Bir varmış, bir yokmuş…Evvel zaman içinde Kırmızı Başlıklı Kız ailesi ile birlikte ormanda mutlu bir şekilde yaşarmış.Ormanın diğer ucunda ise anneannesi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Ebe ebe nerede? Su doldurur derede. Dere boyu odunluk. Berna bal yedi.
Advertisements

ÇÖP ve ATIK.
KÜÇÜK İTFAİYECİ lütfen sesi açıp Tıklayınız..
KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ.
Çok samimi iki dost ve arkadaşlardı
EVİMİ VE AİLEMİ SEVİYORUM
Merhaba çocuklar ben Masallar Ülkesi’nden
KISSADAN HİSSELER.
Bir süre önce, başka bir kadınla çıkmaya başladım ve bu aslında
SBS - AİLELERE ÖNERİLERİMİZ
Çok samimi iki dost ve arkadaşlardı
Çok samimi iki dost ve arkadaslardi
ADLARIN YERİNE KULLANILAN KELİMELER “ADIL”
NASIL BİR MESLEK İSTİYORUZ?
I am a student. Ben öğrenci-y-im. Ben hasta-y-ım.
Bilmeceler Hazırlayan; Zübeyde BALLAN.
Vaktiyle bir Keloğlan varmış… Bütün ailece çiftlikle meşgul olurlarmış
"ALLAH" DEMEK.
ÇOCUK MASALLARI HAZIRLAYAN: SİBEL KIRMACI
Masallardaki Görüş Açısı. Sanatta Görüş Açısı Sanatta bir kimsenin resim yada manzaraya baktığı görüş açısıdır. “Görüş açısını” belirlemek için bir fotoğrafa.
Amy kendini iyi hissetmiyordu ama okula gitti. Başağrısı ve nezlesi vardı. Okula geldiğinde sınıfta Natasha’nın yanına oturdu. Ancak Natasha nin da iyi.
KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ.
BAYKUŞ KARDEŞİN PARTİSİ.
SERBEST OKUMA METİNLERİ
Göl’ün Hikayesi.
Sesli İzleyiniz Bekir, on yedi yaşındaydı. Akranları sokaklarda gezip, eğlenirken; okula giderken; Bekir öylece yatıyordu. Lösemiydi hastalığının ismi.
KİŞİSEL HİJYEN.
ELMA Al elma, sulu elma. Öyle güzel dalda durma, Alır seni yerim.
Ö Z G Ü R L Ü K... Soğuktu... Kar yağmaya devam ediyordu ve bir lokma yiyecek bulabilmek en büyük mutluluk olacaktı KURTiçin. Umutsuzca yaşadığı dağdan.
Kırmızı Başlıklı Kız Bir varmış bir yokmuş. Bir kırmızı başlıklı kız varmış. Kırmızı başlıklı kızın babannesi hastaymış. Kırmızı başlıklı kızın annesi.
KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ.
TIRTILIN DEĞİŞİMİ.
KARGA İLE TİLKİ.
*Düşünelim çözelim *Hayallerim Çizgide Saklı
BARİS İSELİYUSUF AKDAŞ İLKÖĞRETİM OKULU Hangisini beslerseniz o kazanır...
A NNELER G ÜNÜN K UTLU O LSUN ANNEME KÜÇÜK BİR HEDİYEM…
Kendimizi Koruma Yolları ve Güvenli Yaşam
NE KADAR ÖĞRENDİK… İklim ve İnsan Faaliyetleri Hakkında Test
Bremen Mızıkacıları.
Bir Başkadır Benim Memleketim
IĞDIR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
Minik serçe Poppi’nin en iyi arkadaşı,karşı tepedeki kardan adamdı.
KRAL VE HALKI. Yıllar yıllar önce çok güzel bir ormanda kral ve halkı yaşarmış.
KURT AİLESİ.
HAYVANLAR… CAN DOSTLARIMIZ…
KURT AİLESİ.
Hz. Muhammed (s.a.v.) Sabırlı ve Cesaretliydi
21 Mart Dünya Down Sedromu Günü.
TAVŞAN KUZU VE SERÇE Çalı dibinde bir tavşan. Kulaklarını dikmiş bakıyor. Çimen üstünde bir kuzu. Başını eğmiş,ot yiyor.
MERHAMET ŞEVKAT FEDAKARLIK
FEDAKARLIK.
LİDER KİM?.
 Attack on itan adlı japon dizisinde insaların titalara karşı verdiği savaşı anlatıyor, Eren adlı ana karakter 40 metrelik duvarlar arasındaki bir.
Hızlı Okuma
SBS - AİLELERE ÖNERİLERİMİZ ERHAN BUDAK (Psikolojik Danışman)
DÜZENLİ OLMAK.
HEPİMİZ ÇOK HARİKA BİR ŞEY İLE DOĞDUK
Tombik ormanda.
KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ Erhan KESKİN. Kırmızı Başlıklı Kız Bir varmış bir yokmuş kırmızı başlıklı kızı,annesi bir parça pas-ta vererek, hasta ninesinin or-
BENİM GÜZEL EVİM.
YEŞİLBAĞ’A DEĞER KENDİNE GÜVEN YEŞİLBAĞ’DA DEĞERLER EĞİTİMİ: OCAK 2016.
Zülal şenlik DUYGULARıMı KONTROL EDIYORUM.  BUGÜN ANNEM BANA YENİ BİR ÇANTA ALDI ÇOK MUTLU OLDUM AĞZIM KULAKLARIMA VARDI.
YÖNDER OKULLARI İZMİR HAZIRLIK SINIFI.
EKONOMİK FAALİYETLER BİLGİN AVCI.
Tural Garayev & Muhammet Hommenov
OKUMA ANLAMA ÇALIŞMASI
TRAFİK DERSİ TRAFİK DERSİ.
AİLEM VE DİN.
EVİMİZ VE AİLEMİZ Bekleriz….
Sunum transkripti:

Bir varmış, bir yokmuş…Evvel zaman içinde Kırmızı Başlıklı Kız ailesi ile birlikte ormanda mutlu bir şekilde yaşarmış.Ormanın diğer ucunda ise anneannesi otururmuş.Bir gün Kırmızı Başlıklı Kız annesinin yaptığı kurabiyeleri anneannesine götürmek üzere yola çıkmış.Yolda kurtla karşılaşmış.Kurt ona nereden gelip nereye gittiğini sormuş.Kırmızı Başlıklı Kız annesi tembih ettiği için cevap vermemiş.Yoluna devam etmiş.

Kurt bu kızın daha önceden hasta olan ninesine yiyecek götüren kız olduğunu anlamış.Var gücü ile koşarak ninesinin yaşadığı kulübeye ulaşmış.Dünden biliyordu ki anneannesi ölmüştü.Kırmızı Başlıklı Kız üzülmesin diye anneanneyi yatağın altına gizlemiş, kendisi de onun kıyafetlerini giyerek yatağa girmişti. Bir süre sonra Kırmızı Başlıklı Kız “Anneanneciğim ben geldim!..” diye seslenerek içeriye girmiş.

Yaklaştığında yatakta yatan pek ninesine benzemediği için; _ Anneanneciğim senin kulakların neden büyük? _Sana zarar verecekleri daha iyi duyabilmek için. _Peki gözlerin neden bu kadar büyük? _Sana zarar verecekleri daha iyi görebilmek için. _O zaman ağzın ve dişlerin neden bu kadar büyük? _Dedim ya! Sana zarar verecekleri kolay ısırabilmek için.

Kırmızı Başlıklı Kız buna inanmamış Kırmızı Başlıklı Kız buna inanmamış.Kulübeden kaçarak oradan geçmekte olan avcılara haber vermiş.Avcılar hemen kulübeye gelerek kurdu vurmuşlar.Karnını yarıp baktıklarında anneanneyi görememişler.Kurdun karnına taş doldurarak dikmişler.Sonra da dereye doğru yuvarlamışlar.

Oysa kurdun amacı sadece iyilik etmekti Oysa kurdun amacı sadece iyilik etmekti.Kırmızı Başlıklı Kız ninesinin öldüğüne üzülmesin istemişti.Issız orman yolunda başına gelecek tehlikelerden onu korumaktı niyeti. Kırmızı Başlıklı Kız öyle düşünmemişti.Kendisini zararlı bir hayvan olarak görmüştü.

Üstelik avcılara haber vererek ölümüne neden olmuştu Üstelik avcılara haber vererek ölümüne neden olmuştu.Oysa o gerçekten iyilik seven bir kuttu.İşte o günden sonra kurt masallarında bütün kurtlar vahşi ve kötü tanıtılmıştı çocuklara.Büyükler bizim de iyi yanlarımızın olduğunu anlatmamıştı onlara…Ne acı…