SÖKE CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ 2012-2013.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İSTEK ÖZEL ACIBADEM LİSESİ 2010-ÖSYS Sunum , İstanbul 29 Ağustos 2009
Advertisements

2010-ÖSYS Sunum , TEKİRDAĞ/ÇORLU OCAK 2011
YGS- LYS NEVİM DEMİRCİ DANIŞIK.
YGS’de DERSLERE GÖRE SORU SAYILARI
ÖZEL SEYMEN ANADOLU LİSESİ ÖSYS 30.YILI GURURLA KARŞILIYORUZ.
DERS VE MESLEK SEÇİMİ MUSTAFA KAYNAK ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi.
ÖZEL ŞEFKAT EĞİTİM KURUMLARI
ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
. Hülya SUFRACI PSi. Dan ve Reh. Öğr YGS- LYS 2015 Fahrettin Arar Çok Programlı Anadolu Lisesi.
ESPİYE YUNUS EMRE ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ
75. Yıl şehit üsteğmen murat erdem çok programlı LİSESİ
İZMİR ANADOLU LİSESİ 9. SINIFLAR DERS SEÇİMİ.
SINAV ADITARİHSAAT LYS LYS LYS LYS LYS
DERS SEÇİMİ NASIL YAPILIR?
 SINAV.  YGS’ de 6 çeşit puan türü vardır. YGS-1 ve YGS-2 eski sistemdeki Sayısal YANİ MF puan türleridir.  YGS-3 ve YGS-4 eski sistemdeki Sözel.
SALİHLİ KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
YGS / LYS RAHMİ SİNANKILI.
SULUOVA FEN (ANADOLU ÖĞRETMEN ) LİSESİ
YGS - LYS Üniversite Girişte İki Aşamalı Sınav Sistemi.
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA
2015 ÖSYS YGS - LYS.
DERS SEÇİMİ.
DERS SEÇİMİ.
2014 SINAV SİSTEMİ.
“Başarının zeka ile bir ilgisi yoktur.” Albert Einstein
ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
PSİKOLOJİK DANIŞMAN PINAR ATAKUL 2012 ÖSYS ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ.
MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ KATSAYI ENGELİ KALKTI
MESLEKLER.
 Diploma notları 50 ile 100 puan arasında olacaktır.Ortaöğretim Başarı Puanı hesaplanırken diploma notları 5 ile çarpılacak ve OBP 250 ile 500 arasında.
LYS - YGS SINAV SİSTEMİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
1 YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI (LYS)
SINAV SİSTEMİ & BÖLÜMLER.
YGS-LYS SUNUMU.
2010-ÖSYS Sunum, İstanbul 29 Ağustos 2009 Üniversiteye Girişte İki Aşamalı Yeni Sistem.
ÖSYS ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ YGS YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI LYS LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI.
9. sınıfı başarısı hangi meslek = uygun dersler istediği üniversite bölümünü puanı kırılmadan Ders seçimi sisteminde öğrenim gören bir öğrencinin alanı.
YGS - LYS. 2015’DE UYGULANACAK SINAV MODELİ 1.Basamak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 2.Basamak Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS)
A.PAKSOY ANADOLU LİSESİ
YGS-LYS REHBERLİK SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ
LYS ADAY BİLGİLERİ SINAV ADITARİHSAAT LYS LYS LYS LYS LYS
"Başarının zeka ile bir ilgisi yoktur." Albert Einstein ADIYAMAN MEHMET AKİF ERSOY KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ.
HAZIRLAYAN ÖZGÜL ÇELİKKALELİ KUTLUK
YGS & LYS Yükseköğretime Geçiş SınavıLisans Yerleştirme Sınavı ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ ( 2013 )
YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) 1. BASAMAK SINAVI.
CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ
ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ 1.
LYS ADAY BİLGİLERİ SINAV ADITARİHSAAT LYS-1 ( MATEMATİK ) LYS-2 ( FEN BİLİMLERİ ) LYS-3 ( EDEBİYAT-COĞ. )
Alan-Ders Seçimi Seminerine HOŞGELDİNİZ
1 YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI (LYS)
GENEL BİLGİLER YGS-LYS sistemi 2 aşamalı sınavlardan oluşan bir sistemdir. İlk aşama sınavı YGS 1 oturum, ikinci aşama LYS 5 oturumda yapılacaktır.
Her Noktada Maviokul.com YGS - LYS YGS - LYS Üniversiteye Giriş Sistemi Birikim Eğitim Kurumları 2009.
Her Noktada Gölge Okul… Birikim Dersaneleri YGS - LYS YGS - LYS Üniversiteye Giriş Sistemi Birikim Eğitim Kurumları 2009.
ALAN SEÇİMİ ÇALIŞMALARI Öğretmen görüşlerinin alınması Öğrenci sınav notlarının değerlendirilmesi Öğrencinin ilgilerinin göz önünde bulundurulması 10.Sınıf.
Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) GÖLCÜK RAM REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA BÖLÜMÜ 2016.
Tercih Edilebilecek Alanlar Sözel – Sosyal Bilimler Eşit Ağırlık –Türkçe Matematik Yabancı Dil Sayısal – Fen Bilimleri.
2010 Yılı Alan Seçimi Fırat.
2016/2017 ÖSYS TERCİH HAZIRLIK SUNUMU
2016 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS)
ALAN – DERS SEÇİMİ.
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI
YGS ve LYS.
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI
REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YGS-LYS SINAV SİSTEMLERİ SUNUSU
ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI
Y ÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI AKSARAY REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ
Sunum transkripti:

