 Kalbin fonksiyonunu rahatça yapabilmesi için yeterli miktarda oksijene gereksinimi vardır. Kalbin dış yüzeyinde koroner denilen özel damarlarla kalbin.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Diyelim ki, mesai saati bitti ve siz de akşam 18:30 civarında, alışılmadık derecede zorlu bir iş gününün ardından (tabii ki tek başınıza) arabanıza binip.
Advertisements

HAYAT KURTARAN 15 İPUCU.
DS FA.EU.TE2 04.SNM.EG
BİLİNÇ BOZUKLUKLARINDA İLKYARDIM
SİGARA BİLGİLENDİRME AMAÇLI QUIZLER SERİSİ QUIZ 2 QUIZ’İ BAŞLAT
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
KANSER NEDİR ?.
ZARARLI ALIŞKANLIKLAR SEMİNERİNE HOŞ GELDİNİZ
HİPERTANSİF HASTAYA YAKLAŞIM
GERİLİM TİPİ BAŞ AĞRISI
Eğitim Şube Müdürlüğü Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü Y
HAYVAN ISIRMALARINDA İLKYARDIM
KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI SAĞLIK VE HIFZISSIHHA MÜDÜRLÜĞÜ.
Diyelim ki saat Zorlu geçen bir iş gününün ardından arabana bindin ve evin yolunu tuttun. Yalnızsın. Yorgun ve bitkinsin.
KALP DAMAR HASTALIKLARI
Hazırlayan:Yunus Başaran
KÖTÜ ALIŞKANLIKLAR bilgidagi.com.
HOŞGELDİNİZ. HOŞGELDİNİZ KALP-DAMAR SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI RİSKLERİNDEN KORUNMA.
SİGARA VE ALKOL.
KANSER NEDİR? Sağlık Slayt Arşivi:
Uzm. Dr. Suna SOYSAL DEÜ-SHMYO
Op. Dr. Mehmet Ali TUNÇBİLEK Kulak Burun Boğaz Uzmanı
KÜTAHYA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
MADDE BAĞIMLILIĞI BAĞIMLILIK:Bir maddenin belirgin bir etkiyi elde etmek için alınması sürecinde ortaya çıkan bedensel,ruhsal ya da sosyal sorunlara rağmen.
OKULDA DİABET (ORTAOKUL LİSE)
SOLUNUM SİSTEMİ 1.Solunum Nedir? 2.Solunum Organlarımız
06-12 OCAK VEREM HAFTASI HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
Verem SAVAŞ Haftası (1-7 OCAK).
MEVSİMSEL GRİP HASTALIĞI
UZ.DR.MUHAMMET HULUSİ SATILMIŞOĞLU
Grip ve Hijyen Alaplı Devlet Hastanesi Fatma KARAKUŞ AKIN
Yard. Doç. Dr. Özlem Solak AKÜ FTR AD
BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Şubesi Müdürlüğü
Sıcak su içmenin faydası .
HAYVAN ISIRMALARINDA İLKYARDIM
INFLUENZA.
MADDE BAĞIMLILIĞI VE ZARARLARI
RAKAMLAR ÜLKEMİZDE SİGARA BAĞIMLI SAYISI 17 MİLYON
BİLİNÇ BOZUKLUKLARINDA İLK YARDIM
Sigara içmeyenlerde kalp krizine rastlanması olasılığı sigara içenlere oranla önemli ölçüde azdır. Sigara içmiş olup ta bırakanlarda da kalp krizi ihtimali.
Göğüste kuvvetli ağrıda (kalp krizi şüphesi) ilkyardım uygulama
TRAFİK KAZASI VE İLKYARDIM. YIL KAZA YARALI ÖLÜ
Şişmanlığın Ortaya Çıkış Nedenleri ve Sağlık Üzerinde Etkileri.
Günün konusu Sigara. Günün konusu Sigara 1 Ağızda sigara…
T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Tüberküloz Daire Başkanlığı VEREM HASTALIĞI.
Mustafa Kemal Paşa Ortaokulu Şubat Karbon monoksit gazı; doğal gaz, gaz yağı, benzin, tüp gazı, kömür ve odun gibi yapısında Karbon bulunan yakıtların.
Kanser Nedir? Nasıl Önlenir?.
Göğüs Ağrılı Hastaya Yaklaşım. AMAÇLAR Göğüs ağrılı hastanın tanınması Göğüs ağrısı sonucu oluşan belirti ve bulguların ayırt edici özellikleri Miyokard.
Bilinç Bozuklukları Bölüm 8.
KALP DAMAR HASTALIKLARI  Kalp ve damarların yapısında meydana gelebilen bir bozukluk sonucu kalp ve damar hastalıkları oluşur. Bunların en önemlisi, kalpteki.
Bursa Sağlık Müdürlüğü İletişim Merkezi Dr.Halenur ALKOÇLAR
Sigara, Alkol ve Madde Bağımlılığı Rehberlik ve Tarama Programı Birinci Basamak Sağlık Hizmetlerinde Alkol ve Madde Kullanımına Yönelik KISA MÜDAHALE.
DOMUZ GRİBİ BİLGİLENDİRME SUNUSU. 'H1N1 virüsü' neden domuz gribi olarak adlandırılıyor? Bu virüse 'domuz gribi' denmesinin nedeni, domuzlar arasında.
MEME KANSERİ CANAN ZENGİN
HİPERTANSİF HASTAYA YAKLAŞIM
Sunum Planı Çocuklarda görülen kanserler Görülme sıklıkları Nedenleri
SAĞLIK BAKANLIĞI VEREM SAVAŞI DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Pediatrik kardiyolojide sık görülen sorunlar
İNSAN ANATOMİSİ VE FİZYOLOJİSİ
MEVSİMSEL GRİP HASTALIĞI
Teknolojinin zararları ve faydaları. Teknolojinin faydaları 1.Teknoloji sayesinde bilgi alışveriş kolaylaştı. Dünyanın öteki ucunda gerçekleşen bir olaydan.
SOL KALP YETMEZLİĞİ Stj.Dr.Tayfun Özdemir. Sol kalp yetmezliği (Akut Kalp Yetmezliği) Nedir? Sol ventrikül, arterial kanı kullanılmak üzere vücuda gönderir.
Sağlık Slaytları
İnt.dr.Emrah patat ktü tıp fakültesi aile hekimliği stajı
KALP KRIZI KALP KRIZI NEDIR, BELIRTILERI NELERDIR, NEDENLER İ NELERD İ R, TEDAV İ S İ NED İ R/NELERD İ R?
Diyelim ki, mesai saati bitti ve siz de akşam 18:30 civarında, alışılmadık derecede zorlu bir iş gününün ardından (tabii ki tek başınıza) arabanıza binip.
YETİŞKİNLERDE TEMEL YAŞAM DESTEĞİ PRM.KÜBRA NUR DEMİRCİ.
Sunum transkripti:

 Kalbin fonksiyonunu rahatça yapabilmesi için yeterli miktarda oksijene gereksinimi vardır. Kalbin dış yüzeyinde koroner denilen özel damarlarla kalbin oksijen gereksinimi karşılanır. bu damarlardaki oluşabilecek bazı yapısal bozukluklardan dolayı yirmi dakikadan uzun süre kan ve oksijen alamazsa kalp adelesi ölmeye başlar. Bu olaya KALP KRİZİ (miyokard infarktüsü) denir.

 Başlıca belirti göğsünüzde hissedeceğiniz kuvvetli bir sıkışma duygusudur. Bazıları ağrıyı “bıçak girmesi” ya da “yanma hissi” olarak tarif eder. Genellikle ağrı 30 dakikanın üzerinde devam eder hatta saatlerce sürebilir. Genellikle bu ağrı pozisyonla değişmez ve sıklıkla sol kola doğru yayılır. Yayılma yukarıya, çeneye ve dişlere doğru olabilir.

 Bazen ağrıya ek olarak hazımsızlık, bulantı ve kusma, halsizlik, ağız kuruması, öksürük olabilir.  Yaşlı ve şeker hastalığı olanlarda bazen ağrı hissi olmaksızın sadece nefes darlığı, çarpıntı ve hazımsızlık kalp krizinin bütün belirtileri olabilir.

 Şişmanlar  Hipertansifler  Erkekler  Sigara içenler  Akciğer Hastalığı olanlar  Kan yağları ( özellikle kolesterolü ) yüksek olanlar.  Stresli yaşantısı olanlar  Hareketsiz Yaşantısı Olanlar  Bilinen koroner arter hastalığı olanlar.  Şeker Hastalığı Olanlar  Yüksek kan değerlerine sahip olanlar  Hormon kullananlar  Ailede kalp hastalığı hikâyesi bulunanlar

Kalp krizini düşündüren ağrınız olursa aşağıdaki uygulamaları yapmanız önerilir : Paniğe kapılmayın, Eğer yalnız değilseniz hemen uzanın,

En yakın AMBULANS sistemini arayın ve durumu bildirin, Eğer yakınınızda size ACİL HEKİMİ ile hızla ulaşabilecek bir ambulans sistemi yoksa yakınlarınızdan sizi yürütmeden en yakın hastaneye ulaştırmalarını isteyin

 Belirli sağlık önlemlerine dikkat edilir ve sağlık içinde yaşamanın gerekleri alışkanlık haline getirilirse aile içinde büyük, küçük herkesin bundan yararlanacağı tabiidir. Özellikle çocuklara erken yaşlardan itibaren sağlıklı beslenme ve yaşama alışkanlıklarının kazandırılması onlara uzun ve sağlıklı bir ömür hazırlayacaktır.