Grana Padano ve Koruma Konsorsiyumu

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Avrupa Birliği Hayvancılık Politikaları
Advertisements

ORGANİK TARIM.
Elektronik, beyaz eşya ve bilgi teknolojisi alanlarında faaliyet gösteren ve yedi yurtiçi, onbir yurtdışı olmak üzere toplam 18 şirketten oluşan Vestel.
Avrupa Birliği Hayvancılık Politikaları Dr.Mustafa ALTUNTAŞ Uzman Veteriner Hekim.
Avrupa Birliği Hayvancılık Politikaları
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI AVRUPA YATIRIM BANKASI
TÜRKİYE DE ÇİĞ SÜTÜN TOPLANMASI VE KALİTESİ
PAZAR RAPORLARI_2013.
1 Hububat ve Çeltik Alım ve Satış Esaslarına İlişkin Uygulama Yönetmelikleri İle Gelen Yenilikler
1 Süt Pazar Durumu Brüksel, 17 Temmuz Temmuz AB ÜRETİMLERİ AB-28 Tedarik/Üretim Gelişmeleri Ocak-Nisan 2014 ile Ocak-Nisan 2013 kıyaslaması.
TAVUK ETİNİN SOĞUTULARAK VE DONDURULARAK
4703 SAYILI ÜRÜNLERE İLİŞKİN TEKNİK MEVZUATIN HAZIRLANMASI VE UYGULANMASINA DAİR KANUN Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Çevre Sağlığı Daire Başkanlığı Çevre.
CAOBISCO Avrupa Çikolata, Bisküvi ve Şekerleme Endüstrileri Derneği FILIPPO CERULLI, Başkan CAOBISCO.
EK DERS TAHAKKUK VE ÖDEMELERİNE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME SUNUMU
SAĞLIKLI BESLENME VE BİLİNEN YANLIŞLAR
Dünyada Devekuşu Üretimi ve Ticareti Akademi Teknoloji Üretim Danışmanlığı Ekim 2004 ÜRGÜP Hakan YILDIZ Hakan YILDIZ.
TOBB AB ÇALIŞMALARI : NASIL HAZIRLANIYORUZ? FAALİYETLERİMİZ 23 Şubat 2007.
AVRUPA BİRLİĞİ ORTAK TARIM POLİTİKASI Ortak Piyasa Düzenleri
ENDÜSTRİYEL PAZARLAR ve ENDÜSTRİYEL SATIN ALMA DAVRANIŞI
KOBİ’LER VE KOBİ’LERİN ORTAK ÖZELLİKLERİ

ŞİRKET PROFİLİ Gençoğlu ailesi tarafından 1989 yılında, Bursa’da 7 bin 500 m2 alanda kuruldu. Kuruluş amacı tümüyle ihracat olan Penguen Gıda, Avrupa.
SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 21 HAZİRAN ÜRETİM % DEĞİŞİM BAŞ % DEĞİŞİM BAŞ BOĞA ÖKÜZ İNEK DÜVE DANA Toplam Sığır Ocak-Mart 12/11 GENÇ SIĞIR.
BALIK YETİŞTİRİCİLİĞİNDE KULLANILAN YEMLER VE YEMLEME İLKELERİ
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 13 Nisan DEĞİŞİM TOPLAM BÜYÜKBAŞ DEĞİŞİM TOPLAM BÜYÜKBAŞ BÜYÜKBAŞ HAZİRAN ARAŞTIRMASI BÜYÜKBAŞ HAZİRAN ARAŞTIRMASI.
1 Süt Pazar Durumu Brüksel, 19 Şubat Şubat AB ÜRETİMLERİ AB-28 Tedarik/Üretim Gelişmeleri Ocak-Kasım 2014 ile Ocak-Kasım 2013 kıyaslaması.
1 Süt Pazar Durumu Brüksel, 19 Mart Mart AB ÜRETİMLERİ AB-28 Tedarik/Üretim Gelişmeleri Ocak 2015 ile Ocak 2014 kıyaslaması AB-28 Tedarik/Üretim.
1 Süt Pazar Durumu Brüksel, 21 Mayıs Mayıs AB ÜRETİMLERİ AB-28 Tedarik/Üretim Gelişmeleri Ocak-Şubat 2015 ile Ocak-Şubat 2014 kıyaslaması.
Süt Pazar Durumu Brüksel, 11 Aralık Aralık !!! Bazı Üye Devletlerden veriler gizlidir ve bu tabloda bulunmamaktadır AB Üretimleri AB-28.
Süt Pazar Durumu Brüksel, 28 Ağustos Ağustos !!! Bazı Üye Devletlerden veriler kesin değildir ve bu tabloda bulunmamaktadır AB Üretimleri.
Dünya’da ve Türkiye’de zeytinyağı gündemi
İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ
SON ON YILDA HAYVANSAL ÜRETİMİN GELİŞİMİ VE TARIMIN FİNANSMANI
1 Süt Pazar Durumu Brüksel, 27 Ağustos AB Üretimleri (Ocak- Haziran 2015’in Ocak- Haziran 2014 ile kıyaslanması) 27 Ağustos Bazı üye devletlerin.
Özlem Keçim.
Küçülen Dünya, Gelişen Yumurta Sektörü
HOŞGELDİNİZ HOŞGELDİNİZ.
Copyright ©2004, South-Western College Publishing Uluslar arası İktisat By Robert J. Carbaugh 9th Edition Bölüm 5: Tarifeler.
1 Süt Pazar Durumu Brüksel, 22 Ekim AB Üretimleri (Ocak- Ağustos 2015’in Ocak- Ağustos 2014 ile kıyaslanması) 22 Ekim Bazı üye devletlerin.

