ŞİMDİDE KENDİMİZİ TANIMA ZAMANI…: LİDERİMİZ: 1-Sena BULUT VE BİZZZ: 1-Hilal KARAMANOĞLU 2-Şerife İNAN 3-Merve PİRE 4-Yağmur TAŞDEMİR 5-Sakine ÜNALDI 6-Melike.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KÜRESEL ISINMA.
Advertisements

Akşehir Gölü. Akşehir Gölü PROBLEM ? Dünya Isınıyor!
HAVA KÜRE (ATMOSFER) VE HAVA KİRLİLİĞİ
Hazırlayan: Güray KERA
YENİLENEBİLİR ENERJİLER
SU HALDEN HALE GİRER Su 3 halde bulunur: Katı, sıvı ve gaz. * Gaz halindeki bir maddenin sıvı hale geçmesine YOĞUŞMA denir. * Kar kışın yağar. Yağmur ise.
Kuresel Isinma Temel Bilgiler 1.
SİVAS TAPU VE KADASTRO XX.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
Treibhauseffekt Handan Anapa Januar 2013
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı.
TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
HAVA VE HAVA KİRLİLİĞİ SU VAKFI.
MADDE DÖNGÜLERİ.
ESKİŞEHİR TAPU VE KADASTRO XVII.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
FEN ve TEKNOLOJİ / ASİT ve BAZLAR
(TODUP Grup C-1) GRUP KAZASIZ BELASIZ.
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Enerji Tüketimi ve Çevre Sorunları -
Güçlü yönler Zayıf yönler Fırsatlar Tehditler
Küresel Isınma Nedir?.
TC ANADOLU ÜNİVERSİTESİ
EKOSİSTEMDE GEZEN MADDELERİ YAKALADIK
DÜNYANIN BA Ş I BELADA. KÜRESEL ISINMA DddddddSera Sera gazlarının atmosferde birikmesi ile yeryüzü ve yeryüzüne yakın atmosfer tabakalarında tabakalarında.
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ
KÜRESEL ISINMA.
FEN ve TEKNOLOJİ / MADDE DÖNGÜLERİ
TanıtımTanıtım Proje Adımlarımız Matris Balık Kılçığı Çözüm Önerileri PlanlamaVeUygulama Ekibimiz Teşekkür Anket Sonucu Anasayfa Proje AdımlarımızMatrisBalık.
E-Posta Grubu Oluşturma
TÜBİTAK ‘’ Bilim Fuarları ‘’ öğrencilere kendi ilgileri doğrultusunda belirledikleri bir konu üzerine bilimsel araştırma projeleri yaparak sonuçlarını.
BAŞARIYA YOLCULUK Projenin Adı: Başarıya Yolculuk
BİLİŞİMCİ MARTILAR PROJESİ
KÜRESEL ISINMA.
BİNGÖL MEHMET AKİF ERSOY LİSESİ
SERA GAZLARI METİN MERT ARSLAN.
BİLİŞİMCİ MARTILAR PROJESİ
KÜRESEL ISINMA FAHRİYE LİMAN 6/A 180.
Öğretim yöntemlerinden Balık Kılçığı Tekniği
2007 ULUSLARARASI BİLİŞİMCİ MARTI PROJELERİ
AMAÇLARIM VE KAYNAKLARIM
Temiz Enerji Kaynakları
END3061 SİSTEM ANALİZİ VE MÜHENDİSLİĞİ
01 SU HALDEN HALE GİRER. 02 MADDE NEDİR?? MADDE NEDİR?? Madde;kütlesi,hacmi ve eylemsizliği olan her şeydir Madde;kütlesi,hacmi ve eylemsizliği olan her.
ASİT YAĞMURLARI VE ETKİLERİ
ASİT YAĞMURLARI.
ANTAKYA HAYRETTİN ÖZKAN
DÜNYA NEREYE GİDİYOR. ORMANLAR YANIYOR!.... BUZULLAR ERİYOR!.... BUZULLAR ERİYOR!....
SINIF KURALLARIMIZ.
MUSTAFA KEMAL İLKÖĞRETİM OKULU
Çevremiz neden kirlenir?
KÜRESEL ISINMA NEDİR? Sanayi devriminden beri, özellikle fosil yakıtların yakılması, ormansızlaşma ve sanayi süreçleri gibi çeşitli.
ASİT YAĞMURU NEDİR ? Yağan yağmurun asidik özellik taşımasına asit yağmuru denir. Hava kirletici emisyonların en yaygın olanı kükürt- dioksit ( SO.
MADDE DÖNGÜLERİ. Madde Döngüleri Tüm canlılar dünyanın yüzeyinde ya da yüzeye çok yakın ince bir toprak katmanında yaşarlar ve güneş enerjisinin dışındaki.
MADDE DÖNGÜLERİ Dünyamızda maddeler bir döngü içindedir. Maddeler tekrar tekrar kullanılır. Böylece hayat devam eder,canlılar neslini devam ettirir. Madde.
Sel nedir ? Selin en sık rastlanan sebebi kuvvetli ve uzun süreli yağıştır. Günümüzde rastlanılan en yaygın sebep ise; kuvvetli yağmur fırtınalarında drenaj.
Elif ULUGUT Cansu UYSAL Meltem YILDIRIM Tuğçe Nur YILDIZ Gamze ÖZTÜRK
KÜRESEL ISINMA (DÜNYAMIZ YOK OLUYOR ! ).
Yaptığımız Anketin Sonuçları
KÜRESEL ISINMA. İÇİNDEKİLER: Küresel ısınma nedir? Sera etkisi nedir? Sera etkisinin zararları Küresel ısınmanın nedenleri Küresel ısınmanın beklenen.
ORGANİK TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİSİ. ORGANİK TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİSİ.
YENİLENEBİLİR ENERJİLER. HİÇ ELEKTRİKSİZ BİR DÜNYA DÜŞÜNDÜNÜZMÜ?

