHASEBE 1 DERSİ BELEDİYE İŞLEMLERİ MODÜLÜ İLAN VE REKLAM VERGİSİ İLE İLGİLİ DERS NOTLARI

BELEDİYENİN REKLAM VERGİSİ DENETİMİ VE İLAN REKLAM UYGULAMALARI DENETİMİ YÖNÜNDEN SORUMLULUĞU NEREDE BAŞLAR ? Belediye ilan ve reklam şube müdürlüğü olarak ilan reklam vergisi denetimi ve ilan reklam uygulamaları denetimi yönünden sorumluluk alanları 5216 sayılı kanun ve 6360 sayılı kanuna göre belediye yetki alanında kalan kapalı – açık otoparklar, mezarlıklar, ibadet yerleri gibi görünüşü etkileyen mesafesine bakılmaksızın, yoldan yararlananların açıkça görüp anladığı mesafe dahilindeki her türlü reklam unsurları için belediyeden izin almak ve her türlü reklam unsurunun ilan reklam vergisini belediyeye ödemekle yükümlüdür.

BELEDİYE SINIRLARI İÇERİSİNDE KALMIŞ OLAN KARAYOLLARI ÜZERİNDEKİ REKLAM ELEMANLARININ DENETİMİ VE İZİN YÖNÜNDEN SORUMLULUĞU KİMDEDİR ? Otoyol güzergah çevresinde karayolları kamulaştırma sınırları içinde ve dışında otoyol trafiğine etki eden yerlerde ilan, reklam ve tanıtım panosu vb. elemanların konulmasına karayolu trafik güvenliğinin sağlanması yönünden her türlü izin belediyenin ilan ve reklam şube müdürlüğüne verilecektir.

İLAN REKLAM VERGİSİNİN KAPSAMI NEDİR ? NASIL BAŞVURULUR ? Belediyenin sorumluluk alanları içerisinde yapılan her türlü ilan, reklam ve tanıtımlar ‘‘ İLAN VE REKLAM VERGİSİ ’’ ne tabidir. Belediyenin yetki alanındaki yerlerde reklamı olan ilan reklam vergisini vermekle yükümlü mükelleflerimiz belediyenin ilan ve reklam müdürlüğüne başvurarak veya internet adresinden e-beyanname sistemini kullanarak beyannamelerini verebilirler. İlan ve reklam vergisinin mükellefi, ilan ve reklamı kendi adına yapan veya yaptıran tüzel kişilerdir. İlan ve reklam işlerini meslek ( reklam şirketleri ) olarak yapanlar, başkaları adına yaptıkları ilan ve reklamlara ait vergileri mükellefler adına ilgili belediyeye yatırmaktan sorumludurlar.

İLAN VE REKLAM VERGİSİ HANGİ DÖNEMLERDE ÖDENMEKTEDİR ? İlan reklam vergisi beyan dönemi her yıl 1 ocak – 31 ocak tarihleri arasındadır. Beyan dönemi haricinde yıl içerisinde yapılan ilan ve reklamlarda, ilan veya reklam işinin yapılmasından önce mükellef tarafından beyanname verilmesi gerekmektedir. İlan ve reklam işinin bu işi meslek olarak yapanlar tarafından yapılması halinde ise; ilan veya reklamın yapıldığı ayı takip eden ayın 20. günü akşamına kadar beyanname verilmesi gerekmektedir. İlan reklam vergisi ödeme dönemleri belediye meclisinin almış olduğu kararlar doğrultusunda her yıl iki eşit taksit şeklinde ödenecektir. 1. TAKSİT HER YIL OCAK AYININ SON GÜNÜNE KADAR 2. TAKSİT HERYIL EKİM AYININ SON GÜNÜNE KADARDIR.