1 Süt Pazar Durumu Brüksel, 17 Eylül Eylül AB ÜRETİMLERİ Bazı üye devletlerin verileri gizlidir ve bu tabloda yer almamaktadır. AB Üretimleri.
Elektrik Vadeli İşlem Sözleşmeleri Piyasa Yapıcılık Uygulamaları
2016 AYLARA GÖRE MESLEK GRUPLARI YENİ KAYIT DAĞILIMLARI
AB Avrupa’nın siyasi ve ekonomik bütünleşmesini insan hakları ile hukukun üstünlüğü ilkeleri çerçevesinde sağlamak amacındaki demokratik Avrupa ülkelerinden.
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
YOZGAT İLİ 75X100 MODERN HAYVANCILIK PROJESİ
Süt Pazar Durumu Brüksel, 20 Temmuz 2017.
Neşe İLOĞLU Marka Uzmanı 06/01/2017
Hayal Edin Kendi paranızı ürettiğinizi ve bu paranın tüm dünyada
Süt Pazar Durumu Brüksel, 21 Ocak 2016.
Süt Pazar Durumu Brüksel, 22 Ekim 2015.
Uzun vadeli kredilerin döviz kompozisyonu
Süt Pazar Durumu Brüksel, 18 Mayıs 2017.
Uzun vadeli kredilerin döviz kompozisyonu
Su Ayak İzi ve Sanal Su ( ) Bu dersin notları, Water Footprint Network web sayfasında bulunan ve Twente University öğretim üyesi Prof. Dr. Arjen.
2017 AYLARA GÖRE MESLEK GRUPLARI YENİ KAYIT DAĞILIMLARI
YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ
2018 OCAK AYI TÜRKİYE VE MALATYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER
HASAT SONRASI HUBUBAT PİYASALARI Ticaret Dairesi Başkanı
2008/2 TASARIM DESTEĞİ TEBLİĞ VE GENELGE
2016 AYLARA GÖRE MESLEK GRUPLARI YENİ KAYIT DAĞILIMLARI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine Uyum için
ENDÜSTRİYEL PAZARLAR ve ENDÜSTRİYEL SATIN ALMA DAVRANIŞI
2008/2 TASARIM DESTEĞİ TEBLİĞ VE GENELGE
Ocak 2010 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR 1 2 3
2018 AYLARA GÖRE MESLEK GRUPLARI YENİ KAYIT DAĞILIMLARI
Süt Pazar Durumu Brüksel, 17 Eylül 2015.
2019 AYLARA GÖRE MESLEK GRUPLARI YENİ KAYIT DAĞILIMLARI
Sunum transkripti:

Grana Padano ve Koruma Konsorsiyumu

Grana Padano’nun uzun geçmişi Koruma ve Promosyon Dünya liderine ilişkin bazı büyüklükler

