PARA BİRİKTİRİYORUM.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1 yaşınızdayken 2 yaşınızdayken 3 yaşınızdayken
Advertisements

AÇILAR VE AÇI ÇEŞİTLERİ
Baba ve minik oğlu şehrin sıcak(!) bir sokağından arabayla geçerken…
BOŞANMA SEBEBİ.
Bilinçli Tüketici Hikmet SIRMA.
GELECEĞİN SUÇLUSUNU YETİŞTİRMENİN EN BASİT KURALLARI…
DÜNYA TASARRUF HAFTASI
ÇOCUK EĞİTiMİ.
Bu sabah kalktığında...sana dikkatle baktım...bana konuşmanı umdum....
ŞEBİNKARAHİSAR’DA KARDELENLER AÇIYOR PROJESİ
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
ZAMİRLER.
“ Hayatın Ortağı Olmak …” ''günümüz ergenleri” ile erişkinler arasındaki uzaklık daha da artacaktır. Günümüzün ''ergen dünyası'' nı, bu dünyada geçerli.
Sevgili günlük, Bugün çok yoruldum. Neden mi bugün hem eğlendik hem öğrendik… Merak mı ediyorsun? Peki anlatayım…
?.
SORUNLARIM VE ÇÖZÜMLERİM
Aşk ve arkadaşlık....
TUTUMLU DAVRANIYORUM ÖNCE HİKAYELER.
ÖZENLİ KULLANIM Hazırlayan NEHİR OR 1 / C.
B TEMASI BENİM EŞSİZ YUVAM
TÜKETİMDE TUTUMLULUK Tutumluluk; paramızı, zamanımızı, eşyalarımızı, yiyecek ve içeceklerimizi en iyi şekilde kullanmaktır.Gereksiz yere tüketimden kaçınmaktır.
GELECEĞİN SUÇLUSUNU YETİŞTİRMENİN  8 BASİT KURALI
3 Kumbara.
Boya sandığına saklı düşler
HAZIRLAYANLAR NURTAÇ ÜNLÜ DERYA DEMİR GÜLŞAH BAŞARAN
Tavşanlar ülkesinde o gün okullar açılıyormuş
Boya sandığına saklı düşler
“ Ortağı Olmak … ''günümüz ergenleri” ile erişkinler arasındaki uzaklık daha da artacaktır. Günümüzün ''ergen dünyası'' nı, bu dünyada geçerli.
“Hayatın Ortağı Olmak…”
Arkadaşlık Haftası Ask ve arkadaslık bir gün yolda karşılaşırlar aşk, kendinden emin bir şekilde sorar; ben senden daha samimi ve daha cana yakınım sen.
HATALARIMIZ ve SONUÇLARI
İBRETLİK BİR HİKAYE.
Adı Fleming’di ve fakir bir çiftçiydi.
3-B Sınıfı Veli Toplantısına Hoşgeldiniz
Bu hikaye bir babanın para ve değerli bir eşyayı kaybettiği için 5 yaşındaki kızına ceza verdiği zaman meydana geldi. Paranın bulunamadığı zor zamanlardı.
KÜL KEDiSi-SINDRELLA Hazırlayan: Emine KOÇAK- 7/A
DÜRÜSTLÜK BİR ERDEMDİR
12 – 18 Aralık TUTUM , YATIRIM VE TÜRK MALLARI HAFTASI
PROJENİN ADI: GENÇ YAKLAŞIMLAR PROJENİN KONUSU: PARALARINI AMAÇSIZ VE HESAPSIZCA HARCAYAN GENÇLERİN ÖNEMSEMELERİ GEREKEN DAVRANIŞ BİÇİMİ TASARRUF.
MERHAMET ŞEVKAT FEDAKARLIK
FEDAKARLIK.
SORUNLARIM VE ÇÖZÜMLERİM
7 Günlük, 7 Aylık, 7 Yıllık EVLİLİK
ÇOCUĞUM OKULA BAŞLIYOR
ELİF’İN VÜCUDU.
BOŞANMA SEBEBİ.
1. Alışverişlerimizi ne ile yaparız ?
DÜZENLİ OLMAK.
VERİMLİ VE PLANLI DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ NİHAT HASPOLATB.MUSTAFA YAĞMUR Rehb.ve Psi.Dan. Rehb.ve Psi.Dan.
TUTUM YATIRIM VE TÜRK MALLARI HAFTASI
1- Para biriktirmek,toplumun bize olan güvenini arttırır. 2- Para biriktirmek, ihtiyacımız olmayan şeyleri almamızı engeller. 3-Para biriktirmek, bizi.
BİLİNÇLİ TÜKETİCİ VE KAYNAKLARIMIZ.
Ben Bilinçli Bir Tüketiciyim.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA.  Bahanelerle kendinizi küçültmeyin  Sizi engelleyen tek şey kendinizsiniz  Kendinizi engellemeyeceğinize söz verin Birbirinizden.
BİRİKİM YAPACAĞIM.
BENİM GÜZEL EVİM.
1) Yiğit bu yıl 7 yaşına girdi. Yiğit 5 yıl sonra kaç yaşında olacaktır?
PROBLEMLER  Annemin 15 tane yumurtası var 10 tane de ben versem kaç tane yumurta olur?
AYAĞINI YORGANINA GÖRE UZAT
TASARRUF Hikmet SIRMA.
AKLIMI SEVEYİM Hikmet SIRMA. Evimiz anne, baba, kardeş ve diğer yakınlarımızla birlikte içinde yaşadığımız, bizi her türlü tehlikeden koruyan yuvamızdır.
SAVURGANLIK YAPMAYINIZ
Aşk ve arkadaşlık....
Arkadaşlık Haftası Ask ve arkadaslık bir gün yolda karşılaşırlar aşk, kendinden emin bir şekilde sorar; ben senden daha samimi ve daha cana yakınım sen.
Problem çözelim.
TUTUM YATIRIM VE TÜRK MALLARI HAFTASI
Arkadaşlık Haftası Ask ve arkadaslık bir gün yolda karşılaşırlar aşk, kendinden emin bir şekilde sorar; ben senden daha samimi ve daha cana yakınım sen.
1 /A Sınıfı Veli Toplantısına HOŞGELDİNİZ Ramazan SERİNOĞLU
Aşk ve arkadaşlık....
Aşk ve arkadaşlık....
Sunum transkripti:

