Film Okuma.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HIZLI OKUMA TEKNİKLERİ
Advertisements

Steganografi.
Faruk Can Özdemir |
Ultrasonografi Cihazı
“a" sesinin verilmesi Canlandırma, tekerleme, şarkı, hikaye vb. etkinliklerle “a” sesi hissettirilmelidir. (Örneğin Karga ile Tilki adlı tekerlemeden yararlanılır,
Hazırlayan: Öğr.Gör. Funda YORULMAZ
Ders Adı: Bilgisayar Donanımına Giriş
İÇİNDEKİLER ORGANLARIMIZ GÖRDÜKLERİMİZİ ANLADIK MI ? GÖZ KULAK BURUN
EĞİTİMDE İLETİŞİM VE EĞİTİM ARAÇLARI
Powerpoint 2003 – Uzantısı .ppt Powerpoint 2010 – Uzantısı .pptx
İnsan kulağı çevredeki seslerin hepsini işitemez.
DUYU ORGANLARIMIZ.
Duyu organlarımız , dünyaya açılan penceremizdir.
ÖZEL ANTAKYA ATA İLKOKULU
Laura Mulvey’nin Kadının Sinemadaki Temsiline Yaklaşımı
Sağol “Warhol”.
Çevresel Sinir Sistemi
Toplumsal Duyarlılık Projesi “Eşik Altına Mesaj Gönderimi”
DUYU ORGANLARIMI KULLANIYORUM.
DERS:Fen ve Teknoloji KONU:Denetleyici ve Düzenleyici Sistem
Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN
3.Ünite Öğrenme,Bellek,Düşünme DÜŞÜNMENİN YAPITAŞLARI
SES Ses Dalgaları.
Gözlerinizi kandırmak ister misiniz???
E-postanın nasıl kullanılır?
Duyu Organlarımız Sabiha Uzman.
BÖLÜM 4 BEBEKLİKTE FİZİKSEL GELİŞİM. BÖLÜM 4 BEBEKLİKTE FİZİKSEL GELİŞİM.
Prepared by Yasin Tunç A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison.
ÇAĞDAŞ EĞİTİMDE YENİ TEKNOLOJİLER
İÇİNDEKİLER ORGANLARIMIZ GÖRDÜKLERİMİZİ ANLADIK MI ? GÖZ KULAK BURUN
Poster tasarımları resimlerle desteklenmelidir Yazılar acık ve net olmalıdır. Yazı tipleri okunur olmalıdır . Başlık olmalıdır. Fazla yazı kullanılmamalıdır.
GÖZ KULAK BURUN DİL DERİ
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Konu: Kemal SUNAL kimdir?
Ulaş YILDIRIM TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Sanat ve Tasarım SAT Bilgisayar Grafiği 2011.
VLC MEDİA PLAYER.
WİNDOWS LİVE MOVİE MAKER
GEZEN YAZILAR DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ
Dosya, Klasör ve Sürücüler
GÖZ KULAK BURUN DİL DERİ
Duymak. duymak görmek koklamak tatmak dokunmak.
DUYU ORGANLARI GÖZ BURUNKULAK DİL DERİ DUYU ORGANLARIMIZ Çevremizde olup bitenleri duyu organlarımızın yardımı ile kavrarız. Görme, işitme, koklama,
KENDİNİ TANIMA Ses tonumuzun ve davranışlarımızın, yani iletişimde mesajlarımızın % 90'ının kontrolünü elimizde tutabilmemiz ancak kendimizi tanımamızla.
ÇOCUKTA CİNSEL GELİŞİM VE SAĞLIKLI BESLENME
İNSAN İÇİN KULAĞIN ÖNEMİ
HOŞGÖRÜ VE SAYGI.
Duyar, koklar, tadarım. Görür, dokunur, anlarım. Bunları nasıl yaparım?
Annem doğum günüm için 18 kurabiye yaptı.Bana kurabiyeleri 3 erli olarak tabaklara yerleştirmemi söyledi.Dolaptan kaç tabak almalıyım? 18.
SESİN İŞİTMEDEKİ ÖNEMİ
ZÜLAL ŞENL İ K. BURUN Burun, koku alma duyusu organımızdır. Burnumuzla dışarıdan temiz hava alırız. Yeni pişen bir kekin, güzel bir çiçe ğ in, annemizin.
İSİMLER (ADLAR) Varlıkları veya kavramları karşılayan sözcüklerdir.
Windows Live Movie Maker Nedir? Movie Maker ile, bilgisayarınızda yer alan fotoğraf ve videolarınızı kullanarak, bunlar üzerinde düzenlemeler, değişiklikler.
OKULÖNCESİ DÖNEMDE TV VE BİLGİSAYAR KULLANIMI
ÜRÜN YERLEŞTİRME NEDİR?
HAZIRLAYAN:Bedirhan YILMAZ
İşitme duyusu İşitme duyumuz en önemli duyularızmadan biridir.
DUYU ORGANLARIMIZ BALKAN DORUK UZUNER 3/A SINIFI ERYAMAN
Nasıl yani izle nisan itibariyle ilk kısa fragmanı yanınlanan Nasıl Yani izle meniz için sinemalardan sonra burada olacak. Başrollerde Aykut Elmas,
Her yerde ses işitilir mi
EĞiTiMDE iLETiŞİM VE EĞiTiM ARAÇLARI
Yaratıcı Drama.
İLETİŞİMİN TEMEL BECERİLERİ
MEDYADAN,İNTİHARA GİDEN İNCE ÇİZGİ İSMAİL BAŞBUNAR PSİKOCAN AKADEMİ.
ÖZGEÇMİŞ İŞ ARAMA MÜLAKAT İŞ HAYATI VİDEO KARİYER KAMPÜSTE ARA Ana SayfaAna Sayfa İş hayatı Etkili konuşmanın 7 yoluİş hayatı Etkili konuşmanın 7 yolu.
Sesten teknolojide yararlanılabilir. 1. Tıpta 2. İletişim alanında 3. Sanayide 4. Uzay teknolojisinde Uzaklık ölçen cihaz engele ses dalgası gönderir.
FEN BİLİMLERİ Örnek Ders Anlatımı Farklı Konulardan
KOMPOZİSYON Resimde kompozisyonun manası asrın ikinci çeyreği içinde daha genişlemiştir. Eskiden, kompozisyon kelimesi, içinde figür bulunan resimlere.
İletişim nedir Temel İletişim. Bir aklın, başka bir aklı etkileme sanatıdır. İletişim.
Sunum transkripti:

Film Okuma

Adı Şaban olan kaç kişi var?

Selin Fatoş Cem Aslı Volkan Yaprak

Burhan Gaffur Sacit İzzet Zeynep Tacettin

Elde ettiğimiz verilere göre adında Şaban ismi bulunan ilk film 1952 yılında çekilen “Şaban Çingeneler Arasında”dır. Bundan sonra 18 tane daha Şaban filmi çekilmiştir. Bu filmlerden biri erotik diğerleri komedidir. Bunlardan 14 tanesinde Şaban karakterini Kemal Sunal oynamıştır

Bir Film Nasıl Okunur?

Sahne Aralarında Olumsuz Mesajlar Verme

Wild at Heart Filminden

Wild at Heart Filminden

Alt Metin Okuma

John Connor Tanrı (Baba) Reese Kutsal Ruh Sarah Connor Hz. Meryem John Connor Hz. İsa

4. Bilinçaltına Yönelik Mesajlar (Subliminal Messages) Verme

Beyne en çok veri taşıyan duyu organımız olan gözün ağtabakası üzerinde bulunan Fovea noktası, gözümüzü açtığımız anda etrafımızdaki nesneler üzerinde gezinerek (fovea Hareketleri) görüntü toplamaya başlar. Fovea hareketleri isteğimiz dışında gerçekleşir ve sürekli bilinçaltımıza bilgi taşır. Fovea hareketlerinde göz devamlı bir tarama halindedir. Biz farkında olmadan etraftaki nesnelerin görüntülerini bilinçaltına atar. Fovea hareketleriyle elde edilen bilgilerin çok az bir kısmını algılayabiliriz .

1957 yılında James Vicary adlı sinema işletmecisi filmlerin arasına saniyenin üç binde biri gibi kısa bir süreyle görüntüler yerleştirebilen takistostop cihazı ile sinemasındaki filmlere saliselik görüntüler halinde “Coca cola iç”, “patlamış mısır ye” yazıları yerleştirdiğini ve bu sayede coca cola satışlarında % 18.1, patlamış mısır satışlarında da % 57.7 artış sağladığını iddia etmiştir.

1957 yılında Vance Packard’ın reklamcıların bilinçaltına yönelik mesajlar kullandıklarını ve bu şekilde insan davranışlarını etkilediklerini ortaya çıkarmasından sonra bilinçaltı reklamcılık tartışılmaya başlanmış ve birçok ülkede yasaklanmıştır.

Bazı psikologlara göre insan en çok hayatın başlangıcı (doğum) ve hayatın sonuna (ölüm) ilgi duymakta, bunlarla ilgili şeyler daha çok dikkatini vermektedir. Doğumla ilgili olarak genellikle “sex-cinsel ilişki” kelimesi, çıplak bedenler, kullanılmaktadır. Ölümle ilgili olarak ise genellikle “kill-öldür” kelimesi ve kuru kafalar kullanılmaktadır. Bilinçaltı mesajlar 3 yöntemle aktarılmaktadır.

1. Filmlerin Arasına Gözle Farkedilemeyecek Hızda Yazı ve Görüntüler Yerleştirme

Filmlerde 1 sn’lik görüntü 24 kareden oluşur. Bu görüntüye 25 Filmlerde 1 sn’lik görüntü 24 kareden oluşur. Bu görüntüye 25. kare eklendiğinde bilinç bunu algılayamaz. Örnek video

2. Yazı ve Resimleri Görüntü İçerisine Yerleştirme

X Men Filminden

3. Filmlere Hızlandırılmış Sesler Yerleştirme

İslâm eğitimi insanların bilinçaltına da hitap eden kapsamlı bir eğitim sistemidir. Bu nedenle İslâm eğitimi anne karnındayken başlar. Bebeğe meşru yollarla ve isteyerek hamile kalınması, annenin stresten uzak durması, bebeğe Kur’ân-ı Kerîm ve ezan dinletilmesi doğum öncesinde yapılabilecek bilinçaltı eğitimlerdendir. Çocuk dünyaya geldiğinde de yine kulağına ezan-kamet okumak ve güzel bir isim vermek suretiyle bilinçaltı eğitime devam edilmektedir.

Bilinçaltı mesajlarda kullanılan cinsellik ve şiddet temaları kuvve-i şeheviye ve gadabiyeyi aşırı uyararak insan şahsiyetinde dengenin kurulmasını engellemektedir. Bu şekilde şahsiyet dengesini yitiren insanların din eğitimi de güçleşmektedir.

Olumlu örnekler