Grana Padano: Uzun geçmiş İlk kez 1135 yılında Chiaravalle Manastırında üretilmiştir ve latince caseus vetus (eski peynir) adını almıştır. Sütün uzun süre korunmasını sağlayan sert bir peynir türüdür. Tanecikli karakteristiği yüzünden formaggio di grana (tanecikli peynir) olarak tanınmıştır, veya daha basitçe grana denilmektedir. Ait olduğu yerlere göre sınıflandırılmaktadır. 1954: ulusal bir yasa ile resmen Grana Padano ismini almıştır 1955: PD 1269 - 30 Ekim - Grana Padano D.O.C 1996: CE reg. no. 1107/96 - 12 Haziran - Grana Padano P.D.O.

Konsorsiyumun Aktiviteleri İzleme Kontrol Promosyon

Tutela Grana Padano Konsorsiyumunun Amacı ve Rolleri Kar amacı gütmeyen bir organizasyondur Koruma, promosyon, ürün geliştirme, tüketicileri bilgilendirme ve onun P.D.O. statüsüyle iligili olarak yetkilendirilmiştir Ürünün P.D.O. statüsünün üretim, transformasyon ve ticaretin tüm aşamalarında kötüye kullanılmasına, haksız rekabete, taklitlere, menşein uygunsuz kullanımına ve diğer herhangi bir kanunsuz davranışa karşı denetlemeye ve korumaya yardım eder Grana Padano peynirinin üretim araç ve yöntemlerinin, pazarlanmasının geliştirilmesine yönelik olarak bilimsel ve piyasa araştırmalarını teşvik eder İtalya’da ve sayısız diğer ülkede “Grana Padano” ticari markasını tescil eder ve takip eder, denetler.

Konsorsiyum ve P.D.O. logoları

Üç etiket (yaşa göre), üç lezzet Grana Padano: Üç etiket (yaşa göre), üç lezzet

Grana Padano üretim bölgesi (coğrafi sınırları)

Tutela Grana Padano Konsorsiyumu Gruplar 132 üretici mandıra 156 olgunlaştırıcı 177 paketleyici Üretim bölgesi: Piedmont’tan Veneto’ya 32 üretim yerini içerir Üretim bugün büyük ölçüde 13 yerde yoğunlaşmıştır Konsorsiyum bünyesi: Yönetim Kurulu Yürütme Komitesi’nden oluşur

Üretim Yerleri

Tutela Grana Padano Konsorsiyumu için 2012 yılı İstatistikleri

Üretim 2012. 4. 721. 234 peynir tekeri (+1,34%). 178 Üretim 2012 4.721.234 peynir tekeri (+1,34%) 178.906,25 tona eşdeğerdir Üretici fiyatlarıyla değer 1.457 milyon Avro Tüketici fiyatlarıyla değer (İtalya’da) 1.600 milyon Avro Tüketici fiyatlarıyla değer (yurtdışı) 800 milyon Avro Yıllık üretimi dağılımı 59,95 % kooperatifler – 40,05% endüstri İşletme sayısı 5.322 Sektörün tamamında istihdam 40.000 Grana Padano için kullanılan süt 2.503.083,8 ton –ulusal üretimin 23 % İhracat 1.427.300 teker – üretimin 30,2%

Tutela Grana Padano Konsorsiyumu için 2013 yılı İstatistikleri

Üretim 2013. 4. 565. 337 peynir tekeri (-3,3%). 173 Üretim 2013 4.565.337 peynir tekeri (-3,3%) 173.917,117 tona eşdeğerdir Üretici fiyatlarıyla değer 1.790 milyon Avro Tüketici fiyatlarıyla değer 2.800 milyon Avro (tahmin) İşletme sayısı 5.322 Sektörün tamamında istihdam 50.000 İhracat 1.450.000 teker (+4%) – üretimin 31,8% (tahmin) Grana Padano İtalya ve dünyada en iyi satan P.D.O. peyniridir.

Üretim 2012 - 2013 Aylar Teker S. 2012 Teker S. 2013 ± % vs 2012 Ocak 453.049 431.511 - 4,75 Şubat 443.630 415.285 - 6,39 Mart 488.014 475.400 - 2,58 Nisan 471.076 455.416 - 3,32 Mayıs 464.392 445.207 - 4,13 Haziran 418.667 397.698 - 5,01 Temmuz 348.053 317.736 - 8,71 Ağustos 316.027 272.542 - 13,76 Eylül 270.100 266.536 - 1,32 Ekim 311.071 335.512 7,86 Kasım 337.798 353.030 4,51 Aralık 399.357 399.464 0,03 Toplam 4.721.234 4.565.337 - 3,30 Sapma% +1,34% ¹ - 3,30¹ ¹ Sapma: bir önceki yılın aynı dönemine göre

Üretim 2013 - 2014 Aylar Teker S. 2013 Teker S. 2014 ± % vs 2013 Ocak 431.511 442.836 +2,62 Şubat 415.285 Mart 475.400 Nisan 455.416 Mayıs 445.207 Haziran 397.698 Temmuz 317.736 Ağustos 272.542 Eylül 266.536 Ekim 335.512 Kasım 353.030 Aralık 399.464 Toplam 4.565.337 Sapma% - 3,30¹ +2,62¹ ¹ Sapma: bir önceki yılın aynı dönemine göre

Üretim1996 – 2014

İHRACAT PAZARLARI

İhracat 1996 – 2013

İhracat / Üretim 1996 – 2013

İhracat pazarları 2013 Ocak-Eylül Kıtalar ± % vs 2012 Dünya 4,41% AB 5,86% AB dışı 2,01%

İhracat pazarları 2012 Kıtalar Teker S. % ± % vs 2011 Dünya 1.427.300 100,0% +7% AB 896.057 62,78% +6,1% Avrupa 1.075.082 75,32% + 5,7% AB dışı 490.070 34,33% + 8,4%

İhracat–İlk 10-2012 Ülkeler Teker S. Sapma% vs 2011 ALMANYA ABD 1° ALMANYA 328.847 6,67 2° ABD 143.904 4,02 3° İSVİÇRE 132.560 -2,62 4° FRANSA 124.940 9,11 5° İNGİLTERE 107.612 0,54 6° BELÇİKA, HOLLANDA, LUKEMBURG 103.332 26,43 7° KANADA 64.504 7,22 8° AVUSTURYA 45.167 3,77 9° SURİYE 41.200 -0,34 10° AVUSTRALYA 37.502 7,04

ÇEKİÇLE DÖVME

SESİN ÖNEMİ

İĞNE VE UZMANLIK

TEKERİ ATEŞ İLE MARKALAMA-“GRANA PADANO” LOGOSU

OLGUNLAŞMA

Yönetişim ve Kurumsal Yapı

Tutela Grana Padano Konsorsiyumu Grouplar 132 üretici mandıralar 156 olgunlaştırıcı 177 paketleyiciler Konsorsiyum (seçimler her 4 yılda bir yapılır): Yönetim Kurulu Yürütme Komitesi’nden oluşur. Yönetim Kurulu üyeleri mandıralardan oluşur Başkan (üst üste iki kezden fazla görev alamaz) Kamusal amaçları olan özel bir kuruluş olan Konsorsiyum üretilen peynirin (tekerlerinin) vergi gelirleri ile ayakta durmaktadır;

Yönetim Kurulu Yönetim Kurulu karar vericidir 27 üye tüm topluluğu temsil eder Başkan, Genel Direktör veya tek başına bir yönetici karar veremez, çoğunluğa sahip olmalıdır Yönetim Kurulu Konsorsiyum’un rutin aktiviteleri yönetir Önemli konular Yıllık Toplantılarda ele alınır (bütçe, gözetim, üretim planı onayı, kuralların ve seçimlerin modifikasyonu)

Yıllık Toplantıda Temsil 1 Üreticiler (kooperatiflerden ve endüstriden 2 Olgunlaştırıcılar 3 Rendeleyiciler, porsiyonlayıcılar, paketleyiciler Hepsinin oy hakkı vardır ama ağırlıkları farklıdır Şu anda süt üreticilerinin temsilcisi yoktur (çiftçi dünyası çok parçalıdır) Konsorsiyum ancak üretimin en az %66’sını temsil ederse görevlerine devam eder. Bir başka ifade ile ortak bir isteğin olmadığı noktada Konsorsiyum bozulur.

P.D.O. Ve Ürün Özellikleri Ürün Özellikleri : her P.D.O.’lu ürünün kendi “manüel”i vardır. Bir PDO’lu ürünün: geleneksel üretim yöntemi, tarihi ve onu “özel ve tek” yapan bölge ile sıkı bağı vardır. Grana Padano örneğinde, bu bölge ile sıkı bağ çiğ süttür bu da iklim, toprak, kullanılan tarım tekniği ve sığırın beslenmesinin karşılıklı etkileşimi sonucu ortaya çıkar Çiftçiler ve mandıralar/süt toplama merkezleri özel kurallara uymak zorundadır:– yem bitkilerinin toplanmasından peynirin paketlenmesine kadar Kamusal amaçları olan özel bir kuruluş olarak, her bir üreticinin Üretim Özellikleri ile dikte edien kurallara uymasını sağlamak ve tüketicileri korumak Konsorsiyum’un görevidir.

Süt ve Tedariği Süt sadece üretim alanından toplanabilir. Süt kuru veya taze yem bitkileri, mısır silajı, arpa/mısır/soya unu, mineral ve vitaminler ile beslenen ineklerden elde edilir ve günlük olarak toplanır, 365 gün/yıl (iki sağım-akşam ve sabah sağımı-karıştırılmıştır ve üzerinden kaymak tabakası alınmış ve kısmen yağı alınmış) Sığırın yediği kuru maddenin 75%’i üretim alnında üretilmiş olmalıdır Geri kalan %25’i nde OGM olmamalıdır (temel olarak soya unu) Çiftçiler Grana Padano üretici havuzu içine girmeyi talep edebilirler ve bu süreçte sütlerini farklı peynirlerin üretimi için kullandıramazlar Çiftçiler CSQA (Grana Padano’s sertifikasyon birimi)’nin, Ulusal Sağlık Ajansı’nın ve süt toplama merkezlerinin denetimine tabidirler Süte kalite sistemine göre ödeme yapılır (beyaz kan hücreleri, sayılan toplam bakteri plağı, yağ ve protein) Fiyat ve miktar pazarlıkları yıl boyunca sürer. Fiyat pazarlık sonucu belirlenir ve şu sıra litre başına 41 sent civarıdır Grana Padano için üretilen süt satın alınabilecek en pahalı süttür ve Grana Padano İtalyan çiftçileri için en yüksek geliri garanti eder

Sertifikasyon birimi (Kontrol birimi) Sertifikasyon birimi CSQA (her üç yılda bir tekrar teyid edilir) CSQA Tarım Bakanlı tarafından görevlendirilir İç kontrolların planı (Piano autocontrollo) – işin özü mandıralardır ve onların Üretim Özelliklerinin uygulanmasındaki temel rolüdür Grana Padano üretiminde içerilen her bir basamak CSQA tarafından denetlenir. – sütün toplandığı çiftlikten, markalamaya daha sonra rendeleme , parçalama, paketlemeye kadar. CSQA Konsorsiyumun Üretim ve Gözetim bölümleri ile karşılıklı ilişki içindedir. Konsorsiyum “zorunlu” değildir Small PDO goods don’t have the Consortia. Kalite tescil birimi tarafından doğrulanır ve gözetim Tarım Bakanlığı ilgili birimince yapılır

Üretim akış diyagramı kısım 1 Süt 8-12 saat süresince, 8-20 derecede doğal olarak kaymaklandırılır Kısmen yağın alınması(2.3-2.7%yağ) Süt geleneksel bakır kazanlarda peynire dönüştürülür Maksimum 25 mg/kg süt Starter, bir önceki peynir üretiminden elde edilen peynir suyunun 24 saat inkübasyonu ile elde edilir Peynir mayası sütün pıhtılaşmasını sağlar 32-33 santigrad ısı 8-10 dakika dondurma süresi Çiğ süt (günde en fazla 2 sağım) Yüzeyde doğal kaymak oluşumu Kısmen yağı alınmış süt Süt bakır kaplara alınır Gerektiğinde lizozim enzimi ilavesi Starter kültür ilavesi Peynir mayası eklenmesi Pıhtılaşma aşaması

Üretim akış diyagramı kısım 2 Bu aşama sonunda uzman bir peynir üreticisi loru bir pirinç tanesi büyüklüğüne getirir Başlangıç ısısı 32-33 C Nihai ısı 53-56 C Süre 7-15 dakika Isıtma bittiğinde lor granülleri fıçının dibinde birikir ve o peynir suyun içerisinde 30-70 dakika bekler. Isıtma sonunda erişilen ısı 53-56 C dır Peynir ortaya çıkarılır ve iki eşit porsiyona bölünür, her ikisi de kalıba koyulur ve son şeklini alıp Grana Padano menşei işaretinin ve mandıra numarasının vurulmasını bekler. Süre 2 gündür Doymuş tuzlu suda, 16-18 C ısıda, 14-30 gün sürede 15-22 C ısıda, en az 9 ay süreyle ve üretim bölgesinde 9 ay sonra sadece hatasız ve Grana Padano standartlarına erişen peynir tekerleri Konsorsiyumun elemanları tarafından tipik kalite işareti ile markalanır Pıhtının kırılması Pişirme Peynir suyunda dinlenme Peynir tekerlerinin menşei işaretlerinin konumlandırılması ve dökümü Tuzlama Olgunlaşma

İzlenebilirlik Sistemin izlenebilirliği Konsorsiyumun Gözetim personelinin süt üreticilerine kadar geri gidebilmesini sağlar. İzlenebilirlikte bir çok aşama vardır. Aşağıda tekerlere ilişkin kısım vardır; kazein diski = kimlik kartı

Gözetim günlük önemli kontrol araçları Amino asidik karışım yıllanma zamanını ve prosesini anlamımızı sağlar. Parçalanmış peynir için çok işi yarar (yabancı, kusurlu peynir, kusurlu veya çok taze peynir (9 aydan yeni); toplam protein içeriğinin serbest amino asid oranı %). Izotopik kompozisyon kullanılan sütün geldiği menşei anlamamızı sağlar. Lizozim enzim içeriği (2,5 g. / 100 litre sütte): lizozim enzimi sadece Grana Padano tarafından kullanılır. Benzer peynirler bunu içermezler çünkü bunlarda süte ısıl işlem uygulanır. Alkaline phosphat sütün çiğ kullanıldığını anlamamız sağlar. Rendelenmiş peynirde kabuk oranı 7%’den azdır.

Uygunsuzluk Üyeler Konsorsiyumun üretim şartnamesine ve kurallarına uymak zorundadır: - Üretim şartnamesine uyulmazsa -> bu tekerler ayrılır, markalanmaz ve imha edilir Konsorsiyumun aylık ödemeleri yapılmazsa-> bu tekerler ayrılır ve Grana- Padano markası vurulmaz Paketleme ve parçalama prosesleri de uyulması gereken çok ciddi kurallara sahiptir (boyutlar, renkler, yazıların pozisyonu ve logolar; kabuk üzerindeki baklava dilimlerinin açık şekilde görülmesi gerekir, bu işaret peynirin hakiki olduğunu gösterir). Her türlü uygunsuzluk durumunda Konsorsiyum markalamayı durdurabilir, paketleme ve parçalama yapma lisansını engelleyebilir ve mandıralara para cezası kesebilir (Tarım Bakanlığı adına İtalyan yasaları gereği) Grana Padano markası olmayan bir peynir tekeri değerininin %30’undan fazlasını kaybeder (kollektif ismin direkt tahmini değerinden)

Son olarak İtalyan tüketicilerin PDO’lu ürünlere ve özellikle jambon ve peynirlere olan güveni tamdır. Tüketiciler bu ürünlerin ciddiyetle kontrol edildiğini ve güvenli olduğunu varsayarlar ve bu varsayımları da doğrudur. Tüketiciler bu ürünlerin arkasında geleneksel üretim yöntemlerinin ve kontrollarının olduğundan haberdardırlar. Kullanılan hammaddelerin menşei ve örneğin önemli İtalyan PDO peynirlerinin karakteristikleri arasındaki farklılıklar üzerinde büyük bir karışıklık vardır. Bu ürünlerin reklamları çok sık yapılır ve günlük olarak sofralardadırlar. Organic Grana Padano üretimi çok önemsiz miktardadır (aşağı yukarı üretimin 0.2%’si). Belki de bu sisteme olan güvenin dolaylı bir göstergesidir.