BELEDİYEYE İLAN REKLAM VERGİLERİNİ HANGİ YOLLARLA ÖDEYEBİLİRİM ? Belediyeye ilan ve reklam vergisini ödeme yöntemleri : 1. BELEDİYE VEZNELERİNDE 2. BELEDİYE WEB ADRESİNDEN 3. ANLAŞMALI BANKALARDAKİ HESAP NUMARALARINA HAVALE YADA ŞUBELERDE ÖDEME YAPARAK

MÜKELLEFLER BÜTÜN İLAN REKLAM UYGULAMALARINDA İZİN ALMA MECBURİYETİNDE MİDİR ? Belediye yetki alanında reklamı olan mükellefler her türlü reklam unsurunu gerçekleştirmeden önce mutlaka ilan ve reklam şube müdürlüğünden izin almaları gerekmektedir.

İLAN REKLAM VERGİSİ BEYANNAMESİ VERİLMEZ İSE CEZAİ YAPTIRIM NE OLUR ? Beyanname verilmemesi veya eksik verilmesi durumunda 213 sayılı VUK’ un ilgili maddeleri gereğince yoklama fişi düzenlenerek verginin bir katı tutarında vergi ziyai cezası ve gecikme faizi uygulanacaktır.

İLAN REKLAM VERGİLERİNDE VERGİLENDRİME DÖNEMİ Sabit ilan ve reklamların süresi 6 aydan, geçici reklam unsurlarında 1 haftadan az olursa vergi miktarının yarısı alınır. 6 ayı geçen süreler 1 yıl, hafta kesirleri de tam hafta sayılır.

REKLAM UNSURUNUN YERİNDEN KALDIRILMASI DURUMUNDA NASIL PROSEDÜR İZLENMESİ GEREKİR ? Reklam unsurunuzu yıl sonu itibari ile kaldırmanız halinde vergi tarhiyatının doğmaması için ocak ayının ilk haftası, eğer ilk 6 aylık dönemde kaldırdıysanız, en geç 6. ayın sonunda dilekçeyle reklam elemanınızı kaldırdığınızı ilan ve reklam şube müdürlüğüne bildirmeniz gerekmektedir. 1 ocak – 31 aralık dönemi içerisinde vergi tarhiyatı yapılan reklam unsurunuzu 30 haziran tarihine kadar kaldırmanız halinde idaremize bir dilekçe ile başvurarak 6 aylık vergi dilimi ( 1 ocak – 1 temmuz ) üzerinden ilan reklam verginizi ödeyebilirsiniz. 1 temmuz tarihinden sonra kaldırılan reklam 1 yıl üzerinden ( 1 ocak – 31 aralık ) vergilendirilmektedir. 1 yıl üzerinden tarhiyatını yapılarak ödenen reklamın 30 haziran tarihi öncesinde kaldırılması halinde, belediyeye dilekçe verilir ise, yıllık ödenen verginin 6 aylık kısmı için para iadesi talebinde bulunabilir.

BELEDİYENİN YETKİ ALANI OLAN YERLERDE STANT AÇMA FALİYETLERİNDE BULUNMAK İÇİN İZLENİLMESİ GEREKEN PROSEDÜR NEDİR ? Reklam faaliyetlerinin yapılacağı yerin kiralanmasıyla ilgili olarak emlak yönetim şube müdürlüğüne, yapılacak reklam unsurlarıyla ilgili olarak ilan ve reklam şube müdürlüğüne izin başvurusu yapılması gerekmektedir.

ARAÇ ÜZERİ REKLAM UYGULAMALRI VE VERGİLENDİRİLMESİ Özel araçlar, ait oldukları kuruluşun dışındaki herhangi bir ürün veya hizmetin reklam aracı olarak kullanılmaz. Özel taşıtlar üzerindeki tanıtım için belediye ilan ve şube müdürlüğünden izin alınması gerekir.

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI ÜZERİNDEKİ REKLAM VERGİLERİ Toplu taşıma üzerindeki reklam izin talepleri özel toplu taşıma araçları yönetmeliği hükümleri doğrultusunda değerlendirilecektir. Duraklara konulacak reklamlar için, belediyeden izin alınır.