FEN BİLİMLERİ-6 ÜNİTE–6 MADDE VE ISI HALİM GÜNEŞ.
ASİT YAĞMURLARI. Asit Yağmuru Nedir O Asit yağmuru, asidik kimyasalların yağmur, kar, sis, çiy veya kuru parçacıklar halinde yeryüzüne düşmesine verilen.
MADDE DÖNGÜLERİ.
HAZIRLAYAN:TUĞÇE AYBEK
KÜRESEL ıSıNMA Sunan: M. Eren İÇİN. KÜRESEL ISINMA NEDİR? Küresel ısınma, atmosferde ve okyanuslarda yaşanan ısı artışı ve bunun yol açtığı iklim değişikliklerinin.
KÜRESEL ıSıNMA Sunan: M. Eren İÇİN KÜRESEL ISINMA NEDİR? Küresel ısınma, atmosferde ve okyanuslarda yaşanan ısı artışı ve bunun yol açtığı iklim değişikliklerinin.
KÜRESEL ıSıNMA Sunan: M. Eren İÇİN KÜRESEL ISINMA NEDİR? Küresel ısınma, atmosferde ve okyanuslarda yaşanan ısı artışı ve bunun yol açtığı iklim değişikliklerinin.
ASİT YAĞMURLARININ OLUŞUMU VE ZARARLARI. ASİT YAĞMURU NEDİR? Asit yağmurları, fosil yakıtların yakılmasıyla, sanayi tesislerinden, konutların ısıtılmasından.
YENİLENEBİLİR VE YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI Adı: Muhammed Ali Soyadı: BAYSOY Sınıfı: 6/C No: 93 Adı: Muhammed Ali Soyadı: BAYSOY Sınıfı: 6/C No: 93.
Sunum transkripti:

ŞİMDİDE KENDİMİZİ TANIMA ZAMANI…: LİDERİMİZ: 1-Sena BULUT VE BİZZZ: 1-Hilal KARAMANOĞLU 2-Şerife İNAN 3-Merve PİRE 4-Yağmur TAŞDEMİR 5-Sakine ÜNALDI 6-Melike YILDIZ 7-Hafize KASAP

1-Önce projeye katılacak ve gönüllü arkadaşlar seçildi 2-Öğretmenlerimiz bize yaşadığımız sorunların neler olduğunu sordular 3-Konuları tahtaya yazıp aralarından en önemlilerini oylama yaptık. 4-Matris yöntemiyle 4 konu arasından Küresel Isınma konusunu bulduk. 5-Grubumuzun adını ve sloganını belirledik 6-Daha sonra iki hafta boyunca Küresel Isınma ilgili bilgiler edindik. 7-Balık Kılçığı yönteminde sorun olarak “İklim Değişikliğini” belirledik. 8-Nedenleri beyin fırtınası yöntemiyle tahtaya yazdıktan sonra balığın kılçıklarını oluşturduk. Ana nedenler altında kök nedenleri topladık. YAPILACAK ÇALIŞMALAR:

Nedenler: İsimler: TACİZGASPKÜRESEL ISINMA LİSELERDE UYUŞTURUCU Merve PİRE4576 Hilal KARAMANOĞLU 3475 Yağmur TAŞDEMİR 5476 Sena BULUT3476 Melike YILDIZ3475 Hafize KASAP3475 Sakine ÜNALDI4376 Şerife İNAN4375 Derya GEZİCİ7435 Musab KIRCI2375 TOPLAM: PROBLEM KONUSU BELİRLEME MATRİS DİYAGRAMI:

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ GAZLAR YAPAY NEDENLER DOĞAL NEDENLER METAN SERA GAZLARI ISI ODASINA ETKİSİ EHİNA POZİSYON HAREKETLERİNE ETKİSİ SU BUHARI FOSİL YAKITLAR SMOG GÜNEŞ ETKİSİ KARBONDİOKSİT

Nedenler: İsimler: Yapay Nedenler Doğal NedenlerGazlar Merve PİRE347 Hilal KARAMANOĞLU 457 Yağmur TAŞDEMİR 567 Sena BULUT456 Melike YILDIZ357 Hafize KASAP467 Sakine ÜNALDI457 Şerife İNAN657 TOPLAM: ZARARLI ETKENLERLE NEDEN DÜNYAMIZI YOK EDİYORUZ?

Sonuç: Çözüm Önerileri: 2-Küresel ısınmanın getirebileceği zararlar hakkında STK’lar dan yardım alarak seminerler düzenleyebiliriz, 3-Fabrikadan çıkan zararlı gazların yok edilmesi için broşürler hazırlayabiliriz, 4-Küresel ısınmanın sonucu ortaya çıkacak olaylarda fotoğraflar bularak sokaklara asıp, zararlı madde kullanımını azaltabiliriz. 1-Çevremizdekileri bilinçlendirmek amacıyla yapılabilecek şeyler hakkında bir anket hazırlayıp dağıtabiliriz,