OSMANLI DEVLETİ KURULUŞ DÖNEMİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bunun sebepleri nelerdir?
Advertisements

1.
OSMAN GAZİ OSMAN BEY.
 BAŞKENTİ-KONSTANTİNOPOLİS  RESMİ DİLİ-LATİNCE  DİNİ-391 yılına kadar Antik Roma Dini, Sonra Ortodoks Hristiyanlığı ve Hristiyanlık  YÖNETİM-OTOKRASİ.
…Tarih Kainatın Vicdanıdır...
1. KAZANIM: Türkiye Selçukları döneminde Türklerin siyasal mücadeleleri ve kültürel faaliyetlerinin, Anadolu’nun Türkleşme sürecine katkılarını değerlendirir.
1.
OSMANLI KURULUŞ DEVRİ ( )
KURULUŞ ÖNCESİ GENEL DURUM
OSMANLI DEVLETİ ( KURULUŞ DÖNEMİ )
HAZIRLAYANLAR ERTUGRUL TAŞDEMİR HAKAN PARLAK MEHMET ERGİN
TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK 1.KONU ANADOLU’NUN TÜRK YURDU OLMASI
Osmanlı Devleti’nin Kuruluşu
Ertuğrul Gazi oğlu.Osmanlı İmparatorluğunun kurucusu.
İstanbul’un fethi İstanbul'un Fethi, 29 Mayıs 1453'te, şehri günlerdir kuşatan Osmanlı ordusunun, şimdi İstanbul olarak bilinen, o.
TÜRK TARİHİNE YOLCULUK
ANADOLU TÜRK BEYLİKLERİ H.N.Y.
OSMANLI DEVLETİ KURULUŞ
Osmanlı İmparatorluğu
Sosyal Bilgiler BEYLİKLER DÖNEMİ
OSMANLI DEVLETİ.
OSMANLI KURULUŞ DÖNEMİ ( )
EMEVİLER DÖNEMİ ( ).
İSTANBUL’UN FETHİ Recep BOZKURT SLAYTIMIZ SESLİDİR.
HAÇLI SEFERLERİ.
,.
10.SINIF KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN DÖNEMİ
BÜYÜK SELÇUKLU DEVLETİ
ANADOLU’DA KURULAN İLK TÜRK BEYLİKLERİ
Sosyal Bilgiler BEYLİKTEN DEVLETE
İSTANBUL’ UN FETHİ.
Dursun Fakîh Karaman’da doğmuş ve Osmanlı Devleti’nin kuruluşuna şahitlik etmiş bir Türk âlimidir. Şeyh Edebalı’nın öğrencisi olup,
BÜYÜK SELÇUKLU DEVLETİ( )
Abbasi Tarihi Berat Köse.
FERHAT PAŞA- İRAN BUCAŞ- LEHİSTAN İRAN
Kazanım 2. Kanıtlara dayanarak Osmanlı Devleti'nin siyasi güç olarak ortaya çıkışını etkileyen faktörleri açıklar.
Büyük selçuklu devletİ
TÜRK TARİHİ Anadolu'ya İlk Türk Akınları Malazgirt Savaşı
ANADOLUNUN TÜRK YURDU OLMASI
İLK MÜSLÜMAN TÜRK DEVLETLERİ İLE İLGİLİ BİLGİLER
ARDA KIRTASİYE. Orhan Gazi 1281 yılında doğdu. Annesi Malhun Hatun, babası Osman gazidir yılında 45 yaşında iken Osmanlı tahtına oturdu. Kardeşi.
ÜNİTE: TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK KONU: OSMANLIDA BİR MERKEZ
OSMANLI TARİHİ KURULUŞ DEVRİ ( ).
Türklerin Yeni Yurdu Anadolu
5.HAFTA ANADOLU’NUN TÜRK YURDU OLMASI 1. 2 Doğu ile Batrı arasında doğal bir köprü görünümünde olan Anadolu, coğrafi konumu, iklimi ve doğal güzellikleriyle.
SOSYAL BILGILER 3.ÜNİTE.  Anadolu daki ilk akınlar 4.yy hunlar ve 6.yy sibirler tarafından yapılmıştır. Ancak bu 2 türk boyunun amacı Anadolu ya yerleşmek.
Türkiye Selçuklu Devleti, Ne zaman ve Nasıl Kuruldu?
TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK / Anadolu’nun Türk Yurdu Oluşu
OSMANLI DEVLETİ’NİN KURULUŞU
TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK / OSMANLI DEVLETİ’NİN KURULUŞU
OSMANLI TARİHİ KURULUŞ DEVRİ
TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK / ANADOLU’NUN TÜRK YURDU OLUŞU / Anadolu Beylikleri Dönemi
OSMANLI DEVLETİ’NİN KURULUŞU
Bir soru Bir cevap BİLGİ YARIŞMASI
MALAZGİRT SAVAŞI’NDAN SONRA ANADOLU DA
( ) Şehzadeler padişah olabilmek için kardeşlerini öldürebilirlerdi.
TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK / OSMANLI DEVLETİ’NİN KURULUŞU / Osmanlı Devleti’nin Hızlı Yükselme Sebepleri.
375’te Kavimler göçü sonucu Roma İmparatorluğunun ikiye ayrılması sonucu İstanbul’da kurulmustur. Bizanslılar, Yunan ve Helenizm kültürüyle yoğrulmuş,
Büyük Selçuklu Devleti Kaan Tuvanç 7/D 219. Kurulduğu Yer: Horasan. Kurucusu: Tuğrul Bey. * Selçuklular, Oğuzların Üçok kolunun Kınık boyundandır. * Büyük.
YARARLANILAN KAYNAK SOSYAL BİLGİLER DEV PAYLAŞIM ORTAMI
O S M A N L I D E V L E T İ Beylikten Devlete
SELÇUKLU DEVLETİ SİYASÎ TARİH
Büyük Selçuklu Devleti. Büyük Selçuklu Devleti 1037 yılında Devlet haline gelerek bağımsızlığını ilan etmiş, Bağdat kentini başkent yaparak önce Mezopotamya,
OSMANLI DEVLETİ Osman Gazi’nin Oğluna Şiirle Vasiyeti... Gölün kerestesi ile Çar solup, ‘’Hay!’’ de çeriye Bir yeni şehrü Pazar eyle, Dil geçidini.
Osmanlı devleti ordu teşkilatında kendinden önce kurulmuş olan Türk-islam devletlerini örnek almıştır. osmanlı devleti fetih politikası üzerine kurulmuş.
BÜYÜK SELÇUKLU DEVLETİ( ) SEDAT ALTAŞ. Oğuz Türkleri ve Oğuz Adının Anlamı Oğuz: Ok+u+z “Oklar; boylar” anlamına gelir. Oğuz Kağan Destanı'na.
OSMANLI DEVLETİ’NİN KURULUŞ DÖNEMİ HAZIRLAYAN : HASAN BASRİ POLAT
BEK İ R TALHA DASDEM İ R. Şehrimiz ilk çağlardan beri isim değişikliği göstermektedir. Sırasıyla isimler şunlardır; Olbia, Astakos, Nicomedia, İznikmid,
1)- Bursa alındı(1326) 2)- Maltepe (Palekanon) Savaşı (1329) yapıldı. 3)- İznik ve Kocaeli fethedildi. 4)- Karesioğulları Beyliği Osmanlılara katıldı.
OSMANLI KURULUŞ.  Osmanlı Devleti’nin Doğuşu  Malazgirt Savaşı’ndan sonra birçok Türk boyu ile beraber Anadolu’ya gelen Kayılar, Türkiye  Selçuklu.
Sunum transkripti:

OSMANLI DEVLETİ KURULUŞ DÖNEMİ

OSMANLI DEVLETİ

Osmanlı Devleti , Oğuzların Kayı boyuna mensup , Ertuğrul Gazi yönetimindeki bir aşiretten, sınırları bir dönem 16 milyon kilometrekareye ulaşan ve 623 yıl hüküm süren bir imparatorluktur. Resmi kuruluş yılı 1299 kabul edilir ve kurucusu Osman Bey’dir.

Ertuğrul Gazi Osman Gazi Orhan Gazi

OSMAN GAZİ

İlk zaferini Bizanslı tekfurlara karşı 1302 Bafeon savaşında almıştır İlk zaferini Bizanslı tekfurlara karşı 1302 Bafeon savaşında almıştır. 1326 yılına kadar kuşatmalarda ordunun başında bulunmuştur. 1326 da Bursa ‘nın kuşatılması esnasında rahatsızlanmış ve komutaya oğlu Orhan Bey geçmiştir. Ardından Orhan Bey Aynı yıl Bursa fethedilip başkent yapılmıştır. Orhan Bey devlet teşkilatlanması için çalışmalarda bulunmuştur ve beyliği fetihler ve bu çalışmalar sonucunda devlet yapmıştır.

ORHAN GAZİ

Orhan Bey, Bursa dışında İznik ( Hristiyanlar için dini ve ticari önem taşır.) ve İzmit (liman şehri) gibi önemli fetihlerde de bulunmuştur ve 1337 yılına gelindiğinde Bizans devletinin önemli yerleri elinden gitmiştir.

Osmanlı Devletinin kuruluşunda ve hızlı gelişiminde etkili olan bir diğer faktör ise ahi şeyhlerinin desteğinin oluşu çünkü ahilik o dönemde çok önemli bir destek kaynağı idi hem sosyal hem siyasal olarak. Osman Gazi şeyh Edebali’nin kızı Bala hatun ile evlidir. Bu akrabalık bağıda kuruluş döneminde devletin gelişmesinde büyük rol oynamıştır.

Şeyh Edebali

Özetleyecek olursak ; Osmanlı Devletinin kısa sürede gelişmesinde ; Osmanlı Devletinin Batıya sefer yapması , Bizansın zayıf olması, Ahilerin desteği etkilidir.

Hazırlayan ve Düzenleyen Oğuz Kaan Kıroğlu Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Örgün Öğretim 3 /B Kaynakça : www.maveraunnehir.com/ google görseller.