SÖKE CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ

DERS SEÇİMİ NEDİR VE NEDEN YAPILIR? Öğrenciler 9. sınıfın sonunda istedikleri ve başarılı oldukları derslerde kendilerini geliştirmek ve bu dersler ile ilgili uygun mesleklere yönelmek amacıyla ders seçimi yaparlar. Ders seçimi ile öğrenciler yetenekli ve istekli oldukları alanlarda kendilerini geliştirme imkanı bulmakta, zorlandıkları ve başarısız oldukları dersler yerine yapabildikleri ve istekli oldukları derslerle daha fazla zaman harcamaktadırlar.

Tercih Edilebilecek Alanlar Sözel – Sosyal Bilimler Eşit Ağırlık –Türkçe Matematik Yabancı Dil Sayısal – Fen Bilimleri

YGS'DE HANGİ TESTTEN KAÇ SORU ÇIKACAK? Türkçe Temel Mat. ( 40 Soru )Sosyal Bil. ( 40 Soru )Fen Bil. ( 40 Soru ) MatematikGeometriTarihCoğrafyaFelsefeFizikKimyaBiyoloji Toplam 160 Soru Sorulacak. / 160 Dakika YGS'DE PUANLAR VE TESTLERİN AĞIRLIKLARI Puan TürüTürkçeMatSosyalFenBölüm Örnekleri YGS-120% 40% 10% 30% Bilgisayar prog-öğremenliği., makine, optisyenlik… YGS-220% 30% 10% 40% Hemşirelik, FTR, Otopsi yard ı mc., ka ğı t teknolojisi, diyaliz, eczane hizmetler,anestezi,radyoloji YGS-3 40% 20% 30% 10% Adalet, grafik ve reklamc ı l ı k, yerel yönetimler… YGS-4 30% 20% 40% 10% İşitme, görme, zihin eng.öğr.,Turizm animasyonu, çocuk geli ş imi, a ş ç ı l ı k… YGS-5 37%33% 20%10% Okul öncesi öğr, sosyal hizm, grafik tasar ı m ı, hava lojisti ğ i… YGS-6 33%37% 10%20% Uluslar arası tic., finans,T ı bbi Dök. ve aromatik bitkiler, su ürünleri, d ış ticaret…

Puan Türü ve Testlerin Ağırlıkları (% olarak) Türkçe Matematik Sosyal Fen YGS YGS YGS YGS YGS YGS

LYS - 1MatematikGeometri LYS - 2FizikKimyaBiyoloji LYS - 3Türk Dili ve Edeb.Coğrafya-1 LYS - 4TarihCoğrafya-2Felsefe Grb. LYS - 5Yabancı Dil Not: Her testin kitapçığı ayrı ayrı dağıtılacak. LYS'DE HANGİ DERSTEN KAÇ SORU SORULACAK? LYS - 1LYS - 2LYS - 3LYS - 4LYS - 5 Süre Toplam Soru80 Soru90 Soru80 Soru90 Soru80 Soru Matematik Dk. Geometri + Analitik Fizik Dk. Kimya3045 Biyoloji3045 Türk Dili ve Edeb Dk. Coğrafya Tarih Dk. Coğrafya Felsefe Grb.3045 Yabancı Dil Dk.

YGS – 1 YGS – 2 YGS – 3 YGS – 4 YGS – 5 YGS – 6 MF – 1 MF – 2 MF – 3 MF – 4 TM – 1 TM – 2 TM – 3 TS – 1 TS – 2 DİL – 1 DİL – 2 YENİ SINAV SİSTEMİNDE 17 PUAN TÜRÜ OLACAK. YGSLYS AÖF + MYO + Meslek L. Lisans Böl. ( Okul Öncesi Öğrt, Tesisat Öğrt…) 4 Yıllık Bölümler

ALANLAR VE MESLEKLER SAYISAL TIP FAKÜLTESİ MAT,FİZ, BİY, KİMYA TÜM MÜHENDİSLİKLER DİŞ HEKİMLİĞİ MOLEKÜLER BİYOJİ HEMŞİRELİK ECZACILIK MİMARLIK vs... SAYISAL TIP FAKÜLTESİ MAT,FİZ, BİY, KİMYA TÜM MÜHENDİSLİKLER DİŞ HEKİMLİĞİ MOLEKÜLER BİYOJİ HEMŞİRELİK ECZACILIK MİMARLIK vs... EŞİT AĞIRLIK HUKUK KAMU YÖNETİMİ ULUSLAR ARASI İLİŞK. İŞLETME - İKTİSAT PSİKOLOJİ - REHBERLİK SINIF ÖĞRETMENLİĞİ FELSEFE, SOSYOLOJİ BANKACILIK, FİNANS vb

SÖZEL BASIN YAYIN TÜRK DİLİ EDB.ÖĞRT TÜRKÇE ÖĞRT. TARİH, COĞRAFYA SOSYAL BİLG. ÖĞRT HALKLA İLİŞKİLER RADYO - TV, GAZETECİ İLAHİYAT vs… SÖZEL BASIN YAYIN TÜRK DİLİ EDB.ÖĞRT TÜRKÇE ÖĞRT. TARİH, COĞRAFYA SOSYAL BİLG. ÖĞRT HALKLA İLİŞKİLER RADYO - TV, GAZETECİ İLAHİYAT vs… YABANCI DİL MÜTERCİMLİK – TERCM. YABANCI DİL ÖĞRETMENLİKLERİ RUSÇA ÇİNCE TURİST REHBERLİĞİ vs… YABANCI DİL MÜTERCİMLİK – TERCM. YABANCI DİL ÖĞRETMENLİKLERİ RUSÇA ÇİNCE TURİST REHBERLİĞİ vs…

Ortaöğretim Başarı Puanının Katkısı Diploma Notu X 5 X 0.12=OÖBP Örneğin Bir öğrencinin diploma notu 80 olsun, bu öğrencimiz, çözdüğü soruların netlerine ek olarak 48 puan OÖBP alır. Yanlış Ders Seçimi = Düşük YGS - LYS Başarısı

Başarılı olunan dersler ve seçilecek alan ilişkisi Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Geometri Sayısal alanı seçmek için hangi dersleriniz iyi olmalı? 1. Edebiyat, Dil Anlatım, Tarih, Coğrafya Sözel alanı seçmek için hangi dersleriniz iyi olmalı? 2. Matematik, Geometri, Edebiyat, Dil Anlatım Eşit Ağırlık alanını seçmek için hangi dersleriniz iyi olmalı? 3. Yabancı Dil, Edebiyat, Dil Anlatım Yabancı Dil alanını seçmek için hangi dersleriniz iyi olmalı? 4.

Kimlere danışılabilir? Derslere giren öğretmenlerin kanaati sorulmalı. Rehberlik servisiyle görüşülmeli. Uygulanan testler ve meslekler hakkında bilgi alınmalı. Meslek sahipleriyle görüşülmeli. Ailenin fikri sorulmalı. Tercih edilmesi düşünülen alanda okuyan üst sınıf öğrencileri ile görüşülmeli. Ama bu öğrenciler seviyeli, tutarlı ve güvenilir olmalı.

Ders seçiminde aileye düşen görev Aile, ders seçiminde öğrenciye yol göstermeli ama sonuçta öğrencinin verdiği karara saygı göstermelidir. Ebeveynler bazen hayatta gerçekleştiremedikleri hedeflerini çocuklarında görmek isterler. Eğer bu hedefler çocuğun istemediği türden ise kesinlikle baskı yapılmamalıdır. “Bak Ahmet x dersleri seçiyor. Sen niye o dersleri seçmiyorsun şeklinde kıyaslamalardan kaçınılmalıdır. Çünkü herkesin yapabilecekleri, yetenek leri ve ilgileri birbirinden farklıdır.

Her Seçim Bir Kaybediştir. Bir Şeyi Seçer Diğerini Kaybedersin Ya Da Hiçbir Şeyi Seçmez Her Şeyi Kaybedersin. PASCAL