ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ORGAN NAKLİ MERKEZİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SAĞLIK BAKANLIĞINDAKİ
Advertisements

UŞAK SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
ORGAN BAĞIŞI VE ÖNEMİ Dr. Veysel BAŞBUĞ.
KALP TRANSPLANTASYONU ÖNCESİ HASTA BAKIMINDA YENİLİKLER
ORGAN BAĞIŞI ve ORGAN/ DOKU NAKLİ
HASTA HAKLARI.
VERİCİ(DONÖR) TARAFINDAN SIKÇA SORULAN SORULAR
Beyin Ölümünde Hukuk ve Etik Vaka Tartışmaları
BÖBREK NAKLİ DR. ÜLKEM YAKUPOĞLU ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ
ORGAN NAKLİ ve ORGAN BAĞIŞI
9.Sınıf Tıbbi Etik ve Meslek Tarihi
Transplantasyonda Eşitlik, Şeffaflık ve Güvenilirlik
ORGAN NAKLİ HAFTASI 3-9 KASIM 2004
SAĞLIK BAKANLIĞI EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ
Yoğun Bakım Yan Dal Eğitimi Sorunlar ve Çözüm Önerileri
HEMŞİRELİK VE EBELİK LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI
Sayın Sağlık Bakanının katılımı ile yapılan Kocaeli İl Sağlık Koordinasyon Toplantısı- 26 Ocak 2014 Kocaeli Üniversitesi Ekibinin Görüş ve önerileri Prof.Dr.Sezer.
Kemik İliği Nakil Merkezi Açılış 21 Ekim 2014 Prof.Dr.Şükrü Hatun Dekan
GÖKYÜZÜNDE BİR IŞIKTA SEN YAK ORGAN BAĞIŞI
11 Üniversite hastanelerinin organizasyonu
EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ NEDEN ? NASIL?
ORGAN NAKLİ ve ORGAN BAĞIŞI
ORGAN/ DOKU NAKLİ VE ORGAN BAĞIŞI
ULUSAL ORGAN VE DOKU NAKLİ KOORDİNASYON SİSTEMİ (UKS)
ORGAN BAĞIŞI ile İlgili Duyarlılığın Arttırılması
ORGAN BAĞIŞI Uzm. Dr.Tuba Demirci
ORGAN VE DOKU BAĞIŞI-NAKLİ
Yeşim (12) Böbrek Nakli : Mayıs Sağlık durumu iyi,
ORGAN BAĞIŞI VE ÖNEMİ.
İL GENELİ YEŞİL KART HİZMETLERİ YILLARA GÖRE YEŞİL KART HARCAMALARI
Dünyada ve Türkiye’de Organ Nakli
Amaç: Organ yetmezliği insidansı (toplumdaki hastalık sayısı oranı) tüm dünyada artmakta olup, organ nakli olmayı bekleyen hastalar da uygun organ beklerken.
9.Sınıf Tıbbi Etik ve Meslek Tarihi
VÜCUDUMUZDA SİSTEMLER
GÖKYÜZÜNDE BİR IŞIKTA SEN YAK ORGAN BAĞIŞI.
ORGAN BAĞIŞI ve ORGAN NAKLİ
ORGAN VE DOKU NAKLİ. ORGAN VE DOKU NAKLİ ORGAN NAKLİ Vücutta görev yapamayacak derecede hasar gören organların yerine, canlı veya ölüden alınan.
ÜNİVERSİTE HASTANELERİ Mali Durumları
Organ Naklinin Avantajları
DOKU VE ORGAN NAKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ F. CAHİT TANYEL.
ORGAN BAĞIŞINA DESTEK KAMPANYASI
EVDE HASTA BAKIMI.
Sağlık Bakanlığı Hastanelerinin Yönetim ve Organizasyonu
GRUP İNCİ Enes Baki BİLECAN Büşra YILMAZ, Erdal DEMİR, Güldeniz ÇETİN,
ORGAN NAKLİ NEDİR? Tedavisi mümkün olmayan hastalıklar nedeniyle görev yapamayacak derecede hasar gören organların yerine canlı veya ölüden alınan organın.
ORGAN BAĞIŞI.
AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI ARASINDA İMZALANAN
İREM YİĞİT SELİN ALTINSOY SİNE AKYÜZ ÖYKÜ YILMAZ
İletişim fakültesi ŞEHİRLER VE İMAJLAR: MARKA ŞEHİR OLMA SÜRECİNDE TÜRKİYE’DE MALATYA İMAJI.
T.C. Sağlık Bakanlığı Özel Sektör Tetra Pak Ltd. Şti. Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Tıp Fakültesi Osteoporozdan Korunma ve Osteoporozlular.
ORGAN NAKLİNE İLİŞKİN ETİK SORUNLAR
TRABZON İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
SPİNA BİFİDA DERNEĞİ EDİRNE TEMSİLCİĞİ Yrd. Doç. Dr. Neşe ÖZKAYIN Trakya Üniversitesi, Pediatrik Nefroloji Bilim Dalı, EDİRNE.
Aile Hekimliğinde Sürekli Sağlık Bakımı
1.  2  Afet durumları için uluslar arası bir tıbbi ağı organize etme ihtiyacı bulunmaktadır.  Bu ağda yer alacak sağlık servislerinin çeşitli tıbbi.
ORGAN BAĞIŞI VE ÖNEMİ SAMSUN Atasam Hastanesi. Tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar, tüm dünyanın olduğu gibi, ülkemizin de.
Turkcell Kurumsal Satış Direktörü
ORGAN BAĞIŞI VE KOORDİNASYON SİSTEMİ
ORGAN NAKLİ HAFTASI 3-9 KASIM 2004
Sağlık Bilimleri Fakültesi
KAMU SEKTÖRÜ SAĞLIK YÖNETİCİSİ GÖZÜYLE BASIN
Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Karabük Şirinevler Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Kliniği6
Böbrek Nakli ve Etik Sorunlar
ORGAN NAKİLLERİ VE ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİ
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi
ÜNİVERSİTE HASTANELERİNDE GERİ ÖDEME
SAĞLIK BİLİŞİMİNİN ÖNCÜSÜ
Bir insanın arganlarının bir kısmını veya tamamını henüz sağlıklı iken beyin ölümünün ardından başka insanlarda yararlanılmak üzere bağışlanmasına organ.
Sunum transkripti:

ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ORGAN NAKLİ MERKEZİ

SİSTEMİN AMACI Koordinasyonu Organ ve doku nakli hizmetleri alanında çalışan kurum ve kuruluşlar arasında Koordinasyonu sağlamak, Bilimsel kurallara ve tıbbi etik Organ ve dokuların, Bilimsel kurallara ve tıbbi etik anlayışa uygun olarak, Adaletli Adaletli dağıtım, Kısa En Kısa süre, Uygun En Uygun hastaya ulaştırılması

Bölge Koordinasyon Merkezi Bölge Koordinasyon Merkezi Bölge Koordinasyon Merkezi Ulusal Koordinasyon Merkezi Sa ğ lık Bakanlı ğ ı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlü ğ ü ULUSAL ORGAN VE DOKU NAKL İ KOORD İ NASYON S İ STEM İ (UKS) KOORD İ NASYON S İ STEM İ (UKS) İ ller Bölge Koordinasyon Merkezi

ANTALYA, ISPARTA, BURDUR, KONYA, AFYON, KARAMAN

ANTALYA AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ ANTALYA EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ÖZEL MEDİCALPARK ANTALYA HASTANE KOMPLEKSİ (GENEL HASTANE-DAL HASTANESİ) ISPARTA SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİV.ARAŞ.VE UYGULAMA HAST. KONYA NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ BÖLGEM İ ZDEK İ NAK İ L MERKEZLER İ

2015 ORGAN ve DOKU NAKL İ BEKLEME L İ STES İ TOPLAM ,205

2015 EKİM BEKLEME L İ STES İ BöbrekKalpKaraciğerAkciğer İnce Barsak Kalp Kapağı PankreasKornea Hasta Sayısı Kurum Sayısı Cihaz Sayısı T.C. Sağlık Bakanlığı 17, ,736 Özel 38, ,582 Üniversite 4, ,152 Toplam60, ,470 Tü rkiye Diyaliz Bilgi Sistemi

Dönem(*)BöbrekKaraciğerPankreasKornea BUGÜN Toplam: * İlgili dönemde sisteme kayıt olan hasta sayısı. YILLARA GÖRE KAYIT OLAN HASTA SAYILARI

