ÇOCUKLARDA MAHREMİYET EĞİTİMİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
A TEMASI OKUL HEYECANIM
Advertisements

Kedilerin görevleri 1.
ÇOCUK ve REKLAM Araştırma sonuçlarına göre Batı ülkelerinde her çocuk, yılda ortalama 900 saat televizyon başında kalıyor ve bu süre içinde de en az 10.
EVİMİ VE AİLEMİ SEVİYORUM
EĞİTİM BAŞARISINI ARTTIRMADA ANNE BABANIN ROLÜ
SAYGI SORUMLULUK ÖZGÜVEN YARDIMSEVERLİK
HAYIR DEMEYİ ÖĞRENME.
HİJYEN VE SAĞLIKLI YAŞAM
SORUMLULUK NEDİR?.
KAZANIMLAR : 1. Sevmenin ve sevilmenin bir ihtiyaç olduğunu fark eder.
4. SINIF II. ÜNİTE: TEMİZ OLALIM
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …. Çocuklarımızı çok severken kişisel isteklerimizin, beklentilerimizin onlar için belki de aşırı bir yük olacağını.
GELİŞİM PİSKOLOJİSİ.
ÖZENLİ KULLANIM Hazırlayan NEHİR OR 1 / C.
KADIN Bir kadın çocuktur aslında..   Çocuk gibi davranmayı sever.   Erkeğin kendisine bir çocuğa gösterdiği şefkati göstermesini ister. Bir çocuğu.
OKUL KURALLARIMIZ.  Okul işleyişi,eğitimin kesintiye uğramaması,çocuğumuzun grubuna ve öğretmenine daha kolay ve çabuk uyum sağlaması açısından aşağıda.
BU 2 RESİMDEN HANGİSİ OLMAK İSTERDİNİZ??? ÖĞRETMENLERİM VE ARKADAŞLARIM ARASINDA OKULDA ÖĞRETMENLERİM VE ARKADAŞLARIM ARASINDA EN ÇOK SEVİLEN ÖĞRENCİ.
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …
ANNE BABA TUTUMLARI Karatay Rehberlik ve Araştırma Merkezi.
YEDİEYLÜL İLKOKULU Kişisel Sınırlarımız
Kendimizi Koruma Yolları ve Güvenli Yaşam
İNSANIN PAYLAŞMA VE YARDIMLAŞMA İHTİYACI
ÇOCUKLARIMIZ Çocuklar sizin çocuklarınız değil,
VELİLERE SEMİNER.
OLUMLU DİSİPLİN YÖNTEMLERİ
EĞİTİMDE AİLENİN ÖNEMİ
AİLEDE SAYGI.
ÇOCUKLARA MAHREMİYET BİLİNCİ KAZANDIRMA
ÇOCUK İHMALİ ve İSTİSMARI
Çocuklarda mahremiyet eğitimi
MAHREMİYET EĞİTİMİ Hatice ARAN Rehber Öğretmen
Başkalarına Zarar Vermek- Kul Hakkı
KARTAL ATATÜRK İLKOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ
ALAN TERCİHLERİ VE MESLEK SEÇİMİ
Çevre Temizliği Sudenur TAŞTEKİN.
MİSAFİRLİKTENEZAKET ve GÖRGÜ KURALLARI
ÇOCUKTA CİNSEL GELİŞİM VE SAĞLIKLI BESLENME
ÇOCUKLARDA CİNSEL EĞİTİM
Büyüklere Saygı, Küçüklere Sevgi Göstermek
DR.CEMİL KARSLIGİL İLKOKULU PSİKOLOJİK DANIŞMAN VE REHBER ÖĞRETMENLERİ
BENİM GÜZEL EVİM.
Kiraz Aldım UYGUN BİR ORTAM MI?.
İnsan ve sorumluluk Bu dünyayı ayakta tutmamız için sorumluluklarımızı yerine getirmemiz gerekmektedir.
ÇOCUKLARDA CİNSEL GELİŞİM
ÇOCUKLARDA MAHREMİYET BİLİNCİNİ KAZANDIRACAK YÖNTEMLER.
Tehlike nedir?.
ATA İLKOKULU 1/A SINIFI BİRİNCİ DÖNEM 1. VELİ TOPLANTISI
Özellikle son yıllarda çocuklara yönelik şiddet ve cinsel suiistimaller korkunç boyutlara ulaştı. Neredeyse her gün haber bültenlerinde, sosyal medyada.
servet akaydın ortaokulu rehberlikservisi
AKLIMI SEVEYİM Hikmet SIRMA. Evimiz anne, baba, kardeş ve diğer yakınlarımızla birlikte içinde yaşadığımız, bizi her türlü tehlikeden koruyan yuvamızdır.
Kötü dokunmalara örnekler Kötü dokunmalara örnekler.
YENİ KARDEŞ DÜNYAYA GELDİĞİNDE... UYUM SÜRECİNİ KOLAYLAŞTIRAN 23 YOL
EĞİTİM BAŞARISINI ARTTIRMADA ANNE BABANIN ROLÜ
Kötü Alışkanlık ve Davranışlardan Korunma Yolları
ÇOCUK İHMALİ VE İSTİSMARI
Bedenim Bana Aittir SAMSUNRAM.
ÇOCUKLARA MAHREMİYET BİLİNCİ KAZANDIRMA
Çocuklarda mahremiyet eğitimi
CİNSEL İSTİSMARI ÖNLEME VE KİŞİSEL SINIRLAR
Mahremiyet.
ÇOCUKLARA MAHREMİYET BİLİNCİ KAZANDIRMA. “Ey Rabbimiz! Eşlerimizi ve çocuklarımızı bize göz aydınlığı kıl ve bizi Allah’a karşı gelmekten sakınanlara.
Çocuklarda Mahremiyet Eğitimi
Çocuklarda mahremiyet eğitimi
ÇOCUKLARDA MAHREMİYET EĞİTİMİ 1. Duyguları İfade etme 2
İNSAN İLİŞKİLERİNİ DÜZENLEYEN KURALLAR
BİLİNÇLİ ÇOCUKLAR. YENİŞEHİR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ‘YENİŞEHİR RAM SENİNLE’ PROJESİ.
ÇOCUKLARA MAHREMİYET BİLİNCİ KAZANDIRMA
Haklarımı Biliyorum Vücudumu Koruyorum
YENİ KARDEŞ DÜNYAYA GELDİĞİNDE... ÇOCUĞUN UYUM SÜRECİNİ KOLAYLAŞTIRAN 23 YOL KARDEŞ İLİŞKİLERİ YAZI DİZİSİ - 2 Davranış Bilimleri Uzmanı ve Çocuk Gelişimci.
EVİMİZ VE AİLEMİZ Bekleriz….
Sunum transkripti:

ÇOCUKLARDA MAHREMİYET EĞİTİMİ

MAHREMİYET EĞİTİMİ NEDİR ? Çocukların kendisinin ve diğer insanları özelinin/özel alanının farkına varması, sosyal hayatın içinde kendi özel alanını koruması, diğer insanların özeline saygı duyması, kendisi ile çevresi arasında sağlıklı sınırlar koymasıdır.

ÇOCUKLARDA MAHREMİYET EĞİTİMİ NASIL OLMALI?

Özel Alanı Tanımlama-"Dokunulması yasak olan yerlerim" Göğsümüz Bacaklarımızın arası Arkamız yani popomuz Dudaklarımız Bu alanları başkalarından gizlenmeli ve anne-baba ve doktorlar dışında bu bölgeye kimsenin dokunmaması gerekiyor. Bu özel alanları başkalarına dokundurmamalıyız. Akrabalarımız, yakınlarımız tarafından özel yerlerimiz dokunularak, öperek, vurarak sevmelerine izin vermemeliyiz

Başkalarının Önünde Kıyafetlerimizi Değiştirilmemeli Daha küçük” diye düşünerek ailemiz iç çamaşırımıza varıncaya kadar başkalarının önünde soyup giydirebilir. Ama bu doğru değildir. Banyo yaptırırken 7 Yaşından sonra banyo yaparken kendimiz sorumluluk almalıyız. Anne babalarımızın bize sadece yardımcı olması gerekir.

Özel Yerlerin Sevgi Objesi Değildir! Küçük çocukların özel yerlerini dokunarak, onları konu yaparak sevmek doğru değildir. Çünkü bu durum, sizlerin özel alanlarınızın ihlalidir. Sizler , bir başkası özel alanınıza dokunmak istediğinde bunun iyi mi yoksa kötü mü olduğunun ayrımını yapamayabilirsiniz. Çocuğun özel olanların şaka konusu yapmak, göstermesini istemek, onlara dokunmaya çalışmak çocuğun özel alanlarına ilişkin yanlış anlamasına sebep olabilir.

Anne Babayla Yatağın Ayrılması 4 yaşınıza geldiğinizde anne- baba ile yatağınızın ayrılması gerekir. Ebeveynlerin de özel alan ve yaşamlarının olduğunu bilmemiz gerekir.

Odalara İzin Alarak Girilmeli Çocuklar dört-beş yaştan itibaren anne-babanın veya başkalarının odası kapalı ise odaya kapıyı çalarak ve izin alarak girmeli Sizin odanıza girerken de başkaları kapıyı çalarak girmeli.

Televizyondaki Sahneler Televizyondaki gördüğünüz sahneleri arkadaşlarınızın üzerinde denememelisiniz. İzlediğiniz TV programlarının içeriğine dikkat etmelisiniz. ’İzin verirsem dokunabilirsin’ ’ Ebeveynlerinizin sizi öperken "Seni öpebilir miyim?" diye izin istemeleri gereklidir. Bunu ailelerinize hatırlatmalısınız. "Bedenim bana aittir" Bedeninize yapılacak her hangi durumda ailenizin izin aması gerekmektedir. Bu durum da zamanla sizden izin alınmadan bedeninize yapılacak müdahaleleri hisseder ve rahatsız olursunuz.

«Özel Alanlarım Görünmemeli" Sizler , hatırlayabildiği en küçük yaşlardan itibaren özel bölgeleriniz giyinik olarak hatırlamalısınız. Dört yaşından itibaren çırılçıplak olarak ev içinde veya ev dışında bulunmamalısınız, giysilerinizi kendiniz giyip çıkartmalısınız. Kendisini başkalarının yanında çıplak olarak görmeye alışkın olmayan bir çocuk, elbisesinin birileri tarafından çıkartılmasından ciddi rahatsızlık duyacaktır.

"Tuvalette senden başkası olmamalı" Her ne sebeple olursa olsun dört yaşından sonra ,tuvaletin "özel" bir mekan olduğunu öğrenmelisiniz, tuvalet ihtiyacını gideren birisinin başkaları tarafından görülmesinin uygun olmayacağını bilmelisiniz. Özel bölgelerinin görülmesinden rahatsızlık duymamaya, kendisini tuvalette iken gören birisine tepki vermemeye alışmamalısınız.

"Soyunma ve Giyinmede Yalnızlık" Çocuklar mümkünse elbiselerinizi kendiniz ve kimsenin görmediği bir ortamda değiştirmelisiniz. Eğer kendiniz elbiselerini değiştiremiyorsanız, annenizle ayrı bir odaya gidilerek elbiseler değiştirebilirsiniz.