PARA BİRİKTİRİYORUM

Bennu, ailesi ile alışverişe gittiğinde gördüğü elbiseyi almak istedi Bennu, ailesi ile alışverişe gittiğinde gördüğü elbiseyi almak istedi. Ancak ailesi o gün bu elbiseyi almak için para ayıramadı.

Çünkü babasının kazandığı para ancak evin giderleri ve Bennu’nun okul masraflarına yetiyordu. Bennu istediği elbiseyi almak için biraz çaba göstermesi gerekiyordu.

Aklına bir fikir geldi. Her gün babasının verdiği harçlığı harcamayıp bir kumbarada biriktirirse istediği elbiseyi alabileceğini düşündü. Hem böylece ailesine de yük olmayacaktı.

Paralarını biriktirmek için önce bir kumbarası olmalıydı Paralarını biriktirmek için önce bir kumbarası olmalıydı. Evde bulunan boş bir teneke kutunun iyi bir kumbara olabileceğini düşündü.

Hemen boş kutuyu alarak elişi kağıtları ile kapladı, yapıştırdı Hemen boş kutuyu alarak elişi kağıtları ile kapladı, yapıştırdı. Üstünden de bir delik açtı. Artık kumbarası hazırdı. Para biriktirmeye başlayabilirdi.

Ertesi gün okula giderken babasının verdiği harçlığı okulda harcamadı Ertesi gün okula giderken babasının verdiği harçlığı okulda harcamadı. Annesinin hazırladığı ve çantasına koyduğu yiyecekleri yedi. Hem böylece sağlıklı da beslenmiş oldu.

Okuldan eve gelir gelmez. Üzerini çıkarıp katlayarak dolabına koydu Okuldan eve gelir gelmez .Üzerini çıkarıp katlayarak dolabına koydu. Cebindeki harçlığını da götürüp kumbarasına attı. Böylece ilk yaptığı tasarruf kumbarasına girmiş oldu.

Bir süre sonra kumbarası dolmuştu. Babası ile birlikte kumbarasını açtı. İçinde bulunan paraları saydılar. Elbisenin fiyatından fazla parası birikmişti.

Bir hafta sonu annesi ve babası ile alışverişe çıktılar Bir hafta sonu annesi ve babası ile alışverişe çıktılar. Biriktirdiği paralarla çok istediği elbiseyi aldılar. Babası da Bennu’nun bu güzel davranışı karşısında hediye olarak ona bir çift ayakkabı aldı.

Sevgili arkadaşlar; mutlaka sizlerin de almak istediği şeyler vardır Sevgili arkadaşlar; mutlaka sizlerin de almak istediği şeyler vardır. İnanın hiç zorlanmadan, hem aile bütçenize katkıda bulunabilir, hem de küçük yaşlarda öğrendiğiniz tutumlu olma alışkanlığınız ileride size çok yardımcı olacaktır.

Böylece, siz de benim gibi sadece paranızı tutumlu kullanmayı değil; zamanı, besinleri, eşyalarınızı, suyu, elektriği kısaca tüm kaynakları israf etmeden kullanmayı öğrenecek hayatınız boyunca sıkıntı çekmeden yaşayacaksınız.

Eğer evet bende yapabilirim diyorsanız işe bir kumbara yaparak başlayabilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa başlayın o zaman ne duruyorsunuz. Hepinize kolay gelsin. Eminim sizin kumbaralarınız benimkinden de güzel olacaktır.