Lojistik ve Dış Ticaret İstanbul Ticaret Üniversitesi Meslek Yüksekokulu VI. Bölüm.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İLGİLİ MEVZUAT 4458 sayılı Gümrük Kanunu yanı sıra 261 sayılı Kanun, 933 sayılı Kanun, 1567 sayılı Kanun, 2976 sayılı Kanun ve 474 sayılı Kanun 2005/8391.
Advertisements

YAT MEVZUATI GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI
 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
TELAFİ EDİCİ VERGİ Üçüncü ülke menşeli bir eşyanın DİR kapsamında ithal edildikten sonra üretim sürecini müteakip ihraç ürünü olarak AB üyesi ülkelere,
GÜVEN YETKİLENDİRİLMİŞ GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ ltd.ŞTİ
GÜMRÜKLER 2023 VİZYONU.
HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA YAPILAN SİGORTALI VE İŞYERİ BİLDİRİMLERİNİN BAZI KURUMLARA YAPILMASI GEREKEN.
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
SEKTÖREL DIŞ TİCARET ŞİRKETLERİ (SDŞ)
Geçici Faaliyet Belgesi elektronik başvuru dosyasında
İTHALATTA ÖDEME ŞEKİLLERİ
HAYVAN SAĞLIĞI VE KARANTİNA GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
İHRACI YASAK OLANLAR 8-İhracı yasak doğal çiçek soğanları 10-Sığla
ÜRETİME YÖNELİK TEŞVİKLER VE GÜMRÜK REJİMLERİ
PREF İ NANSMAN. PREF İ NANSMAN NED İ R? Bir ön finansman kredisidir Genellikle mali durumu zayıf olan ihracatcının malı ihracata hazırlama için açılır.
AVRUPA BİRLİĞİ HUKUKUNDA MALLARIN SERBEST DOLAŞIMI
Hariçte İşleme Rejimi Nedir?
Yeni Bir Finansman Kaynağı “Sat ve Geri Kirala”
Dış Ticaret Mevzuatı 2 İthalat Şekil ve Esasları Dr. Dilek Seymen
DIŞ TİCARET İŞLEMLERİ VE MUHASEBELEŞTİRİLMESİ 3
DIŞ TİCARET’İN TANIMI DIŞ Ticaret Nedir ?
Dış Ticaret Mevzuatı I İhracat Şekil ve Esasları
Dahilde ve Hariçte İşleme Rejimi
SIVILAŞTIRILMIŞ PETROL GAZLARI (LPG) PİYASASINDA UYGULANACAK TEKNİK DÜZENLEMELER HAKKINDA YÖNETMELİK 5 Haziran 2007 tarihli ve sayılı Resmi Gazetede.
Gümrük Yükümlülüğünün Sona Ermesi
ALACA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Faktoring : Gelişen Finans Sektörü
GENEL MAKRO EKONOMİK DEĞERLENDİRME VE 2009 YILI BÜTÇESİ HASAN BASRİ AKTAN MALİYE MÜSTEŞARI 30 Ocak 2009 – İSTANBUL T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
Giriş Dış Ticaret kavramı Dış Ticarette taraflar ve fonksiyonları
Kambiyo Mevzuatı. Lojistik ve Dış Ticaret İstanbul Ticaret Üniversitesi Meslek Yüksekokulu VII. Bölüm.
Giriş Dış Ticaret kavramı Dış Ticarette taraflar ve fonksiyonları
Bankacılık ve Kambiyo İşlemleri İstanbul Ticaret Üniversitesi Meslek Yüksekokulu X. Bölüm.
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlık Bürosu Müdürlüğü’nün başlıca görevleri arasında; Yönetim Kurulu ve Meclis toplantılarının gündemlerini.
2015/06 sayılı Atıksu Arıtma Tesisi Kimlik Belgesi Genelgesi
TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı
Copyright ©2004, South-Western College Publishing Uluslar arası İktisat By Robert J. Carbaugh 9th Edition Bölüm 5: Tarifeler.
Dış Ticret Politikası A:gümrük tarifeleri B:Kotalar
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
TRANSİT REJİMİ.
Uluslararası Ticaret Bölümü
INCOTERMS 3. ) DELIVERED DUTY PAID ( DDP ) a
INCOTERMS 2. ) DELIVERED AT PLACE ( DAP ) a
INCOTERMS 2.) CARRIAGE AND INSURANCE PAID TO (CIP ) a.) Satıcının Yükümlülükleri b.) Alıcının Yükümlülükleri c.) Taşıma Sözleşmesi d.) Sigorta Sözleşmesi.
INCOTERMS 3) FREE ALONGSIDE SHIP ( FAS ) Satıcının Yükümlülükleri
Satıcının Yükümlülükleri Alıcının Yükümlülükleri
Satıcının Yükümlülükleri Alıcının Yükümlülükleri
GELİR-GİDER HESAPLARINI KAPATILMASI
INCOTERMS 1. ) CARRIAGE PAID TO (CPT ) a. ) Satıcının Yükümlülükleri b
DEVRE TATİL SÖZLEŞMESİ Bir yıldan uzun süre için kurulan ve tüketiciye bu süre zarfında birden fazla dönem için bir veya daha fazla sayıda Gecelik konaklama.
TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı
T.C. KOCAEL İ ÜN İ VERS İ TES İ HEREKE MYO DI Ş T İ CARET BÖLÜMÜ.
GÜMRÜK KANUNU 1. Bu Kanunun amacı, Türkiye Cumhuriyeti Gümrük Bölgesine giren ve çıkan eşyaya ve taşıt araçlarına uygulanacak gümrük kurallarını belirlemektir.
SERBEST DOLAŞIMA GİRİŞ REJİMİ
TASFİYE HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ sayılı Kanunun 4 üncü maddesinde yapılan düzenlemeyle, sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunundan 4458 sayılı.
MUHASEBE 2 MAL ALIŞI – MAL SATIŞI MURAT KARABULUT - YÜCEL İNCİ1.
1 Türkiye’de Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reform Programı.
TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı
Dış Ticaret İşlemleri ve Muhasebesi
GÜMRÜK BİRLİĞİNİN ETKİLERİ
DIŞ TİCARETTE KULLANILAN ÖDEME YÖNTEMLERİ
TEV’İN OLUŞMASI İÇİN;. Ticaretin DİİB kapsamında gerçekleştirilmesi,
HARİÇTE İŞLEME REJİMİ.
ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK 15 Mayıs 2013  ÇARŞAMBA RG Sayı :
YRD. DOÇ. DR. EDA ÖZDİLER KÜÇÜK
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İçerik DIŞ TİCARET DEVAM (ÖDEMELER BİLANÇOSUNUN DENKLEŞMESİ İÇİN ALINAN ÖNLEMLER, DIŞ TİCARET POLİTİKASI)
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Katılım Bankalarında Muhasebe Organizasyonu ve Muhasebe Uygulamaları
Sunum transkripti:

Lojistik ve Dış Ticaret İstanbul Ticaret Üniversitesi Meslek Yüksekokulu VI. Bölüm

Transit Ticaret Transit ticaret kısaca Türkiye dışında bir ülkede yerleşik satıcıdan alınan malın Türkiye dışında bir ülkede yerleşik bir alıcıya satılması demektir. Transit ticaret kısaca Türkiye dışında bir ülkede yerleşik satıcıdan alınan malın Türkiye dışında bir ülkede yerleşik bir alıcıya satılması demektir.

Transit ticaret, yurt dışında veya serbest bölgede yerleşik bir firmadan ya da antrepodan satın alınan malın ülkemiz üzerinden transit olarak veya doğrudan doğruya yurt dışında veya serbest bölgede yerleşik bir firmaya ya da antrepoda satılmasıdır. Transit ticaret, yurt dışında veya serbest bölgede yerleşik bir firmadan ya da antrepodan satın alınan malın ülkemiz üzerinden transit olarak veya doğrudan doğruya yurt dışında veya serbest bölgede yerleşik bir firmaya ya da antrepoda satılmasıdır.

tarih ve sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan İhracat Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmış ve Transit Ticarete İlişkin Tebliğ yürürlükten kaldırılmıştır. Tebliğin yürürlükten kaldırılması ile bu tebliğ gereğince doldurulması gereken transit ticaret formu uygulaması da kaldırılmıştır. Bundan böyle transit ticaret işlemleri, gümrük mevzuatında yer alan transit rejimi çerçevesinde yürütülecektir tarih ve sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan İhracat Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmış ve Transit Ticarete İlişkin Tebliğ yürürlükten kaldırılmıştır. Tebliğin yürürlükten kaldırılması ile bu tebliğ gereğince doldurulması gereken transit ticaret formu uygulaması da kaldırılmıştır. Bundan böyle transit ticaret işlemleri, gümrük mevzuatında yer alan transit rejimi çerçevesinde yürütülecektir.

–T.C.Merkez Bankası Transit Ticaret Uygulama Genelgesi dayanağını iptal edilen Tebliğ'den aldığından adı geçen T.C.Merkez Bankası Genelgesi de fiilen uygulanmamaktadır. –12.Temmuz 2008 tarihinden itibaren bankalar Transit Ticaret Formu düzenlemeyecektir. –12 Temmuz 2008 tarihinden önce düzenlenmiş bulunan TTF'lere dayanılarak herhangi bir vergi resim ve harç istisnası uygulanmışsa, taahhüdün kapatılması izlenecektir. –12 Temmuz 2008 tarihinden önce düzenlenmiş bulunan TTF'lere dayanılarak herhangi bir vergi resim ve harç istisnası uygulanmışsa, taahhüdün kapatılması izlenecektir.

Transit Ticarette bankaların aracılık ve takip yükümlülüğü ortadan kalkmıştır. Transit Ticarette bankaların aracılık ve takip yükümlülüğü ortadan kalkmıştır.

Takas ve Bağlı Muamele 2006/4 sayılı Takas ve Bağlı Muamele Tebliği yürürlükten kaldırılmıştır. 2006/4 sayılı Takas ve Bağlı Muamele Tebliği yürürlükten kaldırılmıştır. Takas ve Bağlı Muamele işlemlerinin gümrük mevzuatına göre ithalat ve ihracat hükümlerine göre yürütülecektir. Takas ve Bağlı Muamele işlemlerinin gümrük mevzuatına göre ithalat ve ihracat hükümlerine göre yürütülecektir. Sonuç olarak bankaların aracılık ve takip yükümlülüğü ortadan kalkmıştır. Sonuç olarak bankaların aracılık ve takip yükümlülüğü ortadan kalkmıştır.

Bağlı Muamele Dış ticarette ikiden fazla taraf arasında yapılan takas işlemidir. Dış ticarette ikiden fazla taraf arasında yapılan takas işlemidir.