KONYA NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ 459 İZMİR TEPECİK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ 673 ÖZEL MEDİCALPARK ANTALYA HASTANE KOMPLEKSİ (GENEL HASTANE-DAL HASTANESİ) 748 İZMİR EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAK.HASTANESİ 1394 ANTALYA AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ 1532 Toplam22152 BÖBREK: 2769 BÖBREK: 2769 Genel Toplam KONYA NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ 44 MALATYA İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ TURGUT ÖZAL TIP MERKEZİ 269 ÖZEL MEDİCALPARK ANTALYA HASTANE KOMPLEKSİ (GENEL HASTANE-DAL HASTANESİ) 60 İZMİR EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAK.HASTANESİ 93 ANTALYA AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ 159 Toplam22152 KARACİĞER: 263 KARACİĞER: 263 Genel Toplam 2.230

Mantardan Eşi Öldü, Kendisi Son Anda Karaciğer Nakliyle Yaşama Döndü Yedikleri mantardan zehirlenen eşi 23 yaşındaki Sibel Arabacı karaciğer bağışı olmadığı için kurtarılamazken, kendisi ise ölümüne saatler kala gelen karaciğer bağışıyla yaşama dönen 26 yaşındaki Murat Arabacı, ikinci hayatını yaşıyor. 30 Ekim günü Murat Arabacı, bir arkadaşının ormanda toplayıp kendisine verdiği mantarları evine getirdi… Arabacı çiftinden Sibel, Kurban Bayramı'nın son günü olan 9 Kasım Pazartesi günü kurtarılamayıp yaşamını yitirdi. Ailesinin mezar yerini aldığı Murat Arabacı ise, Antalya'da bağışlanan karaciğer Sağlık Bakanlığı'na ait uçak ile Bursa'ya getirilip, son anda kurtarıldı. 24 Kasım 2011 Perşembe

YAPILAN NAKİL ORANLARI DönemCanlıKadavraİthal (Kornea)Ex (Kornea) DONÖR ORANLARI DönemBöbrekKaraciğerPankreasKornea

ORGAN/DOKU: BÖBREK REJEKSİYON TOPLAM NAKİL CANLI NAKİL KADAVR A NAKİL BEKLERKEN ÖLEN NAKİL SONU ÖLÜM CANLI NAKİL SON ÖLÜM KADAVRA NAKİL SONU ÖLÜM TOPLAM REJEKSİY ON CANLI NAKİL REJEKS. KADAVRA NAKİL REJEKS. ANTALYA BKM Toplam Toplam ORGAN/DOKU: KARACİĞER REJEKSİYON ORGAN/DOKU: KARACİĞER REJEKSİYON ANTALYA BKM REJEKS İ YON VE NAK İ L ORANI REJEKS İ YON VE NAK İ L ORANI ( AYLIK DÖNEM)

Dönem Beyin Ölüm Sayısı Aile İzin Sayısı TOPLAM: BEY İ N ÖLÜMÜ A İ LE İ Z İ N ORANI

KOORD İ NATÖR İ ŞLEY İ Ş KADAVRA SIRA OLUŞTURMA HASTA BAŞVURU -KOORD İ NATÖRLÜK- TODS KAYITLI MI, DE Ğİ L M İ BAKILIR. BAŞVURU D İ LEKÇES İ ALINIR TRANSPLANTASYON DE Ğ ERLEND İ RME FORMU DOLDURULUR NEFROLOJ İ YE YÖNLEND İ R İ L İ R-GASTORENTERELOJ İ YE YÖNLEND İ R İ L İ R. HLA – PRA KANLARI ÇALIŞTIRILIR KAN GRUBU BEL İ RLEN İ R -ÜROLOJ İ, -GÖ Ğ ÜS HAST., -KARD İ YOLOJ İ, -PS İ K İ YATR İ VE -KADIN DO Ğ UM KONSÜLTASYONLARI HASTA DOSYASI TOPLANIR VE TODS’a KAYDED İ L İ R DOSYA KAN GRUBUNA GÖRE ARŞ İ VLEN İ R (KOORD İ NATÖRLÜKTE)

ORGAN NAKİL KOORDİNATÖRLÜĞÜ MAİL : TEL : –18

TEŞEKKÜRLER