Türkler Arasında İslam’ ın Yayılmasında Etkili Olan Bazı Şahsiyetler

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1. Türklerin Müslüman Oluşu
Advertisements

AHMET YESEVİ ve DİVAN-I HİKMET
Hz.Ali Dönemi ( ).
6. ÜNİTE İSLAMİYET VE TÜRKLER.
İSLAMİYET VE TÜRKLER TÜRKLERİN İSLAMİYETİ KABUL SÜRECİ
2 dakikada hep beraber tus birikimi yapalım
İslâm Düşüncesinde Yorum Farklılıklarının Sebepleri
İlköğretim DKAB Dersi 6. Sınıf 6. Ünite Sunusu
ZAMANI ÖĞRENELİM.
AYŞE BAYRAKTUTAN DİKAB 1. GRUP.
Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Dersi 9. Sınıf 7. Ünite
AHMET YESEVİ ve DİVAN-I HİKMET
Karahanlılar’da Eğitim Kurumları Ve Özellikleri
İstanbul’un fethi İstanbul'un Fethi, 29 Mayıs 1453'te, şehri günlerdir kuşatan Osmanlı ordusunun, şimdi İstanbul olarak bilinen, o.
HANBELİ MEZHEBİ İmam-ı Hanbel (Ahmed bin hanbel)'in kendi usulüne göre şer'i deliller çıkardığı hükümlere ve gösterdiği yola Hanbeli Mezhebi denir. Ehl-i.
ANADOLU BİLGELERİNİN AHLAK ANLAYIŞI
KAVRAM VE BİLGİ HARİTASI HAZIRLAMA 7. SINIF
TÜPRAŞ 50.YIL ANADOLU LİSESİ
BİREYSEL VE SOSYAL SORUMLULUK SAHİBİ OLMAK
Ünlü Türk Matematikçilerden Bazıları
Anadolu’da “Beylikler Dönemi’nde (13. yy.) yaşamıştır. Kesin olmamakla birlikte ailesiyle Belh şehrinden Akşehir’e gelmişlerdir. Babası Şeyh Hasan Paşa’dır.
MEZHEPLER.
Türklerin İslam Medeniyetine Katkıları
Türklerin Bilime Katkıları
Yunus Emre:  Yunus Emre (d Sarayköy, Mihalıçcık, Eskişehir - ö. 1321), Anadolu'da Türkçe şiirin öncüsü mutasavvıf ve filozof, Anadolu'da yaşamış.
Mâtürîdî (Arapça: الماتريدي‎) ya da tam adıyla Ebu Mansur Muhammed bin Muhammed bin Mahmûd el-Mâtürîdî es-Semerkandî, Hanefi mezhebinden olanların itikad.
İslam dininin ilk dönemlerinde Müslümanlar sade bir hayat yaşıyorlardı
Yesevîlik.
Hacı Bektaş Veli.
İslam Hz.Muhammed (s.a.v) Allah c.c. Kuran-ı Kerim M.S. 6. yy'da Hilal
İTİKADÎ MEZHEPLER İslam dininin ilk dönemlerinde Müslümanlar arasında itikadi konularda herhangi bir şüphe ve farklı düşünce bulunmuyordu.
AHİLİK KÜLTÜRÜ HAFTASI ( EKİM)
Ebu Hanife. Ebû Hanîfe (M. 699/Hicrî /Hicrî 148)[1Ebû Hanîfetu'l-Nu’man), Tam adı:, Nu`mān ibn Thābit ibn Zūṭā ibn Merzubān);
Hicri Dördüncü ve Beşinci Asırlar
ZAMANI ÖĞRENELİM.
Son Dönem -devam 10. Ders.
Hazırlayan:Ömer Faruk Şahin
Son Dönem -devam 11. Ders.
Ali er-Rıza: .
ŞÎA’DA FIRKALAR ve İMAMLAR
BİLGİ YARIŞMASI A Grubu B Grubu C Grubu D Grubu.
TÜRK İSLÂM DEVLETLERİ Türklerin İslam'la Tanışma Süreçleri
Ahi Evran.
D İ VAN-I H İ KMET EDEBıYAT PROJE ÖDEVI. DIVAN- ı HIKMET NEDIR ? K ı SACA TAN ı YAL ı M -> Ahmed Yesevi’nin söyledigi “hikmet” adlı siirleri bir araya.
BİLİM ADAMLARI Ceren Iramk DURMAZ 8.
AHİ EVRAN `IN HAYATI.
ALİ EL RIZA AHMET YESEVİ
Uzun vadeli kredilerin döviz kompozisyonu
Uzun vadeli kredilerin döviz kompozisyonu
2010 TAKVİMİ İYİ SENELER.
Neymar Gururla Sunar……..
YUNUS EMRE MATÜRİDİ.
 Uzun adı Nasir üd-din EbüI- Hakäyik Mahmud El Hoy’dur.  Ancak bir gün herkesin korktuğu bir yılanın onu görünce uysallaşması sonucunda kendisine.
Türkler Arasında Etkili Olan Bazı Şahsiyetler
YUNUS EMRE HAYATI.
Mâtürîdiyye İsimlendirme Tarihçe Görüşleri
Türklerin Bilime Katkıları
İslam dininde, fıkıh yani İslam hukuku konusunda anlayış, metod ve uygulama açısından farklı düşüncelere sahip mezhepler bulunur.Bu mezheplerin başlıcaları.
MEZHEPLER (5 MEZHEP) Hamza Solak. HANEFI MEZHEBI  Hanefi mezhebi, (Arapça: الحنفية veya المذهب الحنفي) İslam dininin sünni fıkıh mezheplerinden biri.
 Ahmed Yesevi, İslamiyet’in Türkler arasında yayılmasında önemli bir rol oynamış olan, büyük alim ve sufilerden; Türk illerinin manevi hayatında, asırlar.
ÜTOPYALAR Ahmet Taşer 11-A Ütopya Ne Demektir ? Ütopya, aslında olmayan, tasarlanmış olan ideal toplum ve devlet şekli anlamı taşır. Ütopyalar,
İslam kültür ve medeniyetinde yönetim anlayışının esasları.
6. ÜNİTE İSLAMİYET VE TÜRKLER.
ABBÂSÎLER-KÜLTÜR VE MEDENİYET I
SÂMERRÂ DÖNEMİ ( / ).
Ocak 2010 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR 1 2 3
HAZIRLAYAN:Ö.ENSAR DURMUS İSLAM DÜŞÜNCESİNDE YORUM.
 İslam dininde gönülden bir bağlılıkla kesin olarak inanılması gereken esaslar vardır. Din anlayışı ve yorumu ne olursa olsun, İslam tarihi boyunca Müslümanlar.
MERAK, İLMİN HOCASIDIR..
Sunum transkripti:

Türkler Arasında İslam’ ın Yayılmasında Etkili Olan Bazı Şahsiyetler

EBU HANİFE Ebu Hanife Ebu Hanife, Tam adı:; İslam dininin dört fıkıh mezhebinden birisi olan Hanefi mezhebinin kurucusu ve Sünni fıkhının en büyük üstadı sayılan İslam fıkıh ve hadis bilgini. Doğum: MS 05 Eylül 699, Kufe Irak Ölüm: MS 14 Haziran 767, Bağdat, Irak Ebeveynleri: Thabit bin Zuta Kitaplar: El-Fıkhu’ l-Ekber

AHMET YESEVİ AHMET YESEVİ Ahmet Yesevi ya da Ata Yesevi, Türk mutasavvıf ve şair. Tarihte bilinen ilk büyük Türk mutasavvıfı ünvanını taşır. Tam adı: Ahmed bin İbrâhim bin İlyâs Yesevî idi.  Doğum: 1093, Savram Ölüm: 1166, Türkistan, Kazakistan Defin tarihi ve yeri: Hoca Ahmet Yesevi türbesi, Türkistan, Kazakistan ebeveynleri:  Shaikh ibrahim Kitaplar: Hayatı, fikirleri ve hikmetleri, diğer.

MATURİDİ Bugünkü Özbekistan'ın Semerkant şehri yakınındaki Matürid köyünde doğmuştur. Matüridî'nin asıl adı 'Ebû Mansur Muhammed bin Mahmud el-Hanefî Alemü’l Hüda el-Mütekellim el-Matürîdî es-Semerkandî'dir. Türk kültür muhitinde yetişen ve en çok Türkler arasında isim olarak bilinen fakat görüşleri kısmen de olsa ihmal edilen Türk din bilginidir. Doğum:MS 853, Semerkant, Özbekistan Ölüm:MS 944, Semerkant, Özbekistan

ALİ ER-RIZA Ali er-Rıza, tam ismi Ali ibn Musa ibn-i Cafer, İslam peygamberi Muhammed'in yedinci göbekten torunudur. Doğum:MS 01 Ocak 766, Medine Ölüm:MS 26 Mayıs 819, Tus Ebeveynleri:Musa el-Kazım, Ummul Banin Jajmah Çocukları: Muhammed el-Cevad Kardeşleri:Fatimah bint Musa, Mohammad ibn Musa, diğer

AH-İ EVREN Ahi Evren veya Ahi Evran,; Ahiliğin kurucusu sayılan debbağların piri, 32 çeşit esnaf ve sanatkârın lideri, Türk filozof. Doğum: Aralık 1169, Hoy, İran Ölüm: 1 Nisan 1261, Kırşehir