Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 Uzun adı Nasir üd-din EbüI- Hakäyik Mahmud El Hoy’dur.  Ancak bir gün herkesin korktuğu bir yılanın onu görünce uysallaşması sonucunda kendisine.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " Uzun adı Nasir üd-din EbüI- Hakäyik Mahmud El Hoy’dur.  Ancak bir gün herkesin korktuğu bir yılanın onu görünce uysallaşması sonucunda kendisine."— Sunum transkripti:

1

2

3  Uzun adı Nasir üd-din EbüI- Hakäyik Mahmud El Hoy’dur.  Ancak bir gün herkesin korktuğu bir yılanın onu görünce uysallaşması sonucunda kendisine Evran lakabı verilmiştir.

4  Osmanlı Devleti’nin gelişiminde önemli bir pay sahibi olan Ahi Evran 93 yaşında vefat etti.  Hayatını kazanmak için zanaat öğrenmiş ve bunları Anadolu’da gezdiği yerlerde insanlara öğretmişti.  Nefse düşman, akla yakın ve faziletli bir kişiydi. Zanaat*marangozluk, demircilik, kuyumculuk, terzilik gibi meslek olarak yapılan ve pek çok dalları bulunan, deneyim ve ustalık gerektiren iş.

5


" Uzun adı Nasir üd-din EbüI- Hakäyik Mahmud El Hoy’dur.  Ancak bir gün herkesin korktuğu bir yılanın onu görünce uysallaşması sonucunda kendisine." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları