Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Diyelim ki saat 17.00 Zorlu geçen bir iş gününün ardından arabana bindin ve evin yolunu tuttun. Yalnızsın. Yorgun ve bitkinsin.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Diyelim ki saat 17.00 Zorlu geçen bir iş gününün ardından arabana bindin ve evin yolunu tuttun. Yalnızsın. Yorgun ve bitkinsin."— Sunum transkripti:

1

2 Diyelim ki saat 17.00 Zorlu geçen bir iş gününün ardından arabana bindin ve evin yolunu tuttun. Yalnızsın. Yorgun ve bitkinsin.

3 Stresli ve gerginsin …. Birden göğsünde batıcı bir ağrı hissediyorsun, ağrı koluna ve yüzüne doğru yayılıyor. En yakın hastaneye sadece 5 Km uzaktasın, ama bu ağrıya oraya kadar dayanabileceğinden emin değilsin.

4 BU DURUMDA NE YAPABİLİRSİN??? İlkyardım kursuna katılmıştın, böyle bir durumda başkasına nasıl yardım edilebileceği öğretilmişti ancak kendine nasıl yardım edebileceğin konusunda hiç kimse herhangi bir şey söylememişti !!!

5 Kişi yalnız başına iken Geçirmekte olduğu kalp krizini nasıl atlatabilir? İnsanların çoğunluğu kalp krizi geçirirken yalnızdır. Ve kişi bilincini kaybedene kadar 10 saniye geçer. Bu süre içinde kendizie yardım edebilirsiniz. NE YAPILABİLİR YAPILABİLİR ??

6 CEVAP: TELAŞLANMAYIN! Hemen olabildiğince güçlü öksürün ve mümkünse olabildiğince öksürmeye devam edin. Öksürmeden önce DERİN BİR NEFES ALIN. Bu öksürük ciğerlerinizin derinlerindeki balgamı dışarı atmak istercesine derin ve güçlü olmalıdır. Derin nefes alma ve öksürme süreçleri her 2 saniyede bir tekrarlanmalıdır. Ta ki kalbinizde rahatlık hissedene kadar ya da kenara çekmiş olduğunuz arabanıza bir yardım gelene kadar.

7 OLABİLDİĞİNCE DERİN NEFES ALDIĞINIZDA AKCİĞERLERİNİZE BOL MİKTARDA OKSİJEN DOLACAKTIR. OLABİLDİĞİNCE DERİN ÖKSÜRDÜĞÜNÜZDE İSE, KALBE BASINÇ OLACAĞINDAN DOLAŞIMIN DEVAMI SAĞLANACAKTIR. ÖKSÜRÜRKEN YARDIM İSTEYEBİLİRSENİZ HASTANEYE ULAŞIMINIZ KOLAYLAŞACAKTIR. ARTICLE PUBLISHED ON N.º 240 OF JOURNAL OF GENERAL HOSPITAL ROCHESTER


"Diyelim ki saat 17.00 Zorlu geçen bir iş gününün ardından arabana bindin ve evin yolunu tuttun. Yalnızsın. Yorgun ve bitkinsin." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları